香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2014馬拉松大合照 及招募義工團隊員 [打印本頁]

作者: 肥B    時間: 2014-1-6 14:22
標題: 2014馬拉松大合照 及招募義工團隊員

16/2/2014 渣打馬拉松當天起步前大合照安排如下:

*當天Kelvin ching將為跑手貼運動貼布,但只限挑戰組(因ching本身也是參賽者)
集合點 - 彌敦道中間道交界,尖沙咀港鐵站E或L3出口,即半島酒店及九龍酒店的彌敦道上"網衫為記"。

•半馬拉松挑戰組/全程馬拉松 - 各跑友請於0500左右到達,請自行安排換衫,熱身,寄行李,0530到"集合點"拍攝大合照。
建議拍攝地點:下方圖1。
尖沙咀集合點,起步點,奧運站來回,西隧九龍入口,上環天橋一帶,中環海旁,政府總部,灣仔碼頭,馬師道天橋,駱克道至記利佐治街一帶,終點區*

*終點區 : 下方圖5。
根據以往經驗,各跑手沖過終點後,如直接前往領取行李,就不能"回頭"返回終點區等朋友;所以如果各「半馬,10k跑友」有意留下協助打氣,煩請找人代取行李及隔著圍欄交回區內!謝謝!
其他參賽跑手及打氣義工 - 請於0630前到達"集合點"拍攝大合照,及為已上線的跑手加油打氣。
•各分組起步時間 :下方圖4。
***本post將會不斷更新,請留意變更或最新消息!
港鐵各線頭班列車開出時間: 下方圖2。
請注意 :
1)各路線在06:00後恢復正常班次
2)各位師兄師姐在沿途各站上車,請自行計算由總站開出至上車站的時間,最好預早五分鐘等候,避免送車尾
3)各車站會以頭班車到該車站前十分鐘開放,避免太早前往車站
港鐵熱線 : 28818888按1 再按 *
***"羅湖海關"當天沒有安排提早開放,依舊0630辦工,深圳出發跑手請勿使用九鐵線!
•沿途拍攝/義工打氣安排:
尖沙咀集合點,起步點,奧運站來回,西隧九龍入口,上環天橋一帶,中環海旁,政府總部,灣仔碼頭,馬師道天橋,駱克道至記利佐治街一帶,終點區*

根據以往經驗,各跑手沖過終點後,如直接前往領取行李,就不能"回頭"返回終點區等朋友;所以如果各「半馬,10k跑友」有意留下協助打氣,煩請找人代取行李及隔著圍欄交回區內!謝謝!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: leefs    時間: 2014-1-6 14:53
歡迎各位加入幫手!
本人務必資源及行政上配合大家需要。

登錄/註冊後可看大圖

作者: cam    時間: 2014-1-6 20:28
我可以幫手影相呀!
作者: CEC    時間: 2014-1-7 14:19
臨尾個10k,5k,跑到死死下時, 假如見到本會朋友一定相當鼓舞!^^
作者: ritalau    時間: 2014-1-7 18:31
我應該在百德新街影相, 希望今年影得好D啦....
作者: bm2004    時間: 2014-1-7 23:13
我可以幫手做啦啦隊!
Josephine
作者: Jackiewong    時間: 2014-1-10 14:31
我可以幫手做啦啦隊支援.
作者: Jackiewong    時間: 2014-1-13 13:02
對不起, 16.2.2014渣馬義工, 因突然當日有其他事情, 所以不能出席義工活動.
作者: Jackiewong    時間: 2014-1-13 13:04
Jackiewong 發表於 2014-1-13 13:02
對不起, 16.2.2014渣馬義工, 因突然當日有其他事情, 所以不能出席義工活動.

請主持人剔除我的名字 : Jackiewong. 謝謝.
作者: chtang    時間: 2014-1-14 18:50
咁多有心人,真係令人感動和鼓舞!多謝哂!
作者: 肥B    時間: 2014-1-16 09:52
Jackiewong 發表於 2014-1-13 13:04
請主持人剔除我的名字 : Jackiewong. 謝謝.

