香港長跑網 - 長跑長友

標題: [430青公再續前情]周邊區---(召募義工中) [打印本頁]

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 01:22
標題: [430青公再續前情]周邊區---(召募義工中)
本帖為[430青公再續前情]網友約跑之義工召募,安排各義工分工,以及其他細節,例如行李車及水站等等安排。

約跑報名及詳情請往[青公再續前情][青公再續前情Part2]

本約跑現正召募數位義工幫忙拍攝、水站等等工作,如願意擔任義工者,請在POST 8報名。

本帖將經常作出更新,請多加留意。

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 01:23
行李車安排

為免各跑友負重跑步,今次約跑已安排好2部行李車,停泊於荃灣西鐵站外面的士站附近,各跑友可於約跑點公共廁所更衣後,將輕便(非貴重)行李掛上行李牌後存放於行李車上,行李車會於起步後返回鄧兆堅運動場。請勿攜帶貴重物件,義載行李車並不負責行李損失。而此行李車除跟車行李義工外,並不載人。

* 請注意,行李車將於 ???? 離開,遲到者需自行負責行李運送 *

A車 (5人車)
司機義工- Billy Yau
跟車行李義工 - 曲奇

B車(7人車) :
司機義工- KennyChoi蔡兄 - 荃灣收集行李後,於小欖回旋處設置水站
跟車行李義工- 待確定
水站工作義工- 待確定

後備車 (有需要時動用)
1. 細明哥
2. PARCO爸

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 01:23
水站安排

除沿途可在深井便利店,黃金海岸內便利店,黃金海岸青山公路油站,三聖村商場內便利店補水外,本次約跑會在青山公路,小欖回旋處(停車場近海事海院)前大直路自行設置水站,方便各位跑友,水站位置與去年430約跑相若,距離起步點大約接近11K。

* 水站除清水外,或有其他物資,在商討中 *

水站物資購買義工 - 待定
司機義工 - KennyChoi (蔡兄)
水站義工 - 召募中

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 01:24
晚膳資訊:

稍後由約跑人公佈是否作出晚膳安排,本post只提供酒樓菜單資料。

紅橋海鮮酒家(金銘店)
地址 : 屯門井財街20號金銘大廈2樓
電話 : 24595266
營業時間 : 06:00-23:30
交通 : 鄧記步行約數分鐘,但離屯門西鐵站較遠。門口屯門公路有巴士站荃灣 MTR(58M),旺角火車站(58X),灣仔碼頭(960/961)及上水小巴44A)
價錢 : 據酒樓聲稱,晚飯小菜興霄夜小菜份量相同,如屬實則此店抵食,8時半後霄夜小菜每碟菜$18元起。另外白飯$8元,茶芥$8元。(忘了問加一 )

[attach]11977[/attach]

[attach]11978[/attach]

紫荊大酒樓
地址 : 新界屯門鄉事會路雅都商場 2 樓
電話 : 2618 1696
營業時間 :
交通 : 鄧記步行約10多分鐘,但離屯門西鐵站較近。近西鐵巴士總站

[attach]12020[/attach]

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 01:24
工作小組分工安排 :

統籌 : BillyYau - 搞手 + 行李A車司機
組長 : Wong Sir - 負責三聖至鄧記路段張帖指示牌。
組員 : RunningSue - 印制哩數牌,指示牌,並負責起點至三聖路段張帖。
組員 : 曲奇 - 行李A車跟車義工,制作號碼布。
組員 : Parco爸 - 量度三聖至鄧記路段哩數。
組員 : 亞平 - 協助全段張帖指示牌,連同細明哥負責押後,回收指示牌。

~~ 歡迎其他人加入前期工作及籌備小姐,一齊商討各項細節安排 ~~

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 01:25
分組出發 :

*** 未確定是否實施,稍後公佈 ***
由於約跑人數眾多,且大部份為區外跑友,為免迷路起見,或將會考慮進行分組,由熟路的跑友帶同步速相若的,以10人為一組,全程陪同。如中途有跑友需離去或上車,應通知同行跑友或組長。各小組於抵達鄧記沖涼後一同前往晚膳地點.

分組時會以速度較慢者優先出發,此安排可令大家抵達終點的時間較為接近。如果其他速度的小組亦已齊人,也請盡快出發。以免集合點聚集人數太多。

各位明天抵達集合點時請向 ??? 報到.

