香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

o 記太陽眼鏡問題

升級   2.11%

該用戶從未簽到

邊款岩跑步多d?
輕/夾得實d?
ching 們有咩推介?
+1 0
上一篇︰畢拉山2010---by vv下一篇︰20100321_DuathlonRace3 pics

升級   34.74%

該用戶從未簽到

從未試過o記, 因太貴.........但又好型

升級   52.3%

該用戶從未簽到

較新款既有Radar同Jawbone, 呢兩款都可以換鏡, 不過邊款好就要睇你面型夾唔夾

升級   74.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

其實上框係咪要"貼緊面部"先叫fit???

升級   0%

開心

小弟人生買過2副....一副用左近7年,唔小心壓爛了,不過之前都花曬.
    新的是radar...好型.

升級   2.11%

該用戶從未簽到

試果時要注意d咩, 點先知岩唔岩?

升級   82%

擦汗
  • 簽到天數: 53 天

生買左一副太貴$9XX.......好型

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 abecsng 於 2010-3-23 11:09 發表
    試果時要注意d咩, 點先知岩唔岩?

其實都係個人感覺, 我都會跳下睇下hold得實唔實, 話晒都係做運動帶

升級   38.95%

該用戶從未簽到

今日買左副 PRORACE 的鏡. 覺得好正. 因為可以因天氣不同換鏡片. 內付 5 SET 不同顏色的鏡片. 前兩日睇過"O記" 同 "賴K", 真似好靚, 但同樣好貴. 千千聲走唔甩. 而家$300 幾搞掂. 同樣係100% 防 UVA & UVB.  夏天太曬, 保護對眼係我的目的, 所以放棄名牌, 試下其他(實在孤寒,唔捨得)!

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 alancll123 於 2010-3-23 20:39 發表
    今日買左副 PRORACE 的鏡. 覺得好正. 因為可以因天氣不同換鏡片. 內付 5 SET 不同顏色的鏡片. 前兩日睇過"O記" 同 "賴K", 真似好靚, 但同樣好貴. 千千聲走唔甩. 而家$300 幾搞掂. 同樣係100% 防 UVA & UVB.  夏天太曬 ...

可唔可以俾d detail?
    係邊度可以睇多d資料?
    thz

升級   68.8%

該用戶從未簽到

其實防UV鏡片唔係高科技,最緊要FIT自己
    我就會拎下個頭睇下會唔會甩

升級   2.11%

該用戶從未簽到

原帖由 tyler 於 2010-3-23 21:52 發表
    其實防UV鏡片唔係高科技,最緊要FIT自己
    我就會拎下個頭睇下會唔會甩

我最怕係買左番黎,
    用左都唔知原來咩都防唔到

升級   29%

該用戶從未簽到

今日再入手多一副O記JawBone~~ 唔係Asia Fit, 不過換左厚鼻墊, 權骨位O岩O岩好, 唔頂~~ 比起RADAR, 換鏡易同方便D, 但RADAR比較貼面, JAWBONE比較浮誇, 鍾唔鍾意就好個人啦~~

入左呢隻色, 貪佢夠Colorful~~~

登錄/註冊後可看大圖

*其實O記都唔駛擔心佢會甩, 我戴住玩WAVEBOARD, 成個浪打埋黎, 再中落海都唔甩~~ 但又唔會夾到痛喎, 呢個就係佢咁貴其中一個原因~~

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-3-24 00:38 發表
    今日再入手多一副O記JawBone~~ 唔係Asia Fit, 不過換左厚鼻墊, 權骨位O岩O岩好, 唔頂~~ 比起RADAR, 換鏡易同方便D, 但RADAR比較貼面, JAWBONE比較浮誇, 鍾唔鍾意就好個人啦~~

htt ...

副超好型.....不過小弟match radar 多d....
    另外睇師兄張相....今年全馬時小弟應該見過你..

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 柔詠 於 2010-3-24 08:37 發表

副超好型.....不過小弟match radar 多d....
    另外睇師兄張相....今年全馬時小弟應該見過你..

係呀~~ 打個招呼o麻~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2010-3-24 00:38 發表

htt ...

CHING...你副O記的鏡邊有幾個D "lon lon"....係唔係有助散熱 ?
    我有RADAR,好貼面,但載了一陣跑步,又有D"焗".....成只眼都係汗.

升級   14.3%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

全對! vented 鏡比d生風入去吹走d 熱/汗氣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 eddiebuzz 於 2010-3-26 16:17 發表
    全對! vented 鏡比d生風入去吹走d 熱/汗氣

HI EDDIE,,,理論係甘....有沒CHING比較過 ?
    我想換個有 vented 的鏡片...

升級   74.6%

奮鬥

原帖由 TerrySze 於 26-3-2010 16:01 發表

CHING...你副O記的鏡邊有幾個D "lon lon"....係唔係有助散熱 ?
    我有RADAR,好貼面,但載了一陣跑步,又有D"焗".....成只眼都係汗.

ching副radar上框係咪可以"緊貼到"面骨????
    定係都有一條空隙係中間ka

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 司機 於 2010-3-26 22:08 發表

ching副radar上框係咪可以"緊貼到"面骨????
    定係都有一條空隙係中間ka

少少隙~~ 唔會完全貼實, 會唔舒服~~ 同埋你O既額骨冇可能同個上框o既形狀同彎度完全一致~~