calip 發表於 2014-4-11 14:29:42

Asics Tarther (Made in Japan)

想問下日製Tarther 同中國製著落有什麼分別?

係日本買日製Tarther 係咪平D? 大概幾錢?

jchip 發表於 2014-4-11 14:44:36

想問下日製Tarther 同中國製著落有什麼分別?
In my point of view, nothing special at all.

係日本買日製Tarther 係咪平D? 大概幾錢?
JP 15750 x 0.076 = HKD 1,197 in Asics Shop

柔詠 發表於 2014-4-11 17:42:36

日本4月加了税, tarther 已不只15750,,,,不過有d 店有折的

shogikin 發表於 2014-4-11 17:51:38

近來日本紙平,確實是好時機開消費稅

Kin in Running

AE86Levin 發表於 2014-4-21 20:10:47

剛係大阪梅田買左左對SKYSENSOR JAPAN,TARTHER JAPAN都有,價錢一樣13500YEN+8%TAX =14580YEN(無稅退)。但其實計落專門店買抵D,有稅退,買時可以問下UNION PAY有無特別折扣,有D地方會多5% OFF。:lol

小四 發表於 2014-4-21 21:15:59

嘗試上網揾下,我見有網站都係賣緊1240左右,但有舖就索價2000,真係可升可跌。

史cool特 發表於 2014-4-21 22:04:23

小四 發表於 2014-4-21 21:15
嘗試上網揾下,我見有網站都係賣緊1240左右,但有舖就索價2000,真係可升可跌。 ...

所以想買日本製嘅,香港真係買唔落手。

柔詠 發表於 2014-4-24 22:00:03

剛於上野買skysensor jp 新款14xxx yen,,,而上年橙色tarther jp 10xxx yen

tango 發表於 2014-4-24 22:04:05

無著過中國製tarther , 但日本製真係好ok

另中國製的asics 其他款式就已 b list

思南 發表於 2014-4-25 19:42:07

上次在日本訂咗一對加埋運費约HK1,011

mc_run 發表於 2014-8-5 01:49:44

tango 發表於 2014-4-24 22:04
無著過中國製tarther , 但日本製真係好ok

另中國製的asics 其他款式就已 b list ...

什麽是B list?

siufung 發表於 2014-8-5 10:41:32

mc_run 發表於 2014-8-5 01:49
什麽是B list?

black list 卦 hghface17gyhg

mc_run 發表於 2014-8-6 01:02:35

思南 發表於 2014-4-25 19:42
上次在日本訂咗一對加埋運費约HK1,011

直接網上定或是投過香港的代購呢?謝謝。

speedpurple0 發表於 2014-8-15 02:26:21

mc_run 發表於 2014-8-6 01:02

X天 Global網訂
不過呢個價已經搵唔返,因前排減價
而家每對around 1200~1300

tango 發表於 2014-8-15 10:32:55

我幫跑友7月尾在x天 買對 tarther japan,連運費900有找,因為x天做購物折扣兼郵費回贈,抵

IMDAD 發表於 2014-8-16 10:36:54

各位師兄!如網購!size 怎知合適與否?香港有冇水貨可以買同试?thks

tyler 發表於 2014-8-17 20:00:42

依家 x天 ¥ 11,640, 我都訂左對, 但仲未知收幾$ 運費(估計重800g:P)

runrun88 發表於 2014-8-20 15:47:47

上星期在 X天訂了一對 Tarther Japan, 運費 ¥ 990,總共 ¥ 12,630 !

mc_run 發表於 2014-8-23 16:37:21

mc_run 發表於 2014-8-6 01:02

thanks!

tyler 發表於 2014-8-24 00:14:43

IMDAD 發表於 2014-8-16 10:36
各位師兄!如網購!size 怎知合適與否?香港有冇水貨可以買同试?thks

JP size 應該一樣 , 但.EU size 有出入
P.SGel-feather vs Tarther JP
頁: [1] 2
查看完整版本: Asics Tarther (Made in Japan)

香港長跑網