香港長跑網  - 長跑長友

約大埔跑步

升級   31.95%

該用戶從未簽到

各位chingctse,

小弟將會新搬入大埔, 想馮星期一在大埔運動場或跑街.  想問有無chingctse有興趣一齊?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

第一個支持

星期一晚 7:30 -8:30pm 起跑最好, 希望多d 人大家夾下時間

升級   0%

該用戶從未簽到

Ching,

7:00pm - 8:00pm 可能適合我!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

Stephen,

星期一就來不到了
    只好星期三才跟你跑

Kin in Running

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我覺得 8點方便d, 大家放工返到屋企可以放低d 野再出黎

升級   31.95%

該用戶從未簽到

有傑ching相約真好, 如真實行便會多點在大埔練跑.. 現在都會星期三在TKO跟校長練習, 星期五青衣,凈下可能得星期一.....
    但19/4要到茜草跑因Mill姐相約和亮哥慶祝生日!

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2010-4-9 11:25 發表
    Stephen,

星期一就來不到了
    只好星期三才跟你跑

Kin in Running

好! 我會盡量到! 只擔心走時真的很晚... 因青衣下班, 之後返大埔... 好矛盾(因跟大家跑得很開心)

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 syhyau 於 2010-4-9 13:26 發表

有傑ching相約真好, 如真實行便會多點在大埔練跑.. 現在都會星期三在TKO跟校長練習, 星期五青衣,凈下可能得星期一.....
    但19/4要到茜草跑因Mill姐相約和亮哥慶祝生日!

19/4 我也會去呀, 星期三我也要過 去北區跑, 所以都係星期一比較方便, 那倒不如先黎 26/4 吧

升級   95.6%

該用戶從未簽到

2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園
    >> 科學園 >> 元洲仔公園

路線 B :   元洲仔公園 >> 吐露港中途 >> 元洲仔公園
    距離 : 10 km / 5km

各參加者可隨意在中途節返減短距離

集合起跑時間: 8 : 00pm

1. kito

2.
    3.

4.
    5.

大埔雖然好多ching ctse 跑, 但認識的不多, 希望今次活動能認識多d大埔街坊參加
    起步點沒有地方可放行李, 如需行理寄放請預早通知,
    可能會安排先放在我家

謝謝

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,
    或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

時間許可的話....我都來同你地跑呀!
    我荃灣放工入大埔都好方便.
    跑大埔元洲仔--->吐露港--->來回, 都幾好跑喎!

升級   100%

慵懶

咁啱ge...我啱啱又係諗緊呢條路線~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-4-9 14:10 發表
    咁啱ge...我啱啱又係諗緊呢條路線~~" />" />

mill 姐得閒入黎吧, 沖涼地方是有的, 可以去體育館
    行李我會想法子, 大不了放我家

升級   100%

慵懶

原帖由 kito807 於 2010-4-9 14:15 發表

mill 姐得閒入黎吧, 沖涼地方是有的, 可以去體育館
    行李我會想法子, 大不了放我家

好呀! 得閒一定來支持, 今次你約26號, 但25號要同花子佢地行山喎!
    至於行李方面我當然相信你了.  

升級   95.6%

該用戶從未簽到

2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園
    >> 科學園 >> 元洲仔公園

路線 B :   元洲仔公園 >> 吐露港中途 >> 元洲仔公園

1. kito

2. Simon
    3.

4.
    5.

大埔雖然好多ching ctse 跑, 但認識的不多, 希望今次活動能認識多d大埔街坊參加
    可能會安排先放在我家

謝謝

警告及聲明

1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑50-70分鐘), ,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。

2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。

3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,
    或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。

4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。

5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

6. 參加者的個人保險須自行負責。

7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )

8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

升級   31.95%

該用戶從未簽到

回復 9# 的帖子

2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園 >> 科學園 >> 元洲仔公園
    距離 : 10 km

1. kito
    2. Stephen (很開心有新的開始)
    3.
    4.
    5.

可能會安排先放在我家

謝謝

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-4-9 14:08 發表
    時間許可的話....我都來同你地跑呀!" />" />" />" />yg
    我荃灣放工入大埔都好方便.
    跑大埔元洲仔--->吐露港--->來回, 都幾好跑喎!" />" />" />" />

咁我有機會和你坐車喎!

升級   31.95%

該用戶從未簽到

回復 14# 的帖子

2010年4月26日

路線 A :   元洲仔公園 >> 科學園 >> 元洲仔公園

1. kito
    2. Simon
    3. Stephen (很開心有新的開始)
    4.
    5.

可能會安排先放在我家

謝謝

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-4-9 14:05 發表
    2010年4月26日

...

請問元洲仔公園在哪裡? 有地圖嗎?

升級   100%

慵懶

原帖由 syhyau 於 2010-4-9 14:35 發表

咁我有機會和你坐車喎!

如果我入大埔跑的話, 我會起 5:50pm74X入去喎! 你趕到咩?

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 syhyau 於 2010-4-9 14:44 發表

請問元洲仔公園在哪裡? 有地圖嗎?

可參考以下地圖, 其實就係吐露港起點公厠外集合

火車站行過去較遠, 坐巴士入大埔的話, 在廣福村落車

火車站行過去較遠, 坐巴士入大埔的話, 在廣福村落車

公園出口連接吐露港單車徑, 在此公厠外空地集合

公園出口連接吐露港單車徑, 在此公厠外空地集合