香港長跑網 - 長跑長友

標題: 6月13日(SUN) 東涌操車 (雷 暴 警 告 : 活動取消) [打印本頁]

作者: gforce    時間: 2010-6-7 13:11
標題: 6月13日(SUN) 東涌操車 (雷 暴 警 告 : 活動取消)
又來啦, 7:30AM橋底

Group A : target over 100KM
Group B : target over 70KM

[attach]12817[/attach]

作者: franklcf    時間: 2010-6-7 13:37
正...Group A : target over 100KM
上次大家勾散左, 今次大家再勾過 .
星期六再回復, 因為已開始左山課.

作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-7 14:03
報到
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-7 15:14
馬王 5 知去唔去呢
暫報住名先....(應承左個仔可能呢日去海灘游水,
如果取消, 我多數黎)
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-7 15:18
我又報名

Loud兄:
如果冇便車的話,要點樣去東涌?
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-7 15:27
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-7 15:18 發表
我又報名

Loud兄:
如果冇便車的話,要點樣去東涌?

用單車袋坐 KCR - 西鉄 - 東涌線, sunnybay 站出約 50min 左右.
siu fu hing, 買左單車袋未?

作者: wong.siufu    時間: 2010-6-7 15:37
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-7 15:27 發表
用單車袋坐 KCR - 西鉄 - 東涌線, sunnybay 站出約 50min 左右.
siu fu hing, 買左單車袋未?

吓,咁大工程!!
即係要拆轆!!呢家野未搞過tim!!

未買啊∼
我架平車好鬼重啊!!
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-7 15:52
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-7 15:37 發表

吓,咁大工程!!
即係要拆轆!!呢家野未搞過tim!!

未買啊∼
我架平車好鬼重啊!!

咁有無快拆呀對轆 ? MTB 真係好鬼重
作者: kito807    時間: 2010-6-7 16:18
唉... 我0個日黎唔到添

坐火車轉mtr 都好快脆到啦, 我上次都係一個鐘多d 便到欣澳

MTB 咁重又真係難搞D, 其實我架車我都覺得重.....
前轆就一定要拆左先上車, 朝早非繁忙時間坐頭尾卡無人理
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-7 16:40
既重又冇快拆,真係幾煩
唯有睇下有冇便車坐
作者: newfoot    時間: 2010-6-7 16:42
要學飛、去吾倒
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-7 17:17
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-7 16:40 發表
既重又冇快拆,真係幾煩
唯有睇下有冇便車坐

改快拆啦小虎兄,好易je~~
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-7 17:54
原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-7 17:17 發表
改快拆啦小虎兄,好易je~~  

Dee兄:

問題係,我部車係平野黎,買個陣都唔使7舊水
呢度搞d,個度搞d,好似唔多化算

不如下一部車先搞啦
睇下點說服大人擺部車入屋先有下一部呢
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-7 17:56
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-7 16:40 發表
唯有睇下有冇便車坐

唔知馬王兄到唔到呢?
等你來毒我
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-7 17:57
換左腳踏,由mountain lock踏轉返去road bike lock 踏
未知慣唔慣,到時有機會試下車
係唔係欣澳一出站就係?
有冇大埔/北區友一齊坐火車/call 車去啊?
作者: JC    時間: 2010-6-7 19:31
星期日....................
就算黎到都要9:00走,
咁遠去到, 只踩一個鐘多D, 好似唔多化算
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-7 22:30
到~~
作者: gforce    時間: 2010-6-7 22:33
原帖由 JC 於 2010-6-7 19:31 發表
星期日....................
就算黎到都要9:00走,
咁遠去到, 只踩一個鐘多D, 好似唔多化算 " />" />

最多陪你扯盡一個鐘, 包你夠皮
作者: gforce    時間: 2010-6-7 22:37
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-7 17:57 發表
換左腳踏,由mountain lock踏轉返去road bike lock 踏
未知慣唔慣,到時有機會試下車
係唔係欣澳一出站就係?

