tstcktt 發表於 2009-6-2 16:43:07

打Golf朋友揮手區

看了這個跑友重聚區好像冇人喜歡打Golf?
本人三月才學打Golf, 上完堂后keep 住每星期打一次driving range, 現在都是一棍走天涯打七號仔。看見別人用driver 打到彭彭聲,真是既羨慕又妒忌。

tstcktt 發表於 2009-6-2 16:50:09

打Golf朋友揮手區

本人三月才學打Golf, 上完堂后keep 住每星期打一次driving range, 現在都是一棍走天涯,打七

tstcktt 發表於 2009-6-2 16:57:44

原帖由 tstcktt 於 2009-6-2 16:43 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
本人三月才學打Golf, 上完堂后keep 住每星期打一次driving range, 現在都是一棍走天涯,打七

出唔晒

=chairman= 發表於 2009-6-2 18:32:30

ching 試下唔好打d廣東字,咁就應該出到 ~~ ng3hgh

p.s. 我未打過 golf ~

鬼影 發表於 2009-6-2 23:01:52

原帖由 tstcktt 於 2009-6-2 16:50 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

我冇錢上堂、祇係自已打,就係舊年唔洗錢時玩,用 3 仔打到大約 180 -200 mhjhjD168hjhjhjhjD168hjhjhjhjD168hjhjhjhjD168hjhj

tstcktt 發表於 2009-6-3 14:49:42

回復 5# 的帖子

如果用3號木桿打到180-200m 已經很不錯,很多人用1號木桿都打不到200m。 Ching無師自學不怕學壞姿勢?將來再糾正過來就不容易。昨天晚上又打range,用7號仔都打到100-110m,但都不是太穩定。下星期試打5號鐵桿。

tstcktt 發表於 2009-6-3 15:00:08

回復 4# 的帖子

謝謝Ching,收到!即改!

SimonFai 發表於 2009-6-3 15:24:29

嗨! 有時間不如一起跑步, 再到DR練球:handshake

tstcktt 發表於 2009-6-3 15:30:37

回復 8# 的帖子

跑步時副架"餐"點安排,要放在車上。

SimonFai 發表於 2009-6-3 15:34:35

對,放在車上吧,
c-hing 你去那個場練球?

tstcktt 發表於 2009-6-3 16:20:28

回復 10# 的帖子

我住Ma On Shan,所以去白石。平時$50/hr,假日$70/hr。你呢?

SimonFai 發表於 2009-6-3 16:36:51

回復 11# 的帖子

我去City Golf,因在尖東上班,近公司呢,我去年才開始學打高球,有時和弟去常平中信打,
在DR和球場是不同感覺的,c-hing有機會指教吓:handshake
白石在烏溪沙,好似有BBQ.

鬼影 發表於 2009-6-4 18:52:24

原帖由 tstcktt 於 2009-6-3 14:49 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
Ching無師自學不怕學壞姿勢?將來再糾正過來就不容易。

人地話我似打 base ballhjhjD170hjhjhjhjD170hjhjhjhjD170hjhj

slack 發表於 2009-6-4 20:03:52

請問 c hing city 係咪好貴呵? 
自已都打過白石,平平地又大, 時間就到有shuttle 坐. BBQ見到人玩, 自已就未試過, 有人掉魚添,家庭樂好地方
waterfall有玩過, 真係好細, 但容易付擔

原帖由 SimonFai 於 2009-6-3 16:36 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif我去City Golf,因在尖東上班,近公司呢,我去年才開始學打高球,有時和弟去常平中信打,在DR和球場是不同感覺的,c-hing有機會指教吓:handshake 白石在烏溪沙,好似有BBQ.

SimonFai 發表於 2009-6-5 09:53:51

回復 14# 的帖子

會員$40半小時,三個鐘免費泊車,幾年前但因興建地鐵站,
以經比開業那時細和短咗,但好似年尾搬,未証實呢.
唯一就是交通方便,waterfall我未玩過,如容易付擔,值得考慮.

tstcktt 發表於 2009-6-5 15:33:30

回復 15# 的帖子

白石比 City Golf 便宜而且免費泊車,最重要是泊車位旁就巳經是球道,不用拿副架"餐"跑來跑去。白石也有BBQ場地,但價錢很貴,我會經常帶女兒去白石 cycling, kite flying, fishing and beach walking, where is a good family gathering place.

City 好像有3層球道,在里面打波感覺很怪,完全沒有落場感覺。

tstcktt 發表於 2009-6-5 15:47:51

請問 Ching 用那個牌子的球桿,我用 Taylormade。聽說在深圳羅湖城買整副架"餐"連球袋一套衹需2,000元,單買球袋約100-200元,真的想去看看是否這樣便宜:) :)

SimonFai 發表於 2009-6-6 23:23:33

深圳羅湖城?很可能是假貨,師兄要小心,我都未買全套,只有幾枝鐵桿走天涯,你用Taylormade都很好,如果我去常平打波,就會用弟弟的桿, 他有(士啤)放在球會,不用拿副架"餐"上上落落 :)
師兄是個好爸爸,打球不忘家庭樂:)
有時間一起練練波,多多指教.

lewischan 發表於 2009-6-7 00:36:01

我打左好多年 golf 了
有什麼貴干

lewischan 發表於 2009-6-7 00:37:11

原帖由 tstcktt 於 2009-6-5 15:47 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
請問 Ching 用那個牌子的球桿,我用 Taylormade。聽說在深圳羅湖城買整副架"餐"連球袋一套衹需2,000元,單買球袋約100-200元,真的想去看看是否這樣便宜:) :)

深圳的是絕對的假野, 我買2手也不買假野。

Driver 的聲音一聽就是是假野了
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 打Golf朋友揮手區

香港長跑網