香港長跑網 - 長跑長友

標題: 馬鞍山長跑比賽8人暈倒 [打印本頁]

作者: wlau    時間: 2009-5-17 12:15
標題: 馬鞍山長跑比賽8人暈倒
今日一路跑番來, 一路見到有人係場邊訓底左....
其中一點覺得同水站位置有d 關係....希望下次攪, 可以係中後段整多個水站...
作者: blurmax    時間: 2009-5-17 13:28
馬 鞍 山 早 上 舉 行 的 一 項 8 公 里 馬 拉 松 賽 事 , 9 名 選 手 中 暑 不 適 , 其 中 一 名 女 子 更 一 度 休 克 , 由 工 作 人 員 急 救 後 送 院 。

http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20090517&55&582195

Wishing those uncomfortable runners recover soon!
作者: 樑仔    時間: 2009-5-17 13:35
真系太熱拉..
作者: MT    時間: 2009-5-17 13:35
其實8k有2個水站應該夠
無奈天氣太熱 ....
作者: 龜速行    時間: 2009-5-17 14:00
原帖由 SuperMT 於 2009-5-17 13:35 發表 其實8k有2個水站應該夠無奈天氣太熱 ....

agree X3  
作者: wilson    時間: 2009-5-17 14:07
頭先睇有線新聞,
見到有線訪問長跑網其中一個人,唔知邊個呢?
作者: allanccl    時間: 2009-5-17 14:16
原帖由 wilson 於 2009-5-17 14:07 發表
頭先睇有線新聞,

係龜速行師兄
作者: 田中雅茂    時間: 2009-5-17 14:16
原帖由 wilson 於 2009-5-17 14:07 發表
頭先睇有線新聞,

wilson仔!咪係你樓上果個龜速行ching囉!
作者: B    時間: 2009-5-17 14:29
原帖由 blurmax 於 2009-5-17 13:28 發表

http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20090517&55&582195

Wishing those uncomfortable runners recover soon!

接受訪問0個位女跑手應該係 sue 兄黎0架~
作者: wilson    時間: 2009-5-17 14:35
標題: 回復 7#,8# 的帖子
唔該晒!!
作者: allanccl    時間: 2009-5-17 14:37
原帖由 BeeFing 哥 於 2009-5-17 14:29 發表

接受訪問0個位女跑手應該係 sue 兄黎0架~

無線訪問SUE兄,有線訪問龜速行兄。
作者: leefs    時間: 2009-5-17 14:39
http://mytv.tvb.com/news/inews/live

TVB News

作者: randyip    時間: 2009-5-17 15:56
ar125兄...我o地東區跑友捧盃兼上埋tvb新聞o
作者: Parco爸    時間: 2009-5-17 16:12
皇上....
TVB sue兄個段片是第2段..
12點 83台播第1段是影住你嫁...
作者: sunbird    時間: 2009-5-17 18:52
原帖由 blurmax 於 2009-5-17 13:28 發表
馬 鞍 山 早 上 舉 行 的 一 項 8 公 里 馬 拉 松 賽 事 , 9 名 選 手 中 暑 不 適 , 其 中 一 名 女 子 更 一 度 休 克 , 由 工 作 人 員 急 救 後 送 院 。

x2
作者: 卓卓    時間: 2009-5-17 20:19
哈哈,係電視上見到龜速兄, sue 兄, 皇上  ...... 真係好上鏡 .
作者: 龜速行    時間: 2009-5-17 20:32
ha ha ha..........

小弟...............
作者: ar125    時間: 2009-5-17 21:16
原帖由 randyip 於 2009-5-17 15:56 發表
ar125兄...我o地東區跑友捧盃兼上埋tvb新聞o

係喎! 我都睇到,不過佢哋黎唔係做體育新聞

係報導因天氣炎熱長跑賽多人中暑送院!
作者: randyip    時間: 2009-5-17 21:24
[quote]原帖由 ar125 於 2009-5-17 21:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

.....6:30新聞時段cut左

作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-5-17 21:34
原帖由 wlau 於 2009-5-17 12:15 發表
今日一路跑番來, 一路見到有人係場邊訓底左....
其中一點覺得同水站位置有d 關係....希望下次攪, 可以係中後段整多個水站...

http://www.runlover.com/photo/17052009/slides/P1150508.html

同去年 gills妹 case 一樣,應是中暑........
作者: longing    時間: 2009-5-17 23:43
原帖由 慢子 Wilson 於 2009-5-17 21:34 發表

http://www.runlover.com/photo/17052009/slides/P1150508.html

同去年 gills妹 case 一樣,應是中暑........

師兄你好,本人覺得不太適合post這相片to public,如你唔介意,可以delete it 嘛?
作者: 苯蕉    時間: 2009-5-18 00:07
我今晚六點幾落去運動場跑都覺得比平時焗好多,何況朝早重要猛太陽曬住.
夜晚七點幾就開始灑左一陣雨,想落雨天氣特別悶熱,都係意外.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2009-5-18 10:10
原帖由 longing 於 2009-5-17 23:43 發表

師兄你好,本人覺得不太適合post這相片to public,如你唔介意,可以delete it 嘛?

Take off....
作者: stanwong    時間: 2009-5-18 10:44
昨日真的很熱,小弟完全唔適應,如果唔係中途停跑,我都可能瞓低
作者: onionufo    時間: 2009-5-18 12:00
都是天氣熱惹得禍,小弟昨日自己去跑左10k跑完後仲辛苦過冬天跑半馬
作者: Ringo    時間: 2009-5-18 19:22
我都有同感
今日落去跑左8km到...但個感覺真係辛苦過跑半馬
睇黎呢排既日頭真係唔多岩跑步...要抖抖暑 !
呢排落街跑...真係要帶多d水

尋日睇到新聞咁多ching/tze 跑到collapse...真係擔心
希望佢地早日康復啦..

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2