一出站轉過灣, 踩1km就到
作者: gforce    時間: 2010-6-7 22:42
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-7 15:14 發表
馬王 5 知去唔去呢
如果取消, 我多數黎)

努力呀, 90KM比賽等緊你
作者: kopo1128    時間: 2010-6-8 00:43
我想去! 但要1:30趕番粉嶺, 有冇可能??
作者: franklcf    時間: 2010-6-8 08:59
報到, 好天去. 落毛毛雨都吾去.
1:30趕番粉嶺冇問題啦, 我地次次都係11點尾至12點走.
勾得到可能重早.
作者: JC    時間: 2010-6-8 10:28
原帖由 orce 於 2010-6-7 22:33 發表
最多陪你扯盡一個鐘, 包你夠皮

我係超新腳, 你唔使扯我都跟唔到架啦......
哩幾日我仲病緊, 我唸住慢轆睇風景架咋
(過兩日睇睇好返未先再算)
作者: kopo1128    時間: 2010-6-8 10:34
原帖由 franklcf 於 2010-6-8 08:59 發表
報到, 好天去. 落毛毛雨都吾去.
1:30趕番粉嶺冇問題啦, 我地次次都係11點尾至12點走.
勾得到可能重早.

好! 我報到!
作者: eddiebuzz    時間: 2010-6-8 10:48
到~~

上星期東涌 香港公路繞圈照片
http://picasaweb.google.com/eddiethebuzz/cwmBaD#

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-8 11:00
想問如果join 70係咪玩晒先去7仔開會呢? 如果係我要上多個水樽架~~
作者: kito807    時間: 2010-6-8 12:10
13號黎唔到, 想問下 16號仲有無人操車?
作者: gforce    時間: 2010-6-8 13:10
原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-8 11:00 發表
想問如果join 70係咪玩晒先去7仔開會呢? 如果係我要上多個水樽架~~

Group A踩大圈, Group B踩細圈, 到時會再安排
作者: gforce    時間: 2010-6-8 13:11
原帖由 kito807 於 2010-6-8 12:10 發表
13號黎唔到, 想問下 16號仲有無人操車?

都好大機會
人地扒龍舟, 我地就拉龍
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-8 13:13
星期日約左朋友出海釣魚,已經book左船,黎唔到
作者: rockiec    時間: 2010-6-8 13:16
正, 又嚟!

上次乜車都勾唔到, 今次除咗車神組,
唔知有無 30-35k/h 新手組?

流程係咪都係一圈熱身+一圈快, 休息, 再嚟一圈快?
作者: gforce    時間: 2010-6-8 13:19
原帖由 rockiec 於 2010-6-8 13:16 發表
正, 又嚟!

流程會再fine tune下, 你好似住將軍澳, 唔知會唔會組到人call van呢?
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-8 13:22
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-7 15:14 發表
馬王 5 知去唔去呢
如果取消, 我多數黎)

13號去唔到了,可能16號啦
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-8 13:23
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-7 17:56 發表

唔知馬王兄到唔到呢?
等你來毒我

今次黎唔到,下次至毒你
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-8 16:06
師兄姐們,
想問下你地咁樣操車個速度係幾多到呢?
個average係幾多km/h到架?
我怕連group B都跟唔到
作者: kito807    時間: 2010-6-8 16:56
原帖由 rockiec 於 2010-6-8 13:16 發表
正, 又嚟!

Rockie Ching 30-35k/h 唔係新手組喇......

新手組 70k 肯定keep 唔到 30k/h
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-8 16:59
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-7 17:57 發表 [url=https://www.longrun.hk/forum

我住粉嶺.
冇左馬王既便車,如果要去就只靠call車了
仲有冇人夾啊?
作者: eddiebuzz    時間: 2010-6-8 20:31
我會帶兩三個朋友黎, 佢地只係hea踩, 所以任何速度都有人陪你既!
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-8 21:18
依,就咁睇落都好似幾多人會去踩播
到時會唔會好熱鬧?
洗唔洗播定名等到時可以點下人頭啊?

小虎兄,如果得兩條友call車會唔會好重皮?坐港鐵會唔會化算D?
同埋我記得以前call車攪到部車花晒...唔知你會唔會介意?
作者: rockiec    時間: 2010-6-8 21:53
原帖由 orce 於 2010-6-8 13:19 發表   流程會再fine tune下, 你好似住將軍澳, 唔知會唔會組到人call van呢?

