香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 慢子 Wilson
打印 上一主題 下一主題

香港糖尿聯會健康長跑2008 (比賽日期 27/01/08)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

冇話唔得既, 只要耐心操練, 假以時日必定達標既 . 20年前我自己都諗唔到自己可以跑尼個時間, 仲完成半馬, 全馬tim. 比心機加油, 好多人會以你為豪既

升級   0%

該用戶從未簽到

跑步肚痛通常係大量空氣吸入腹部(應該係肺部), 盡量拼用鼻同口呼吸, 唔好只用口, 亦要注意呼吸和步履節奏, 星期日回程時逆風, 可以搵個對手做單擋, 減低食風既風量.

原帖由 dexpakado 於 28-1-2008 20:31 發表
尋日回程d風係狼少少...
所以回程慢亦都正常
小弟回程時比風吹到腹痛難耐
衝擊45分失敗...
各位下次努力

ps 吐露港e條路真係好靚好舒服

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-1-29 10:13 發表
冇話唔得既, 只要耐心操練, 假以時日必定達標既 . 20年前我自己都諗唔到自己可以跑尼個時間, 仲完成半馬, 全馬tim. 比心機加油, 好多人會以你為豪既

嘻嘻,其實我都以under 40 min做我的終極目標!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

好...一齊加油, 一齊達標, 期待40分鐘前拍住衝線.

原帖由 慢速小子 於 29-1-2008 10:22 發表

嘻嘻,其實我都以under 40 min做我的終極目標!

升級   0%

該用戶從未簽到

到左50'你就會希望過45', 到左45'你就會希望過40'啦. 尼個係經驗之談.

原帖由 kennethwat 於 29-1-2008 10:27 發表

如果我可以UNDER 50min 我已很滿足。

升級   0%

該用戶從未簽到

My 1st 10K is 2007 Nike 10K and result at 54'. Up to now, I'd joined three 10K & one HM race. My current 10K  result is 52'(PB ) and still finding a way for ran within 50'.

I'll keep join more race this year and hopefully I can achieve this target in 2008.

升級   0%

該用戶從未簽到

比賽可以提高個人鬥志, 希望各人都能係比賽中獲佳績.

原帖由 Alex 於 29-1-2008 13:40 發表
My 1st 10K is 2007 Nike 10K and result at 54'. Up to now, I'd joined three 10K & one HM race. My current 10K  result is 52'(PB ) and still finding a way for ran within 50'.

I'll keep join more r ...