Paulwat 發表於 2012-6-9 14:17:23

將軍澳新新跑逌--坑囗至康城(有相-Zenhoho 提供)

各位師兄/姊,

清水灣半島接寶盈花園行人及單車小橋己通行, 風景絕美, 外區跑友可儲物於將軍澳運動場, 沿寶康路落清水灣半島灣畔, 過橋後有勁靚新路到康城車站(旁). 來回Total 4K 左石.Enjoy!!

allanccl 發表於 2012-6-9 16:29:05

謝謝師兄資料!
請問這段路有斜路嗎?
單車小橋准不准行人跑步的?
是否接得上將軍澳大圈? 即是將軍澳大圈加大了4K?

Paulwat 發表於 2012-6-9 17:10:17

接得上將軍澳大圈,
由清水灣半島畔過橋, 康城後環保大道回運動場再過新寶城去TKO醫院....計,即是將軍澳大圈加大了4K.

Paulwat 發表於 2012-6-9 17:34:36

請問這段路有斜路嗎?冇, 全平路.
單車小橋准不准行人跑步的?可以!!

allanccl 發表於 2012-6-9 21:12:57

有機會一定要跑下。

zenhoho 發表於 2012-6-10 18:10:54

今日去左散步,好好行,有seaview,文曲里公園去康城單程2.64km
photo updated, 之前resize 得太細

zenhoho 發表於 2012-6-10 22:22:24

呢條路都幾適合長跑賽,可惜太短,未來有長跑賽係TKO舉辦就好啦

gc9543 發表於 2012-6-22 17:39:44

條新路跑左幾日,好正! 不過好多人。

tkorunner 發表於 2012-6-23 19:44:32

若不想跑回頭路, 到單車徑盡頭後可左轉, 上一條斜路後繼續跑, 可跑回運動場, 最近我由寶琳出發, 跑完這段跑再跑上墳場, 頗辛苦, 但好享受 !!

ktluk 發表於 2012-6-25 13:09:22

這條路加埋上墳場條路真是好正:lol

小叻 發表於 2012-10-30 17:59:38

早兩星期取號碼布, 盲中中跑入去, 再去埋oking和順便去埋墳場探亞女麻, 真係好正~

頁: [1]
查看完整版本: 將軍澳新新跑逌--坑囗至康城(有相-Zenhoho 提供)

香港長跑網