暫時知道 tko 只係得 jc 同 CharlesAF ching 兩個
jc 咁趕, 未必嚟到, CharlesAF 唔知買咗車未?

所以未必會 call van, 而且上次去都係搭港鐵,
相當便利, 單程都係 $18.XX, 好似油錢都唔得!

今次諗住都係搭港鐵!
作者: rockiec    時間: 2010-6-8 22:00
原帖由 kito807 於 2010-6-8 16:56 發表   Rockie Ching 30-35k/h 唔係新手組喇......
新手組 70k 肯定keep 唔到 30k/h

kito 兄, 條路咁平直, keep 住30k/h 應該唔難,
但若果齊齊勾車, keep 住35k/h應該得噃!

上次我用架鐵車、無 lock 踏, 都勉強去到 32k/h,
你架戰車出馬, 應該無難度!
作者: rockiec    時間: 2010-6-8 22:11
原帖由 eddiebuzz 於 2010-6-8 10:48 發表 到~~ 上星期東涌 香港公路繞圈照片http://picasaweb.google.com/eddiethebuzz/cwmBaD#

想片好正, 唔知 eddie 兄有無參賽?

唔知係咪齋單車, 車手水準比較高,
會踩埋一堆! 唔似得三鐵分散晒!

呢類比賽, 俾唔俾勾車呢?
作者: JC    時間: 2010-6-8 22:49
原帖由 orce 於 2010-6-8 13:11 發表

都好大機會
人地扒龍舟, 我地就拉龍

如果16號有團, 我唔使13號咁趕喇∼
星期日自己慢轆清水灣睇下風景好D
作者: kopo1128    時間: 2010-6-9 01:21
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-8 16:59 發表

我住粉嶺.
冇左馬王既便車,如果要去就只靠call車了
仲有冇人夾啊?

我會去! 我諗CALL車會方便D. LOUD兄去唔去?
作者: eddiebuzz    時間: 2010-6-9 08:44
標題: 回復 42# 的帖子
Rockie 兄, 我無參賽呀, 包尾都無資格. 見到有人話AV40都被人第6圈追過一圈出場, 快得好恐怖! 因為比較短途, d車都係一群一群, 好難唔勾車了

作者: franklcf    時間: 2010-6-9 09:27
原帖由 kopo1128 於 2010-6-9 01:21 發表

kopo兄, 今次記住check車呀. 快車機件有事好危險ga. 小心小心.
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-9 09:55
原帖由 kopo1128 於 2010-6-9 01:21 發表

覆唔實你住, 因為應承左個仔考完試去海灘, 如果佢可以 20/6 呢个星期去,
我 , 你 + siu fu, 可以 call van 去
尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨,
得厚料有貨 ($ 一生發), 諗住問下你,  facebook 又見你好似响印度, 所以無問到,
点知下午佢話返左薄料 ( $發實), 我都走左, 天日去開再買過。
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-9 09:58
原帖由 rockiec 於 2010-6-8 22:00 發表

kito 兄, 條路咁平直, keep 住30k/h 應該唔難,

上次我用架鐵車、無 lock 踏, 都勉強去到 32k/h,

rockiec hing, 腳力果然不同凡响
如果呢次去, 我都就住踩 keep 28-29km/hr 度,
上次 80km 都完成唔列
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-9 10:10
原帖由 rockiec 於 2010-6-8 22:00 發表

Rockie 兄,我跟你一個熱身圈啦,加速果個圈你走先~~
作者: 得得地    時間: 2010-6-9 10:12
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 09:55 發表
尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨

師兄係咪講長沙灣 [麗新商場] 嗰間 [飛球單車行] 呀 ?
我上週末去過, 好正, 好多嘢賣.
廣告話, 佢係全港最大嘅單車行 ?!   (有七十年歷史)

擒日喺 [商務] 買咗本書, 八折 $101.
資料好詳盡.   (我有興趣知多啲三鐵)   

登錄/註冊後可看大圖

作者: loudspeaker    時間: 2010-6-9 10:50
原帖由 得得地 於 2010-6-9 10:12 發表

師兄係咪講長沙灣 [麗新商場] 嗰間 [飛球單車行] 呀 ?
我上週末去過, 好正, 好多嘢賣.
廣告話, 佢係全港最大嘅單車行 ?!   (有七十年歷史)

擒日喺 [商務] 買咗本書, 八折  ...

