香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: SimonFai
打印 上一主題 下一主題

發現比賽編号被盜用,怎麼辦?

關閉 [複製鏈接]

升級   57.89%

該用戶從未簽到

delete

升級   81.05%

該用戶從未簽到

0係搵相途中無意發現呢張相

http://picasaweb.google.com/runn ... 5443295011997442946

左面個23028明顯唔係今年ge號碼布, 以字型推斷呢個似係2007年號碼布

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   34.33%

慵懶
  • 簽到天數: 1 天

登錄/註冊後可看大圖

升級   73.7%

該用戶從未簽到

回復 24# 的帖子

可唔可以俾D貼士,完全諗唔起呢度係邊到。

升級   41.95%

該用戶從未簽到

回復 25# 的帖子

西九快速公路,油麻地對出路段!

升級   28.85%

該用戶從未簽到

原帖由 W@ll@ace 於 2010-3-3 21:44 發表

http://picasaweb.google.com/running.sue1/2010SCMByAnson#5443295011997442946

左面個23028明顯唔係今年ge號碼布, 以字型推斷呢個似係2007年號碼布

Hahahaha...so funny !!!!

升級   49.47%

該用戶從未簽到

原帖由 W@ll@ace 於 2010-3-3 21:44 發表

http://picasaweb.google.com/running.sue1/2010SCMByAnson#5443295011997442946

冇錯應該係呢位仁兄2007年嘅布, 連條褲都好似一樣。

http://www.marathon-photos.com/shop/photos/Sports/2007%20Sports/Hong%20Kong%20Marathon/fullsize/HKGS0110.jpeg

呢個有名有姓, 可以交俾田總做野。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2010-3-7 22:06 發表
    西九快速公路,油麻地對出路段!

唔該晒13,即係對面個班係半馬人啦,呢個位應該係啱啱出公路,而班半馬人準備落西隧,對嗎?

不過硬係醒唔起個地盤係邊度。

我真係無鬼用!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 csrunner 於 2010-3-8 20:44 發表

冇錯應該係呢位仁兄2007年嘅布, 連條褲都好似一樣。

http://www.marathon-photos.com/shop/photos/Sports/2007%20Sports/Hong%20Kong%20Marathon/fullsize/HKGS0110.jpeg

呢個有名有姓, 可以交俾田總 ...

乜又玩D咁既野,舊年都上晒報紙,仲唔知死!

睇番今年張相,長跑網人同渣打衫人既分別:
    - 數目字Fonts唔同。
    - 號碼布的頂部份既Logo擺位完全唔同
    (其實呢兩個Point都好明顯!)

睇番今年同2007年兩張相的類似地方:
    - 號碼布Number一樣
    - 字Font好似
    - 條褲好似
    - 個跑手的外表都好似(不過今年好似肥左少少,唔知係唔係操得少,加上無留意長跑界的消息,趕唔切報名,所以要做埋D咁既野)

反而發現到另一個奇怪的地方,點解兩張相既號碼布都咁新淨?我跑一年張紙都殘晒啦,究竟佢有咩方法可以Keep都咁靚,兩張相都係比賽的尾段,諗唔明!

升級   81.05%

該用戶從未簽到

又俾我0係THOMAS FAN本相簿度搵到另一條友將舊號碼循環再用啦

http://www.flickr.com/photos/tho ... -72157623524212700/

30067 <-應該都係2007年ge

升級   13.33%

鬱悶
  • 簽到天數: 13 天

誰之過?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-3-8 22:35 發表

乜又玩D咁既野,舊年都上晒報紙,仲唔知死!

睇番今年張相,長跑網人同渣打衫人既分別:
    - 數目字Fonts唔同。
    - 號碼布的頂部份既Logo擺位完全唔同
    (其實呢兩個Point都好明顯!)

睇番今年同2007年兩張相 ..我跑一年張紙都殘晒啦,究竟佢有咩方法可以Keep都咁靚,兩張相都係比賽的尾段,.

可能一早COLOUR PRINT 定一打.....一張號碼布跑足12年

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 W@ll@ace 於 2010-3-8 23:27 發表
    又俾我0係THOMAS FAN本相簿度搵到另一條友將舊號碼循環再用啦

http://www.flickr.com/photos/thomas_fan/4393769459/in/set-72157623524212700/

又係啦,淨係字Font同擺位都已經唔同啦。

大會又真係抵鬧,呢D事都已經唔係第一年發生,點解唔諗下辦法去制止!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 23:46 發表

可能一早COLOUR PRINT 定一打.....一張號碼布跑足12年

如果係咁,我會Suggest佢下次用Photoshop跟番個年既格式執番好,先至Print出黎囉。咁變成我呢兩個Point就寫唔到出黎啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-3-8 23:51 發表

又係啦,淨係字Font同擺位都已經唔同啦。

大會又真係抵鬧,呢D事都已經唔係第一年發生,點解唔諗下辦法去制止

我估啦,因為佢地認為諗辦法既成本,遠遠高過畀佢偷到雞所引致既損失囉.

升級   28.95%

該用戶從未簽到

我見都有工作人員反方向跑check人有冇號碼布,
    但要check埋係咪過期號碼布就真係要從號碼布設計埋手

升級   40.67%

該用戶從未簽到

今年CHECK號碼布ge工夫其實已做得好嚴。我眼見有三位人兄都俾人"請"走左, 仲有人員睇到d裸族o係度跑, 都要chk佢晶片同佢塊布(陪住跑手一路跑)。
    不過o個度成幾千人, 漏幾件一d都唔出奇!
    所以要我們見一個,報一個, 咁先可以令大會更加注視呢個問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

唉!我都鬧雙胞胎!