香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010 樂施毅行者 [打印本頁]

作者: 力    時間: 2010-4-26 18:28
標題: 2010 樂施毅行者
活動日期
·
樂施毅行者2010 1119-21
·
樂施毅行者2011 1118-20 (暫定)

樂施毅行者2010重要日期
日期
活動
55上午9
525下午6
公開組別申請階段
617 (星期四)
抽籤結果公布
登記階段
878 (星期六、日)
領取資料包
821 (星期六)下午
粵語簡介會
827 (星期五)晚上
英語簡介會
更換隊員階段
111921 (星期五至日)     
活動日
1221 (星期二)
最遲遞交捐款日期
20112(待定)  
頒獎典禮

相關連結︰
http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/homepage.jsp?__locale=zh_HK
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-4-27 10:08
話咁快又黎啦~~
今年好似好多網友想玩喎,有無人想玩又未搵到腳架? 可以晌度夾下~~
作者: kenneth    時間: 2010-4-27 11:50
作者: 麥麥    時間: 2010-4-27 11:53
原帖由 kenneth 於 2010-4-27 11:50 發表
咁又一年了....

大家+油呀
作者: kito807    時間: 2010-4-27 12:00
我諗要抽中都好難.........
作者: allanccl    時間: 2010-4-27 16:14
原帖由 kito807 於 2010-4-27 12:00 發表
我諗要抽中都好難.........

多d人抽,漁翁撒網,一定得既,只怕到時多人中簽唔夠腳姐!
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-4-27 16:20
原帖由 allanccl 於 2010-4-27 16:14 發表

多d人抽,漁翁撒網,一定得既,只怕到時多人中簽唔夠腳姐!

無錯呀,正常一位參加者出一支籤,玩到既機會好大,好多時要放棄一兩個名額添~~
作者: vivianip    時間: 2010-5-3 17:14
留番d位比我呀!!我今年會抽想玩下呢~
作者: 慢子 Wilson    時間: 2010-5-3 17:25
小弟也好想玩,一生人點都想玩一次咁多,

不過又自知捱不到通頂 ,怎麼樣好?
作者: clerkb    時間: 2010-5-3 17:31
標題: 回復 9# 的帖子
試下先, 吾好驚 , 只要盡力就得, 我都鼓勵人起碼試一次的
作者: 麥麥    時間: 2010-5-3 17:50
原帖由 clerkb 於 2010-5-3 17:31 發表
試下先, 吾好驚 , 只要盡力就得, 我都鼓勵人起碼試一次的

咁似叫人結婚生仔咁既..
作者: 大雄2009    時間: 2010-5-3 21:34
我好想試但唔知有冇人侵我呢個上斜特別屎既初哥。
作者: clerkb    時間: 2010-5-3 22:23
原帖由 麥麥 於 2010-5-3 17:50 發表

咁似叫人結婚生仔咁既..

錯, 比結婚生仔更重要
作者: allanccl    時間: 2010-5-3 22:24
原帖由 大雄2009 於 2010-5-3 21:34 發表
我好想試但唔知有冇人侵我呢個上斜特別屎既初哥。

大雄師兄,毅行通常上斜係行,落斜及落石級才慢jog的,唔洗驚上斜架,上個星期六試行麥徑3、4段你又無黎,下次會試行麥徑1、2段(可能係五月尾,因小弟去跑東營馬拉松),希望到時閣下來感受下,試下自己既能力。無分初唔初哥的,多操山就會上力的了。
作者: running-sue    時間: 2010-5-4 14:56
55上午9 525下午6
公開組別申請階段

人工智能入籤名單
1.
2.
作者: 大雄2009    時間: 2010-5-4 22:08
原帖由 allanccl 於 2010-5-3 22:24 發表

大雄師兄,毅行通常上斜係行,落斜及落石級才慢jog的,唔洗驚上斜架,上個星期六試行麥徑3、4段你又無黎,下次會試行麥徑1、2段(可能係五月尾,因小弟去跑東營馬拉松),希望到時閣下來感受下,試下自己既能力。無分 ...

一於跟亮哥試返一次,睇吓自己得唔得.
作者: allanccl    時間: 2010-5-4 23:51
原帖由 大雄2009 於 2010-5-4 22:08 發表

一於跟亮哥試返一次,睇吓自己得唔得.

一定得的,只是要揀同自己差唔多快慢既黎組隊會好d,報名抽到先講啦! 唔容易抽中的,快d copy #15貼子,加自己個名上去,等月尾才試腳找隊友。晒斧有幾個網友和閣下睇離有可能好夾。
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 09:53
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-5 10:17
各位親愛既健兒落籤啦~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-5 10:20
原帖由 kenneth 於 2010-5-5 09:53 發表
已報名等抽籤人仕

1.Kenneth  申請號碼 : 201000009

屈老大第九個~~
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 10:23
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 10:23
作者: Parco爸    時間: 2010-5-5 10:25
頭8個會唔會都係跑網嫁...
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-5 10:32
原帖由 Parco爸 於 2010-5-5 10:25 發表
頭8個會唔會都係跑網嫁...

