香港長跑網 - 長跑長友

標題: Tarry跑步日誌~分享 [打印本頁]

作者: Tarry    時間: 2009-2-15 23:56
標題: Tarry跑步日誌~分享
各位Ching/Ctse, 請多多指教, 盼望在長跑路上彼此分享,互相勉勵.
至於跑步佳績, 對不起, 欠奉了, 我運動的開始,源於年幼患有氣管敏感, 自小已開始了. 在2007年我參加了渣打10K初組, 是我人生跑步的第一個10K賽事, 只是基於好奇,為甚麼這個運動會每年都吸引那麼多健兒參與, 一個傻呼呼的去跑而已. 後來在教會中認識的一位姊妹, 我們在2008年參加10K挑戰組. 2009年又是我人生中第一個半馬, 可是今年在感冒中進行, 不要緊, 還有更多更多的半馬, 甚至全馬有待我們一起去經歷, 一起去發掘當中的樂趣. 一起再創佳績, 盼望能得到你們的回應和激勵, 這便是我跑步的動力了. 謝謝

Tarry

作者: nc    時間: 2009-2-16 00:04
原帖由 Tarry 於 2009-2-15 23:56 發表
各位Ching/Ctse, 請多多指教, 盼望在長跑路上彼此分享,互相勉勵.
至於跑步佳績, 對不起, 欠奉了, 我運動的開始,源於年幼患有氣管敏感, 自小已開始了. 在2007年我參加了渣打10K初組, 是我人生跑步的第一個10K賽事, 只 ...

很高興又多一位ctse開blog了, 記住開了blog就要盡心去跑, 盡心去寫, 讓我地都可以與Tarry分享跑步的點滴
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-16 00:07
Tarry,

加油! 一起努力, 明年再戰半馬.
感冒好了沒有?
作者: cc    時間: 2009-2-16 00:11
作者: kandis    時間: 2009-2-16 00:31
hihi~~tartar~~~一起努力吧!!!!
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-16 00:35
標題: 回復 1# 的帖子
恭喜tartar開BLOG大吉,越跑越進步呀!
作者: 曲奇    時間: 2009-2-16 00:37
恭喜Tarry ctse開blog大吉...
希望來年身體健康,下年半馬再創PB~~
yeah!!
作者: 亞平    時間: 2009-2-16 00:45
Tarry姐,不用計較一次得失,長跑路上有那一位沒有高低起伏.只有繼續努力,不要放棄,終有一日創下佳績!
作者: 細明哥    時間: 2009-2-16 01:34
恭喜Tarry師姐開blog大吉
由第一次荃灣約跑見師姐直至荃屯一夜師姐已經進步良多,加油!!
作者: Tarry    時間: 2009-2-16 01:55
多謝各Ching/Ctse的回應
你們的回應, 便是我跑步的動力, 沒有很偉大的目標, 盼望2010年再戰半馬挑戰組, 時間約2:15, 也不希望在壓力下跑, 否則不能樂在其中, 有能力跑是我的最大福氣, 平安的步履這更是我最美的祝福了.
Tarry
hgj091" />" />hj

作者: Tarry    時間: 2009-2-16 02:23
標題: 213開始操練
2月13日與SSP小隊一行13人開始操練, 由活活帶領,
路線由斧山道運動場 - 順利 - 新清水灣道 - 并欄樹 - 壁屋- 回程約12K,
分段時間為40mins, 全程約1:30沿途上暗斜, 運動場 - 順利段人多車多, 空氣指數為 , 尚有一段更艱難未跑, 多謝活活, 她知我感冒未癒及仍有隊員未能參與當中, 特意留待下次再戰 . 有很多跑友, 他們跑步的年月不比我長, 但他們跑步的認真態度和用心努力比自己更好, 因此立志要努力跑好每一次練習並將跑步的樂趣記錄下來, 好讓與別人分享, 也好讓自己細味曾經歷過的人與事.
Tarry

作者: ee_tpk    時間: 2009-2-16 10:05
tarry ctse.. 恭喜新 blog 開張

原來我仲未同你一齊跑過步丫....
待我好番之後一齊跑同埋打羽毛球...
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-16 10:14
恭喜tartar開blog大吉呀, 我哋都要勤力啲跑多啲, update下個跑步blog
作者: Tarry    時間: 2009-2-16 14:01
標題: 214Internal
214Internal (Sat) 天陰  青衣運動場      

17:00  1.  熱身400m x 3  
    17: 30 2. 學習正確跑姿 & 練習提腿跑 17:30
    18:15  3. 800m in + 400m 慢 x2 + 400m x 6 hea跑
   19:00  4. 場邊 hea
   19:30  5 沖涼
    20:00  6. 食飯 一行十幾人(大排檔) 開心指數  
Tarry

