香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: stunyap

adidas supernova glide 2/ asics cumulus 11 / mizuno r13 的選擇

升級   2.63%

該用戶從未簽到

樓主好像也有在mobile01發問吧!
你可以參考網友所寫的文章:慢跑鞋選購基本知識-- 腳掌內旋圖解說明之Runner’s World 讀書心得

http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=558&t=940357

升級   0%

該用戶從未簽到

想問而家邊度買adi supernova glide 2最平? 唔該

升級   1.5%

該用戶從未簽到

幾對上腳比較過後,最後買了glide2(宜家出左橙色tim)
可惜8折的沒我碼,最後85折入手~

腳跟的避震以glide最好,所以選佢
cumulus前後避震平均,但後跟沒glide咁明顯的鬆軟~
可能cumulus真跑又唔一樣,但glide的確不錯~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stunyap 於 2010-3-15 00:03 發表
幾對上腳比較過後,最後買了glide2(宜家出左橙色tim)
可惜8折的沒我碼,最後85折入手~

腳跟的避震以glide最好,所以選佢
cumulus前後避震平均,但後跟沒glide咁明顯的鬆軟~
可能cumulus真跑又唔一樣,但glide的確 ...

Glide 2真係幾貴

升級   98.42%

該用戶從未簽到

本人有rider 12 and Glide 1及2,個人覺得Glide 2比1更貼腳及舒適,兩者避震差不多,比rider鞋底更厚。但我覺得rider 12内底較軟孰,且較輕身。我用Gliode 1 or 2來練習,rider就用比賽。

升級   1.5%

該用戶從未簽到

glide個底真是好厚,我幾對籃球鞋都冇佢咁厚...

但真是好舒服~
唔知cumulus會唔會更舒服? 心思思想入多對,ha

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-3-16 19:15 發表
本人有rider 12 and Glide 1及2,個人覺得Glide 2比1更貼腳及舒適,兩者避震差不多,比rider鞋底更厚。但我覺得rider 12内底較軟孰,且較輕身。我用Gliode 1 or 2來練習,rider就用比賽。

咁我唯有等glide 2特價啦, 不過真係唔知邊度有大特價, 799元原價真係幾貴

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-17 00:13 發表

咁我唯有等glide 2特價啦, 不過真係唔知邊度有大特價, 799元原價真係幾貴
試下d開倉la...如觀塘駱駝漆...荔枝角工業區.....我對supernova都是在荔枝角"愛迪達"倉買的....唔使"三舊"....不過要碰運氣

升級   1.5%

該用戶從未簽到

我買左原色後2日glide竟然出左橙色......outlet時再買過~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-3-23 16:44 發表
試下d開倉la...如觀塘駱駝漆...荔枝角工業區.....我對supernova都是在荔枝角"愛迪達"倉買的....唔使"三舊"....不過要碰運氣

當時多唔多碼? Supernova唔駛3舊真係好抵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stunyap 於 2010-3-24 15:31 發表
我買左原色後2日glide竟然出左橙色......outlet時再買過~

outlet好似多數都好斷d碼. 可惜

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-25 01:01 發表

當時多唔多碼? Supernova唔駛3舊真係好抵
的確好抵....我買時就多碼....巳經係聖誕前買ka la..而家唔知點...要得閒出去望下至知...而且我買個d係特價貨...即係有d瑕疵個類....但我覺無問題丫...例如我買了2對其中一對有少少膠水漬在網面...但好細..根本唔多覺...買返來都無人知有瑕疵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-3-29 10:35 發表
的確好抵....我買時就多碼....巳經係聖誕前買ka la..而家唔知點...要得閒出去望下至知...而且我買個d係特價貨...即係有d瑕疵個類....但我覺無問題丫...例如我買了2對其中一對有少少膠水漬在網面...但好細..根本唔多覺 ...

係咪觀塘果間三間outlet?

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-29 12:19 發表

係咪觀塘果間三間outlet?
No la...茘枝角工業區...即長沙灣廣場對面....問人必知...在樓上

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-3-30 14:50 發表
No la...茘枝角工業區...即長沙灣廣場對面....問人必知...在樓上

地鐵係咩站. 好遠不過好似, 專登去到又好似得佢一間野睇, 唔化算. 加上小弟對腳太正常, 多數唔會有我既size

升級   98.42%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-3-30 15:11 發表
地鐵係咩站. 好遠不過好似, 專登去到又好似得佢一間野睇, 唔化算. 加上小弟對腳太正常, 多數唔會有我既size
地鐵..荔枝角站...你對脚有セ唔妥???? 太大或許重易揾...因為果時我見到好多10號或以上碼

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hotbloodedalva 於 2010-3-31 10:30 發表
地鐵..荔枝角站...你對脚有セ唔妥???? 太大或許重易揾...因為果時我見到好多10號或以上碼

我對腳太正常碼. 我係著8.5-9 US架. 所以平野多數冇我份