聽講有人填表中~~
作者: paulwywong    時間: 2010-5-5 11:05
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 11:13
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 11:13
作者: ricoodelia    時間: 2010-5-5 11:27
已報名等抽籤人仕

2.Rico  申請號碼 : 201000062
作者: kopo1128    時間: 2010-5-5 11:42
原帖由 kenneth 於 2010-5-5 10:23 發表
已報名等抽籤人仕

屈隊長, 又話今年唔再玩, 而家又申請, 真係姣婆守唔到寡. 你而家攪到我又心郁郁天.............真係衰!!!
作者: kito807    時間: 2010-5-5 11:48
我都有朋友撩我玩, 目標 30hr   
睇下佢抽唔抽得中
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 12:01
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 12:02
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 12:02
作者: kopo1128    時間: 2010-5-5 12:21
好啦!! 死就死啦!! 我都報下, 當做善事!! 由枝籤決定我有冇得玩啦!!!
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 12:25
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-5 12:44
原帖由 kopo1128 於 2010-5-5 12:21 發表
好啦!! 死就死啦!! 我都報下, 當做善事!! 由枝籤決定我有冇得玩啦!!!

好多姣婆~~
作者: 麥麥    時間: 2010-5-5 12:47
hi
我都有興趣
100-200hr
e-mail:!@#$%^^@!@#$%.com.hk
作者: RowerBee    時間: 2010-5-5 12:58
我付款失敗, 依家個系統 LOCK 死左我個身份証NO. , 唔比我報!!...-.-"

*** 該個人證件號碼已存在於現有的申請資料中,不能再次添加該成員 ***

點算呀!!?

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-5 13:25
原帖由 RowerBee 於 2010-5-5 12:58 發表
我付款失敗, 依家個系統 LOCK 死左我個身份証NO. , 唔比我報!!...-.-"

*** 該個人證件號碼已存在於現有的申請資料中,不能再次添加該成員 ***

點算呀!!?

打去啦阿Bee,樂施會都係求財架o者 (慈善,無貶義 ),一般都樂意解答妳既~~

電話:(852) 2520 2525
作者: kenneth    時間: 2010-5-5 13:32
作者: kopo1128    時間: 2010-5-5 14:33
已報名等抽籤人仕

3. kopo1128 申請號碼: 201000119
作者: colemen    時間: 2010-5-5 15:06
我記得中籤率大慨係 25%. 但係隊長唔可以換人..我上年兩支都唔中.....
作者: allanccl    時間: 2010-5-6 00:20
報名填表抽籤:

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/join/Application_information/Entry_Requirements.html?__locale=zh_HK
作者: kito807    時間: 2010-5-6 09:44
已報名等抽籤人仕

4. kito807 申請號碼: 201000154 <<< 朋友申請的
作者: -R-    時間: 2010-5-6 12:41
已報名等抽籤人仕

4. kito807 申請號碼: 201000154 <<< 朋友申請的
5. -R- 申請號碼: 201000314 (壞人同盟c隊)
作者: oscar    時間: 2010-5-6 12:47
作者: -R-    時間: 2010-5-6 12:49
佢地成日叫C隊麻...
作者: waynekkw    時間: 2010-5-6 13:00
今年叫C6隊

登錄/註冊後可看大圖

我入咗簽lu...

作者: 力    時間: 2010-5-6 13:09
標題: 回復 48# 的帖子
C6隊!
有沒有C9隊?
作者: 力    時間: 2010-5-6 13:36
原帖由 kenneth 於 2010-5-5 10:23 發表
已報名等抽籤人仕

Kenneth,
You enroll TW again, what is your target this year?
作者: kenneth    時間: 2010-5-6 14:05
作者: kenneth    時間: 2010-5-6 14:21
作者: 力    時間: 2010-5-6 14:36
標題: 回復 51# 的帖子
今年玩唔玩?
抽到都會玩ga.
作者: 亞平    時間: 2010-5-6 14:44
原帖由 kenneth 於 2010-5-6 14:05 發表 是,再試吓,上年同你哋三個玩得太高興,想再玩多一次。
之前上網睇,原來我們今年如果原班人馬玩的話,可以同大會申請 0900 起步...,不過算啦。
今年目標 24小時內咋,同隊三人,暫定都是第一次玩而已。
另外下年如果報,我想組隊48小時慢遊團。

lex 兄,你今年玩唔玩?? ...

