香港長跑網 - 長跑長友

標題: 跑山要買跑山鞋嗎? [打印本頁]

作者: kito807    時間: 2010-1-20 12:15
標題: 跑山要買跑山鞋嗎?
試過跑過一次山, 著rider 12, 唔知係咪因為俾d 石仔 "un" 到, 第二日腳掌中間凹入去0個度痛左幾日, 雖然唔係好痛但都有影響練跑

自己本身有對行山鞋, 用黎行山好舒服夠晒保護, 但用黎跑就太笨重喇....
去行山鋪見到有專用黎跑山ga 鞋賣, 對對都唔平, 不過如果真係諗住跑多d, 買對都無所謂

但我聽好多ching 講, 其實佢地都係著一般跑鞋黎跑山, 都無乜問題, 咁使唔使買呢?

ps:2010 年各ching ctse 跑山搵埋小弟呀!
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-20 12:37
跑山鞋輕既就好貴,平既就重,其實香港所謂跑山都好多平路,就算山路都唔算好崎嶇,我自己就寧願著輕既跑鞋,無咁快攰,同埋跑平路時會快好多~~
不過跑山鞋係無咁跣,同埋保護好D,平兄佢地玩TW 用對"鎖羅盤"登山跑鞋,佢地話幾好,可以考慮下~~
作者: kenneth    時間: 2010-1-20 12:49
作者: kito807    時間: 2010-1-20 14:28
thanks~~

"鎖羅盤" 係乜東東, 未聽過添
作者: kenneth    時間: 2010-1-20 14:32
作者: tyler    時間: 2010-1-20 19:44
SalXmXn
x=o
女人街果近電腦商場果間沙XX;多款簡,斷碼~$300-400
作者: KingSimon    時間: 2010-1-20 23:26
請問......上去馬鞍山郊野公園果條斜路適唔適合跑山訓練....好似好斜= =
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-1-21 10:06
原帖由 KingSimon 於 2010-1-20 23:26 發表
請問......上去馬鞍山郊野公園果條斜路適唔適合跑山訓練....好似好斜= =

馬鞍山郊野公園咁大,Simon 師兄拍邊條斜路?水浪窩上果條??
作者: 停雲    時間: 2010-1-21 10:44
原帖由 KingSimon 於 2010-1-20 23:26 發表

跑過就知, 今個星期日有冇性趣?

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5367&page=86#pid445023
作者: KingSimon    時間: 2010-1-21 17:04
原帖由 花子阿DEE 於 2010-1-21 10:06 發表

馬鞍山郊野公園咁大,Simon 師兄拍邊條斜路?水浪窩上果條??

恆安耀安交界....有個迴旋處,果邊方向上山><
原帖由 停雲 於 2010-1-21 10:44 發表

跑過就知, 今個星期日有冇性趣?

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5367&page=86#pid445023

我右腳外膝傷左....仲痛梗...睇黎起碼要休息到二月....
我下星期期考試....要溫書T^T

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2