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 02:05
中途撤離上車到鄧記方法。
* 由KENNETH提供*

由於需於在指定時間前到達屯門鄧兆堅運動場,以免影響晚餐安排。各位如有須要提早上車,可以於青山公路中,任何位置上一輛紅色小巴,於屯門紅橋下車,為 B 點位置所在,
小欖位置開始,可登上一部 K51 的接駁巴士,於井財街下車(A點),落車後須穿過 金邦或多寶商場 (落一層)

A點 & B點 沿地圖上行人天橋會去到譚李麗芬中學,再沿路前進,會再經過一條天橋橫過屯門河後,就是澤豐花園,可選擇穿過澤豐花園到達鄧肇堅運動場。

加多一幅地圖,由 KC Ruby 提供
[attach]11920[/attach]

登錄/註冊後可看大圖

輕鐵前往屯門鄧兆堅運動場方法:

青山公路最近的輕鐵站是三聖,但沒有直接輕鐵去到澤豐站(鄧記)。

1. 搭507三聖至蔡意橋,然行一個站至澤豐。
2. 搭505 三聖經友愛轉751至澤豐。
3. 或直接在友愛搭751至澤豐。

[attach]11910[/attach]

作者: 亞平    時間: 2010-3-23 02:05
義工招募:

本約跑需要多名義務工作者,協助拍攝、行李車跟車、水站工作人員,入場點名,起點報到等等工作。如願意幫忙者請在此加名,並請注明希望擔任之工作或接受指派。

~~ 感謝各位義工們的熱心支持和無私奉獻~~

義工團:

1. 小秘書 (膳)
2. runrun (膳)
3. 鬼影 (有乜做乜,影相都得,不過有鬼影) (膳)
4. Tarry (膳)

5. Parco爸  (司機...水站...拍照...帶6'00"/K組)
6. Kenneth (有需要時可轉義工)
7. Samuel (有需要時可轉義工)
8.

~~ 稍後安排各人之詳細工作 ~~

作者: Parco爸    時間: 2010-3-23 09:57
平兄...

司機...水站...拍照...帶6'00"/K組...飲飲食食...乜都得...隨時候命...

PS>如要補地圖...可用谷歌個3D地圖...靚仔好多嫁...

作者: kenneth    時間: 2010-3-23 10:01
作者: Samuel    時間: 2010-3-23 10:24
有需要我可以轉做義工幫手............
作者: 亞平    時間: 2010-3-23 10:52
原帖由 Parco爸 於 2010-3-23 09:57 發表
平兄...

司機...水站...拍照...帶6'00"/K組...飲飲食食...乜都得...隨時候命...

PS>如要補地圖...可用谷歌個3D地圖...靚仔好多嫁...

P爸...唔該幫手完整張圖POST上來...或MAIL俾我加上去喇..
作者: 亞平    時間: 2010-3-23 10:53
謝謝~P爸、屈老大、晶哥,當義工不足時,就請你們幫忙~~
作者: Tarry    時間: 2010-3-23 13:35
原帖由 亞平 於 2010-3-23 02:05 發表
義工招募:

本約跑需要多名義務工作者,協助拍攝、行李車跟車、水站工作人員,入場點名,起點報到等等工作。如願意幫忙者請在此加名,並請注明希望擔任之工作或接受指派。

~~ 感謝各位義工們的熱心支持和無私奉 ...

我在這裡, 請差遣我
作者: 亞平    時間: 2010-3-23 14:18
原帖由 Tarry 於 2010-3-23 13:35 發表

我在這裡, 請差遣我

謝謝 Tarry 姐,遲少少安排工作~
作者: Tarry    時間: 2010-3-25 13:20
平兄, 請問4.Tarry & 8. Tarry是否同一人呢?

義工團:
1. 小秘書 (膳)
5. Parco爸  (司機...水站...拍照...帶6'00"/K組)
8. Tarry
作者: 亞平    時間: 2010-3-25 14:23
原帖由 Tarry 於 2010-3-25 13:20 發表
平兄, 請問4.Tarry & 8. Tarry是否同一人呢?

義工團:
1. 小秘書 (膳)
5. Parco爸  (司機...水站...拍照...帶6'00"/ ...

是的...已更正。
作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-25 14:49
我都可以幫手架
作者: 曲奇    時間: 2010-3-25 14:50
原帖由 燉奶佬 於 2010-3-25 14:49 發表

我都可以幫手架

你識路,幫手帶路就okay啦...
作者: Parco爸    時間: 2010-3-25 14:54
原帖由 曲奇 於 2010-3-25 14:50 發表

佢個位好緊要...帶最快個組...
作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-25 14:55
原帖由 曲奇 於 2010-3-25 14:50 發表

哦!
作者: 亞平    時間: 2010-3-25 14:57
原帖由 燉奶佬 於 2010-3-25 14:55 發表

哦!

哦咩哦~擺明曲奇唔想同你一齊做義工囉~
作者: 曲奇    時間: 2010-3-25 14:59
原帖由 亞平 於 2010-3-25 14:57 發表

平兄,你都好似同奶媽一樣,負責帶路架喎~
作者: Parco爸    時間: 2010-3-25 15:01
原帖由 亞平 於 2010-3-25 14:57 發表

平兄..咪係呢處灌水呀...