可以在麥徑玩過夜.....正.....我想擺張沙灘椅係麥徑路邊,沖壺功夫茶,欣賞下果D漏夜趕路的人...唔知咁樣做會唔會俾人打?
作者: kenneth    時間: 2010-5-6 14:48
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-7 10:05
原帖由 waynekkw 於 2010-5-6 13:00 發表
今年叫C6隊

登錄/註冊後可看大圖

我入咗簽lu...

壞人C 隊,你地有無申請做S TEAM??
作者: waynekkw    時間: 2010-5-7 10:56
原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-7 10:05 發表

壞人C 隊,你地有無申請做S TEAM??

頂!

登錄/註冊後可看大圖
大會話:先中簽, 後申請

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
唔怪得D人話SO MANY HARD啦!

登錄/註冊後可看大圖

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-7 11:12
原帖由 waynekkw 於 2010-5-7 10:56 發表

頂!

登錄/註冊後可看大圖
大會話:先中簽, 後申請

登錄/註冊後可看大圖
https://www.longrun.hk/forum/image ...

下?! 唔係馬~~
咁你地有無出四支籤呀~~
作者: batigoal    時間: 2010-5-7 11:15
各位毅行高手,小弟想搵人組隊玩毅行,目標18~20小時,唔知有冇人會考慮下我呢?
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-7 11:27
人工智能搵腳系統

1. batigoal (18-20hr)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: 停雲    時間: 2010-5-7 11:41
原帖由 batigoal 於 2010-5-7 11:15 發表
各位毅行高手,小弟想搵人組隊玩毅行,目標18~20小時,唔知有冇人會考慮下我呢?" />" />

arm la, batbat 5 該你侵埋禾同亞四....
作者: batigoal    時間: 2010-5-7 12:13
原帖由 停雲 於 2010-5-7 11:41 發表

arm la, batbat 5 該你侵埋禾同亞四...." />" />

好呀~~  但係我星期日唔可以練喎~~  只可星期六同公假練...  有冇問題呀?
作者: kenneth    時間: 2010-5-7 12:22
作者: kenneth    時間: 2010-5-7 12:23
作者: 停雲    時間: 2010-5-7 12:36
原帖由 batigoal 於 2010-5-7 12:13 發表

好呀~~  但係我星期日唔可以練喎~~  只可星期六同公假練...  有冇問題呀?" />" />hk

禾屋企有兩個阿爾蓋達活躍份子, 在暑假可約星期六試走,

亞四已經喪練, 佢收工由荔枝角 翻去馬鞍山

來日方長, 再甲.....

重要揾多條儍佬
作者: RowerBee    時間: 2010-5-7 13:45
已報名等抽籤人仕

5. -R- 申請號碼: 201000314 (壞人同盟c隊)
6. RowerBee 申請號碼: 201000446
作者: batigoal    時間: 2010-5-7 14:08
原帖由 停雲 於 2010-5-7 12:36 發表

禾屋企有兩個阿爾蓋達活躍份子, 在暑假可約星期六試走,

亞四已經喪練, 佢收工由荔枝角" />" />" />" /> 翻去馬鞍山

來日方長, 再甲.....

重要

咁就好啦~~  大家入紙~~
作者: vivianip    時間: 2010-5-7 15:44
已報名等抽籤人仕

7. vivianip 申請號碼: 201000145
作者: 麥麥    時間: 2010-5-7 21:41
人工智能搵腳系統

1. batigoal (18-20hr)
2. 麥麥(100-200hr)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: 大雄2009    時間: 2010-5-8 00:03
已報名等抽籤人仕

8. 大雄2009 申請號碼: 201000479
作者: 大雄2009    時間: 2010-5-8 00:10
原帖由 batigoal 於 2010-5-7 11:15 發表
各位毅行高手,小弟想搵人組隊玩毅行,目標18~20小時,唔知有冇人會考慮下我呢?" />" />

小弟目標20-24小時, BatBat兄會唔會考慮我呢?
作者: vivianip    時間: 2010-5-9 08:56
各位 ching ctse打算咁快完成!我第一次玩!要跟你地練習先得啦
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-5-9 11:39
已報名等抽籤人仕

9. 大圍 申請號碼: 201000547
作者: 山海赤子    時間: 2010-5-9 17:23
原帖由 vivianip 於 2010-5-9 08:56 發表 各位 ching ctse打算咁快完成!我第一次玩!要跟你地練習先得啦

我怕連跟佢地練習都跟唔到

作者: timmywwc    時間: 2010-5-9 20:13
已報名等抽籤人仕

10. Timmy 申請號碼: 201000563
作者: 大雄2009    時間: 2010-5-10 00:25
原帖由 vivianip 於 2010-5-9 08:56 發表
各位 ching ctse打算咁快完成!我第一次玩!要跟你地練習先得啦

vivian ctse, 我都係第一次玩架咋, 將個目標時間作快d係驚冇人侵我玩咋! 其實可能48小時內都完成唔到.
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-10 22:06
已報名等抽籤人仕

