M_M 發表於 2014-12-15 15:49:25

需換鞋 求建議

扁平足 著開 Asics Gel-Kayano 16 17 18
想問有無其他選擇....唔通今年都係要買 21:dizzy:

bladerunner 發表於 2014-12-15 20:35:42

對應扁平足,ASICS重有GT-1000,GT-2000同GEL-DS TRAINER幾個鞋款。

seantam 發表於 2014-12-15 21:19:07

New Balance 870 v3 都係設計俾扁平足的

M_M 發表於 2014-12-16 09:49:42

thank you, 去試下先:D
真係希望試下其他 brand

seantam 發表於 2014-12-16 10:10:35

M_M 發表於 2014-12-16 09:49
thank you, 去試下先
真係希望試下其他 brand
見你咁有興趣, Scan 個 description 俾你睇吓... 唔係賣廣告, 我只係睇到佢本 catalogue 有, 至少你知道多少少資料 :)

NB 870v3

M_M 發表於 2014-12-16 13:30:33

yi.....望落個鞋底正正常常, 美x農 $13xx 個樣我馬馬地硬係覺得個底會甩;P我比較 concern 佢包唔包腳, cushion 夠唔夠, 樣唔係問題

M_M 發表於 2014-12-16 13:40:07

bladerunner 發表於 2014-12-15 20:35
對應扁平足,ASICS重有GT-1000,GT-2000同GEL-DS TRAINER幾個鞋款。

係呀, 知道仲輕過我著開個款, 但呢三款好似係只得半對鞋係Gel, 我跑街多唔係跑步機, 我 concern protection 多d, 我又唔係好覺得 Gel-Kayano 重, 所以上面個三款係次選

bladerunner 發表於 2014-12-17 11:37:29

要搵好似Kayano咁厚腳跟又有支撐結構真係幾難。

M_M 發表於 2014-12-18 10:52:26

因為幾年前著錯鞋 (個時邊識跑街鞋同跑跑步機係兩款鞋), 俾個西醫丙獲金, 自此對鞋保護性相對有要求, 自著左呢個 model 嘅之後, 膝頭腳爭無再出事, 始終著左3對身痕想換;P

M_M 發表於 2014-12-23 01:27:27

試晒咁多對
最後……揀左 Brooks GTS 14
後記: 運動家聖誕企硬 Asics 9折, 我都唔憂買呀:P
頁: [1]
查看完整版本: 需換鞋 求建議

香港長跑網