香港長跑網 - 長跑長友

標題: 用locker踏 [打印本頁]

作者: 水陸偉    時間: 2012-10-13 00:08
標題: 用locker踏
hi各位師兄師姐好我報玩星期日itu,問下大家意見
如果用locker踏是否一定好像無用
我轉了一個月但好似未習慣還跌左兩次........
所以現在心大心細吾知點樣
可以被些專業意見嗎.....
作者: 得得地    時間: 2012-10-13 15:05
原帖由 水陸偉 於 2012-10-13 00:08 發表
hi各位師兄師姐好我報玩星期日itu,問下大家意見
如果用locker踏是否一定好像無用
我轉了一個月但好似未習慣還跌左兩次........
所以現在心大心細吾知點樣
可以被些專業意見嗎.....:c ...

你好.
不明第二句.

我也是今年才買鞋踏, 平時基本上冇出車練習.
科學園陸上兩項, 比賽試過一次, 順利.

九月大尾篤前, 諗住幾個月冇試要練吓, 點知跌咗兩次, 乘機休息咗兩星期.
九月大尾篤咁多斜路, 就唔敢用......
最近哩個星期, 再喺單車公園試返, 信心增加返.

迪士尼應該都有一段斜, 以前就咁冇lock踩過, 應該okay.
對於用lock上斜, 我都有猶豫, 不過, 我估自己應該衝得到上去.

我看不少師兄師姐分享, 都有經過這階段.
用不用, 我不知道閣下如何......
只是我也有類似體驗, 明天用不用也好, 加油呀 !!
作者: 水陸偉    時間: 2012-10-13 19:36
原帖由 得得地 於 2012-10-12 21:05 發表

你好.
不明第二句.

我也是今年才買鞋踏, 平時基本上冇出車練習.
科學園陸上兩項, 比賽試過一次, 順利.

九月大尾篤前, 諗住幾個月冇試要練吓, 點知跌咗兩次, 乘機休息咗兩星期.
九 ...

thx
但是否先把鞋掛在車上先
第一次咁出賽如果仆街好樣.......
作者: 得得地    時間: 2012-10-13 22:00
原帖由 水陸偉 於 2012-10-13 19:36 發表

thx
但是否先把鞋掛在車上先
第一次咁出賽如果仆街好樣.......

唔係呀...
著住鞋先上車咗... 掛鞋先上再扣, 好高難度喎......
作者: ginnywong    時間: 2012-10-15 12:11
唔知C HING最後有無用lock 踏, 不過用Lock踏係要時間適應, 初時跌係難免

其實最緊要係記得除lock

希望你慢慢習慣啦
作者: 水陸偉    時間: 2012-10-16 19:22
有^^見到身邊師兄著左再出車,跟他一樣
除look 都攪左少少時間

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2