作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-16 14:19
原帖由 Tarry 於 2009-2-16 14:01 發表
214Internal (Sat) 天陰  青衣運動場      

17:00  1.  熱身400m x 3  
    17: 30 2. 學習正確跑姿 & 練習提腿跑 17:30
    18:15  3. 800m in + 400m 慢 x2 + 400m x 6 hea跑
   19:00  4. 場邊 h ...

tartar: 係Interval呀....第一次衝係唔慢跟唔使好正常,玩多幾次就掂。
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-16 14:28
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-16 14:19 發表

tartar: 係Interval呀....第一次衝係唔慢跟唔使好正常,玩多幾次就掂。

x2, 下次一齊努力衝衝衝
作者: 快活人    時間: 2009-2-16 18:38
ooo~~ tarry 開blog 一定支持 ....
作者: peteruno    時間: 2009-2-16 19:24
活活
要知-撞墻
請看跑手自由廣場之 全馬撞墻的迷思。

白頭佬
作者: blurmax    時間: 2009-2-16 20:18
恭喜Tarry ctse開blog大吉!  By the way better create your own avater lah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: running-sue    時間: 2009-2-16 22:08
Tarry ctse, 開blog大吉, 加油呀!!!
作者: 西環伏特加    時間: 2009-2-17 00:03
恭喜Tarry ctse,開blog大吉, ...
至緊要身體健康,就可以長跑長有,...!!!
作者: Tarry    時間: 2009-2-17 00:18
原帖由 ee_tpk 於 2009-2-16 10:05 發表
tarry ctse.. 恭喜新 blog 開張

原來我仲未同你一齊跑過步丫....
待我好番之後一齊跑同埋打羽毛球... hgjD115" />" />hj

ee, 妳隻腳好番D未呀, 大家都好關心妳, 希望妳耐心養傷, 我哋下次一齊打羽毛球, 下齊跑步Y, 長跑長友嘛
Tarry

作者: Tarry    時間: 2009-2-18 00:07
標題: 214荃西-青龍頭豪景花園
214荃西-青龍頭豪景花園
19:47-20:35 荃灣海濱-青龍頭豪景花園 8k  48"
20:35-21:32 青龍頭豪景花園-荃灣海濱 8k  57"  (來回16k)
今日好認真的跑, BatBat在回程時, 對我跑姿給了寶貴意見, 希望自己盡力去克服和改善, 另外今日一行16人一起跑, 好熱鬧, 約20:00一齊起食飯.
風景指數
空氣指數
開心指數
安全指數
Tarry

作者: 小華是也!    時間: 2009-2-18 01:29
我去好像是:46min
回去:33min

作者: cc    時間: 2009-2-18 09:10
作者: pwong5618    時間: 2009-2-18 10:01
恭喜Tarry ctse, 開blog大吉 !

妳好有毅力 ,很多約跑都有妳份 , 屯門約跑妳都參加了兩次了 ,
比心機啊 ! 我地支持妳 !

作者: 亞平    時間: 2009-2-18 17:28
原帖由 pwong5618 於 2009-2-18 10:01 發表

妳好有毅力 ,很多約跑都有妳份 , 屯門約跑妳都參加了兩次了 ,

Tarry師姐,來埋呢次就三次啦..
2.20網友約跑 - 慢遊夜賞青公: 荃西>>屯鄧(20.5k)

作者: Tarry    時間: 2009-2-18 22:34
原帖由 亞平 於 2009-2-18 17:28 發表

Tarry師姐,來埋呢次就三次啦..
2.20網友約跑 - 慢遊夜賞青公: 荃西>>屯鄧(20.5k)

平師兄, 多謝鼓勵 , 我都想參加, 但放工趕黎, 最快都要7:15, 唔想阻你哋出發啦, 你哋跑得開心D啦, 我唔會放棄既, 日後如果有屯門特訓, 請通知一聲, 我想參加. 長跑長友, haha
Tarry

作者: Tarry    時間: 2009-2-18 22:48
原帖由 pwong5618 於 2009-2-18 10:01 發表

Wong sir, 多謝鼓勵 , 諗住跑完半馬, 同你講聲多謝, 因你响跑渣打前, 有一篇文章, 叫我哋留意點樣跑, 用點樣態度跑, 由其點樣跑西隧出口, 同埋點樣林士街天橋, 好詳盡, 我仲未得你同意copy咗去SSP小隊, 好對唔住 , 但佢哋都話好岩用呀, 謝謝. 請問下次屯門有特訓可唔可以參加呀, 仲請Wong sir多多指教.
Tarry
作者: Tarry    時間: 2009-2-19 13:49
原帖由 cc 於 2009-2-18 09:10 發表

8k 48 mins都好快喎~" />" />tarry努力丫~" />" />

cc, 多謝晒, 幾時一齊再跑過呀, 好期待wor
作者: Tarry    時間: 2009-2-19 13:51
原帖由 小華是也! 於 2009-2-18 01:29 發表
我去好像是:46min
回去:33min
" />" />

華華, 你有無睇錯錶呀, 無理由你46mins  架wor, 唔通係我睇錯時間?
作者: 小華是也!    時間: 2009-2-21 18:41
原帖由 Tarry 於 2009-2-19 13:51 發表

華華, 你有無睇錯錶呀, 無理由你46mins  架wor, 唔通係我睇錯時間?

