香港長跑網 - 長跑長友

標題: 沙田跑友報到 [打印本頁]

作者: ericasit    時間: 2011-7-5 07:41
標題: 沙田跑友報到
各位好!本人從前是藥煲一名,跑了差唔多年半,身體好左,keep到fit,最勤力跑果時一個半月減到十磅呢....但果時又過輕,而家keep住九十零磅,又唔駛特別節食,希望有時間可以多宣揚跑步既益處,有時見到朋友們亂買減肥藥,有d食完重會影響健康同情緒。
係度見到咁多人都支持跑步,好開心:),大家齊齊努力跑啦~
作者: winner1    時間: 2011-7-5 09:30
歡迎...歡迎...
"果時一個半月減到十磅呢..."  勁
作者: kf    時間: 2011-7-5 09:51
歡迎呀~!

我都好多時入沙田跑架

有機會都一齊跑吓啦
作者: ericasit    時間: 2011-7-6 07:56
謝謝回應,我通常係顯徑個公園圍住個足球場跑,有時會跑出火車站,間唔中去成門河跑!
作者: allanccl    時間: 2011-7-6 08:14
歡迎Erica師姐!
小弟都間唔中(星期六早上七時,星期日早上八時)去馬鞍山跑去大埔然後返回馬鞍山遊樂場,有時跑短d,去到科學園折返,夏天太晒及熱,星期日會改較為陰涼的路線,馬鞍山遊樂場跑去大圍折返,上梅子林後回馬鞍山遊樂場。有時間可以來和我們一齊跑下。
作者: mill    時間: 2011-7-6 19:54
Welcome Erica 加入長跑網的大家庭.
我都覺得d人唔好減得太瘦, 瘦過頭都唔好啦!太瘦我都唔覺得係好事呢 !

作者: 零下十度    時間: 2011-7-6 22:22
歡迎...歡迎...
我地好多時都會去沙田跑的~
作者: tomcat    時間: 2011-7-7 00:56
歡迎...歡迎... 歡迎為健康跑步的沙田友!
作者: jogging_cat    時間: 2011-7-7 08:18
原帖由 ericasit 於 5-7-2011 07:41 發表
各位好!本人從前是藥煲一名,跑了差唔多年半,身體好左,keep到fit,最勤力跑果時一個半月減到十磅呢....但果時又過輕,而家keep住九十零磅,又唔駛特別節食,希望有時間可以多宣揚跑步既益處,有時見到朋友們亂買減 ...
歡迎Erica師姐,跑步真係好好架,身體健康之餘個人都開心D,壓力少D,有機會一齊跑吓啦。
作者: 豬兜1    時間: 2011-7-9 01:03
歡迎加入沙田友一族.我有時候都會跑去大圍火車站嫁.
作者: kf    時間: 2011-7-9 04:07
師姐可以留意吓呢個

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=15394&extra=page%3D1&page=4

有時都會跑過大圍架
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-7-10 01:03
原帖由 ericasit 於 2011-7-6 07:56 發表
謝謝回應,我通常係顯徑個公園圍住個足球場跑,有時會跑出火車站,間唔中去成門河跑!

跑步真係最好既減肥同keep fit良方,功效好又絶無負作用(不過跑得多傷患又難免),真係值得推介~
erica師姐都係住大圍? 我初初學跑都成日係果個公園跑圈,而家間唔中都會係果度熱完身再跑出街~
作者: ericasit    時間: 2011-7-10 01:25
認識到你地真好,我都試過跑去大圍火車站,不過近馬路大塵癈氣多又有人食煙,多數都係跑住公園仔,平日跑住6k-8k,放假先跑多d:),我都驚日日跑會傷膝,暫時連跑兩日停一日,現時隻腳都重好乖唔蝦我!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2