yannn3860 發表於 2015-9-1 12:38:25

因為加推名額..岩岩趕到尾班車;P

suz 發表於 2015-9-2 09:32:57

我都係, 加推名額, 成功報左, 第一次參加比賽, 希望完成到!:)
想問, 有冇ching ctse知道, 元朗可以點去比賽場地?

se630 發表於 2015-9-5 19:52:42

suz 發表於 2015-9-2 09:32
我都係, 加推名額, 成功報左, 第一次參加比賽, 希望完成到!
想問, 有冇ching ctse知道, 元朗可以點去比賽 ...

我諗你拾搭巴士去上水站轉火車去大學站會比較近

suz 發表於 2015-9-7 09:33:32

火車搭到大學? 唔係大埔? 駛唔駛再轉van? 唔該c hing

suniebo 發表於 2015-9-7 10:03:53

suz 發表於 2015-9-7 09:33
火車搭到大學? 唔係大埔? 駛唔駛再轉van? 唔該c hing

大學站行去約十五分鐘,大多人咁行

suniebo 發表於 2015-9-7 10:05:06

se630 發表於 2015-9-5 19:52
我諗你拾搭巴士去上水站轉火車去大學站會比較近

搭巴士去沙田火車站, 果度有小巴直逹科學園.

多咀鳥 發表於 2015-9-7 14:30:51

suz 發表於 2015-9-2 09:32
我都係, 加推名額, 成功報左, 第一次參加比賽, 希望完成到!
想問, 有冇ching ctse知道, 元朗可以點去比賽 ...

我相信你乘269D 由元朗直到沙田新城市再轉專線小巴最快最省力的.
由上水轉會較費時,最少3轉加步行;4轉就可直達會場.
那跟沙田轉相比,你自行決定.
到時見

suz 發表於 2015-9-8 09:08:47

唔訛晒c hing, 沙田小巴到科學園要幾耐? 架專線係去科學園? 白石角? 落左車又要行幾耐? 唔好意思, 太多問題, 因為對果邊真係唔熟, 但無奈好多比賽都係果邊舉行!

potatoeshead 發表於 2015-9-8 09:20:30

C Hing

Followings may be help

由大學港鐵站乘搭272K只需5分鐘;
由沙田港鐵站(排頭街近宜家傢俬)乘搭27號小巴只需10分鐘;
http://www.hkstp.org/zh-HK/Facilities/Hong-Kong-Science-Park/Transportation.aspx

多咀鳥 發表於 2015-9-9 07:46:13

potatoeshead 發表於 2015-9-8 09:20
C Hing

Followings may be help

九巴除272K(大學~科學園循環線)外,還有272A(大學~白石角循環線)
兩線車都在(香港生物科技研究所車站)下車,橫過馬路便到比賽場地.
就算過龍,循環線亦會帶你再到(香港生物科技研究所車站).
所以不用擔心

多咀鳥 發表於 2015-9-9 07:48:26

suz 發表於 2015-9-8 09:08
唔訛晒c hing, 沙田小巴到科學園要幾耐? 架專線係去科學園? 白石角? 落左車又要行幾耐? 唔好意思, 太多問題 ...

專線去科學園.
資料參http://www.hkstp.org/zh-HK/Facilities/Hong-Kong-Science-Park/Transportation.aspx

深圳港農 發表於 2015-9-9 08:09:14

多咀鳥 發表於 2015-9-9 07:46
九巴除272K(大學~科學園循環線)外,還有272A(大學~白石角循環線)
兩線車都在(香港生物科技研究所車站)下車 ...

Thanks C Hing,

我都係第一次到科學園跑,住上水,看來到大學轉272K較方便!

suz 發表於 2015-9-9 09:35:22

唔該晒!

多咀鳥 發表於 2015-9-10 07:33:12

深圳港農 發表於 2015-9-9 08:09
Thanks C Hing,

我都係第一次到科學園跑,住上水,看來到大學轉272K較方便! ...

除了巴士,慢跑到起點亦是不錯的選擇
距離約1.5K,
若經中大就短更多

nbfans 發表於 2015-9-15 11:02:30

一出即報了.

好少會期待本地 比賽 送的 tee, 呢件是例外:lol

tsemony 發表於 2015-9-27 00:03:44

好多賽事跑呢條賽道。

stwilson 發表於 2015-10-15 08:46:42

平,不過衫唔靚,比唔過mizuno asics 或者nb

lisiutung 發表於 2015-10-19 11:20:44

potatoeshead 發表於 2015-10-20 23:46:51

Received email to collect the Bib, T shirt etc this week

Pawda 發表於 2015-10-26 10:19:37

件M碼Tee有冇大d呀? 好明顯係網上size chart資料出錯,強烈要求退換!
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 2015.11.01 GigaSports 10公里賽 2015

香港長跑網