香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

起步計時

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

第一次參加渣馬,報左半馬公開組.

想問既係起步計時係計鎗聲定晶片過起跑線?
只知挑戰組係計鎗聲,其他組別都一樣計鎗聲的嗎?
而家咁多人,如果計鎗聲的話,排隊尾既時間咪差成個字?
我有冇諗錯?
+1 0
上一篇︰當我要跑時 (You Tube)下一篇︰終點前的佈置(星期六早上拍攝)

升級   95.6%

該用戶從未簽到

大會有分兩個時間, 一個叫個人時間, 另一個係大會時間 ,
個人時間就係由你晶片過紅地氈 (起點) 開始計, 去到終點ga 時間
大會時間就係槍聲響起開始計, 唔理你排隊排到好遠, 幾分鐘先過到起點

兩個時間比賽後都會比埋你, 排名佢地用大會時間黎排
所以排得前個排名前好多架, 渣馬差兩分鐘0個度講緊差不多成百名架

只知挑戰組係計鎗聲,其他組別都一樣計鎗聲的嗎?
咁多個組別都係聽槍聲起跑, 反正人跑你又跑, 無死~

加油呀小虎兄!!

升級   57.89%

該用戶從未簽到

每人都會計大會時間及晶片時間

升級   49.6%

該用戶從未簽到

在成績中兩個時間都會顯示,如果排得後,個人時間有可能會與大會時間相差成十多分鐘。所以要注意每段的時限是以大會時間為準,如果用自已時間,可能未到已經落閘。

升級   41.5%

該用戶從未簽到

大會有2個時間的,1.是大會時間(即槍聲响時及以大會之時鐘計算) 2.個人時間(以你自己的晶片計時) 所以在隊尾的人也不會有時差,當你的晶片在起步點有記錄及終點有記錄,電腦會記錄到你跑程時間了,不用担心。

升級   100%

該用戶從未簽到

唔該咁多位

傑兄,謝謝
你都一樣,加油!!