OK
作者: ballhung    時間: 2014-1-20 17:59
support!pls count me in photo team . tks
作者: 肥B    時間: 2014-1-21 09:43
ballhung 發表於 2014-1-20 17:59
support!pls count me in photo team . tks

謝謝願意成為我們的義工團隊一員
作者: cam    時間: 2014-1-26 12:48
ritalau 發表於 2014-1-7 18:31

尋日去視察過位置, 政府總部附近都唔錯, 金鐘地鐵行不太遠, 會喺果度影 !
作者: 光中跑者    時間: 2014-1-27 09:34
cam 發表於 2014-1-26 12:48
尋日去視察過位置, 政府總部附近都唔錯, 金鐘地鐵行不太遠, 會喺果度影 !  ...

謝謝亞cam.
作者: 光中跑者    時間: 2014-1-27 09:35
ritalau 發表於 2014-1-7 18:31

謝謝riita
作者: 肥B    時間: 2014-1-27 10:07
因現時仍在招務義工成員,所以各位已報名的朋友仔仍未會收到任何工作安排的新消息,待進入安排工作階段時,自會向各位報名義工發放。

再次謝謝各位義工成員

作者: 肥B    時間: 2014-1-28 09:49
已更新資料,請各已報名義工查閱

作者: 肥B    時間: 2014-1-29 09:34
標題: 2014渣馬大合照

16/2/2014 渣打馬拉松當天起步前大合照安排如下:
集合點 - 彌敦道中間道交界,尖沙咀港鐵站E或L3出口,即半島酒店及九龍酒店的彌敦道上"網衫為記"。

•半馬拉松挑戰組/全程馬拉松 - 各跑友請於0500左右到達,請自行安排換衫,熱身,寄行李,0530到"集合點"拍攝大合照。

其他參賽跑手及打氣義工 - 請於0630前到達"集合點"拍攝大合照,及為已上線的跑手加油打氣。
•各分組起步時間 :下方圖4。
***本post將會不斷更新,請留意變更或最新消息!
港鐵各線頭班列車開出時間: 下方圖2。
請注意 :
1)各路線在06:00後恢復正常班次
2)各位師兄師姐在沿途各站上車,請自行計算由總站開出至上車站的時間,最好預早五分鐘等候,避免送車尾
3)各車站會以頭班車到該車站前十分鐘開放,避免太早前往車站
港鐵熱線 : 28818888按1 再按 *
***"羅湖海關"當天沒有安排提早開放,依舊0630辦工,深圳出發跑手請勿使用九鐵線!
•沿途拍攝/義工打氣安排:

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 肥B    時間: 2014-1-29 09:37

香港長跑網在每次比賽中均希望為各跑友送上鼓勵和支持;而一年一度的渣打馬拉松也將於216日舉行,在這麼大型的比賽更需會員們為我會跑手作出鼓勵以振氣,你們每一位的支持對於每位跑手來說都是很重要的,各會員若想為今次比賽出一分力請即在此報名。
歡迎無參加比賽會員或家屬參與,或參加10公里賽後加入。
義工團隊成員包括:1. 攝影組別成員
                                   Cam ctse  攝影位置政總
                             Rita ctse   攝影位置銅鑼灣百德新街
                                   Ballhung  攝影位置西隧口
                             Maymay     攝影位置灣仔碼頭
                             Swing ching  攝影位置洛克道至紀利佐治街
                             Yan ching    攝影位置中環碼頭一帶
                             di692          攝影位置馬師道一帶
                               *本會將為各攝影師統籌拍攝地方走位及作人力支持。

2. 會員支援站將設於西隧入口附近(啦啦隊)成員
                                    Josephine ctse (bm2004)
                              肥B
                              堅堅
                              肥瀨
                                *本會設立個支援點,一如過去為跑手加加油。
成員 RMP ching 待覆
賽事後午膳安排請參看本帖#36及#37
上為最新人手安排資料,如有錯漏問題歡迎提出
謝謝
2014.02.14 更新資料

作者: lickkee    時間: 2014-1-29 10:19
26/2/2014 渣打馬拉松當天起步前大合照安排如下:

16/2/2014 先至真哦
作者: 肥B    時間: 2014-1-29 10:46
lickkee 發表於 2014-1-29 10:19
26/2/2014 渣打馬拉松當天起步前大合照安排如下:

16/2/2014 先至真哦

謝謝ching提醒
作者: 99.william    時間: 2014-1-29 11:30
半馬拉松挑戰組 0530 就起步喎。。。
作者: leefs    時間: 2014-1-29 13:27
99.william 發表於 2014-1-29 11:30
半馬拉松挑戰組 0530 就起步喎。。。

5點前盡量為大家作小合照吧!
作者: awolswat    時間: 2014-1-29 13:44
到時著新網衫!!
作者: ritalau    時間: 2014-1-29 13:50
溫馨提示:
你地唔好跑得太快噢...我約7點先到, 半馬挑戰組5:30起步, 快過個半鐘我未到呀....

