香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 哈利330
打印 上一主題 下一主題

2011 Tokyo Marathon 東京馬拉松 (27-Feb-2011)

升級   4.74%

該用戶從未簽到

回復 60# 的帖子

Hihi everybody,

我都報左東京馬拉松10km 呀, 但機票酒店乜都未搞, 唔知會唔會可以join各位師兄師呢?
其實我仲想去一日滑雪...有興趣既朋友可以一齊夾夾呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 emiky 於 2011-1-17 12:08 發表
Hihi everybody,

我都報左東京馬拉松10km 呀, 但機票酒店乜都未搞, 唔知會唔會可以join各位師兄師呢?
其實我仲想去一日滑雪...有興趣既朋友可以一齊夾夾呀.

師兄,唔知這個平唔平,可以打去問一下既。

東京--平價機票 - HKD3050(已包機場稅)
出發航班 : 香港/東京(成田) DL638 08:00/12:55
回程航班 : 東京(成田)/香港 DL639 19:05/23:20
優惠期有限,欲購從速,即訂即覆!長鴻(JTV)35833007

升級   4.75%

該用戶從未簽到

原帖由 emiky 於 2011-1-17 12:08 發表 Hihi everybody,我都報左東京馬拉松10km 呀, 但機票酒店乜都未搞, 唔知會唔會可以join各位師兄師呢?其實我仲想去一日滑雪...有興趣既朋友可以一齊夾夾呀.

依個好似幾抵:
東京4天套票 住寬敞客房 鄰近西武新宿站
去滑雪可以去長野,東京去一晚夜車就到
不過滑一日一定唔夠喉

p.s. 我無玩tokyo marathon

升級   4.74%

該用戶從未簽到

哈哈, 我到今時今日都仲未訂package 呀.... :p
啱啱收到tokyo marathon既e-mail reminder....
要去既話,似乎都唔可以再懶喇~~

滑雪我係新手咋, 諗住去即日來回果d滑雪場~
上期睇U介紹哩個滑雪場好似幾方便:
http://www.galaresort.jp/winter/english/

升級   5.26%

該用戶從未簽到

see u in tokyu!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

so, u are going too? how long will u stay tokyo?

升級   30%

該用戶從未簽到

plan 緊 6日 5夜, 首次去東京馬拉松, c-hing 門有咩地方 好介紹. 已經 買了三本 東京旅遊攻略, 站時又好似 冇咩特別 好玩+吸引.

thx!

升級   4.74%

該用戶從未簽到

hi Ben,

你跑幾多K? 我都係第一次去, 但我只係跑10KM~

我都係PLAN緊行程, 但諗住去4至5日咋, 你訂左機票同酒店未?

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Just received the "Final Instruction" with the bib exchange certificate and health checklist in the mail.

Hi Ben and Emilky ~

It all depends on what do you want to do besides running ~ Eating, sightseeing or shopping? Personally, I never have enough of Tokyo and the surrounding area. I can spend days after days just to eat and walk around the whole city without getting bored. Just make sure you bring enough winter clothes to wear everyday. Enjoy the trip and have fun.

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 7 天

我同朋友都參加左全馬,
    26去, book左機票同3日酒店
    到時大家一齊努力啦

升級   30%

該用戶從未簽到

回復 68# 的帖子

Hi emiky,

我同nic_wing 一樣, 都係報左全馬, 希望可以完成啦. 已經 confirm 左 hotel bookings :-)

toyko max/min temp today: 5 degrees/1 degree.

香港跑手 努力啊啊啊啊啊啊啊啊啊..........

ben~

升級   4.74%

該用戶從未簽到

hihi,

咁你地住邊間酒店呀?

你地個個都跑全馬, 好犀利呀!

咁你地有無報香港馬拉松? 我今個星期日都會跑香港既10km. 希望唔好落雨啦~

升級   92.85%

該用戶從未簽到

升級   0%

奮鬥

我都驚跑日本好凍, 但又想佢落雪喎,
    好矛盾

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我終於BOOK左機票同酒店~ 到時日本見大家~

但我有一個少少問題, 因為我跑10KM, 路程係:
    10km Race:Tokyo Metropolitan Government building-- Iidabashi -- Imperial Palace -- Hibiya Park

咁終點同起點唔一樣~ 係咪無得好似香港咁放定外套係維園? 但日本咁凍, 我應該著咩衫跑呢? 唔通著住件羽絨跑?

希望大家唔會嫌我個問題無聊, 指教一下吧! 謝謝~~

升級   0%

奮鬥

佢都會有袋俾, 都係寄存jer
    咁凍, 著長衫啦, 個個都係咁跑,
    不過做足熱身, 小心拉傷

升級   12.63%

該用戶從未簽到

剛跑完渣打10km,聽日休息,之後準備決戰東京!!!~~

升級   12.63%

該用戶從未簽到

原帖由 nic_wing2002 於 2011-2-15 15:14 發表
    我都驚跑日本好凍, 但又想佢落雪喎,
    好矛盾
    地濕仲凍喎..............

升級   100%

• 簽到天數: 11 天

I join tokyo marathon 2011

I also join the Tokyo Marathon,

I will arrive at Tokyo Narita Airport at 630am on 26.2.2011 and will go to pick up the racer pack at Big Sight.  Any Ching or Ctse who join this race are welcome to accompany.

I will wear longrun t-shirt during the race.

CU all there.

Hang Hang

升級   4.74%

該用戶從未簽到

我尋日都跑完渣打10km, 起跑5:15am, 好彩無落雨~~

我問過日本既朋友話10km 起點同終點唔係同一個地方, 我既擔心係咁係咪要搭車返起點攞番d褸呢? 抑或大會會安排將衫運去終點呢? (無跑過半馬或全馬,所以唔知會點安排行李袋~ :p)

我25/2 中午會去羽田機場呀~ 之後先攞race pack 再去玩~ 2/3先走, 我諗住1/3去滑雪, 有興趣可以一齊~

re: nic_wing 2002, 我尋日著左件衛衣跑, 因為怕落雨, 點知跑到成身汗!!!! 超熱~ :p 所以諗緊洗唔洗買定件風褸,入面著短袖, 熱既時候可以除.....