香港長跑網 - 長跑長友

標題: 沙田科學園 Splash n Dash Race 2 , 早餐及合照 [打印本頁]

作者: loudspeaker    時間: 2010-5-31 10:58
標題: 沙田科學園 Splash n Dash Race 2 , 早餐及合照
http://www.revolution-asia.com/Events/Niseko_Fresh_Powder_Splash__n_Dash_Aquathon_Series/Niseko_Fresh_Powder_Splash__n_Dash_Aquathon_Series_Race_2.htm

TA member, HKD 160.00
可以試下件 3

作者: key    時間: 2010-5-31 12:37
咦, 好吸引喎, 好有機會參加(挑戰組)

作者: kito807    時間: 2010-5-31 13:14
Challenge 1500m swim & 10km run 游咁長頂唔順呀.......

Sprint 375m swim & 2.5km run 卓卓有餘, 但好唔抵.....

朝早jog 過去都得, 咁近我屋企~
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-31 13:50
原帖由 kito807 於 2010-5-31 13:14 發表
Challenge 1500m swim & 10km run 游咁長頂唔順呀.......

Sprint 375m swim & 2.5km run 卓卓有餘, 但好唔抵.....

朝早jog 過去都得, 咁近我屋企~

咁近, 玩啦
佢又無半程玩架喎
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-31 15:28
好吸引喎,好耐冇游水啦,唔知趕唔趕得切.

係呢,唔知有冇贈品呢?
作者: drexler    時間: 2010-5-31 15:34
ar...果日去左KL Marathon ,玩唔到tim
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-31 15:53
原帖由 wong.siufu 於 2010-5-31 15:28 發表

係呢,唔知有冇贈品呢?

贈品就無啦 , 泳帽係 (2XU), 完左每次唔同,
可能有泳鏡, power bar 之類。
係就快 d download form, 寄出, 惊佢好快滿咋
作者: kito807    時間: 2010-5-31 15:54
原帖由 wong.siufu 於 2010-5-31 15:28 發表

係呢,唔知有冇贈品呢?

有頂泳帽送lo, 無贈品喇, 一齊玩啦
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-31 15:54
原帖由 drexler 於 2010-5-31 15:34 發表
ar...果日去左KL Marathon ,玩唔到tim

唯有下次, drexler hing, + 油,
馬拉松我覺得辛苦好多
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-31 16:16
你地係咪online登記,收HK$12手續費
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-31 16:22
原帖由 wong.siufu 於 2010-5-31 16:16 發表
你地係咪online登記,收HK$12手續費

我郵遞咋
作者: kito807    時間: 2010-5-31 16:54
原帖由 loudspeaker 於 2010-5-31 16:22 發表

我郵遞咋

咁我都報喇, 拉埋馬王同kopo 落水啦
作者: key    時間: 2010-5-31 17:26
原帖由 key 於 2010-5-31 12:37 發表
咦, 好吸引喎, 好有機會參加(挑戰組)   

啱啱報左, 好彩仲有位
作者: wong.siufu    時間: 2010-5-31 17:26
原帖由 kito807 於 2010-5-31 16:54 發表
咁我都報喇, 拉埋馬王同kopo 落水啦

傑兄:

係咪報Sprin?
一齊吖
作者: key    時間: 2010-5-31 17:57
原帖由 key 於 2010-5-31 17:26 發表

啱啱報左, 好彩仲有位   

死啦, 唔記得左之前嗰晚16強, 要睇通宵波tim, 第二朝唔知死唔死倒起身   
作者: cfchan    時間: 2010-5-31 20:04
諗下玩唔玩sprint
作者: CY1    時間: 2010-5-31 21:19
application submitted. challenge
see all of you on 27.6.2010

作者: kito807    時間: 2010-5-31 23:04
原帖由 wong.siufu 於 2010-5-31 17:26 發表

傑兄:

係咪報Sprin?
一齊吖

我咁屎, 梗係報Sprin 啦

我上網報左喇, 你快D報啦

作者: althea_suen    時間: 2010-5-31 23:36
有D想玩呢場但果日貪心都想玩奧運歡樂跑TIM
作者: kopo1128    時間: 2010-6-1 12:08
報左challenge果組!! 到時見!!
作者: gforce    時間: 2010-6-1 13:35
我都會報challege組當操練
可能拎埋架單車過來, 事後踩番幾十KM, 自隊三項
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-1 14:22
剛報左(email) Sprint
到時見
作者: kopo1128    時間: 2010-6-1 14:41
原帖由 orce 於 2010-6-1 13:35 發表
我都會報challege組當操練
可能拎埋架單車過來, 事後踩番幾十KM, 自隊三項

