香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TinyWong

美津濃跑鞋一問

升級   0%

該用戶從未簽到

Tiny ctse,我認為creation會比rider更適合妳。
妳決定買美記嗎 ? 會買多一對嗎 ?
如果會,我會介紹妳買nb的1063,或者1224,supported cushion配合跑姿,對妳雙膝較有保障。

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 29-3-2010 07:37 PM 發表
Tiny ctse,我認為creation會比rider更適合妳。
妳決定買美記嗎 ? 會買多一對嗎 ?
如果會,我會介紹妳買nb的1063,或者1224,supported cushion配合跑姿,對妳雙膝較有保障。

simon兄
我之前 一對只係穿過20次去gym咋,所以將佢雪返入gym既私人locker,
新買的會要來跑囉.
噤nb的本身重唔重架呢.可否介紹多少少,或早下個月先買,因為唔會一次過買兩對呢....
無噤多錢丫,小妹要交學費努力讀書丫...升了點買都得.....嘩......哈哈

升級   0%

該用戶從未簽到

練習鞋款較比賽鞋款重,但我所講的同是練習鞋款,妳現階段唔會覺得有明顯分別。 重點係"對妳雙膝較有保障"。等妳遲d跑得再快d,要提昇好成績,再考慮輕身的比賽鞋也不遲。

馬菲說得對,按步就班吧。

原帖由 matthew~文 於 2010-3-29 01:56 發表
tiny ctse , 你絕對需要一對保護好的鞋
千萬唔好追求速度!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-29 23:16 發表

simon兄
我之前 一對只係穿過20次去gym咋,所以將佢雪返入gym既私人locker,
新買的會要來跑囉.
噤nb的本身重唔重架呢.可否介紹多少少,或早下個月先買,因為唔會一次過買兩對呢....
無噤多錢丫,小妹要交學費努力 ...

ctse,

u can buy 1225 @ kwun tong by $499 and 10% less if u buy 2 pairs... I got one pair 1225..feel good...." />" />

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 TinyWong 於 2010-3-29 23:16 發表

simon兄
    新買的會要來跑囉.
    無噤多錢丫,小妹要交學費努力 ...

ctse
    一係好似我咁
    先買 creation 11
    跑慣左之後
    就買 rider 13 去比賽!!!  

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 30-3-2010 11:35 AM 發表

ctse
    一係好似我咁
    先買 creation 11
    跑慣左之後
    就買 rider 13 去比賽!!!  " />" />" />" />" />" />" />" />" />" />jhkjh

呵呵可能都係架....呵呵
    不過我都要保護好自己先得......買完下次8號去跑馬地試下先

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 TinyWong 於 2010-3-30 13:34 發表

呵呵可能都係架....呵呵
    不過我都要保護好自己先得......買完下次8號去跑馬地試下先

8號跑馬地?
    ctse 你同馬鬥跑乎?

好好保護對腳
    先可以長跑長有..........

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-3-30 15:09 發表

8號跑馬地?

好好保護對腳

8號星期四喎, 應該冇問題

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 30-3-2010 03:09 PM 發表

8號跑馬地?

好好保護對腳

係囉係囉,8號星期四無問題喎,......我仲收4:30點,heee早d去自己練
    多謝ching關心丫,我已跑得好慢架喇.....一見唔對路就收手
    不過我好在有行開山及swim開又做下gym咋

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 TinyWong 於 2010-3-30 16:58 發表

係囉係囉,8號星期四無問題喎,......我仲收4:30點,heee早d去自己練
    多謝ching關心丫,我已跑得好慢架喇.....一見唔對路就收手
    不過我好在有行開山及swim開又做下gym咋

原來你係香港人
    我係半個新界人半個九龍人  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-3-31 00:16 發表

原來你係香港人
    我係半個新界人半個九龍人  

咪又係香港人

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2010-3-31 01:55 發表

咪又係香港人

香港人既意思... 係港島人.........  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-3-31 10:26 發表

香港人既意思... 係港島人.........  " />" />

我都知. 我將佢當成係全港九新界呀嘛

升級   95.79%

該用戶從未簽到

今日行過太古城去望下creation 11啦,($890)
    嘩.........我睇完佢真係個底係好唔同丫 ,
    我係度自己諗好耐, 會唔會佢比我既重量整爆個底呢,
    之後sales哥哥來,好堅決同我講係唔會既.做埋人體大交叉添噤say no,說我一定無事
    佢同我講專門店好似有creation 12喎(都唔知係咪,佢話剛出不久)
    之後睇埋rider,依個底同我著既差不多囉....無咩興趣再了解住喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TinyWong 於 2010-3-31 22:59 發表
    之後sales哥哥來,好堅決同我講係唔會既.做埋 ...

一於買creation啦, 係幾貴, 但係fit你既冇所謂啦, 可以長著架嘛

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 TinyWong 於 2010-3-31 22:59 發表
    之後sales哥哥來,好堅決同我講係唔會既.做埋 ...

我新買果時體重 210lb
    著住黎跑渣打 10k 都唔爆
    你點會整爆佢喎
    同埋通常有九折
    我在將軍澳買時有八折
    旺角都話有八折

乜出到 12 咩????  

升級   95.79%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 1-4-2010 01:45 AM 發表

我新買果時體重 210lb
    著住黎跑渣打 10k 都唔爆
    你點會整爆佢喎
    同埋通常有九折
    我在將軍澳買時有八折
    旺角都話有八折

乜出到 12 咩????  

個sales話係喎,不過我係美記佢個網都見唔到....
    我同你差不多咋,少你一dd啦,噤你無事,我就買啦......$890再有discount丫,好啦......
    去sogo專櫃買定係去旺角"民間"專門店買好呢? 好緊張又好期待丫....
    第一次買跑鞋噤認真丫
    多謝晒ching ctse  

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 TinyWong 於 2010-4-1 01:59 發表

個sales話係喎,不過我係美記佢個網都見唔到....
    我同你差不多咋,少你一dd啦,噤你無事,我就買啦......$890再有discount丫,好啦......
    去sogo專櫃買定係去旺角"民間"專門店買好呢? 好緊張又好期待丫 ...

最好去專門店
    不過我鍾意去d冇乜人去既店
    最重要係價錢囉
    八折先好買呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-4-1 09:41 發表

最好去專門店
    不過我鍾意去d冇乜人去既店
    最重要係價錢囉
    八折先好買呀~~~

邊度冇乜人去?

升級   37.45%

奮鬥

原帖由 econecon 於 2010-4-1 11:28 發表

邊度冇乜人去?

將軍澳x青年冇乜人去
    仲要係八折
    好正..........