香港長跑網 - 長跑長友

標題: 呢排成日落雨,我個心癮發作喇,各位ching落雨會點跑步? [打印本頁]

作者: v_1    時間: 2010-9-21 16:26
標題: 呢排成日落雨,我個心癮發作喇,各位ching落雨會點跑步?
無可能跑商場- -   人流咁多。。。

室內運動場又無。。。

作者: Oscarynk    時間: 2010-9-21 16:49
我照去運動場跑,個人濕都OK,比有太陽舒服,不過對鞋濕晒,唔知是否快D爛。
作者: KUEN    時間: 2010-9-21 19:55
原帖由 Oscarynk 於 2010-9-21 16:49 發表
我照去運動場跑,個人濕都OK,比有太陽舒服,不過對鞋濕晒,唔知是否快D爛。

赤腳跑
作者: kenken    時間: 2010-9-21 20:23
趁細雨極速衝落街跑
作者: hychong    時間: 2010-9-21 22:33
休息啦,休息先係訓練表中最重要的一日。除非你會去東南亞跑,想練定水戰...
作者: tomcat    時間: 2010-9-21 22:35
落雨跑,好過出行太陽跑呀!
舒服好多.

太大雨,跑長課加件防水風衣.保溫.
作者: kylouis2002    時間: 2010-9-21 22:41
我會睇地下天文台網站,可以睇到雨帶走勢,知道大約幾時停雨,都好準ga
作者: tommyleung    時間: 2010-9-21 23:24
唔跑, 或去GYM跑機.

不過落雨跑, 隻腳板會唔會好唔舒服呢?
作者: TerrySze    時間: 2010-9-22 10:01
原帖由 kylouis2002 於 2010-9-21 22:41 發表
我會睇地下天文台網站,可以睇到雨帶走勢,知道大約幾時停雨,都好準ga

....甘都得, 去邊度有地下天文台網站 ?

逃離雨帶....定係追趕雨帶 ?
作者: philipccwong    時間: 2010-9-22 10:08
落雨都去跑, 我覺得中正
作者: SimonFai    時間: 2010-9-22 10:14
原帖由 philipccwong 於 2010-9-22 10:08 發表
落雨都去跑, 我覺得中正

100 % 認同  
作者: TCRunner    時間: 2010-9-22 10:22
原帖由 TerrySze 於 2010-9-22 10:01 發表

hgjD092" />" />hj ....甘都得, 去邊度有地下天文台網站 ?

逃離雨帶....定係追趕雨帶 ?

真巧合, 同 kylouis2002一樣, 落雨天,我都係睇個雷達圖,預計一至兩小時內唔會有大雨先會出去跑. 地下天文台(www.weather.org.hk)  個圖啲資料,其實都係指番去香港天文台 : http://www.weather.gov.hk/wxinfo/radars/radarc.htm?pv_mode=playback
作者: vmhk    時間: 2010-9-23 07:12
落雨更加要跑. 個天都幫埋你散熱. 咁都唔跑?
作者: kin8333    時間: 2010-9-23 11:29
我喜歡落雨跑步多些呀
作者: P5C27    時間: 2010-9-23 12:27
咩天條我都會去,最多未唔著鞋跑囉

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2