cko2672 發表於 2008-7-23 22:45:12

新仔求問跑步要點~~~~

我雖然跑左渣打2年 其他大大少少都7次 但每次跑完心口勁痛 而且一定右膝酸痛到連行都行唔到幾日
有大哥話我跑姿有問題 但又唔知點改善 點好=3=?

blurmax 發表於 2008-7-24 01:03:08

hjgfyhjfy Having heart pain after race is probably a symptom for some serious illness such as heart disease.Better check with ur family doctor!hjkuhkuhjkhg

kenneth 發表於 2008-7-24 08:46:14

cfchan 發表於 2008-7-24 09:05:58

你練習時,有無同樣情況?
你在比賽時,是否比平時的強度高很多呢!(即係是否跑快了很多)gchbdfmydf

原帖由 cko2672 於 2008-7-23 22:45 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
我雖然跑左渣打2年 其他大大少少都7次 但每次跑完心口勁痛 而且一定右膝酸痛到連行都行唔到幾日
有大哥話我跑姿有問題 但又唔知點改善 點好=3=?

心口痛可大可小, 最好睇醫生檢查穩陣D!

ram 發表於 2008-7-25 00:53:55

跑步多數係為了改善健康,搵醫生check清楚問題所在
之後會跑得安心又放心,享受跑步樂趣~yuytuyg

叮叮噹 發表於 2008-7-25 01:04:05

心口痛重參加比賽gyujghkjhk !想死呀ghjghjghugh !
快快去檢查清楚,醫好才繼續跑啊!
你唔係未聽過跑步心臟病發的新聞吧!
加上近日天氣酷熱,好容易中招歸鄉啊!

記住Listen to your body,才長跑長有fgyhgjm .
頁: [1]
查看完整版本: 新仔求問跑步要點~~~~

香港長跑網