香港長跑網  - 長跑長友

港島東有無人一齊約跑架

關閉 [複製鏈接]

升級   95.79%

該用戶從未簽到

我係新人來架,我得一個人時時去gym先有得練習
我想問有無人係柴灣區起步架,平日星期一,三,四,六晚呢?
如果大家係有既,我想join大家丫.
有就回覆吓我丫,唔該晒.....thx

升級   0%

該用戶從未簽到

ctse 你好, 我地有時約跑都會由柴灣起步跑, 大約係小西灣運動場--> 柴灣道 --> 鰂魚涌公園來回, 有時都會係港島其他地方攪約跑的, 通常都係星期三夜晚. 有時間多D留意我地既約跑啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

Tiny ctse,
You are welcome. I am HK East Runner too.

升級   15.79%

該用戶從未簽到

原帖由 肥哥哥KC 於 2010-3-2 13:18 發表
ctse 你好, 我地有時約跑都會由柴灣起步跑, 大約係小西灣運動場--> 柴灣道 --> 鰂魚涌公園來回, 有時都會係港島其他地方攪約跑的, 通常都係星期三夜晚. 有時間多D留意我地既約跑啦~

上次Join 過好好玩

升級   95.79%

該用戶從未簽到

通尼,lex,肥哥哥:

多謝你地噤多位丫
來回丫,我唔知得唔得呢
因為我跑得勁慢架
我係5.7km per hr咋
以前就6.7km per hr架
噤我4月開始星期三晚join你地試下,我帶定八達通先heeee
唔掂咪乖車回家囉,right?
你地平時幾點架.
我依家多數係星期三晚及六去gym跑,大約跑一個鐘左右啦,要練多d先得.....
多謝及開心認識到你地丫

升級   0%

該用戶從未簽到

ctse 妳好,我都係港島東人,不過鐘意跑海旁&小西灣運動場跑圈。
妳係咪一向只跑"跑步機" ? 跑街和跑機係兩回事,跑得慢都唔係問題,但落到街就要注意多d。
衣著配備、人、車、街上雜物 ... ,會令妳有另一番體會的。加油 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-2 02:11 發表
我係新人來架,我得一個人時時去gym先有得練習
我想問有無人係柴灣區起步架,平日星期一,三,四,六晚呢?
如果大家係有既,我想join大家丫.
有就回覆吓我丫,唔該晒.....thx

Hello TinyWong ctse
我都係港島東人
歡迎你加入我地呀

升級   95.79%

該用戶從未簽到

我因為未試過跑街丫
因為呢,我好肥怕比人望住唔知我咩事噤囉
多謝wadee同埋simonso
我想問呢,成日見到ctse,係咩意思丫

升級   0%

該用戶從未簽到

c hing : 師兄
c tse : 師姐
英文發音直譯,打字方便d ~

別人的目光,唔需要太介懷,現今好多人都認同跑步係一個健康運動,唔會用奇怪眼光望妳。
健康、比賽、減肥、興趣 ... 各自有好多唔同原因去跑步,總知自己知道自己做緊咩就得架喇。
跑街千祈唔好分心,要專注步划和安全。
(如果真係有人大驚小怪,只係佢地無知,唔駛理佢地。)

升級   95.79%

該用戶從未簽到

simonso ching

明白了,多謝晒..........

升級   70.53%

該用戶從未簽到

咁多位ching ctse大家好  
我係新人黎ge@@"
原帖由 肥哥哥KC 於 2010-3-2 13:18 發表

唔知咁樣跑係大約幾多k呢@@?
同埋我想問係咪要跑上山嫁?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 11# 的帖子

ching,關於呢條路線,呢個post可以幫到你 :

https://www.longrun.hk/forum/vie ... mp;page=1#pid425207

升級   61.85%

該用戶從未簽到

各位C HING, C TSE, 我新黎架, 我都係柴灣人, 我都想JOINT你地一齊跑, 嚟緊星期三有冇得跑呀?

升級   95.79%

該用戶從未簽到

我見到你地寫 10km係45-60分鐘丫,我唔得丫,我10km要1.5小時架  
同埋小西灣上柴灣道即係經過海星小學,興民村巴士站嗎?噤我要下年完成十公里先得喇
wooo wooooo..........
我都係同你地跑小西灣運動場好d喇
你地邊個星期三晚係小西灣既,講我知丫,我收工7:15可以到場的

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-7 21:14 發表
我見到你地寫 10km係45-60分鐘丫,我唔得丫,我10km要1.5小時架  
同埋小西灣上柴灣道即係經過海星小學,興民村巴士站嗎?噤我要下年完成十公里先得喇
你 ...

如果只跑小西運動場我就ok- -

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chi0v0 於 2010-3-8 21:39 發表

如果只跑小西運動場我就ok- -

約跑通常跑街....好少跑運動場...
你諗下10k,跑運動場要25圈.好難頂嫁 !

升級   95.79%

該用戶從未簽到

Chi
我跑得好慢架喎,係咪真係陪我陪呢?

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-3-8 21:54 發表

約跑通常跑街....好少跑運動場...
你諗下10k,跑運動場要25圈.好難頂嫁 !

其實有咩唔同@@?
都係跑咁長姐-x-

升級   70.53%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-8 23:01 發表
Chi
我跑得好慢架喎,係咪真係陪我陪呢?

我分分鐘慢過你-x-

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-7 21:14 發表
你 ...

上柴灣道係由張振興書院上樓梯跟住係東區醫院轉番出柴灣道..

慢有慢跑, 快有快跑, 我地D ching ctse 會好照顧我地呢D慢腳架