吾知呢··其實我都系古古下!^^哈哈
加油哦
作者: Tarry    時間: 2009-2-22 20:30
標題: 221荃西-青龍頭豪景花園
路線:
a. 荃灣海濱 --> 深井 6k (來回12k)
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)
d. 荃灣海濱 --> 黃金海岸 14k (來回 28k)

尋晚自己去食咗b餐+甜品
熱身後19:36-20:29  去程 53" 8K
          20:29-21:23 回程 54" 8K
          提腿 + 擺手練習 50次 x 6 約15mins
獎賞 : 1瓶鮮奶 + 1個饅頭  haha
Tarry
作者: 叮叮噹    時間: 2009-2-22 21:46
好勤力啊!
一個人食b餐, 獨食!
作者: 快活人    時間: 2009-2-22 22:39
原帖由 Tarry 於 2009-2-22 20:30 發表
路線:
b. 荃灣海濱 --> 青龍頭豪景花園 8k (來回16k)
c. 荃灣海濱 --> 小欖第一個回處 10.5k (來回22k)

尋晚自己去食咗 ...

TARRY 你真勤力. 幾時再約出來跑埋壁屋後段呀...
作者: Tarry    時間: 2009-2-22 22:54
原帖由 快活人 於 2009-2-22 22:39 發表

TARRY 你真勤力. 幾時再約出來跑埋壁屋後段呀...

活活, 多謝妳晒日提醒我就真, 其實我點算勤力, 只不過唔想晒日跑包尾要師兄, 師姐等嘛, 可能3,4月開始逢星期二,四都唔跑得啦, 好擔心, 同唔到你哋跑, 自己就會偷懶, 因為逢星期二,四先跑得, 妳尼個星期四跑唔跑得呀, 我想問尼條路一個人跑會唔會好靜呀, 我想第二日自己星期六跑wor.
作者: 快活人    時間: 2009-2-22 23:25
原帖由 Tarry 於 2009-2-22 22:54 發表

活活, 多謝妳晒日提醒我就真, 其實我點算勤力, 只不過唔想晒日跑包尾要師兄, 師姐等嘛, 可能3,4月開始逢星期二,四都唔跑得啦, 好擔心, 同唔到你哋跑, 自己就會偷懶, 因為逢星期二,四先跑得, 妳尼個星期四跑唔 ...

邊有等者....大家一齊跑不知幾開心...
跑步時間可遷就架MA... 我3月中2,5要去操船都吾可要跑D 兩日....
今星期三跑KLN BAY 你來不來?
你吾好自已跑果到喇. 3月頭搵日我陪你跑喇.好吾好?
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-23 10:20
原帖由 快活人 於 2009-2-22 23:25 發表

跑步時間可遷就架MA... 我3月中2,5要去操船都吾可要跑D 兩日....
你吾好自已跑果到喇. 3月頭搵日我陪你跑喇.好吾好?04318h ...

hoho....預唔預我架?
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-23 10:33
原帖由 Tarry 於 2009-2-22 20:30 發表
路線:

尋晚自己去食咗 ...

TARTAR, 我同一日早上跑咗a......最衰我下午黃昏時段唔得閒, 下次再一齊 跑過
作者: Tarry    時間: 2009-2-23 13:20
原帖由 快活人 於 2009-2-22 23:25 發表

你吾好自已跑果到喇. 3月頭搵日我陪你跑喇.好吾好?04318h ...

活活, 我逢星期三, 五都唔得架, 只不過有時偷雞咋, 另外可能下個月開始星期二,四都唔得tim , 妳聽日食唔食梅呀.
我依家搵路線, 睇吓邊D路唔係咁靜, 自己星期六跑啦
作者: Tarry    時間: 2009-2-23 13:26
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-23 10:33 發表

TARTAR, 我同一日早上跑咗a......最衰我下午黃昏時段唔得閒, 下次再一齊 跑過

菲菲, 唔緊要啦, 我自己跑都OK wor, 靜都要跑啦, 只不過自己要小心D嘛馬, 我3, 4月份開始要上聖經班, 日期可能係星期二,四, 我依家星期三,五都唔得, 咁二,四又唔得, 就唯有自己跑一,六啦
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-23 13:32
原帖由 Tarry 於 2009-2-23 13:26 發表

菲菲, 唔緊要啦, 我自己跑都OK wor, 靜都要跑啦, 只不過自己要小心D嘛馬, 我3, 4月份開始要上聖經班, 日期可能係星期二,四, 我依家星期三,五都唔得, 咁二,四又唔得, 就唯有自己跑一,六啦

oh, tartar 你來緊咁忙, 真係難啲就時間喎 ......
作者: Tarry    時間: 2009-2-23 13:40
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-23 13:32 發表

oh, tartar 你來緊咁忙, 真係難啲就時間喎 ......

