香港長跑網  - 長跑長友

樓主: sharon
打印 上一主題 下一主題

我要減好哩d肥

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 25-3-2010 03:12 PM 發表

食m記都ok既 但要小心d食

好似魚柳包走沙律漿 d包走cheese

我識一個三項既朋友暨教練,佢次次都將麥樂雞脫皮先食架.薯條更不可以.....,不過我都因為急無時間食飯而久不久會食囉

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-3-25 15:12 發表

薯條走鹽都幾好=)

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-3-25 12:33 發表

在此找機會呼籲大家, 請拒絕再幫襯 m 記呢類 junk food 食店

ps: 好間唔中食一次算啦.... 我一年都會食兩三次........

好彩仲有好多健康美食代替junk food

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 hkyen 於 2010-3-25 15:12 發表

我會食...... Big Mac.....

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 witchycatcat 於 2010-3-25 16:40 發表

甘CHING你食2塊定4塊麵包?

2塊囉
    茶滿花生醬
    加多盒麥精
    可以食成半個鐘.............  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 sharon 於 2010-3-26 00:36 發表

" />" />好彩仲有好多健康美食代替junk food

有乜好介紹??  

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-3-26 16:03 發表

有乜好介紹??  " />" />hk

生果,消化餅,通粉都令我好滿足

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 sharon 於 2010-3-27 00:30 發表

生果,消化餅,通粉都令我好滿足" />" />

我有食梳打餅
    熱量低但又飽肚
    不過就係悶d囉.........

升級   70.9%

該用戶從未簽到

慢慢來, 唔洗急, 我都係跑左一年先有成績, 但M記可以吃, 不過唔好食敢多, 好熱氣, 通常一年我會食四次, 因為對健康不太好, 我以前好好肥, 從來都冇唸過減到肥, 只要有恆心就可以!

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-3-27 00:47 發表

我有食梳打餅
    熱量低但又飽肚
    不過就係悶d囉.........

我食消化餅,但包裝話1塊餅有6xkcal 0_0
    咁會唔會好肥??

升級   17.37%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-3-29 00:37 發表
    慢慢來, 唔洗急, 我都係跑左一年先有成績, 但M記可以吃, 不過唔好食敢多, 好熱氣, 通常一年我會食四次, 因為對健康不太好, 我以前好好肥, 從來都冇唸過減到肥, 只要有恆心就可以!

而家我一星期先跑一日,睇怕都唔洗減喇
    " />" />ctse個icon睇落好stong,跑得好輕鬆,我都想slim d~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 sharon 於 2010-3-29 22:51 發表

而家我一星期先跑一日,睇怕都唔洗減喇
    " />" />" />" />ctse個icon睇落好stong,跑得好輕鬆,我都想slim d~~

一星期跑一日............ 難D WO, 最少一星期都要跑三四日

升級   70.53%

該用戶從未簽到

睇你地對m記咁彈法,我都驚驚地- -
    因為我本身勁鍾意食m記-x-
    上年仲要差唔多日日放學都去食- -

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 chi0v0 於 2010-3-29 23:19 發表
    睇你地對m記咁彈法,我都驚驚地- -
    因為我本身勁鍾意食m記-x-
    上年仲要差唔多日日放學都去食- -

想當年我同你差不多年紀時都勁鍾意M 記, 細個時大把貨食極都唔肥就無所謂,
    依家我年紀大嘛, 吃不消......

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-3-30 00:33 發表

想當年我同你差不多年紀時都勁鍾意M 記, 細個時大把貨食極都唔肥就無所謂,
    依家我年紀大嘛, 吃不消......

我又想下先 ,中學果時日日都tea 不過哈迪斯同Wendy's先係我既至愛

哈迪斯既薯圈正到丫 仲有牛仔芝堡

其實發育期食多d都冇壞既 要長高ma

新陳代謝快ma

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 sharon 於 2010-3-29 22:48 發表

我食消化餅,但包裝話1塊餅有6xkcal 0_0
    咁會唔會好肥??

咁堅?
    梳打餅一包四塊八格都先係 86kcal 咋.........

升級   37.45%

奮鬥

想當年?
    唔駛啦
    我一年前已經係勁食 老麥/肯雞/哈迪斯/MOS/B-King/Pizza乞
    所以我先會有 over 240lb 既驕人身裁!!!

原帖由 hkyen 於 2010-3-30 11:23 發表

我又想下先" />" />hiuijhkj ,中學果時日日都tea 不過哈迪斯同Wendy's先係我既至愛

哈迪斯既薯圈正到丫 仲有牛仔芝堡" />" />hk

其實發育期食多d都冇壞既 要長高ma" />" />

新陳代謝快ma

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 hkyen 於 2010-3-30 11:23 發表

我又想下先" />" />hiuijhkj ,中學果時日日都tea 不過哈迪斯同Wendy's先係我既至愛

哈迪斯既薯圈正到丫 仲有牛仔芝堡" />" />hk

其實發育期食多d都冇壞既 要長高ma" />" />

新陳代謝快ma

有道理有道理, 發育期真係要食多d 先有得高, 唔好節食呀
    女仔 14歲發育都已經係 "水尾", 食多d 做多d 運動快高長大先啦,
    減肥遲d 先諗

不過食多d 野係有營養ga 野, junk food 我覺得依然係少食為妙

升級   37.45%

奮鬥

但係後生仔女
    對 junk food 既抗拒力等如零.......

原帖由 kito807 於 2010-3-30 11:45 發表

有道理有道理, 發育期真係要食多d 先有得高, 唔好節食呀
    女仔 14歲發育都已經係 "水尾", 食多d 做多d 運動快高長大先啦,
    減肥遲d 先諗

不過食多d 野係有營養ga 野, junk food 我覺得依然係少食為妙uhgju ...