得得兄, 我去 golden 檔街邊檔買咋, 飛 ball 新鋪真係好正 ,
好多野睇。 唔知元朗間 "暈棚" 大定佢大 d ?
我多數係睇咋 , 負擔唔起

作者: eddiebuzz    時間: 2010-6-9 11:00
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm

部 分 時 間 有 陽 光 , 局 部 地 區 有 驟 雨 ...
作者: kito807    時間: 2010-6-9 11:21
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 09:55 發表

覆唔實你住, 因為應承左個仔考完試去海灘, 如果佢可以 20/6 呢个星期去,
我 , 你 + siu fu, 可以 call van 去hgjD092" />" />hj
尋日去開, shamshuipo, 諗住買個車袋, 點知佢仲未返貨,
得厚料有貨 ($ 一生 ...

我都可能黎到!! 如果係我坐車過黎上水一齊去!!

睇天氣定啦, 星期六再電聯!!
作者: JC    時間: 2010-6-9 11:32
愚題一問, 請甚麼是"勾車"呢?
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-9 11:34
原帖由 kito807 於 2010-6-9 11:21 發表

我都可能黎到!! 如果係我坐車過黎上水一齊去!!

睇天氣定啦, 星期六再電聯!!

X婆~~
黎啦,幫我擋風呀傑傑~~
作者: franklcf    時間: 2010-6-9 11:37
標題: 回復 54# 的帖子
好似 車 Formula 1 食氣流 揪車
好似 電單車 motogp 食氣流揪車
所以 單車一樣可以食氣流
維一吾一樣就係 用電油係用黎左短時間加速(因為比油就得), 而用人力係用黎節省勞力, 勁既都可以用黎揪車.
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-9 11:51
原帖由 franklcf 於 2010-6-9 11:37 發表
好似 車 Formula 1 食氣流 揪車
好似 電單車 motogp 食氣流揪車
所以 單車一樣可以食氣流
維一吾一樣就係 用電油係用黎左短時間加速(因為比油就得), 而用人力係用黎節省勞力, 勁既都可以用黎揪車.

wiki 講, 仲可以勾水, 連 d 鵝飛行時都可以勾呀。
好想知, 被人勾o個個, 會唔會因此慢左 ?
作者: gforce    時間: 2010-6-9 13:38
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 11:51 發表

wiki 講, 仲可以勾水, 連 d 鵝飛行時都可以勾呀。
好想知, 被人勾o個個, 會唔會因此慢左 ?

水係可以勾架, 真係慳到力
被人勾聽聞唔會慢左, 不過條氣會唔順
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-9 16:42
今早係泳池勾住個壯男游著幾圈後打個招呼,又被人勾返幾圈,兩不相欠
作者: rockiec    時間: 2010-6-9 22:13
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-9 09:58 發表
rockiec hing, 腳力果然不同凡响
如果呢次去, 我都就住踩 keep 28-29km/hr 度,
上次 80km 都完成唔列

loud 兄真係謙虛, 以你實力, 隨時升上車神組,
30-35k/h 對你嚟講濕濕碎!

講真無咁上下實力點可能玩半奧123!!

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-9 10:10 發表
Rockie 兄,我跟你一個熱身圈啦,加速果個圈你走先~~

個個都咁謙虛, 但到落場踩又未必係咁!
個個都飛到咁去...

作者: rockiec    時間: 2010-6-9 22:32
原帖由 orce 於 2010-6-9 13:38 發表   水係可以勾架, 真係慳到力被人勾聽聞唔會慢左,
不過條氣會唔順

原帖由 三水豆腐 於 2010-6-9 16:42 發表
今早係泳池勾住個壯男游著幾圈後打個招呼,又被人勾返幾圈,兩不相欠

三水兄、jason 兄, 勾水係咪同勾車一樣慳好多力?

據講單車有一半力會用响對抗風阻,
所以勾車真係會慳好多力!!