好主意!! 但有冇人看車??
作者: sunnyyip    時間: 2010-6-2 01:32
我又Sprint, 星期日見
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-2 09:06
我在網上報著challenge組啦。要給多十幾大圓。
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-2 13:19
原帖由 kopo1128 於 2010-6-1 14:41 發表

踩車去方便好多, 係喎唔知有無人看車
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-2 13:49
今晚報名:Challenge!
作者: kito807    時間: 2010-6-2 14:00
已報名區:

1. cy1
2. Jason
3. Kopo
4. Loud
5. siufu
6. kito
7. 三水豆腐
8. Sunny

各位ching 報左名再加名上去啦
作者: pkent    時間: 2010-6-2 14:19
Dear all,

Friendly remind you that please pay more attention in the swim course.....
It's a "U" shape 750m swim course. (350 + 50 + 350M per loop), very far from the pier and may be have some fish boat behind you...

Course map
http://www.revolution-asia.com/Assets/Revolution+Asia+Digital+Assets/Course+Maps/Splash+Shatin+course+map.pdf

If they change triangle shape close to pier let say 150 + 300 + 300m may be better...

Have a safe race.

Regards
作者: key    時間: 2010-6-2 15:10
1. cy1 (Challenge)
2. Jason (Challenge)
3. Kopo (Challenge)
4. Loud (Challenge)
5. siufu
6. kito
7. 三水豆腐 (Challenge)
8. Sunny
9. key (Challenge)

作者: kito807    時間: 2010-6-2 16:01
5. siufu (sprint)
6. kito (sprint)
8. Sunny (sprint)
作者: cb34    時間: 2010-6-2 22:46

10. cb34 (Challenge)

師兄,我又玩,我報咗啦。
作者: gforce    時間: 2010-6-3 13:16
原帖由 kopo1128 於 2010-6-1 14:41 發表

到時再睇下點
作者: gforce    時間: 2010-6-3 13:17
原帖由 sunnyyip 於 2010-6-2 01:32 發表
我又Sprint, 星期日見

你明明係challenge, 點解又sprint?
作者: kito807    時間: 2010-6-3 13:36
原帖由 orce 於 2010-6-3 13:17 發表

你明明係challenge, 點解又sprint?

同意同意!!

咪係lo
作者: sunnyyip    時間: 2010-6-3 21:18
之前嗰日要操長操呀, 一日點回呀?
作者: iou    時間: 2010-6-7 21:54
我想問朝早可以點入科學園? 我唔熟路,
如果搭火車, 係咪大學站落? 咁早可以轉咩車?

另外0個處究竟係咩環境? 碼頭落水, deep water start?
賽後有咩地方沖身?
似唔似大尾督0個種水上活動中心?
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-8 13:55
10. cb34 (Challenge)
11. 馬王 (Challenge)
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-17 22:54
幾時先知或者點樣先知道報唔報到?
作者: chinkw    時間: 2010-6-17 23:24
The entry list of each race will normally post to their web-site on Thu. night.
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-18 10:00
嗯,即係下星期先公布
唔該晒∼∼
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-18 10:05
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-18 10:00 發表
嗯,即係下星期先公布
唔該晒∼∼

過左數實有得玩架, 如果到時無名, 可以 send email or 直接 call Nerida

作者: wong.siufu    時間: 2010-6-22 23:45
又係問題中年問問題

想問的是:
我知道游泳完後轉項區有位置放自己既跑鞋,跑衫.
但自己的隨身物品(非比賽用品),另有地方放置還是一起放在轉項區?
唔該先
作者: kito807    時間: 2010-6-23 12:20
隨身物品(非比賽用品) 都係放係同一個地方, 無人看野, 所以盡量帶少d 錢同貴重物品就唔好帶
作者: newfoot    時間: 2010-6-23 16:37
原帖由 kito807 於 2010-6-23 12:20 發表
隨身物品(非比賽用品) 都係放係同一個地方, 無人看野, 所以盡量帶少d 錢同貴重物品就唔好帶

這次應該有人地方放袋
作者: kito807    時間: 2010-6-23 16:55
原帖由 newfoot 於 2010-6-23 16:37 發表

這次應該有人地方放袋

newfoot 你有無報呀?
作者: newfoot    時間: 2010-6-23 19:39
原帖由 kito807 於 2010-6-23 16:55 發表

newfoot 你有無報呀?

secret
作者: rockiec    時間: 2010-6-23 19:41
原帖由 kopo1128 於 2010-6-1 14:41 發表 好主意!! 但有冇人看車??

