香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 賓仔

天水圍新跑手報到

升級   3.68%

該用戶從未簽到

我都住天水圍
星期5夜晚會係運動場出沒
平時就係臭河跑

升級   4.4%

該用戶從未簽到

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 Archerpig 於 2010-3-8 18:11 發表
我都住天水圍
星期5夜晚會係運動場出沒
平時就係臭河跑

如果見到我記得黎say個hi wor~

升級   76.8%

該用戶從未簽到

賓仔, 個網可以上喎.   你識唔識由運動場行去tsw公園水池?  水池對出有條單車路(在輕鐵橋下底), 你在沿單車路直行 (嘉湖山莊樂湖居在左方, 以 天瑞公園/天瑞村在右方), 一直行便到河邊, 右方向單車路直行可以到天恆,濕地公園(3-4公里), 左方向路可到天盛, 洪水橋.  你試下慢慢行吓, 好易認架.

升級   29.67%

該用戶從未簽到

jsmleung ching, 個blog 我都上唔到~ 係唔係吹水會個個?

賓仔~ 教你跑就有心無力啦 自己都學緊~ 一齊跑就當然無問題啦~~
運動場出臭河其實好易 預計出到河 1k 左右~
可以睇睇附件張圖~

升級   4.4%

該用戶從未簽到

我知點跑,但係我唔知跑到天恆邊到停,天恆村咁大=.=
我想跑都岩岩夠4k

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 賓仔 於 2010-3-9 18:35 發表
    我想跑都岩岩夠4k

去運動場跑囉...

升級   51.05%

該用戶從未簽到

我知ar,我都係跑呢條,搵日一齊跑ar...

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 賓仔 於 2010-3-9 18:35 發表
    我想跑都岩岩夠4k
    我會錯你意, 以為你唔識路.   若你由運場場出發, 跑到河邊過對面單車路, 你會留意到在天瑞對開的路面有一用紅色噴有1(下有兩劃)的數字, 那裡便是1k位, 2k位置對面接近東華三院小學, 3k位國在天恩與天恆左右, 當你過天橋跑回天恆村後, 4k位置在未到消防局前的50米左右.    若你不跑對面河已在屋村這面, 1k(白色油)會在天瑞橋底不遠, 2k位置也是過了東華三院小學, 3k位置在天恩及天華(不知名宇有無錯)橋底側面, 4k位置是在消防區與濕地公園中間的單車路上.   (註: 對岸紅色油的k數很準, 這面岸的白色k數牌可能有十多米誤差)

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 superimac 於 2010-3-9 14:38 發表
    jsmleung ching, 個blog 我都上唔到~ 係唔係吹水會個個?

賓仔~ 教你跑就有心無力啦 自己都學緊~ 一齊跑就當然無問題啦~~
    運動場出臭河其實好易 預計出到河 1k 左右~
    可以睇睇附件張圖~
       superimac師兄, 不是吹水網站, 是一個叫小森美的師兄網站, 他剛把天水網河邊的照片放上網頁內.   師兄說得對. 運動場出河邊, 過了河沒多久便是1k位置.  其實果度既里數牌一直去到邊境路尾共11.5k. 而經濕地公園去到蝦尾新村燈口也有6.5k. 個長度是吹水會會長量度既, 都是為了方便天水圍一眾街坊跑友

升級   4.4%

該用戶從未簽到

今日有無ching會去天水圍運動場跑~

升級   76.8%

該用戶從未簽到

原帖由 賓仔 於 2010-3-10 17:56 發表
    今日有無ching會去天水圍運動場跑~
    我今晚會去跑, 你著網衫好易認.

升級   4.4%

該用戶從未簽到

ching今晚幾點去?

升級   20.85%

開心
  • 簽到天數: 4 天

岩岩跑完7km
    30:3x
    有好多細佬細走泥走去,真係好鬼驚撞倒佢地

升級   4.4%

該用戶從未簽到

我起佢地前面,唔怕撞到佢

升級   4.4%

該用戶從未簽到

Hey Ching們,有無人起星期日會跑嫁,帶埋我wor xd