菲菲, 上次妳報名果個, 綠色跑, 唔該彈番條line俾我, 我同BonBon, 都想報名
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-23 13:49
原帖由 Tarry 於 2009-2-23 13:40 發表

菲菲, 上次妳報名果個, 綠色跑, 唔該彈番條line俾我, 我同BonBon, 都想報名

Aiya, 個跑已經滿咗額啦~~~
作者: 快活人    時間: 2009-2-23 15:11
原帖由 Tarry 於 2009-2-23 13:20 發表

活活, 我逢星期三, 五都唔得架, 只不過有時偷雞咋, 另外可能下個月開始星期二,四都唔得tim , 妳聽日食唔食梅呀.
我依家搵路線, 睇吓邊D路唔係咁靜, 自己星期六跑啦

今星期六你吾是同我地一齊去醬油咩 ???
甘喇3月2 晚我陪你跑好吾好?
作者: Tarry    時間: 2009-2-24 13:40
原帖由 快活人 於 2009-2-23 15:11 發表

今星期六你吾是同我地一齊去醬油咩 ???
甘喇3月2 晚我陪你跑好吾好?

活活, 多謝妳陪我跑, 不過時間表未出, 所以暫時都可以跟SSP跑, 但出咗就要編幾時啦, hehe, 唔該晒呀
作者: runrun    時間: 2009-2-25 18:39
TarTar師姐,

遲來的開blog恭賀,請不要介意!

作者: Tarry    時間: 2009-2-25 22:58
原帖由 runrun 於 2009-2-25 18:39 發表
TarTar師姐,

遲來的開blog恭賀,請不要介意!
" />" />

RunRun 師姐, 多謝支持就真, 我仲要向妳請教, 希望妳早日康復, 好期望同妳一齊跑, 對唔住跟妳跑, 因為我速度咁慢 , 無可能同妳一齊跑, 淨係希望終有一日, 睇到妳車尾燈跟住跑, 就開心死啦
作者: Tarry    時間: 2009-2-25 23:18
標題: 224食梅
尋晚同十幾個ching/ctse一齊跑好熱鬧.
19:36-19:56 沙田運動場-梅子林山腳 20" 應該 + 2" 唔記得按手錶
19:56-20:10 上去食梅 14"
20:10-20:22 梅子林回程 12"
20:32:21:06 沙田運動場 約38"
開心指數
意外收獲指數
今日有意外收獲, 因為有幾位ctse帶頭, 我勉強跟跑, 估唔到跑快咗.
仲有皇上駕臨, 仲指教我點樣改善跑姿, 多謝皇上, 希望佢無教到啦, 跑完仲一齊, 每位33蚊,haha
作者: 小華是也!    時間: 2009-2-25 23:22
都好嗎!
下星期我也要跑番1-2轉了……
就快公司比賽喇
作者: Tarry    時間: 2009-2-25 23:43
原帖由 小華是也! 於 2009-2-25 23:22 發表
" />" /> 都好嗎!
下星期我也要跑番1-2轉了……
就快公司比賽喇

華華, 公司比賽呀, 加油呀.
作者: 小華是也!    時間: 2009-2-26 00:37
原帖由 Tarry 於 2009-2-25 23:43 發表

華華, 公司比賽呀, 加油呀.

3月15日哦! 很想快點到來呢!哈哈
作者: Tarry    時間: 2009-2-27 13:46
標題: 226SSP
尋晚19:30 同BonBon + 亮亮一齊諗住學人沖圈, 點知有跑會又有足球, 封咗4條線, BonBon + 亮亮下齊跑, 我唔她意思就自己試沖圈〈亂咁黎果隻〉800 + 400 x2 無check時間, 又提腿, 陣間又跟吓BonBon跑, 20:45 諗住走ga, 但係跑得唔好, 自己係度發自己皮氣 wor, 後來又拉住BonBon叫佢睇我點跑, 又咗住佢同男友傾計, 對唔住呀 , 佢話我隻腳無撐後, 個人向前大步D佢做咗我教練, 自己試跑咗, 幾好wor, 好嘢BonBon做咗我教練啦, haha
開心拍數
人多指數
獎賞 : 米線2碗 3個人食 每人18.00
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-2-27 14:35
原帖由 Tarry 於 2009-2-27 13:46 發表
尋晚19:30 同BonBon + 亮亮一齊諗住學人沖圈, 點知有跑會又有足球, 封咗4條線, BonBon + 亮亮下齊跑, 我唔她意思就自己試沖圈〈亂咁黎果隻〉800 + 400 x2 無check時間, 又提腿, 陣間又跟吓BonBon跑, 20: ...

