香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: abecsng
打印 上一主題 下一主題

o 記太陽眼鏡問題

升級   74.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

因為聽人講過,fit既框(O記)係會貼額骨,汗水會沿住上框向兩邊流走唔會入到落眼

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 司機 於 2010-3-26 23:26 發表

因為聽人講過,fit既框(O記)係會貼額骨,汗水會沿住上框向兩邊流走唔會入到落眼

O記o既框係硬膠, 邊有可能完全隔住D汗水~~

果D係O係個上框位有條軟膠條貼住額骨, ARMOUR 720 O既RIDER就有呢條野, 不過好快就會甩, 冇得散買條軟膠再痴番上去~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 司機 於 2010-3-26 22:08 發表

ching副radar上框係咪可以"緊貼到"面骨????
    定係都有一條空隙係中間ka

中間係都有一條空隙.半只手指尾到.

升級   14.3%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

Terry, O記或其它牌子既滑雪同mountain bike goggles 都係用相同原理, 都係劇烈運動, 仲會隔多層通風綿都冇問題啦. 呢d咁大個loan 我"厭"大風得濟添! 就算你真係好大汗我都覺得冇問題

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2010-3-24 00:38 發表
    今日再入手多一副O記JawBone~~ 唔係Asia Fit, 不過換左厚鼻墊, 權骨位O岩O岩好, 唔頂~~ 比起RADAR, 換鏡易同方便D, 但RADAR比較貼面, JAWBONE比較浮誇, 鍾唔鍾意就好個人啦~~

入左呢隻色, 貪佢夠Colorful~~~

*其實O記都唔駛擔心佢會甩, 我戴住玩WAVEBOARD, 成個浪打埋黎, 再中落海都唔甩~~ 但又唔會夾到痛喎, 呢個就係佢咁貴其中一個原因~~

htt ...

CHING指帶O記玩WAVEBOARD ? RADAR ?
    我就唔敢,有次玩WAVEBOARD... "Da"落水,成個隱形眼鏡都飛出黎,唔見佐.

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-3-27 09:29 發表

CHING指帶O記玩WAVEBOARD ? RADAR ?
    我就唔敢,有次玩WAVEBOARD... "Da"落水,成個隱形眼鏡都飛出黎,唔見佐.

嘩~~ 隱形眼鏡就唔好啦, 飛出黎都好D, 攝入左整傷對眼重大獲~~
    我戴RADAR玩WAVEBOARD, O記應該就冇咩問題喎~~ 我個個FD都係咁~~

升級   2.63%

該用戶從未簽到

睇漏左

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2010-3-27 20:45 發表

嘩~~ 隱形眼鏡就唔好啦, 飛出黎都好D, 攝入左整傷對眼重大獲~~
    我戴RADAR玩WAVEBOARD, O記應該就冇咩問題喎~~ 我個個FD都係咁~~

我聽過人地講話用vented鏡係玩
    點知吹風吹到頭痛