wlau 發表於 2016-5-24 17:25:56

2016.09.10~11 香港迪士尼樂園10K Weekend

https://www.hongkongdisneyland.com/zh-hk/events/10k-weekend/

首個可以跑入迪士尼園區內既比賽, 價錢最貴要八百幾, 包入場費
比賽有10K, 5K, Family Run同 Kid Run
有迪士尼完賽牌
希望可以同外國迪士尼跑睇齊, 慢慢增加半馬及全馬賽.

awolswat 發表於 2016-5-24 17:33:39

:L而家d比賽越來越貴....真係玩唔起!

leehyalbert1967 發表於 2016-5-24 21:18:02

不如跑unicef run 好過, 起碼都係田總認證賽事, 價錢起碼平一半!

chris11 發表於 2016-5-24 23:15:41

好過去搶

porpor 發表於 2016-5-25 00:36:31

多謝分享!
咁貴,玩唔起!

potatoeshead 發表於 2016-5-25 08:40:29

Yes, 而家d比賽越來越貴....真係玩唔起 HK$899

tsaugary 發表於 2016-5-25 08:56:40

有比人打劫嘅感覺!:@

wlau 發表於 2016-5-25 09:50:18

leehyalbert1967 發表於 2016-5-24 21:18
不如跑unicef run 好過, 起碼都係田總認證賽事, 價錢起碼平一半!

唔會平一半, 因為要捐最少五百大元.. 不過捐左出去, 感覺好過俾錢買門卷.

但有一樣唔同, 佢係跑入園區, 有迪士尼完賽牌, 唔同聯合國只係外圍跑..

wlau 發表於 2016-5-25 09:53:34

八百幾, 個人都覺得貴, 但如果對比其他海外遊樂園既比賽, 佢就唔貴, 而且包左比賽日既入場卷, 有迪士尼完賽牌, 對普通跑手來講, 吸引力未必咁大, 但對獎牌控, 同對全球迪士尼FANS , 佢就係勁平.
尤其好多海外人仕, 係為左儲晒全球迪士尼FUN RUN , 會去晒果D 園區跑..
所以佢TARGET 係果D 人, 佢既價錢就唔係貴..

macuLam 發表於 2016-5-25 10:31:17

呢D Fun run真係唔係我杯茶:(一張門卷, 同屋企人去要多買幾張, 幾千落樓:L同跑友去玩, 又唔啱feel你眼望我眼咁:o

craig 發表於 2016-5-25 13:48:28

多謝分享資訊

suniebo 發表於 2016-5-25 15:55:33

wlau 發表於 2016-5-25 09:53
八百幾, 個人都覺得貴, 但如果對比其他海外遊樂園既比賽, 佢就唔貴, 而且包左比賽日既入場卷, 有迪士尼完賽 ...

張樂園門票有效日期為2016年9月5日至25日, 如9 月11 日同日玩埋,跑完身水身汗無涼沖 都頗辛苦.

leehyalbert1967 發表於 2016-5-25 22:29:44

wlau 發表於 2016-5-25 09:50
唔會平一半, 因為要捐最少五百大元.. 不過捐左出去, 感覺好過俾錢買門卷.

但有一樣唔同, 佢係跑入園區, ...
跑唔跑入園區對我來講唔係咁緊要, 同埋我看重是田總和AIMS認證, 度路一定準!

同意你所講的是D錢捐左去UNICEF條氣會順D!:lol

dannyktf 發表於 2016-5-30 10:37:44

11:40a 可以報名了!

eric798 發表於 2016-6-2 09:24:04

10K賽事是田總有份主辦,成績可列入香港排名
頁: [1]
查看完整版本: 2016.09.10~11 香港迪士尼樂園10K Weekend

香港長跑網