原帖由 loudspeaker 於 2010-6-2 13:19 發表

踩車去方便好多, 係喎唔知有無人看車

原帖由 orce 於 2010-6-3 13:16 發表 到時再睇下點

呢個賽事我無報喎, 若果有車踩, 會嚟看車

但果日天氣麻麻, 游水跑步應該無問題,
但踩車又要睇果朝點啦!

作者: key    時間: 2010-6-24 09:11
淨係睇頭場南韓vs烏拉圭, 睇完12點前瞓教, 尾場美國vs加納太夜, 睇埋第二蕉比賽肯定暴斃and上埋報紙   
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 09:28
原帖由 rockiec 於 2010-6-23 19:41 發表

呢個賽事我無報喎, 若果有車踩, 會嚟看車

但果日天氣麻麻, 游水跑步應該無問題,
但踩車又要睇果朝點啦!

rockiec hing, 改左 8:45am start 呀,
所以我地可能會晏少少到, 但應該好易認,
我地會着新 3
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 09:33
原帖由 newfoot 於 2010-6-23 19:39 發表

secret

o米扮神祕
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 09:36
原帖由 key 於 2010-6-24 09:11 發表
淨係睇頭場南韓vs烏拉圭, 睇完12點前瞓教, 尾場美國vs加納太夜, 睇埋第二蕉比賽肯定暴斃and上埋報紙     

阿尾你堅.......真係堅, 90+ 先入一球, 手名出線,
5 使對得角。
袋鼠唔係頭長書4蛋俾日耳曼, 刀5使出局
作者: kopo1128    時間: 2010-6-24 09:40
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 09:28 發表

rockiec hing, 改左 8:45am start 呀,
我地會着新 3

我唔著新3啦........ 件3 太細了, 個吊帶位好似比之前試的中碼較短. 著左扯住扯住, 游水可能會好辛苦. 所以當日應該只著3t褲+網3.
作者: franklcf    時間: 2010-6-24 09:51
3鐵衫緊d好d. 鬆就好阻水ga la.
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 09:52
原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 09:40 發表

我唔著新3啦........ 件3 太細了, 個吊帶位好似比之前試的中碼較短. 著左扯住扯住, 游水可能會好辛苦. 所以當日應該只著3t褲+網3.

咁要織體啦
今次改左游 3 laps @500m 喎,
咁我地什么時间出發 ?
今埋早餐去 ?
作者: rockiec    時間: 2010-6-24 12:26
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 09:28 發表 rockiec hing, 改左 8:45am start 呀,
我地會着新 3

loud 兄, 擺車時間係咪要早啲? 8:00
擺車地點? 公厠側邊?
踩車時間? 你地游完+跑完+轉項都要個半鐘
最快都要10:30 開始踩係咪?

使唔使出新post 講個時間同地點?
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 13:10
原帖由 rockiec 於 2010-6-24 12:26 發表

loud 兄, 擺車時間係咪要早啲? 8:00
擺車地點? 公厠側邊?
踩車時間? 你地游完+跑完+轉項都要個半鐘
最快都要10:30 開始踩係咪?

使唔使出新post 講個時間同地點?

rockiec hing, 今個星期日應該唔踩住, 現在創新路好似唔可以再操車了, 警方不再勸喻返回單車徑,
而係出告票。
作者: kopo1128    時間: 2010-6-24 13:36
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 13:10 發表

rockiec hing, 今個星期日應該唔踩住, 現在創新路好似唔可以再操車了, 警方不再勸喻返回單車徑,
而係出告票。

咁以後點算?  點操車呀?   唔通次次都去東涌踩??
作者: kito807    時間: 2010-6-24 13:50
原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 13:36 發表

咁以後點算?  點操車呀?   唔通次次都去東涌踩??