但游水速度快極有限, 水阻相對唔係咁大,
反而造成唔少擾流, 會唔會重影响後面泳手速度?

作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-9 23:09
裡到有講

http://www.youtube.com/watch?v=r7Fc3ATPE_k&
作者: kopo1128    時間: 2010-6-9 23:34
原帖由 orce 於 2010-6-9 13:38 發表

水係可以勾架, 真係慳到力
被人勾聽聞唔會慢左, 不過條氣會唔順

勾水真係仲省力過勾車!! 不過你要注意避免撞埋一齊. 你划水時感覺好似唔使用力咁!!
作者: bmc    時間: 2010-6-10 14:42
可以來到,到時見
作者: franklcf    時間: 2010-6-10 15:06
如果天氣好天. 方便一下大家地區性集合, 大家都可以幫下大家call車又好, 坐車又好, 車人又好
荃灣區:
Frankie(食早餐, 吾食午餐)
作者: kito807    時間: 2010-6-10 15:25
荃灣區:

大埔區:
kito(食早餐, 吾食午餐)
作者: ginnywong    時間: 2010-6-10 18:14
原帖由 rockiec 於 2010-6-9 22:32 發表

三水兄、jason 兄, 勾水係咪同勾車一樣慳好多力?

據講單車有一半力會用响對抗風阻,
所以勾車真係會慳好多力!!

但游水速度快極有限, 水阻相對唔係咁大,
反而造成唔少擾流, 會唔會重影响後 ...

勾水同勾車的原理唔同, 勾車係要搵人頂風, 勾水後面o果個會舒服左係因為前面的水流令你浮D, 另外勾水的效果除左睇前面的速度外,佢點踢水都好有影響。一樣速度的泳手, 如果佢踢得好,踢水時係產生到一個水球, 而唔係水花,咁後面o果個係最好勾的, 因為你只要抱到佢個水球,你就會好去。但去如果前面o果個係水花, 咁你就無咁多水抱, 只係感受到浮D
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-10 18:43
荃灣區:

大埔區:
魚蛋(食早餐, 吾食午餐)
作者: rockiec    時間: 2010-6-10 20:24
原帖由 ginnywong 於 2010-6-10 18:14 發表   勾水同勾車的原理唔同, 勾車係要搵人頂風, 勾水後面o果個會舒服左係因為前面的水流令你浮D,
另外勾水的效果除左睇前面的速度外,佢點踢水都好有影響。一樣速度的泳手,
如果佢踢得好,踢水時係產生到一個水球, 而唔 ...

如果游 t.i. ge 話, 唔係好踼水, 水花又無, 水球更加無!
咁有無效果呢?

不過, 都好想試下勾水, 不如攪番場勾水試下?
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-10 20:59
原帖由 rockiec 於 2010-6-9 22:13 發表

loud 兄真係謙虛, 以你實力, 隨時升上車神組,
30-35k/h 對你嚟講濕濕碎!

講真無咁上下實力點可能玩半奧123!!

個個都咁謙虛, 但到落場踩又未必係咁!
個個都飛到咁去...

我濫竽充數架詐,

作者: wong.siufu    時間: 2010-6-10 22:41
荃灣區:

大埔區:

粉嶺區:
王小虎(食早餐, 吾食午餐) ,只一齊食早餐,對嗎?
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-10 22:41
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-10 18:43 發表
荃灣區:

大埔區:

CHing,
有冇睇到PM?
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-10 23:03
有啊,小虎啊
我有見到個pm,有覆你電話,可能你有野做緊無接電話

而家我地大埔有兩條友仔
你地北區個邊有幾多個?
預左個人數再決定係call van定係一齊坐東鐵好唔好?
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-10 23:33
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-10 23:03 發表
有啊,小虎啊
我有見到個pm,有覆你電話,可能你有野做緊無接電話

而家我地大埔有兩條友仔
你地北區個邊有幾多個?
預左個人數再決定係call van定係一齊坐東鐵好唔好?

