Bloodorc 發表於 2015-8-6 00:29:13

Garmin 225香港地圖

啱啱買左中文版, 第一次用呢類型錶, 想請問吓有需要更新地圖嗎 ? 方法要點做 ?

winniechan@baby 發表於 2015-8-6 10:47:12

中文版 :) 請問ching在哪裡買? 幾錢 ? 唔該:victory:

kc20107 發表於 2015-8-6 13:28:04

我無更新地圖, 響佢個 App Garmin Connect 睇路線唔 FIT 地圖.同時有sync 去 Endomondo, 無做任何嘢之下, 地圖路線顯示正常.
同埋 GPS 幾好. 同時開手機同手錶GPS 跑, 左邊係手機, 右邊係 225, 高下立見.

kc20107 發表於 2015-8-6 13:32:45

winniechan@baby 發表於 2015-8-6 10:47
中文版請問ching在哪裡買? 幾錢 ? 唔該

我響香港代理直接買 (長沙灣), 2399.
可在 FB 搵 Garmin 搵舊 post. 不過預購只到七月底, 可以直接PM佢問仲有無.

runnerchow 發表於 2015-8-6 14:37:58

心旭旭想買

craig 發表於 2015-8-6 15:03:48

覺得有需要便買囉。:lol

Bloodorc 發表於 2015-8-6 19:21:16

winniechan@baby 發表於 2015-8-6 10:47
中文版請問ching在哪裡買? 幾錢 ? 唔該

高登下面錶舖訂, 比原價平, 中文版比英文版貴DD

Bloodorc 發表於 2015-8-6 19:34:50

kc20107 發表於 2015-8-6 13:28
我無更新地圖, 響佢個 App Garmin Connect 睇路線唔 FIT 地圖.同時有sync 去 Endomondo, 無做任何嘢之下, ...

可以指教吓SYNC去ENDOMONDO方法嗎 ?

qaz.201309 發表於 2015-8-6 23:43:33

幾好咁喎!

winniechan@baby 發表於 2015-8-7 10:03:27

thank you, ching

大寶二寶 發表於 2015-8-7 21:07:30

我係好運商埸買有九折。可能依家冇貨,要訂。

kc20107 發表於 2015-8-10 13:46:42

Bloodorc 發表於 2015-8-6 19:34
可以指教吓SYNC去ENDOMONDO方法嗎 ?

大概做法如下:
1. 先有Endomondo account. 如果你有呢個app 都應該已開. 我係用 facebook account login Endomodo.
2. 再要有 Garmin Connect account.Download Garmin Connect app 之後會叫你開。都係用 facebook login. 其實唔一定用 facebook account, 不過方便D又唔使記多個PWD
3. 去 endomondo setting sync from Garmin connect
http://www.endomondo.com/settings/connect
4. 咁就完成. 每次用 blue tooth sync data 上 Garmin Connect app 後, 再開 endomondo 就會響 HISTORY 見到.

詳情請參考Endomondo 官方教學:
https://support.endomondo.com/hc ... #Automatic%20upload via Garmin Express

Bloodorc 發表於 2015-8-10 21:01:31

kc20107 發表於 2015-8-10 13:46
大概做法如下:
1. 先有Endomondo account. 如果你有呢個app 都應該已開. 我係用 facebook account login ...

感激不盡

water 發表於 2015-8-10 22:53:57

之前只是android garmin app 有問題移位,gps data 沒有問題,你更新個garmin connect android app 就會正常返。

Okatunsama 發表於 2015-8-18 17:34:38

剛剛入手, 想問下買了的師兄, 手錶用藍芽連接手機的Garmin Connect Apps後 ( 有顯示已連接), 是否在手錶模式中, 過了一段時間, 手錶和手機的連接會自動斷開? ( 手錶還顯示已連接, 但手機的Garmin Connect顯示未連接)

Bloodorc 發表於 2015-8-20 20:45:42

我錶連左手機後一段時間冇任何操作佢都會斷, 但係出去跑又冇斷過

suz 發表於 2015-9-7 09:47:07

尋日剛剛買左, 領X中文版有九折, 有現貨!
頁: [1]
查看完整版本: Garmin 225香港地圖

香港長跑網