唔係嘛?!
創新路無得踩我就大鑊喇!! 不過我諗夜晚無事ga
作者: gforce    時間: 2010-6-24 13:52
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 13:10 發表

而係出告票。

咁大件事?
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 13:55
原帖由 kito807 於 2010-6-24 13:50 發表

唔係嘛?!
創新路無得踩我就大鑊喇!! 不過我諗夜晚無事ga

d 豪宅開售, 遲早都無得踩架啦,
我諗住遲下星期日可能踩去元朗 - 來回
都有 40km, 6:00am 我見青山公路都無乜
大車, 應該可以操下車
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 14:04
原帖由 orce 於 2010-6-24 13:52 發表

咁大件事?

discuss 好多chings 咁提
另外 14.6.2010 阿 rr1.2 開了條 thread :-
" 引用至 discuss rr1.2 ching"科學園~已經唔比踩單車

登錄/註冊後可看大圖
[按此打開] [隱藏]

星期四晚科學園比賽終點位, 泊了一部警車, 警察先生向每一位單車手口頭警告, 說: 側邊有單車徑的馬路, 不可以踩單車.
下星期起執法, 唔知各位有無收到通知呢?
作者: kopo1128    時間: 2010-6-24 16:11
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 13:55 發表

d 豪宅開售, 遲早都無得踩架啦,
我諗住遲下星期日可能踩去元朗 - 來回
都有 40km, 6:00am 我見青山公路都無乜
大車, 應該可以操下車

呢條路都幾多小巴果喎!! 佢地揸車都幾亂黎果bor!! 我寧願踩新娘潭. 不過果邊早上又成日有成串長的跑車拉龍, 有時都幾危險.....

而家可以點算?? 遲d會唔會連翔東路都封埋架?????!!!!!!!!
作者: key    時間: 2010-6-24 16:12
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 14:04 發表

discuss 好多chings 咁提
另外 14.6.2010 阿 rr1.2 開了條 thread :-
" 引用至 discuss rr1.2 ching"科學園~已經唔比踩單車

登錄/註冊後可看大圖
[按此打開] [隱藏]
星期 ...

唉, 連最基本嘅科學園都唔比踩, 香港可以練車嘅地方真係買少見少     
其實喺單車徑踩仲危險, 又唔快得, 因為好多初哥鍾意玩對頭車, 我上就係咁炒左鑊金   
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 16:31
原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 16:11 發表

呢條路都幾多小巴果喎!! 佢地揸車都幾亂黎果bor!! 我寧願踩新娘潭. 不過果邊早上又成日有成串長的跑車拉龍, 有時都幾危險.....

而家可以點算?? 遲d會唔會連翔東路都封埋架?????!!!!!!!!

o個 d 跑車既死氣喉响聲, 好有壓迫感,
其實如果 d 小巴取消分紅制度, 會唔會改善 d 駕駛態度 (我估都好難)
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-24 16:32
原帖由 key 於 2010-6-24 16:12 發表

唉, 連最基本嘅科學園都唔比踩, 香港可以練車嘅地方真係買少見少     
其實喺單車徑踩仲危險, 又唔快得, 因為好多初哥鍾意玩對頭車, 我上就係咁炒左鑊金     

單車徑比踩馬路危險 10 倍以上
作者: rockiec    時間: 2010-6-24 17:12
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-24 13:10 發表 rockiec hing, 今個星期日應該唔踩住, 現在創新路好似唔可以再操車了,
警方不再勸喻返回單車徑,而係出告票。

收到!

但有啲唔係好明, 創新路、新娘潭路、東涌路都係馬路,
點解淨係創新路要俾告票? 罪名係咩?

上一次我地响大尾篤踩番出去大埔, 都係踩馬路,
都係痴住單車徑, 唔通又要俾告票?
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-24 18:44
原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 09:40 發表

我當日都唔會著新衫住,話晒都游大長途(對於我黎講),都係番之前果件會有信心d...

不如搵日一齊去大清游下海,到時我會試新衫
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-24 18:48
原帖由 kopo1128 於 2010-6-24 16:11 發表

同埋呢段路多細石,路面又唔平,要黎練車真係麻麻......踩新娘潭好過喎
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-24 20:36
以香港的法律,單車是可以在馬路上行駛的,除非:1)有路牌指示不准單車駛入,或2)馬路邊有單車徑,或3)高速公路或隧道,就不准踩單車啦。
所以踩創新路同由大尾篤踩番出大埔是非法的,新娘潭路同翔東路是合法可踩單車的。

原帖由 rockiec 於 2010-6-24 17:12 發表 收到! 但有啲唔係好明, 創新路、新娘潭路、東涌路都係馬路,點解淨係創新路要俾告票? 罪名係咩? 上一次我地响大尾篤踩番出去大埔, 都係踩馬路, 都係痴住單車徑, 唔通又要俾告票?

