香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

請問各位跑友每年預算要用幾多錢去報參加比賽呢?

關閉 [複製鏈接]

升級   11.05%

該用戶從未簽到

小弟係新手,唔知道有幾多個長跑比賽值得報名參加,
如果報得多,又好似要用多好多錢.
全年計的話,真係可以買幾對跑鞋架
+1 0
上一篇︰捐血下一篇︰最適宜運動黃金時間

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我都不是每個賽事都參加,因我宜家跑步是志在keep fit,平時練跑也可以•
而田徑總會舉辦都是大賽事,所以我都會咪走雞。

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

I joined 38 races in 2007 already.  The entry prices ranged from $20 to $270, and I spent about $2,000 on it.

升級   22.63%

該用戶從未簽到

你咁問起,原來今年我都用

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   11.05%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2007-11-28 19:32 發表
    其實我都不是每個賽事都參加,因我宜家跑步是志在keep fit,平時練跑也可以•
    而田徑總會舉辦都是大賽事,所以我都會咪走雞。

有好多賽事都好吸引,有時因為地點太遠,想參加又太辛苦.
    好似nike已經冇去參加

升級   11.05%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2007-11-29 13:54 發表

嘩!咁差不多每星期都一次。

我都想問,咁跑法真係要好投入先得喎

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

我都想問,咁跑法真係要好投入先得喎

I guess it becomes my addiction already