eric798 發表於 2017-3-8 10:05:40

2017.07.01 慶祝香港特別行政區成立二十周年馬拉松

【賽事】慶祝香港特別行政區成立二十周年馬拉松

主辦:力行社
日期:2017年7月1日
賽程:半馬、10公里
起步時間:0700(半馬)、0730(十公里)
集合地點:沙田大水坑橋
賽道:
半馬:大水坑橋→沿城門河東岸跑至獅子橋→獅子橋→沿城門河西岸跑至雙橋→白石角海濱長廊至大埔回歸塔(折返)→大水坑橋(終點)
10公里:大水坑橋→沿城門河東岸跑至獅子橋→獅子橋→沿城門河西岸跑至雙橋→大水坑橋(終點)
報名費:$250(半馬)、$150(十公里)
名額:800名(半馬)、1200名(十公里)
官網及網上報名:https://www.acthk.org/event/p/878

hin_basketball 發表於 2017-3-9 15:37:17

dbmouse 發表於 2017-3-9 23:30:01

GO! 發表於 2017-3-9 22:28
大家在長跑網中吾好講咁多政治!
不過冇shuttle ,交通又冇特別安排, 要人跑7:00am, 難道真係幾高 ...

但係佢個比賽Title 已經好政治喎!不如建議主辦單位改個像 BeHero Run 咁嘅名, 跑完都唔知比主辦基金統戰緊!;P

chuen3182 發表於 2017-3-28 14:58:39

就算攪咗幾年皇者之戰,起步位置都分幾處(地區域無大會交通支援安排,欠缺洗手間『洗手間位置偏遠』,比前幾屆還要差,一年差過一年,報名費越來越貴,唔用心攪賽事,只看錢看。

leefs 發表於 2017-4-27 08:47:23

將會"另有"官方慶回歸跑步活動(項目C155)日內有詳情公布。

GO! 發表於 2017-3-9 22:28:25

大家在長跑網中吾好講咁多政治!
不過冇shuttle ,交通又冇特別安排, 要人跑7:00am, 難道真係幾高

waterboy 發表於 2017-3-9 11:23:43

大會今次真係要站在參加者角度諗下,半馬組0700起跑仲要係大水坑,又係好似皇者全馬組咁焗住打的,雖然冇人迫你一定要參加,但安排如果周詳D就多個讚囉

anguslamww 發表於 2017-3-8 18:49:14

any shuttle bus? 0700 so early
thanks

coolmanlai 發表於 2017-3-8 21:24:04

組別區分好有問題,(11歳以下) (12-14歲) (15-19歲) (20-29歲) (30-39歲) (40-59歲) (60歲以上) 19歲或以下分咗3組 反而40-59歲最多人參加只計1組? 11歲以下有能力跑半馬嗎?

mingr 發表於 2017-3-8 22:30:16

七一攪呢D...維穩中暑...分齡又差
去到垃圾級別的比賽

ht00272 發表於 2017-3-8 22:58:17

mingr 發表於 2017-3-8 22:30
七一攪呢D...維穩中暑...分齡又差
去到垃圾級別的比賽
慶祝香港特別行政區成立 除了七月一號你覺得邊一日好呢?
另外冇人逼你參加呢場比賽

porpor 發表於 2017-3-9 00:36:53

慶回歸

GO! 發表於 2017-3-10 12:49:55

氾政治化,藍黃問題,真是嚴重!

anguslamww 發表於 2017-3-27 12:41:41

你好,

是次活動暫未有安排旅遊巴,敬請留意!

力行社

chuen3182 發表於 2017-3-27 13:56:02

先大家唔講政治,力行社近年攪賽事真係無進步,比較差。

eric798 發表於 2017-3-27 16:32:28

chuen3182 發表於 2017-3-27 13:56
先大家唔講政治,力行社近年攪賽事真係無進步,比較差。

去年第三年跑力行社搞的PB跑,由於將軍澳運動場維修封閉,逼住要在海濱長廊作起步及終點,但臨到最後500米時,有大會人員亂指點跑手們折返,結果就提早衝線,只跑了9.4米!

stwilson 發表於 2017-4-1 10:41:39

力行社的比賽質素太差,好多比賽又早又不準備接送巴士,新界西跑友都沒法參加了,獎杯都唔吸引人,得一個獎杯,報名費又不算平:(呢D比賽似想賺錢用

GO! 發表於 2017-4-8 09:15:35

但有人參加,吹咩!

GO! 發表於 2017-4-11 13:15:35

GO! 發表於 2017-4-8 09:15
但有人參加,吹咩!

以後定必合作

suniebo 發表於 2017-4-11 15:10:31

完全估唔到力行社巳用心辦比賽多年gvhjhi

GO! 發表於 2017-4-26 14:20:58

其實力行社可否想想真的改後半馬開跑時間?
頁: [1] 2
查看完整版本: 2017.07.01 慶祝香港特別行政區成立二十周年馬拉松

香港長跑網