作者: 光中跑者    時間: 2014-1-29 13:56
到!影相等埋我.
作者: JIMTSE    時間: 2014-1-29 15:28
今次我來襯吓熱鬧先得~
作者: 阿聰    時間: 2014-1-29 23:07

謝謝「肥B師姐」安排。
作者: ballhung    時間: 2014-1-29 23:54
初次上陣,有pressure. 親過年,拿部相機玩下先。
作者: shogikin    時間: 2014-1-30 10:58
預埋我,幾時去到邊到都得

Kin in Running
作者: 肥B    時間: 2014-1-30 11:29
shogikin 發表於 2014-1-30 10:58
預埋我,幾時去到邊到都得

Kin ching 你沒報渣馬嗎uoihohighu
作者: shogikin    時間: 2014-1-30 12:55
肥B 發表於 2014-1-30 11:29
Kin ching 你沒報渣馬嗎uoihohighu

原來妳咁唔了解我.....

總之等妳安排

作者: 肥B    時間: 2014-2-1 11:29
shogikin 發表於 2014-1-30 12:55
原來妳咁唔了解我.....

總之等妳安排

我只是一個小小的新会員,又怎会了解kin ching你呢
作者: shogikin    時間: 2014-2-3 11:32
肥B 發表於 2014-2-1 11:29
我只是一個小小的新会員,又怎会了解kin ching你呢

昨天飲茶又坐不同枱,只能走時談2句,請看PM

作者: 肥B    時間: 2014-2-4 10:05
渣馬結束後長跑網將安排於九龍新蒲崗肇順名匯河鮮專門店午飯,各跑友及義工可自行到達

地址:新蒲崗太子道東698號寶光中心地下(譽港灣附近)
時間:2月16日13:45開始,直至16:30左右
電話 : 23229932

作者: leefs    時間: 2014-2-4 21:33
各位九龍,新界東及新丁班用戶,可選擇跑完比賽,搭乘681隧道巴(中央圖書館門外有站),或港鐵彩虹站,到斧山運動場(洗白白)後,徒步前往。
在西九一帶嘅義工,可以在機鐵九龍站,搭乘14號巴士,在新蒲崗工業區下車後,直接前往,當日各報名義工早餐及飲茶費用,全數由本會支付。

作者: ccomeout    時間: 2014-2-5 11:03
紅圈為有更衣室的地方,有得沖涼。

作者: RMP    時間: 2014-2-7 16:49
初嚟報到,請問重有冇位做義工呢?
作者: swing    時間: 2014-2-8 02:54
仲夠唔夠人影相?
有支100~400mm長鏡用,可以幫到手!
作者: 肥B    時間: 2014-2-10 09:13
swing 發表於 2014-2-8 02:54
仲夠唔夠人影相?
有支100~400mm長鏡用,可以幫到手!

無任歡迎,請問ching打算在那位置拍照?
作者: 肥B    時間: 2014-2-10 09:19
RMP 發表於 2014-2-7 16:49
初嚟報到,請問重有冇位做義工呢?

非常歡迎RMP ching參加義工團隊,請問ching想負責拍照還是支援(啦啦隊)成員?
若想參與拍照讓請回覆拍照地點,若參與支援那我再另外約你
作者: swing    時間: 2014-2-11 00:11
肥B 發表於 2014-2-10 09:13
無任歡迎,請問ching打算在那位置拍照?

駱克道至記利佐治街一帶
=== === ===
不如話知咩時間到最好?
作者: 肥B    時間: 2014-2-11 09:23
swing 發表於 2014-2-11 00:11
駱克道至記利佐治街一帶
=== === ===
不如話知咩時間到最好?

swing ching拍照時間請收PM,另外當天工作完結後記得來新蒲崗飲茶啊!詳情可參閱本帖#36#37資料
作者: Yan    時間: 2014-2-11 09:44
小弟亦計劃當天早上為跑友們拍照。初步想在中環碼頭一帶。未知是否已有義工駐守?如有,我再另擇地點。

不如意思!因工作關係,剛能安排到時間,遲了點報名。

跑友們加油!

