香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

發現比賽編号被盜用,怎麼辦?

關閉 [複製鏈接]

升級   7.15%

開心
  • 簽到天數: 20 天

剛才到SohoSport找自己的照片,点知輸入自己的比賽編号,
    吃了一驚,出現另一位跑手,比賽編号和我的一樣,
    請問各位師兄/師姊應該怎處理?
    +1 0
    上一篇︰抽筋問題下一篇︰落地有聲

升級   64.74%

該用戶從未簽到

可唔可以SHARE

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 SimonFai 於 2010-3-1 16:31 發表
    剛才到SohoSport找自己的照片,点知輸入自己的比賽編号,

你跑哪一組? 對方的號碼布是怎樣的顏色?

升級   18.2%

該用戶從未簽到

打電話去田總投訴.

升級   7.15%

開心

回復 3# 的帖子

半程馬拉松挑戰組 HM65124

http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/list_album.php?tag=65124&guid=236986

升級   0%

該用戶從未簽到

聽日12點鐘有成績,到時check官方成績,睇下結果。
    想問下Sportsoho果張相裡便個人既號碼布是映印?黑白/彩色?有無用膠袋套住?

升級   0%

該用戶從未簽到

睇過張相著藍衫果個人d號碼布好像真喎! 右鞋仲清楚睇到有晶片既,會唔會係田總搞錯? 贊成聽日打電話俾田總,要他們查清楚。

升級   7.15%

開心

原帖由 allanccl 於 2010-3-1 23:33 發表
    聽日12點鐘有成績,到時check官方成績,睇下結果。
    想問下Sportsoho果張相裡便個人既號碼布是映印?黑白/彩色?有無用膠袋套住?

亮哥, 相片看不清是否映印,但號碼很清楚,或者明天去電田總查問詢一吓,
    聽日12點鐘有成績,看看又如何,謝謝.

升級   0%

該用戶從未簽到

佢嗰個number 會唔會係55124?因為佢隻手摭咗大半邊,而sportsoho 可能因此入錯number...

升級   7.15%

開心

原帖由 喪Ken 於 2010-3-1 23:52 發表
    佢嗰個number 會唔會係55124?因為佢隻手摭咗大半邊,而sportsoho 可能因此入錯number...

Ken C兄, 希望如你所說啦, 等聴日的賽果吧, 謝謝

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2010-3-1 23:52 發表

喪Ken兄 講得無錯,小弟將張相用執相軟件放大400%黎睇,果然係55124,5字上面是直的,不是曲的,所以完全同意喪Ken兄。喪Ken兄好細心呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

ching 唔使緊張! 係sportsoho 入錯number啫!

哩位ching 係55124

http://www.sportsoho.com/mod/sh_ ... 124&guid=236986

升級   81.05%

該用戶從未簽到

deleted

升級   7.15%

開心

多謝咁多位C兄的回應, 希望只係sportsoho 入錯number.

升級   52.63%

該用戶從未簽到

原帖由 SimonFai 於 2010-3-1 16:31 發表

我都係,但佢係女子組,但number一樣
    23292(全馬)會唔會女子組同男子組會有相同number

升級   7.15%

開心

原帖由 支旦 於 2010-3-2 08:07 發表

我都係,但佢係女子組,但number一樣
    23292(全馬)會唔會女子組同男子組會有相同number

C兄又會有這樣的問題 我已電郵香港業餘田徑總會,看看有什麼結果.
    以下是聯絡香港業餘田徑總會的資料.或者幫到你.

香港業餘田徑總會竭誠推動田徑發展,為提升本地田徑的整體水平及我們的服務質素,您的寶貴意見對我們尤關重要。                        
    歡迎以下列方式聯絡我們,提出您的意見或進行查詢 :

登錄/註冊後可看大圖
    電郵 : [email protected]

登錄/註冊後可看大圖
    熱線 :                         852-25048215

登錄/註冊後可看大圖
    傳真 :                         852-25775392

登錄/註冊後可看大圖
    郵寄 :                         香港銅鑼灣大球場徑一號奧運大樓2015室

升級   7.15%

開心

原帖由 ar125 於 2010-3-2 00:16 發表
    ching 唔使緊張! 係sportsoho 入錯number啫!

哩位ching 係55124

http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/list_album.php?tag=55124&guid=236986

ar125C兄,
    你說的全中, 係sportsoho 入錯number,那位跑手係55124
    是我太緊張了,誤會咗那位跑手,  55124C兄請原諒

升級   20%

該用戶從未簽到

升級   28.95%

該用戶從未簽到

升級   57.89%

該用戶從未簽到

係喎,一樣number,
    查紀錄係HMS壯年組(1976至1990年出生),
    時間係1:46
    藍衫果個點都唔似20- 34歲吓嘛!

仲有呢個人兄非常搞嘢,
    從攝影師相片資料顯示,
    佢出沒時間:
    7:38- 7:40 sogo
    8:57- 9:03 紀利佐治街