香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2010.4.25 第四屆沙田越野道路混合賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

呢個純粹我個人意見...
而且越危險即係越有挑戰性,自然吸引到其他唔普通既跑手參加,點會蝕水呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

這個賽道,兩年前唔知頭唔知路玩過一次,玩完後只得危險兩個字來形容,今次再試跑,此山路行都危險,真不適宜作比賽.

升級   29.33%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 6-4-2010 00:05 發表
呢個比賽...真係唔係咁適宜好似我呢d普通跑手參加, 好鬼危險~
若平時行山也不用行山扙,此比賽便沒有太大困難,若不是不要怕人笑,自備行山棍啦,可能比其他人快,但落了山手持行山棍又如何跑!

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 peter2008 於 2010-4-13 21:49 發表
    若平時行山也不用行山扙,此比賽便沒有太大困難,若不是不要怕人笑,自備行山棍啦,可能比其他人快,但落了山手持行山棍又如何跑!

其實舊年跑嗰陣, 覺得真係需要行山杖, 唔知得唔得呢 ?
    不過, 今年都係冇報囉.     

升級   93.67%

該用戶從未簽到

其實比起一般山賽, 好似樂善盃, 呢個比賽算安全了; 當然玩開路賽的跑手, 未必習慣在山路高速跑, 故較為容易有意外!

不過, 以大圍的玩山經驗, 呢條路難度應該唔高了!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

我雖然無報呢場賽事
    但我之前呢幾個月就人地影我跑步多
    聽日我既角色就掉轉
    影番你地比賽既情形
    最後希望你地能夠安全地咁跑畢全程la~~~

升級   61.67%

該用戶從未簽到

自己計: 47'03
    差B組第7名28秒,即快30秒就有獎杯攞,不過要快呢30秒談何容易,雖然今日狀態一般,不過天氣很好,20度涼涼地,今朝太陽未出,濕度70幾%,一流!
    最後7-8K左右過咗3個同組實力相約選手以為真的有機會掹車邊執死雞.

升級   74.74%

該用戶從未簽到

回復 87# 的帖子

I am the one right behind you..haha~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

升級   94.74%

該用戶從未簽到

d相upload咗上facebook,有興趣可以add我,名為benson lau,不過遲d都會upload上樂華網頁

升級   31.05%

該用戶從未簽到

天公造美,早兩日出太陽,今早又多雲,係個好既比賽天氣。
    我未比賽唔知今日梅子林裏面d石頭跣唔跣,都係帶埋支行山杖黎。已問清楚工作人員我可以帶支杖去比賽,工作人員同我講可以帶,但係會慢d。
    我都係覺得帶係身比較安心。
    帶支杖係比較異類d,好彩當時有d行山人氏上山,而我衣著又似足行山人氏,比賽o個陣係上樓梯混入佢地都可以掩人耳目一陣既。
    上到去d石頭一d都唔跣,比起預跑我齋行都跣左兩跣差太遠勒。我就用40分鐘安全完成左山路4km個段。
    之後呢,各位司機千其唔好學我落斜踩油,轉彎爬頭呀!
    呢場賽事水平高到不得了,世界國地既高手都黎哂參加,搞到好似我呢d咁快既選手都要係308名參賽者裏面排尾廿幾添!
    我對自己既成績非常滿意,係受到時間限制影響要跑得好趕頭趕命,跑番黎之後真係氣都咳!
    主辦機構話因為經費不足,少左贊助商支持,呢個賽事出年就停辦了,好彩我都能夠玩一次。
    我報名個陣係想試下越野跑有咩特色,不過經此一役後,都係覺得太危險同埋太辛苦了,都係玩路賽算吧。
    多謝c-hing安排預跑,等我可以多d準備!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

恭喜完成賽事既ching/ctse
    恭喜奪獎既ching/ctse

升級   34.67%

該用戶從未簽到

去到先知下年唔再舉辦呢個賽事,好彩冇放棄!

升級   91.67%

該用戶從未簽到

我第一次參加越野道路混合賽但去到先知下年唔再舉辦賽事........
    好彩都有機會參加最後一次沙田越野道路混合賽,嘩!真係好辛苦又上斜又上石級,然後又落斜佈滿青苔石級上,我都係慢慢落斜.我都覺得太危險同埋太辛苦了,都係玩路賽好d!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

Revised result with 5-km section time

http://www.editgrid.com/user/sak ... _%26_Road_Race_2010

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 馬仔 於 2010-4-26 09:50 發表
    去到先知下年唔再舉辦呢個賽事,好彩冇放棄!

雖然里個比賽下年停辦會較為可惜 , 但由於賽道唔係好適合初級嘅跑手, 而始終都有一定危險,
    所以參加人會較少一些...... 可能令贊助商縮沙......

升級   80%

該用戶從未簽到

這場比賽我也有跟跑(沒有報名的),
    我看見部份跑友可能缺乏基本功訓練,
    上斜冇氣、上樓梯變行樓梯、跑落山路變成企

升級   80%

該用戶從未簽到

這場比賽我也有跟跑(沒有報名的),
    我看見部份跑友可能缺乏基本功訓練,
    上斜冇氣、上樓梯變行樓梯、跑落山路變成企