作者: gforce    時間: 2010-6-24 21:59
原帖由 三水豆腐 於 2010-6-24 20:36 發表
以香港的法律,單車是可以在馬路上行駛的,除非:1)有路牌指示不准單車駛入,或2)馬路邊有單車徑,或3)高速公路或隧道,就不准踩單車啦。
所以踩創新路同由大尾篤踩番出大埔是非法的,新娘潭路同翔東路是合法可踩 ...

唔告你係人情, 告你係道理, 法律就係咁
作者: rockiec    時間: 2010-6-24 22:00
原帖由 三水豆腐 於 2010-6-24 20:36 發表 以香港的法律,單車是可以在馬路上行駛的,除非:1)有路牌指示不准單車駛入,或2)馬路邊有單車徑,或3)高速公路或隧道,就不准踩單車啦。
所以踩創新路同由大尾篤踩番出大埔是非法的,新娘潭路同翔東路是合法可踩 ...

明白晒! 唔該三水兄,
原來新界同將軍澳好多地方都唔踩得馬路!

得番大嶼山(東涌好似都有單車徑)、港島同西貢可以踩馬路!
作者: gforce    時間: 2010-6-24 22:00
宜家似乎單車是踩不成了, 不如賽後一齊係科學園食早餐
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-24 22:02
入大尾篤個條單車徑.....爛到都唔知似乜....
係個段踩單車徑仲危險過踩馬路

由烏溪沙入西貢個條西沙路都要留意
假日踩個段都係犯法架

作者: gforce    時間: 2010-6-24 22:04
我到時會開車去, 科學園是有點隔涉
如有ching需要, 我可以係火車站接大家
作者: gforce    時間: 2010-6-24 22:05
原帖由 rockiec 於 2010-6-24 22:00 發表

明白晒! 唔該三水兄,
原來新界同將軍澳好多地方都唔踩得馬路!

得番大嶼山(東涌好似都有單車徑)、港島同西貢可以踩馬路!

大尾篤, 青山公路都還可以
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-25 11:21
今朝試著一件頭網衫,好唔習慣,件衫箍住胸口,呼吸困難
27日應該都係著上下兩件啦
作者: franklcf    時間: 2010-6-25 11:43
青山公路青龍頭至沙倉係好好踩6k一圈, 路平少車, 但有巴士有van仔. 通常d車係深井就上哂屯門公路/係大欖就上哂屯門公路. 又冇人飛車(因為日日都有road block), 青公又吾比貨櫃車行.
又有咪錶位車位, 又有士多又有食市, 又對海(必定是旦一面頂風), 所以好多人踩.

星期日我都踩沙田, 不過係同朋友租單車踩單車徑去泥涌玩
借個位問問. 係沙田租前後座平頭單車邊度平?(有兩位朋友吾識踩單車)
我其他friend 會去細幾租$20 單車.
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-25 11:54
星期日西沙公路唔准單車行喔,要在行人路做老漢!
作者: kito807    時間: 2010-6-25 12:22
原帖由 上水馬王 於 2010-6-24 18:44 發表

我當日都唔會著新衫住,話晒都游大長途(對於我黎講),都係番之前果件會有信心d...

不如搵日一齊去大清游下海,到時我會試新衫hgjD115" />" />hj

個個都唔著新衫, 咁我都唔著住, 著返舊0個件先, 買左返黎都唔係著過好多次,
上下身加埋都買左成 ..... 800.... 唔好浪費~
作者: kito807    時間: 2010-6-25 12:23
原帖由 orce 於 2010-6-24 22:00 發表
宜家似乎單車是踩不成了, 不如賽後一齊係科學園食早餐

都好wo~~ 一齊食早餐影張合照, 次次都影唔成
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-26 10:37
start list 巳经出左, 大家注意開賽時间及圈數
challenge 2 laps > 3 laps.