11. 上水馬王 申請號碼:201000652
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-10 22:13
S team只得50隊,就算我地四個其中一個隊友在初步中籤,如果多過50隊申請的話,又要被篩選........
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-5-11 00:14
原帖由 上水馬王 於 2010-5-10 22:13 發表
S team只得50隊,就算我地四個其中一個隊友在初步中籤,如果多過50隊申請的話,又要被篩選........hgjD088" />" />hj

抽左先算啦~
作者: 上水馬王    時間: 2010-5-11 05:26
原帖由 大圍新跑手 於 2010-5-11 00:14 發表

抽左先算啦~

飛就入左,睇天意啦!
作者: kenneth    時間: 2010-5-11 09:28
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-5-11 09:51
原帖由 上水馬王 於 2010-5-11 05:26 發表

飛就入左,睇天意啦!

唔止咁...仲要加緊操練, 唔可以有負天意麻~
作者: vivianip    時間: 2010-5-11 13:15
行呀行~~ 快d啦~~ 仲有咩人入左表呀!!
作者: iceberg99    時間: 2010-5-13 01:38
已報名等抽籤人仕

12. iceberg99 申請號碼: 01000822
作者: Dicken    時間: 2010-5-15 00:59
好想玩但一條友搵唔到腳!
作者: kenneth    時間: 2010-5-16 08:32
作者: kenneth    時間: 2010-5-16 08:34
作者: Dicken    時間: 2010-5-16 16:28
原帖由 kenneth 於 2010-5-16 08:32 發表

報咗先,抽完自然會有腳的了(如果閣下目標 SUB15 就真係難找D)。

師兄...我剛剛做咗網上報名...信用卡付款$100都成功咗...但到咗第3個步驟佢需要我輸入其餘隊員資料...但我得一個人報名...而家企咗喺度!
請問師兄你哋係點成功報咗名先架?謝謝!
作者: 大雄2009    時間: 2010-5-17 00:37
原帖由 Dicken 於 2010-5-16 16:28 發表

師兄...我剛剛做咗網上報名...信用卡付款$100都成功咗...但到咗第3個步驟佢需要我輸入其餘隊員資料...但我得一個人報名...而家企咗喺度!
請問師兄你哋係點成功報咗 ...

你要搵三個18歲或以上既親戚或朋友攞資料嚟報, 如果抽中可以到時再換隊員.
作者: vivianip    時間: 2010-5-17 10:59
係呀!! 我都怕今年又抽唔到, 如果你地有多, 又唔玩!!!就比我啦~~~ 一定有人要左個位架~~呵呵
作者: paulwywong    時間: 2010-5-17 11:12
作者: steve902    時間: 2010-5-17 11:23
已報名等抽籤人仕

13. PaulWong申請號碼:201001090
14. Steve 申請號碼:201001071
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-5-17 13:50
已報名等抽籤人仕

15. 菲菲 申請號碼: 201001095
作者: Dicken    時間: 2010-5-17 21:19
原帖由 大雄2009 於 2010-5-17 00:37 發表

你要搵三個18歲或以上既親戚或朋友攞資料嚟報, 如果抽中可以到時再換隊員.

收到...唔該師兄!
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-18 11:23
已報名等抽籤人仕

16. 花子阿DEE 申請號碼:201000601
作者: vivianip    時間: 2010-5-19 10:52
標題: 回復 95# 的帖子
阿DEE C Hing,你都抽呀!!有冇我份先~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-19 11:09
原帖由 vivianip 於 2010-5-19 10:52 發表
阿DEE C Hing,你都抽呀!!有冇我份先~~

我未決定架,不過抽左先,如果中左又唔玩當做善事~~
我有腳啦應該,Vivian 師妹妳有腳未呢?等開左籤睇下咩環境,如果妳唔夠腳我盡量幫妳搵啦,有心玩好大機會玩到既~~
作者: vivianip    時間: 2010-5-19 15:38
標題: 回復 97# 的帖子
其實暫時我都有腳o既~~不過, main point係抽唔抽到先~~ 之後先confirm點入組~~到時抽到再傾啦~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-19 15:46
原帖由 vivianip 於 2010-5-19 15:38 發表
其實暫時我都有腳o既~~不過, main point係抽唔抽到先~~ 之後先confirm點入組~~到時抽到再傾啦~

好好,記得收你隊友仔入籤呀~~
作者: 超人阿四    時間: 2010-5-22 16:14
已報名等抽籤人仕

16. 花子阿DEE 申請號碼:201000601
17. 超人阿四 申請號碼: 201001676

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2