作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-25 15:02
知啦,嚴我無用呀馬,我已經三魂唔見七魄,你仲鞭屍,你有報應呀,因住呀,青公今晚地震霖樓,青公皇趺落屎坑無人救,問你死未
作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-25 15:05
原帖由 曲奇 於 2010-3-25 14:59 發表

平兄,你都好似同奶媽一樣,負責帶路架wor~

哈哈,我地兩個都俾人放棄呀,哈哈。但我唔想同佢做埋同樣既野,得唔得呀!
作者: 亞平    時間: 2010-3-25 15:09
原帖由 曲奇 於 2010-3-25 14:59 發表

平兄,你都好似同奶媽一樣,負責帶路架喎~

藍妹..你老闆叫我負責做清道夫喎...點帶路呀?
作者: 亞平    時間: 2010-3-25 15:12
原帖由 Parco爸 於 2010-3-25 15:01 發表

平兄..咪係呢處灌水呀...

不是灌水..是討論緊某人不適合當義工呀~~
作者: 亞平    時間: 2010-3-25 15:14
原帖由 燉奶佬 於 2010-3-25 15:02 發表
知啦,嚴我無用呀馬,我已經三魂唔見七魄,你仲鞭屍,你有報應呀,因住呀,青公今晚地震霖樓,青公皇趺落屎坑無人救,問你死未

奶奶..今晚青公有10幾個人跑...地震霖樓..會有好多人陪葬架...當中有你好友...你捨得嗎?

作者: 亞平    時間: 2010-3-25 15:15
原帖由 燉奶佬 於 2010-3-25 15:05 發表

哈哈,我地兩個都俾人放棄呀,哈哈。但我唔想同佢做埋同樣既野,得唔得呀!

我先唔會同你做同樣野...你帶路....我押尾...各行各路~
作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-25 15:21
原帖由 亞平 於 2010-3-25 15:14 發表

奶奶..今晚青公有10幾個人跑...地震霖樓..會有好多人陪葬架...當中有你好友...你捨得嗎?

所以為左佢地,你應該願意自行跳落化糞坑,無謂連累o甘多無辜啦!
作者: 燉奶佬    時間: 2010-3-25 15:25
原帖由 亞平 於 2010-3-25 15:15 發表

我先唔會同你做同樣野...你帶路....我押尾...各行各路~

o甘都無o甘驚,好怕你又帶左佢地去"燉奶佬"lor,你唔係帶路就得勒,問多句,你真係識由青公點去屯門鄧記?
作者: running-sue    時間: 2010-3-25 15:26
你兩個好走喇
作者: running-sue    時間: 2010-3-25 15:27
義工招募:

義工團:

1. 小秘書 (膳)

8.

~~ 稍後安排各人之詳細工作 ~~

作者: miumiulam    時間: 2010-3-26 00:17
義工招募:

義工團:
1. 小秘書 (膳)
8. miumiulam  ( 搬搬抬抬. 都得架! )(膳)

作者: Kennychoi    時間: 2010-3-27 19:55
原帖由 亞平 於 2010-3-25 15:15 發表

平師父:
果日有何差遣,請早安排,因小弟星期一全日上大陸練功,星期一晚來唔到加操,見諒!
作者: Simon So    時間: 2010-3-31 17:40
義工夠人手未呀 ?
我暫時未跑得住,不過都可以幫手走走糴糴。
作者: 711MF    時間: 2010-3-31 17:45
作者: Esther    時間: 2010-4-7 13:55
義工招募:

義工團:
1. 小秘書 (膳)
8. miumiulam  ( 搬搬抬抬. 都得架! )(膳)
9. Esther (有需要時可轉義工)
作者: vileung    時間: 2010-4-8 01:24
義工招募:

義工團:
1. 小秘書 (膳)
10. Vileung (膳,可能要九點先到達屯門,如果早到可做義工水站)
作者: Tarry    時間: 2010-4-9 13:38
義工招募:

義工團:
1. 小秘書 (膳)
10. Vileung (膳,可能要九點先到達屯門,如果早到可做義工水站)
11. Ruby (膳)
作者: water_ho8538    時間: 2010-4-15 10:37
我可以做義工(有車)
作者: water_ho8538    時間: 2010-4-15 10:39
有另一朋友可以做攝記
2個都用膳家
作者: kenneth    時間: 2010-4-15 11:04
作者: ivy    時間: 2010-4-16 11:11
義工團:
1. 小秘書 (膳)
12. water_ho8538 (有車)(膳)
13. water_ho8538朋友 (攝記)(膳)
14. ivy (膳)
作者: Simon So    時間: 2010-4-17 11:41
義工團:
1. 小秘書 (膳)
14. ivy (膳)
15. simonso (膳。冇單反、唔楂車,其餘做咩都得...是日全休。)
作者: miumiulam    時間: 2010-4-21 22:40
義工團:
1. 小秘書 (膳)
8.
14. ivy (膳)
15. simonso (膳。冇單反、唔楂車,其餘做咩都得...是日全休。)
作者: kenneth    時間: 2010-4-25 20:58
作者: Parco爸    時間: 2010-4-26 11:34
義工團:
1. 小秘書 (膳)
5. Parco爸  (Sorry..Sorry...臭腳仔出左D小問題...要休養下...未能出席)
6. Kenneth (小弟有需要轉做義工,星期五下午放假,有須要可以下午幫手,想試做攝記)
8.
14. ivy (膳)

