香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cu83

2010.04.05 網友約跑 > 港島清明南區遊

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   6.84%

該用戶從未簽到

wadee (鰂魚涌jog過,9:10am於跑馬地藍塘道 與 大坑道交界等...淺水灣坳走)
kc跟wadee 由淺水灣坳走,經引水道去大潭上水塘、柏架山道返北角。希望可以十二點半返到屋企.
請問由鰂魚涌-跑馬地-南風道-黃竹坑-南灣-淺水灣坳-大潭上水塘、柏架山道返北角, 大約多少里路, 好恐怖.

升級   6.84%

該用戶從未簽到

<人工智能報名系統>
04月05日報名人士名單:
1) cu83(9:10am 於跑馬地 藍塘道 與 大坑道交界等)
2) matthew (西環jog過黃竹坑出發, 唔保證起到身...)
3) checkie (黃竹坑等大軍殺到,不過大約幾點呀?)
4) onon (黃竹坑出發)
5) GreyGrey (黃竹坑出發)
6) Terry  (西環jog過黃竹坑出發, 保證起到身...)
7) 亞聰  (黃竹坑出發,我住南區既當然要黎捧場)
8) Gary(跑馬地出發,盡量跑,無力就jog10k自己回跑馬地)
9) wadee (鰂魚涌jog過,9:10am於跑馬地藍塘道 與 大坑道交界等...淺水灣坳走)
10) mc (跑馬地出發)
11) left3 (9:15am @藍塘道 x 大坑道, ok ma?)
12) Mike Li (黃竹坑出發, 大約幾點到?)
13) Colin (chuiws)(跑馬地出發)
14) miumiulam  (黃竹坑出發)
15) 女朋友> miumiu 的朋友 (黃竹坑出發)
16) kc @ ruby (黃竹坑出發) 如果隻脚冇事的話,------唔見我唔駛等。
17) kfc @ 新加入 (黃竹坑出發)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kfc 於 2010-4-1 12:11 發表
wadee (鰂魚涌jog過,9:10am於跑馬地藍塘道 與 大坑道交界等...淺水灣坳走)
kc跟wadee 由淺水灣坳走,經引水道去大潭上水塘、柏架山道返北角。希望可以十二點半返到屋企.
請問由鰂魚涌-跑馬地-南風道-黃 ...

無認真度過
大約廿零k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-4-1 11:29 發表

我驚會跑到唔見左我 haha

唔洗擔心喎
次次約跑我都守尾門ga

升級   6.84%

該用戶從未簽到

平時跑開咩地點/時間:
1.田灣-域多利道-101總站-田灣, 50分鐘
2.田灣-薄扶林道-hku-田灣, 50分鐘
3.田灣-南灣-田灣, 80分鐘
假期跑2組, 每月跑一次3組

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2010-4-1 12:17 發表

唔洗擔心喎
次次約跑我都守尾門ga

我連半馬都未跑過, 只係跑過10k幾次架咋 我驚冇左影呀, 唔係必報!

升級   55.65%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-4-1 13:41 發表

我連半馬都未跑過, 只係跑過10k幾次架咋 我驚冇左影呀, 唔係必報!

econecon ching,

我都只係跑過幾次10k, 唔駛怕... 黃竹坑出發會適合我地腳程ga. Come & join us~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GreyGrey 於 2010-4-1 14:08 發表

我都只係跑過幾次10k, 唔駛怕... 黃竹坑出發會適合我地腳程ga. Come & join us~~

未知果日點, 黎到一定黎. 我都想同大家一齊跑, 應該會進步得快d同好玩d

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2010-4-1 15:56 發表
希望到時見到你一齊跑下啦

睇下到時點啦, 不過今晚(4月1日)就一定黎到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 GreyGrey 於 2010-4-1 14:08 發表

今次可能跑多過10k...要作足熱身,特別係拉多d大俾外側條筋.因為好多人一跑長 ,ITB就奶野 (症狀: 上落樓梯痛)

有關stretch ITB的方法可參考如下:
http://www.rice.edu/~jenky/sports/itband.html
http://www.rice.edu/~jenky/sports/itband_str.html

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-4-2 01:24 發表

今次可能跑多過10k...要作足熱身,特別係拉多d大俾外側條筋.因為好多人一跑長 ,ITB就奶野 (症狀: 上落樓梯痛) " />" /> " />" />

http://www.rice.edu/~jenky/sports ...

唔該晒! 求先好似唔見你跑喎跑馬地.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-4-2 01:24 發表

今次可能跑多過10k...要作足熱身,特別係拉多d大俾外側條筋.因為好多人一跑長 ,ITB就奶野 (症狀: 上落樓梯痛) " />" /> " />" />

http://www.rice.edu/~jenky/sports ...

我最驚都係跑完ITB 痛

升級   55.65%

該用戶從未簽到

THANK YOU SO MUCH, Terry~~

升級   31.65%

該用戶從未簽到

<人工智能報名系統>
04月05日報名人士名單:
1) cu83(9:10am 於跑馬地 藍塘道 與 大坑道交界等)
2) matthew (西環jog過黃竹坑出發, 唔保證起到身...)
3) checkie (黃竹坑等大軍殺到,不過大約幾點呀?)
4) onon (黃竹坑出發)
5) GreyGrey (黃竹坑出發)
6) Terry  (西環jog過黃竹坑出發, 保證起到身...)
7) 亞聰  (黃竹坑出發,我住南區既當然要黎捧場)
8) Gary(跑馬地出發,盡量跑,無力就jog10k自己回跑馬地)
9) wadee (鰂魚涌jog過,9:10am於跑馬地藍塘道 與 大坑道交界等...淺水灣坳走)
10) mc (跑馬地出發)
11) left3 (9:15am @藍塘道 x 大坑道, ok ma?)
12) Mike Li (黃竹坑出發, 大約幾點到?)
13) Colin (chuiws)(跑馬地出發)
14) miumiulam  (黃竹坑出發)
15) 女朋友> miumiu 的朋友 (黃竹坑出發)
16) kc @ ruby (黃竹坑出發) 如果隻脚冇事的話,------唔見我唔駛等。
17) kfc @ 新加入 (黃竹坑出發)
18)Po (跑馬地出發)

升級   0%

該用戶從未簽到

聽有跑完有冇人會食嘢GAR~

升級   100%

該用戶從未簽到