(另下午有其他工作,黎唔到飲荼。)

作者: 肥B    時間: 2014-2-11 10:24
Yan 發表於 2014-2-11 09:44
小弟亦計劃當天早上為跑友們拍照。初步想在中環碼頭一帶。未知是否已有義工駐守?如有,我再另擇地點。

不 ...

有心不怕遲,非常歡迎 Yan ching加團隊!!中環碼頭可以啊
真可惜ching下午來不了飲茶,只好在此說多幾聲感謝
作者: Yan    時間: 2014-2-11 10:40
肥B 發表於 2014-2-11 10:24
有心不怕遲,非常歡迎 Yan ching加團隊!!中環碼頭可以啊
真可惜ching下午來不 ...

謝謝肥B!如果天氣許可,我都會著件網衫在外面,以示支持。不過太凍的話.......
作者: 肥B    時間: 2014-2-11 10:51
Yan 發表於 2014-2-11 10:40
謝謝肥B!如果天氣許可,我都會著件網衫在外面,以示支持。不過太凍的話....... ...

Yan ching 最重要保重身體哦
作者: ballhung    時間: 2014-2-11 21:34
今天,已去咗西隧口, 位.
肥B師姐, 西隧支援點會設在那一個位置呢?

作者: 肥B    時間: 2014-2-12 09:42
ballhung 發表於 2014-2-11 21:34
今天,已去咗西隧口, 位.
肥B師姐, 西隧支援點會設在那一個位置呢?

ballhung ching 我只能說是在西隧口附近(大會水站前),因我們並不是設有固定counter的,只是在站在行人路旁邊為大家打氣…而ching因你負責拍照,所以並不需要站緊一個位置,只要在西隧入口一帶便可
但為方便大家找尋,我們會舉起長跑網旗幟
作者: ritalau    時間: 2014-2-12 14:09

我諗我到時應該包到實到同你地拍照啦, 各位加油....
作者: bigman    時間: 2014-2-13 15:31
雖然外面天氣還很涷
但一眾義工的無私行為
令人感到非常温暖
THANK YOU ALL
作者: patcochoi    時間: 2014-2-13 18:02
感謝各義工又冷又下雨,仍無私付出!
作者: 肥B    時間: 2014-2-14 09:15
跑手們的讚賞,對各位義工也是十二分的鼓勵
作者: envirohk    時間: 2014-2-14 14:07
先多謝各義工,希望拍照位見到大家講聲hi , thank you !
作者: cam    時間: 2014-2-14 18:36
肥B 發表於 2014-1-29 09:37
香港長跑網在每次比賽中均希望為各跑友送上鼓勵和支持;而一年一度的渣打馬拉松也將於2月16日舉 ...

如果落雨, 會行返上去中環碼頭影, 希望好天啦 !   
作者: 大雄2009    時間: 2014-2-15 00:02
靜儀會和往年一樣在SOGO後街為大家拍高清錄影片段, 時間大約由08:30至12:00, 到時記得對着鏡頭揮揮手!
作者: vileung    時間: 2014-2-15 00:38
haha... 仲記得我嗎,希望到時去到西隧口見到大家啦!
各位義工,著多件衫呀!
作者: shogikin    時間: 2014-2-15 12:43
各位西九義工
可以在九龍總站 坐11號巴士 直去新浦崗 食午飯
最近是 "王仲銘中學" 站
再坐一個站就近 "大成街" 就有運動場可以洗白白

作者: shogikin    時間: 2014-2-15 18:14
各位義工隊隊員,
明早8:15提我
我有特別任務

作者: 肥瀨    時間: 2014-2-16 02:13
跑完10K去西隧匯合做義工.
作者: Yan    時間: 2014-2-16 12:53
剛由中環頭離開。早前見到皇上師兄(希望我冇記錯佢個名),受傷經過,希望冇事,早日康復。
作者: cam    時間: 2014-2-16 13:30

皇上受傷了 ...

https://www.longrun.hk/thread-22482-1-1.html

作者: felixcat    時間: 2014-2-16 13:34
Yan 發表於 2014-2-16 12:53
剛由中環頭離開。早前見到皇上師兄(希望我冇記錯佢個名),受傷經過,希望冇事,早日康復。 ...

皇上頭破血流好大鑊咁,雖然佢選擇繼續跑,希望佢無事。
作者: wlau    時間: 2014-2-16 13:39
YES, 係20K 個位, 見到皇上, 見佢包住左個頭..都有D 擔心.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2