tartar有私人教練bonbon敎路添呀~~~我下次都揾佢教下路先得
下次再一齊努力跑過啦
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-2-27 14:53
原帖由 Tarry 於 2009-2-27 13:46 發表
尋晚19:30 同BonBon + 亮亮一齊諗住學人沖圈, 點知有跑會又有足球, 封咗4條線, BonBon + 亮亮下齊跑, 我唔她意思就自己試沖圈〈亂咁黎果隻〉800 + 400 x2 無check時間, 又提腿, 陣間又跟吓BonBon跑, 20: ...

tartar:
肯嚐試已經係好好.....一個人操interval係比較難d架~
如果夠得今次跑得唔好....下次咪跑返好d....唔係發自己皮氣既!
下次衝圈記得要計時, 咁先可以真係睇到自己跑成點~
作者: Tarry    時間: 2009-3-2 21:33
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-2-27 14:35 發表

tartar有私人教練bonbon敎路添呀~~~我下次都揾佢教下路先得
下次再一齊努力跑過啦

菲菲, 多謝晒呀, 妳條頸好番d未呀, 對唔住星期五太忙, 夜晚無mail tim, 今晚先覆呀
作者: Tarry    時間: 2009-3-2 21:37
原帖由 大圍新跑手 於 2009-2-27 14:53 發表

tartar:
肯嚐試已經係好好.....一個人操interval係比較難d架~
如果夠得今次跑得唔好....下次咪跑返好d....唔係發自己皮氣既!
下次衝圈記得要計時, 咁先可以真係睇到自己跑成點~

圍圍教練, 多謝指導, 對唔住, 星期五太忙, 今晚先覆, 唔好介意, 我係扮沖圈啫, 都唔係學得你哋咁認真.
作者: Tarry    時間: 2009-3-4 13:22
標題: 303食梅
尋晚又去食梅(天氣清涼)
19:38-20:18 沙田運動場-食第1粒梅 40"
20:18-20:33 回程到山腳 15"
20:33-20:47 食第2粒梅 14"
20:47-20:59 回程到山腳 12"
20:59-21:28 回程-沙田運動埸 29"
回程時魔鬼教練教路, 又帶快咗, 我同DiDI一齊跟 , DiDi當然無問題啦, 不過我比較辛苦啦 , 唔緊要有高手肯帶辛苦都值啦, hehe, 多謝教練wor.
獎賞:飯局25.00, 11個人出席
尋晚突破食2粒梅, hehe, 估唔到自己可以食2粒wor
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-3-5 09:55
原帖由 Tarry 於 2009-3-4 13:22 發表
回程時魔鬼教練教路, 又 ...

TarTar 好勁呀, 同廸廸一齊食兩粒梅......我都要揾次試下先~~~
作者: 法蘭    時間: 2009-3-5 13:16
原帖由 Tarry 於 2009-3-4 13:22 發表
回程時魔鬼教練教路, 又 ...

Tar Tar,

我個日都估唔到你會食多粒!
好yeah!下次再黎過!
作者: Tarry    時間: 2009-3-5 13:24
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-5 09:55 發表

TarTar 好勁呀, 同廸廸一齊食兩粒梅......我都要揾次試下先~~~

菲菲, 我食得好慢ga, DiDi其實可以快D, 佢就住我跑, 妳知我同佢個level差好遠, 其實妳都得wor.
作者: Tarry    時間: 2009-3-8 00:08
標題: 0307SSP
對唔住 呀, 呃觀眾tim, 數錯圈呀,修正版

今晚獨食ssp〈天氣清涼有雨〉" />" />
目標
1. 5k
2. 改善跑姿
3. 觀察別人的別姿
20:37-20:49 熱身
20:49-21:19 400m x 10 20"23 + 提腿 15"
練習後感:
因為太晚所以開始時已訂下目標, 開始時有雨, 跑了400m x 3, 雨越下越大, 其實也想過放棄, 覺得難得人不多, 可以盡情跑跑吧, 過了一會雨沒有下了. 因為想改善跑姿, 因此跑時候特別注意自己的跑姿, 完成第一目標後, 時間尚早, 於是練習提腿15分鐘, 離開前稍留下, 在場邊留意一下別人的跑姿和步幅.
Tarry
" />" />

作者: 小華是也!    時間: 2009-3-8 10:05
很努力哦!TARTAR~~~
^^比心機喇!
希望大家:
越跑越健康啦!
越跑感情越好!
作者: Tarry    時間: 2009-3-9 00:26
原帖由 小華是也! 於 2009-3-8 10:05 發表
很努力哦!TARTAR~~~
^^比心機喇!
希望大家:
越跑越健康啦!
越跑感情越好!

