bunbun 發表於 2015-5-12 07:58:01

蔡思貝 44分鐘跑10公里

東方日報         2015-05-12

遭網上欺凌 蔡思貝夠tough睇完就算         

前港姐蔡思貝與C君在街頭拍新劇《潮流教主》,透露劇中於網上發表言論令他人受傷害,自爆亦曾遭網友人身攻擊,但外表嬌滴滴的她卻未有影響心情,直言睇完就算!

性格樂天的蔡思貝曾被網友人身攻擊,但笑言睇完就算。

蔡思貝與鄭詩君(C君)昨日首度為新劇《潮流教主》開工,潮味十足的蔡思貝現身深水埗,吸引大批市民於店舖前駐足圍觀,吸引起附近部分店主不滿,而一度驅趕圍觀者,場面尷尬。

與羅仲謙再結緣

談到戲中與C君於網上發表一些言論,結果搞到陳豪一身蟻,蔡思貝透露平日喜愛玩Instagram及微博,曾試過被網友留下人身攻擊字句,她謂:「我都唔理得咁多,睇完就算,惟有做好自己,但如果牽涉到屋企人,我就會好唔鍾意。」

雖然與羅仲謙再結劇緣,但兩人沒有太多愛情線,取而代之是拍檔情,問到會否為減少傳緋聞機會感高興?她謂:「都係,其實係唔同嘗試,之前同佢就拍愛情,今次係拍檔情,相信會有唔同火花。」

練番44分鐘跑10K

蔡思貝更指今次於劇中由一個普通女仔蛻變成女強人,無論造型及演技上均有挑戰,為了迎合角色需要,日前趁拍攝時裝雜誌時,不忘反過來訪問對方一番,問到可認為自己是女強人?蔡思貝謂:「我可以係,因為性格上都幾極端,好大變化,小鳥依人又得,獨立都可以,有啲人都覺得我幾tough o架!」談到早前被拍到率領14位猛男跑步,蔡思貝坦言稍後會再抽時間練習,更謂:「我教練想我參加番比賽,以前我44分鐘跑10公里,依家要練番先,同埋都想推廣多啲長跑係一個好正氣嘅運動。」

文:影視組

tsw01 發表於 2015-5-19 20:56:45

look look
http://www.av100fun.com/download/file.php?id=406633
http://www.av100fun.com/download/file.php?id=406634

FPD 發表於 2015-5-13 16:58:30

吳輝揚既訪問入面有提及佢
http://www.rrac.org.hk/member-sharing/member-interview-menu/111-2013-10-24-05-48-01

little-fish 發表於 2015-5-12 08:17:28

如果係堅,揾佢拍運動廣告,好過揾跑咗咁多年10K都係over 60min果個。

fullysettle 發表於 2015-5-12 09:06:31

little-fish 發表於 2015-5-12 08:17
如果係堅,揾佢拍運動廣告,好過揾跑咗咁多年10K都係over 60min果個。

咁佢的而且確在舊年渣馬10K 跑49:16,呢樣有紀錄冇得呃。

awolswat 發表於 2015-5-12 13:38:18

睇唔出佢咁勁! (....自卑中...)

waterboy 發表於 2015-5-12 18:16:22

.....

jerry777 發表於 2015-5-15 16:37:31

想不到蔡思貝是專業跑手

chuen3182 發表於 2015-5-19 21:52:44

tsw01 發表於 2015-5-19 20:56
look look

不要看低水平記者寫作~愛跑步值得支持ng49hgh

駛乜理 發表於 2015-5-19 22:30:19

:victory:

多咀鳥 發表於 2015-5-22 11:07:11

chuen3182 發表於 2015-5-19 21:52
不要看低水平記者寫作~愛跑步值得支持

無謂是甚麼職業,只要肯跑,無論成績如何
都值得鼓勵和支持:handshake

maa 發表於 2016-5-12 23:39:01

支持

tsaugary 發表於 2016-5-13 08:39:19

原來佢咁堅!

Etudiante 發表於 2016-6-30 21:12:42

勁!fgfgtk_00fgfg

runhc 發表於 2016-8-14 01:42:56

That's really good effort!Congrats!Hope she can keep her running training.

iceman21 發表於 2016-8-17 13:54:36

看不出. 原來她好堅.

HUNTER1967 發表於 2016-8-29 21:03:41

BRAVO!!
頁: [1]
查看完整版本: 蔡思貝 44分鐘跑10公里

香港長跑網