作者: kenneth    時間: 2010-4-26 13:38
作者: kenneth    時間: 2010-4-26 13:42
作者: running-sue    時間: 2010-4-27 23:38
義工團:
1. 小秘書 (膳)
5. Kenneth (小弟有需要轉做義工,星期五下午放假,有須要可以下午幫手,想試做攝記)
6. Samuel (有需要時可轉義工)
7. Esther (有需要時可轉義工)
8. Vileung (膳,可能要九點先到達屯門,如果早到可做義工水站)
9. Ruby (膳)
10. water_ho8538 (有車)(膳)
11. water_ho8538朋友 (攝記)(膳)
12. ivy (膳)
13. simonso (膳。冇單反、唔楂車,其餘做咩都得...是日全休。)

作者: running-sue    時間: 2010-4-27 23:39
2010.04.30青公再續前情-注意事項
作者: 曲奇    時間: 2010-4-28 00:53
唔該哂各位CHING / CTSE的熱心協助..
我會PM給閣下有關當日430的安排...
謝謝~~
作者: Kennychoi    時間: 2010-4-28 23:45
各位跑友注意:
因寄存車空間有限,請各位不要帶太大件的背包,讓空間給于有需要的跑友寄存.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2010-4-29 10:28
義工團:
1. 小秘書 (膳)
5. Kenneth (小弟有需要轉做義工,星期五下午放假,有須要可以下午幫手,想試做攝記)
8. Vileung (膳,可能要九點先到達屯門,如果早到可做義工水站)
9. Ruby (膳)
12. ivy (膳)
13. simonso (膳。冇單反、唔楂車,其餘做咩都得...是日全休。)
14.慢子 (膳,體能所限,不跑了 。有乜做乜,影相都得)

作者: Simon So    時間: 2010-4-29 11:30
  義工團:
1. 小秘書 (膳)
9. Ruby (膳)
12. ivy (膳)
13. 慢子 (膳,體能所限,不跑了 。有乜做乜,影相都得)
作者: B    時間: 2010-4-29 18:20
  義工團:
1. 小秘書 (膳)

9. Ruby (膳)
12. ivy (膳)
13. 慢子 (膳,體能所限,不跑了 。有乜做乜,影相都得)

Esther 因事未能出席
作者: 鬼影    時間: 2010-4-29 21:10
原帖由 B 於 2010-4-29 18:20 發表   義工團:1. 小秘書 (膳)2. runrun (膳)3. 鬼影 (有乜做乜,影相都得,不過有鬼影) (膳)4. Tarry (膳)5. Kenneth (小弟有需要轉做義工,星期五下午放假,有須要可以下午幫手,想試做攝記)6. S ...

我部相機唔打得水戰,要搵吓方法
作者: cu83    時間: 2010-5-1 00:13
多謝各籌委成員 + 義工!
所有環節都安排得好週到!

作者: 山海赤子    時間: 2010-5-1 00:53
原帖由 cu83 於 2010-5-1 00:13 發表 多謝各籌委成員 + 義工!所有環節都安排得好週到!

x 2

天公造美, 天氣不溫不火, 所以跑頗為舒服
多謝各位義工, 沿途的鼓勵, 拍照
過了一個很開心的晚上
作者: Simon So    時間: 2010-5-1 01:44
多謝各位攪手及義工的無私奉獻和付出,令大家可以享受一個又舒服又開心的一個約跑活動 !!

作者: 迪迪仔    時間: 2010-5-1 02:01
原帖由 cu83 於 2010-5-1 00:13 發表
多謝各籌委成員 + 義工!
所有環節都安排得好週到!

x 2

作者: maylam    時間: 2010-5-1 19:31
第一次參與好開心, 比美到渣打馬拉松的準備, 有埋號碼牌, 途中有人拍照, 嘩! 各位義工的確好棒, 感激沿途有你....     
作者: mill    時間: 2010-5-1 19:51
謝謝 Sue Sue, kennychoi, Billy, runrun ctse, 鬼影 ,Tarry , Kenneth...不能盡錄.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2