對唔住呀, 華華, 我數錯圈呀, 我會努力加油架啦
作者: 小華是也!    時間: 2009-3-9 07:47
原帖由 Tarry 於 2009-3-9 00:26 發表

傻啦!無啦啦講咩對吾住!
我琴晚都有跑啊^^"
400 + 400*8 + 400*8(13''05) + 400*8 + 400
還做了小小體能呢^^
下次再一起跑哦!
作者: Tarry    時間: 2009-3-9 13:33
原帖由 小華是也! 於 2009-3-9 07:47 發表

" />" />傻啦!無啦啦講咩對吾住!
我琴晚都有跑啊^^"
400 + 400*8 + 400*8(13''05) + 400*8 + 400
還做了小小體能呢^^
下次再一起跑哦!

華華, 暫時唔同得你跑呀, 星期一, 三, 四, 五要返學啦 e家星期六獨食呀
作者: 叮叮噹    時間: 2009-3-9 13:39
原帖由 Tarry 於 2009-3-9 00:26 發表

唔緊要啦!
我成日都數錯圈架啦! 多多少少一個半個圈, 跑多幾次咪打平囉!
作者: Tarry    時間: 2009-3-10 13:43
原帖由 叮叮噹 於 2009-3-9 13:39 發表

唔緊要啦!
我成日都數錯圈架啦! 多多少少一個半個圈, 跑多幾次咪打平囉!

hehe, 多謝, 叮叮噹呀.
作者: 快活人    時間: 2009-3-11 13:57
TARTAR ~~ 你忙到幾時呀 ~~~
我地忡有科大未跑呀
我每星期2,6 又吾得閒. 真是無得見你 , 鳴鳴鳴~~~.
作者: Tarry    時間: 2009-3-11 14:01
原帖由 快活人 於 2009-3-11 13:57 發表
TARTAR ~~ 你忙到幾時呀 ~~~
我地忡有科大未跑呀
我每星期2,6 又吾得閒. 真是無得見你 , 鳴鳴鳴~~~.

我淨得2,6先得咋, 可能到6月後先得WOR. 嗚~嗚~嗚~
作者: 快活人    時間: 2009-3-11 14:04
原帖由 Tarry 於 2009-3-11 14:01 發表

我淨得2,6先得咋, 可能到6月後先得WOR." />" /> 嗚~嗚~嗚~

我地8字吾夾 ~~~
作者: Tarry    時間: 2009-3-12 13:42
標題: 0310食梅
近排晒日食梅, 越食越開心, 2粒
前晚又去食梅. 去程有DiDi同法法夾住跑都跑得幾快wor, DiDi同法法當然唔洗啦, 佢哋就住我之麻, 估唔到係
去程:23' 42
梅子一: 13' 06" 呢個係DiDi 既 hea跑時間, 我要 + 10秒
梅子二: 13' 02" 呢個係DiDi 既 hea跑時間, 我要 + 10秒
回程: 23'15"  呢個係DiDi 既 hea跑時間, 我要 + 4分鐘
獎賞 : 陪跑員: 法法, 領跑員: 龍龍, 殿後員: 堅堅, 哈哈, 夾住跑先至咁快 , 跑完就變咗咁喇 , 好好玩下次再黎過, 仲有一齊食飯tim
DiDi 唔好意思抄咗妳blog既時間過黎一用
作者: Tarry    時間: 2009-3-12 13:49
原帖由 快活人 於 2009-3-11 14:04 發表

我地8字吾夾 ~~~" />" />

活活, 記住我哋有個科大約會呀, 下次要同BonBon一齊跑呀, 因為上次我佢無黎跑呀, 佢最近工私兩忙呀, 妳明啦. 哈哈, 妳哋就好啦有得玩沖圈, 今晚同BonBon去SSP呀 我哋會加油架啦, 妳放心啦 haha
作者: 法蘭    時間: 2009-3-12 14:17
原帖由 Tarry 於 2009-3-12 13:49 發表

活活, 記住我哋有個科大約會呀, 下次要同BonBon一齊跑呀, 因為上次我佢無黎跑呀, 佢最近工私兩忙呀, 妳明啦. 哈哈, 妳哋就好啦有得玩沖圈, 今晚同BonBon去SSP呀 我哋會加油架啦, 妳 ...

TarTar,

你同bonbon今晚努力0的呀!
你會越黎越快!
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-12 14:18
原帖由 Tarry 於 2009-3-12 13:49 發表

活活, 記住我哋有個科大約會呀, 下次要同BonBon一齊跑呀, 因為上次我佢無黎跑呀, 佢最近工私兩忙呀, 妳明啦. 哈哈, 妳哋就好啦有得玩沖圈, 今晚同BonBon去SSP呀 我哋會加油架啦, 妳 ...

