香港長跑網  - 長跑長友

睇左一陣依度..發現依度好似真係幾好!我有個問題問啊

升級   2.11%

該用戶從未簽到

我155 cm.. 110 kg..22 歲
我係女仔.. 我有個好大既肚腩同胸..
大得唔靚.. 一睇就知道見到超多脂肪..

我依家跑30-45mins 到啦.. 帶氧的..
可唔可以減到胸?
食野方面已經減少D 量..食多左好多菜
同埋我有做少少重訓的...

同埋.. 我一星期跑六daYs會唔會太多啊....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

110kg or 110lb?
    如果係 kg 就真係要小心
    唔好話靚唔靚
    最怕係身體有問題

帶氧運動係可以減
    但係唔可以只減胸而係全身脂肪都會一齊減
    不過我建議你唔好跑住
    因為太傷膝蓋啦
    一係就游水或踏單車 1hr 以上
    一係就急步行
    重訓我覺得冇乜必要
    但係一星期 6d 就太多
    開始時隔日做運動先
    等身體適應左先加........

升級   16.32%

該用戶從未簽到

嘩 , 110kg , 要減一半先叫個回復正常呀 !

升級   2.11%

該用戶從未簽到

哈哈哈哈哈.. 我諗我打錯左啊.. 應該係110lb.. 50 kg 啊..

我住果度無lift 的..日日都要行樓梯..
    而且屋內都有一條樓梯先可以由大廳番房..
    唔知咁仲怕唔怕跑 6days 呢..
    其實我都有跑過下的.. 不過係跑跑步機..
    斜度1.5 度.. 跑45mins 上..
    不過依家我跑球場就怕平地.. 會傷腳..
    依2 日我小腿都開始有d d 痛了..
    不過我有做warm up 同cool down 的
    係唔係休息一日做一日先最有效啊...

thank 啊

升級   61.1%

該用戶從未簽到

師姐,除咗多菜少肉,戒零食,汽水外, 餐餐食到6,7成飽就好收手啦!

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原來係110磅, 咁好好多, 其實唔係好重啫
    注意飲食做多D運動就可以啦

升級   100%

該用戶從未簽到

>155 cm.. 50 kg..22 歲
    OK啦

升級   2.11%

該用戶從未簽到

但有個好大既肚腩好擔心啊..
    唔怕同你講.. 我著褲要成w32啊..
    所以想快d 減左佢過summer lor...

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   95.79%

該用戶從未簽到

放心啦,你都係110 lbs,我比你多好多,我都跟我區既ching ctse慢jog既.
    一班人一齊有幾句傾下會有恆心好多既.
    放心啦,你依d都唔係叫肥,唔好為咗d廣告及他人眼光去減過多,fat有時係有用,唔好過多就ok架喇

升級   2.11%

該用戶從未簽到

我依家日日都做100 下架..
    不過可能習慣左唔再咁辛苦了...
    可能要再加啊..

haa.. 你都要加油啊..
    我都覺得依度好.. 因為依度好似好正面咁..我好鐘意: )
    我諗住搵番條腰就算了.. 唔會減太多既~~

依家朝朝跑完先番學.. 日日都比人問做咩咁神彩飛揚
    不過開始有d 腳痛了.. 聽日唔跑了..後日再跑

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   2.11%

該用戶從未簽到

我唔係c tse 啦.. 我跑左無幾奈咋..

我呀sir 教跑完立即做sit up 會容易d ..
    因為跑到個肚已經習慣左郁.. 有力量係度..
    再做sit up 會事半功倍..因為可以做多幾下..哈哈

升級   20.25%

該用戶從未簽到

原帖由 pako111 於 2010-3-25 00:05 發表
    我唔係c tse 啦.. 我跑左無幾奈咋..

我呀sir 教跑完立即做sit up 會容易d ..
    因為跑到個肚已經習慣左郁.. 有力量係度..
    再做sit up 會事半功倍..因為可以做多幾下..哈哈

阿sir 有阿sir教幾好wow
    110磅應該都唔會好多肥肉傘
    一係朝早50下 sit up    夜晚50下啦
    做gym應該可以快d修個figure

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-24 23:41 發表
    放心啦,你依d都唔係叫肥,唔好為咗d廣告及他人眼光去減過多,fat有時係有用,唔好過多就ok架喇

咪係lo, 依家d風氣真係唔多好, 其實本身唔算肥, 不過俾d 廣告呀 講到個個都要瘦先叫fit,
    其實 110lbs-155cm 真係唔算肥, 不過可能做得運動少d肌肉唔緊無咁好睇啫,
    唔好盲目去減磅數, 身形修返d 便ok 了

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2010-3-24 23:52 發表
    師姐..100下.....我10下都無......
    做50下sit-up仲辛苦過跑10k,我都好小做sit-up,個肚腩揮脂不去.

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

唔算肥啦
    BMI 只有 20.8
    想 frim d 咪做多d situp 囉
    好過跑步啦.......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 街坊鄭 於 2010-3-25 11:41 發表
    做50下sit-up仲辛苦過跑10k,我都好小做sit-up,個肚腩揮脂不去.

x 2
    我做2下條腰已經唔得啦...

升級   95.79%

該用戶從未簽到

噤係咪要做pump呢,可做全身既肌肉負重,我之前有做真係差好遠架,不過唔好太重,好似係要岩重量及做夠下數就ok喎