香港長跑網 - 長跑長友

標題: 【網投】港馬2015的Tee, 你like嗎? [打印本頁]

作者: bunbun    時間: 2015-1-17 17:47
標題: 【網投】港馬2015的Tee, 你like嗎?

【網投】港馬2015的Tee, 你like嗎?

作者: blenecay    時間: 2015-1-17 17:52
雖然仍然平平無奇, 但質料和設計都比以往有改善了.
作者: bowling68    時間: 2015-1-17 18:12
有條跑道路線係件衫到幾好,如果領口或袖口有的籃或綠色會更好
作者: mander.lala    時間: 2015-1-17 19:51
我覺得有日系設計feel , 正,無綠色藍色,純白色好靚
作者: bazihk    時間: 2015-1-17 21:18
似件白底衫
作者: Hello    時間: 2015-1-17 22:57
今年件衫同往年比較 細件左
作者: cmanho    時間: 2015-1-17 23:35
好過上年
作者: kennyv    時間: 2015-1-18 09:44
冇乜驚喜
跑網衫靚D
作者: tammytse    時間: 2015-1-18 14:15
設計和剪裁都有進步,讚!
作者: jackal_chasiu    時間: 2015-1-18 14:50
強國味重
作者: bunbun    時間: 2015-1-19 07:28
http://hk.apple.nextmedia.com/financeestate/art/20150119/19007415
蘋果日報        2015-01-19

中環在線:白色做底色 圖案簡約 渣馬Tee唔再青BB        

一年一度嘅渣打馬拉松係嚟緊嘅星期日舉行,啱啱嘅周末跑手拎到選手包,見到內地品牌特步(1368)贊助嘅跑衫,今年終於冇用渣打主色──肉酸嘅藍綠色做配色,順眼咗好多喎。

衫背後印路線圖

今年件衫以白色做底色,前面印咗中環主要大廈嘅外形線條,一睇就話認得出有中銀同IFC,但係主人家渣打個棟呢?就唔多認得到喇。至於衫後面就印咗成個馬拉松嘅路線圖,連配給地點、唔同賽事嘅路程都可以一睇眼晒,睇嚟設計係刻意方便跑手喎。

唔講唔覺,特步已經係第四年贊助大會跑衫。仲記得特步二零一二年第一年贊助嗰件跑衫,又藍又綠,俾人勁彈話似足「史力加」上身,上年就以漸變藍做主題,已經好過第一年好多。

形象設計師張學潤(Nel Nel)就覺得件衫冇乜特別:「都係一般大會T-shirt啦,圖案簡潔乾淨得嚟,又貼題囉!」咁唔知跑手會唔會跑完渣馬之後都着足成年呢?

特步首席財務官何睿博就話,同渣馬係舊年簽咗為期三年嘅約,即係話下年特步依然會係大會跑衫贊助商。佢仲話,合作得好又冇理由畀佢停。原來公司覺得贊助渣馬,可以幫到手提升品牌形象喎。

今年特步仲係中環港鐵站落咗個有代言人謝霆鋒嘅廣告,宣傳贊助渣馬呢件事,何睿博仲話遲啲會幫霆鋒整返個「鋒」系列嘅產品。不過,點落廣告都好,佢話公司使落市場推廣條數只會佔營業額約12%,唔會太多喎。

李華華

作者: iceman21    時間: 2015-1-19 12:25
設計及感覺好過以往DD. 始終有進步係好事.
作者: winniechan@baby    時間: 2015-1-19 15:46
今年件衫OK呵 ! 可惜我無報到
作者: dannyktf    時間: 2015-1-21 14:03
gooooood!
作者: alanika    時間: 2015-1-21 22:44
已經扔左去舊衫回收箱,唔會著肉酸強國牌子既跑衫。
作者: sk2k    時間: 2015-1-24 15:54
年年都藍綠白 ... 紅橙黃紫黑得唔得.... ?
雖然渣打就走唔甩藍藍綠綠.... (其實又點解只係得渣打搞大型馬拉松 ... )
作者: sonilmk    時間: 2015-1-24 18:34
正面簡潔好看, 背面張地圖copy and paste 唔太喜歡,
作者: stwilson    時間: 2015-1-25 20:10
除左特步呢個牌子冇乜感覺,其他都ok
作者: bertbertchan    時間: 2015-1-27 16:42
SORRY, 唔會著大陸牌子

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2