我都好想來...
好久無回科大啦
作者: 法蘭    時間: 2009-3-12 14:18
原帖由 Tarry 於 2009-3-12 13:42 發表
近排晒日食梅, 越食越開心, 2粒
前晚又去食梅. 去程有DiDi同法法夾住跑都跑得幾快wor, DiDi同法法當然唔洗啦, 佢哋就住我之麻, 估唔到係
去程:23' 42
梅子一: 13' 06" 呢個係DiDi 既 hea跑時間, 我要 + 10 ...

TarTar.

你跑左係你自己0既!
都要多謝自己咁努力呀!上斜都無停過,已經好叻架

我宜家當食梅係長課,一星期一次,食上癮啦
作者: 法蘭    時間: 2009-3-12 14:20
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-12 14:18 發表

我都好想來...
好久無回科大啦

ee,
等你好番先啦!
我都未試過跑入去!
等埋你叫活活攪一次!
作者: ee_tpk    時間: 2009-3-12 14:39
原帖由 法蘭 於 2009-3-12 14:20 發表

ee,
等你好番先啦!
我都未試過跑入去!
等埋你叫活活攪一次!" />" />" />" />" />jhk

到時帶你地入 ust 參觀丫~
無敵海景~~
作者: Tarry    時間: 2009-3-12 23:36
原帖由 法蘭 於 2009-3-12 14:17 發表

TarTar,

你同bonbon今晚努力0的呀!
你會越黎越快!" />" />

梗係啦, 陪跑員, 成日叫我爆仲有2K就叫我爆, 你估200m呀, 我哋會加油架啦
作者: Tarry    時間: 2009-3-12 23:39
原帖由 ee_tpk 於 2009-3-12 14:18 發表

我都好想來...
好久無回科大啦

好呀, ee, 好期待wor, 咁妳隻腳好番晒未呀, 係唔係腳仔想跑呀
作者: Tarry    時間: 2009-3-13 00:13
標題: 0312SSP
今晚得我一個人跑, 約咗BonBon,佢好多野做遲到, 自己跑住等, 主要練番步幅.
19:42"00-20:12"36 lane 6 X 10 30"36
休息 5分鐘
20:17"00-20:41"12 lane 6 X 10 24"12
練習後感
第一組練習, 感覺得一個字, 就係"亂"字, 跑速, 呼吸都唔協調wor, 越跑越急. 爆最後50m, 跑完之後, 就想
第二組練習, 休息後比較好d, 放慢一d, 呼吸同步伐協調好多啦, 自己感覺都好似大步咗, 那自己感覺咋. 爆最後200m, 幾好wor, 奇怪點解第二組咁快既, 唔通又數錯圈
跑跑下見到秋鴻ctse響隔離線, 一於跟佢學野先, 梗係唔係跟佢跑啦, 想我死咩, 響場邊偷師啫.
獎賞 : BonBon + TarTar + 亮亮 + 亮亮朋友一齊食餃子, haha
開心指數
作者: 小華是也!    時間: 2009-3-13 00:22
下次約埋我喇·可以的話!
作者: Tarry    時間: 2009-3-13 00:33
原帖由 小華是也! 於 2009-3-13 00:22 發表
" />" /> 下次約埋我喇·可以的話!

你唔係星期三沖圈咩
作者: 小華是也!    時間: 2009-3-13 00:51
原帖由 Tarry 於 2009-3-13 00:33 發表

你唔係星期三沖圈咩

不是哦!他們跑街!好似···但下星期都不怎麽有空呢·
作者: kandis    時間: 2009-3-16 09:53
原帖由 Tarry 於 2009-3-13 00:13 發表
今晚得我一個人跑, 約咗BonBon,佢好多野做遲到, 自己跑住等, 主要練番步幅.
19:42"00-20:12"36 lane 6 X 10 30"36
休息 5分鐘
20:17"00-20:41"12 lane 6 X 10 24"12
練習後感
第一組練習, 感覺得一個字,  ...

tartar 好努力啊~~~ 加油~~~
作者: Tarry    時間: 2009-3-17 23:19
標題: 0317SSP
今晚約咗BonBon + 亮亮
今晚唔算多人, 唔洗好似星期四咁多人
Lane 2 x 10 27"40 連休
Lane 2 x 10 20"36
練習後感
最近跑完後大腿前後肌肉都有D酸軟, 唔知係唔係跑得唔正確呢 .
開心指數
作者: Tarry    時間: 2009-3-17 23:21
原帖由 kandis 於 2009-3-16 09:53 發表

tartar 好努力啊~~~ 加油~~~

我會ga la, 多謝支持, hehe
作者: cc    時間: 2009-3-18 13:01
作者: Tarry    時間: 2009-3-18 13:15
原帖由 cc 於 2009-3-18 13:01 發表