集合及早餐合照團.....科學園 大家樂 OK ma?
1. loudspeaker ( 早餐 )
2.
作者: key    時間: 2010-6-26 11:38
集合及早餐合照團.....科學園 大家樂 OK ma?
1. loudspeaker ( 早餐 )
2. key ( 早餐 ) - 不過我游又慢,跑又慢,ching們可以食住等

作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 12:13
係咪比完賽後食?
作者: gforce    時間: 2010-6-26 12:37
原帖由 上水馬王 於 2010-6-26 12:13 發表
係咪比完賽後食?" />" />

我諗玩完食會好d
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 18:50
06月27日 (日)

[attach]13068[/attach]

雷暴
25-28 C
80-95 %

密雲,間中有大雨及幾陣狂風雷暴。 西南風4至5級。
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 18:51
唔知玩唔玩得成?

Loud兄 & Kopo兄,約埋一齊出發嗎?
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-26 21:04
原帖由 上水馬王 於 2010-6-26 18:51 發表
唔知玩唔玩得成?

Loud兄 & Kopo兄,約埋一齊出發嗎?

由於天氣惡劣關系,明天可以的話大家可以上 revolution asia 有沒有取消,
因為根據過去經驗,他們就算當天有雷暴警告,也會照去但是會等到天色好小小
也會照比賽,如果它的網沒有宣布,大家可以照去看看可能有得照玩。
希望天日會好天。
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 21:15
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-26 21:04 發表

由於天氣惡劣關系,明天可以的話大家可以上 revolution asia 有沒有取消,
因為根據過去經驗,他們就算當天有雷暴警告,也會照去但是會等到天色好小小
也會照比賽,如果它的網沒有宣布,大家可以照去看看可能有 ...

收到~
作者: kito807    時間: 2010-6-27 12:43
好彩今日有得玩,不過無單車真係差D 。
作者: key    時間: 2010-6-27 17:48
今日想試吓用自由式, 點知游左好多yuen黃路, 所以最後都係用番蛙式, 所以今日時間好差, 唔知總時間可唔可以under1.5hr   
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-27 19:58
今天果然好大雨,還有黃色暴雨警報,好在是玩完之後。
件新 tri suit, 5 知是不是穿不慣,遊左 750m 之後下下
括到肩膀好痛, 以為轉右臉換氣,但是又輪到右面括,
沒法止好停下拉下拉鏈, 可能要穿多幾次先 5括 ?
今天不算大浪,時間算滿意,跑到 9.5km, 膝蓋又有小小痛。

作者: sunnyyip    時間: 2010-6-27 20:07
KEY師兄,下次頂住游耐D自由式,日子有功一定得
作者: kopo1128    時間: 2010-6-27 20:24
原帖由 key 於 2010-6-27 17:48 發表
今日想試吓用自由式, 點知游左好多yuen黃路, 所以最後都係用番蛙式, 所以今日時間好差, 唔知總時間可唔可以under1.5hr     

我都1:26:17, 你早我咁多過終點, 你一定SUB1:30啦!!
作者: gforce    時間: 2010-6-27 21:35
原帖由 sunnyyip 於 2010-6-27 20:07 發表

Key兄d蛙式好利害架!
作者: key    時間: 2010-6-28 00:47
原帖由 sunnyyip 於 2010-6-27 20:07 發表

係呀Sunny兄, 依排已加緊練習自由, 希望可以盡快轉形, 唔洗蛙式

作者: key    時間: 2010-6-28 00:50
原帖由 kopo1128 於 2010-6-27 20:24 發表

我都1:26:17, 你早我咁多過終點, 你一定SUB1:30啦!!

唔係喎, kopo兄好似遲我一個heat出發, 但我都係同你差唔多時候衝終點

作者: key    時間: 2010-6-28 01:02
原帖由 orce 於 2010-6-27 21:35 發表

Key兄d蛙式好利害架!

1.5K都唔可以sub30min., 一D都唔利害

Jason兄, 你就真係利害, 跑10K好似跑400m

作者: dannymcfee    時間: 2010-6-28 06:06
標題: Race day - Photos
Took some shots at the race.  Enjoy!

http://www.flickr.com/photos/dannymcfee/sets/
作者: gforce    時間: 2010-6-28 08:16
原帖由 dannymcfee 於 2010-6-28 06:06 發表
Took some shots at the race.  Enjoy!

http://www.flickr.com/photos/dannymcfee/sets/

Thanks very much!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2