香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

美津濃WAVE LSD 價錢

升級   8.95%

該用戶從未簽到

咁多位CHING知唔知而家個價錢係幾多
另外小弟有扁平足又岩岩著呢隻鞋?
+1 0
上一篇︰有冇跑友平時着練跑鞋行街呢?下一篇︰鹽丸是什么 ?

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

通常有折既鞋鋪都會賣500蚊以下....不過LSD2都出左,我唔知同第一代有咩分別,不過既然有lsd2就梗係要新果款啦,反正價錢係一樣既- -v
    lsd 1同2都岩扁平足人士....你試穿果陣,感覺下鞋橋位會唔會有野"銀"住你
    如果有,你既扁平足可能相當輕微,可以試番正常腳底用既鞋....rider13,aero8,creation11~
    不過如果你有扁平足,你應該會覺得lsd比你既感覺更貼腳底,不過又唔會銀住你~

升級   60%

該用戶從未簽到

620 + 10% off just bought them today. only tried 11km tonight

升級   45.79%

該用戶從未簽到

小弟想問聲 東X城 有冇M記OUTLET咖??....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 12.Fun 於 2010-4-5 08:26 發表

咩叫M記outlet? 美記? 梗係冇啦

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 12.Fun 於 2010-4-5 08:26 發表

係味姐係東涌果個東薈城- -??
    商場名姐...唔洗咁忌諱既= =....我去過應該就冇啦,果到咁細...不過我好似係tst見過~唔記得咩位
    就算有outlet,都係賣舊款,我見開果d outlet都冇對岩心水,一係就斷晒碼
    要執平野可以去觀塘d倉~

升級   100%

該用戶從未簽到

去黃大仙龍翔中心check下la.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 100100100 於 2010-4-5 22:33 發表
    去黃大仙龍翔中心check下la....." />" />

今日去過咁岩, 唔覺太平, 全部七折. 但係都係好舊既款

升級   63.68%

該用戶從未簽到

旺角允x看看,開聲問有無八折!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ocean388 於 2010-4-5 23:53 發表
    旺角允x看看,開聲問有無八折!

實有

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-4-5 23:43 發表

今日去過咁岩, 唔覺太平, 全部七折. 但係都係好舊既款

lemon green LSD.....eye-catching~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

如果冇扁平足係咪最好唔好買lsd? 唔該

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

我冇扁平足, 有著 lsd , 覺得冇咩問題, 不過鞋底係比較硬的. 著起來吾必舒適的

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-20 12:06 發表
    我冇扁平足, 有著 lsd , 覺得冇咩問題, 不過鞋底係比較硬的. 著起來吾必舒適的

我應該冇乜扁平足, 純睇腳印我應該冇. 不過去過大家話唔好盡信既"江博士" 話我有好輕微既扁平足

話時話, 唔舒服咁就唔好買? 係喎, 咁Inspire呢? 好似都係for扁平足人仕架, 唔該

升級   0%

該用戶從未簽到

初初,我諗住佢平, 因為我買斷碼 $350, 所以就試試, 佢既硬度 好似nb d 慢跑鞋差不多. inspire 我未著過

依家我改著 adizero d 平價斷碼鞋 , 發現好好著, adizero 特別係 CS , 我想我用佢訓

練同比賽都ok .

而你冇扁平足點解想佢地呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-20 12:43 發表
    初初,我諗住佢平, 因為我買斷碼 $350, 所以就試試, 佢既硬度 好似nb d 慢跑鞋差不多. inspire 我未著過

依家我改著 adizero d 平價斷碼鞋 , 發現好好著, adizero 特別係 CS , 我想我用佢訓

...

我本身就只係著過NB架姐, 你覺得NB唔好著? CS個底係咪好薄架? 因為我好少比賽架, 主要都係買training鞋, 一來我要保護好同埋襟著啦

呢兩對係因為我睇到咩大特價既野, 見到有特價, 所以先考慮咋

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

nb 硬, 如果你接受到nb, 應該lsd 都會ok . 不過點解吾選NBd鞋. 通常NBd鞋減價快. CS 不太薄, 亦不太厚. 我拎來跑長課 around 28 - 30 km 的.都可能接受.

不過我想大多數人吾會用佢跑咁長. 其實20km 內我覺得冇問題的.  而我自己都係留意d特價鞋先買.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-20 13:46 發表
    nb 硬, 如果你接受到nb, 應該lsd 都會ok . 不過點解吾選NBd鞋. 通常NBd鞋減價快. CS 不太薄, 亦不太厚. 我拎來跑長課 around 28 - 30 km 的.都可能接受.

不過我想大多數人吾會用佢跑咁長. 其實20 ...

我跑齡不足一年, 最長都只係跑過半馬距離自己, 所以我而家未夠班跑25-30k, 由於我跑齡短, 所以只係著過NB , 根本唔係好知咩鞋好

我想問你係咪覺得LSD同NB既鞋既硬度差唔多? 硬鞋唔係岩做長課練習?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 18# 的帖子

我覺得硬度是個人喜好而已. 因為聽過d前輩講有d講硬好,有d講軟好. 自己覺得適中. 太硬會痛, 太軟又好似不太發到力. 舉例, mizuno rider 太軟, nb 好多鞋我會覺得太硬. 不過如果佢地平, 我都會著的

另外, 我覺得依d野同跑齡冇咩關係. 係睇下自己用吾用心同虛吾虛心地學習交流.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-5-20 14:20 發表
    我覺得硬度是個人喜好而已. 因為聽過d前輩講有d講硬好,有d講軟好. 自己覺得適中. 太硬會痛, 太軟又好似不太發到力. 舉例, mizuno rider 太軟, nb 好多鞋我會覺得太硬. 不過如果佢地平, 我都會著 ...

我仲以為rider太硬添. 原來係太軟. 話時話我只係著過nb, 所以應該硬係我接受到. 點為之太軟我真係唔知啦

唔該晒你