tartar ctse....尋晚無去dab梅子嗎?hgjD115" />" />hj

cc, 無呀, 得我一個女子咋, 全男班呀, 妳幾時陪我尼個慢腳跑呀
作者: Tarry    時間: 2009-3-20 00:07
標題: 0319荃西A餐
今晚同BonBon一齊食荃西A餐全程目標時間為90"
19:41"40-20:24"13 荃西公園-深井7仔 6k  43"  
休息約6分鐘
20:30-21:15回程 45" 6k
練習後感
沿途同BonBon見到深藍天空, 稀疏的星空, 心情豁然開朗, 遠眺青馬大橋燈光閃爍倒影照耀寂靜的海面, 實在難以透徹形容此情此景, 跑汀九橋上, BonBon說了以下幾句說話, 另我很感動, 她說:盼望SSP各隊員會默默支持我們, 我們也會默默支持SSP各隊員, 雖然我們各自在不同的時間空間練習, 願我們繼續努力, 好touching.
多謝BonBon一年多來陪伴我跑過的每一段路.
到達7仔同BonBon一齊分享飲品.
回程時被青馬大橋的夜景吸引我們便停下腳, 再次欣賞一下, 沿途我們彼此分享, 轉眼已跑回荃西.
獎賞:餃子一碗, 好滿足啦." />" />" />" />
Tarry
" />" />" />" />

作者: cc    時間: 2009-3-20 00:14
作者: cc    時間: 2009-3-20 00:16
作者: Tarry    時間: 2009-3-20 00:24
原帖由 cc 於 2009-3-20 00:16 發表

好丫.....我想跑荃西丫~~" />" />" />" />....不過要遲d....." />" />" />" />

cc, 做mud咁夜都唔瞓呀, 唔好意思, 下次叫埋妳, 不過妳唔好介意尼個慢腳, 要妳就住跑wor" />" />

作者: Tarry    時間: 2009-3-20 00:33
原帖由 cc 於 2009-3-20 00:14 發表

tartar好勤力丫~~點解你地兩個靜雞雞去嘎?" />" />其實呢段路我都好想跑....似乎同佢欠左少少緣份~~" />" />

cc, 唔係兩個靜雞雞去wor, 因為SSP最近星期三練習, 另外我又跑得唔好, 唔好意思要人就住我跑, 唯有自己練吓先啦, 無所謂啦, 我同BonBon未join SSP都係兩個跑之麻, 唔緊要啦, 最緊要目標一致麻, 跑得開心, 妳的回應, 我要加把勁, Yeah
作者: cc    時間: 2009-3-20 00:45
作者: 小華是也!    時間: 2009-3-20 02:10
系呢!今星期6會吾會夜晚去跑步啊?
作者: 快活人    時間: 2009-3-20 12:46
原帖由 Tarry 於 2009-3-20 00:33 發表

cc, 唔係兩個靜雞雞去wor, 因為SSP最近星期三練習, 另外我又跑得唔好, 唔好意思要人就住我跑, 唯有自己練吓先啦, 無所謂啦, 我同BonBon未join SSP都係兩個跑之麻, 唔緊要啦, 最緊要目標一致麻, 跑得開心, 妳 ...

tartar . 一家人就吾好甘say 喇 . 有咩就吾就者.........
跑得開心就得喇~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2009-3-20 12:54
原帖由 Tarry 於 2009-3-20 00:07 發表
19:41"40-20:24"13 荃西公園-深井7仔 6k  43"  
休息約6分鐘
練習後感
沿途同BonBon見到深藍天空, 稀疏的星空, 心情豁然開朗, 遠眺青馬大 ...

Tartar, 我哋都好耐無一齊跑啦,
我都想跑返次荃青......就下時間一齊跑返次啦~~~
我星期一or二晚ok呀~~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-3-20 13:03
原帖由 Tarry 於 2009-3-20 00:07 發表
休息約6分鐘
練習後感
沿途同BonBon見到深藍天空, 稀疏的星空, 心情豁然開朗, 遠眺青馬大 ...

tartar:
妳同bonbon都好勤力呀,雖然就唔到時間join SSP一齊跑,但係妳兩個都冇偷懶真係抵贊。
聽迪迪講妳好似想跑屯門引水道wor.....我都未跑過想試下呀,係既搵日約埋一齊跑啦。
作者: Tarry    時間: 2009-3-20 13:07
原帖由 快活人 於 2009-3-20 12:46 發表

tartar . 一家人就吾好甘say 喇 . 有咩就吾就者........." />" />
跑得開心就得喇~~~" />" />

活活, 又講一家人, 我會哭架 , 係wor, 我哋一家人黎ga wor, hehe , 我要你哋就住我跑, haha, 咁先係一家人麻.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2