北區三個,你地大埔兩個,加埋五個
call van費約$300 (單程)
星期六再confirm

昨日15:55是你電話嗎?
sorry,較左靜音唔記得較返轉頭
作者: kopo1128    時間: 2010-6-11 09:49
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-10 23:33 發表

北區三個,你地大埔兩個,加埋五個
call van費約$300 (單程)
星期六再confirm

昨日15:55是你電話嗎?
sorry,較左靜音唔記得較返轉頭

各位我都會由北區去, 不過如果CALL VAN, 但果朝又落雨去唔到, 咁D司機會點同我地計車錢架??
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-11 10:24
原帖由 kopo1128 於 2010-6-11 09:49 發表
各位我都會由北區去, 不過如果CALL VAN, 但果朝又落雨去唔到, 咁D司機會點同我地計車錢架??

哩個就要問下Loud兄點同司機傾了.

前日既預報話星期日好天,昨晚預報轉為落雨.
真係天有不測..
作者: franklcf    時間: 2010-6-11 10:44
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-11 10:24 發表

真係天有不測..

你地可以van100.com 網上online 傾, 即問即答, 我call開lee 間.
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-11 11:15
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-11 10:24 發表

真係天有不測..

今日好忙, 天日通知大家詳情
作者: gforce    時間: 2010-6-11 13:11
星期日天氣唔知會點, 當日會5:30AM係呢度同facebook公佈去唔去馬
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-11 14:14
辛苦噻師兄做天文臺

原帖由 orce 於 2010-6-11 13:11 發表 星期日天氣唔知會點, 當日會5:30AM係呢度同facebook公佈去唔去馬

作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-11 16:26
Kopo兄,
我地大埔有我同啊傑兄
你係唔係小虎兄三個人入面既其中一個?
如果唔係我地加埋就有六個人,call van 就full左

如果係既話我地一齊坐東鐵都ok架
食早餐既意思係約埋一齊係東涌食定係點樣呢?
作者: kito807    時間: 2010-6-11 16:34
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-11 16:26 發表
Kopo兄,
我地大埔有我同啊傑兄
你係唔係小虎兄三個人入面既其中一個?
如果唔係我地加埋就有六個人,call van 就full左

如果係既話我地一齊坐東鐵都ok架
食早餐既意思係約埋一齊係東涌食定係點樣呢?

代答
kopo 計埋入我地五個人其中一個
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-11 16:40
>食早餐既意思係約埋一齊係東涌食定係點樣呢?
呢點我都搞唔清楚

照計Frankie意思是東涌一齊食,7:30開始的話即係要早再d到東涌
希望冇猜錯.

不過我估我地五人也可以自己安排.

北區三人:
loud
kopo
小虎
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-11 17:41
原帖由 kopo1128 於 2010-6-11 09:49 發表

如果落兩, c 機會收返 d 油 $ ( 約 $50, 但 5 知佢 點同我收?)
希望 5好落雨啦。
作者: kito807    時間: 2010-6-11 18:02
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-11 17:41 發表

如果落兩, c 機會收返 d 油 $ ( 約 $50, 但 5 知佢 點同我收?)
希望 5好落雨啦。

收返 50油錢, reasonable 啦
作者: franklcf    時間: 2010-6-11 18:26
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-11 16:40 發表
>食早餐既意思係約埋一齊係東涌食定係點樣呢?
呢點我都搞唔清楚

照計Frankie意思是東涌一齊食,7:30開始的話即係要早再d到東涌
希望冇猜錯.

不過我估我地五人也可以自己安排.

北區三人:
loud
kopo
小虎 ...

吾係, 上車之前係同區約係一齊食早餐, 之後一齊上車小睡, 踩時就精力....hahaha
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-11 18:54
明白晒早餐既意思喇
咁我地大埔北區友係打算點呢?
約係粉嶺?上水?定大埔食早餐
我無所謂架,就大圍方便啦

作者: ginnywong    時間: 2010-6-11 21:00
原帖由 rockiec 於 2010-6-10 20:24 發表

如果游 t.i. ge 話, 唔係好踼水, 水花又無, 水球更加無!
咁有無效果呢?

不過, 都好想試下勾水, 不如攪番場勾水試下?

就算唔係好踢水, 身體做成的水流都對你有幫助

好呀, 搵日整場水戰
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-11 21:16
贊成!一於整場水戰!

原帖由 ginnywong 於 2010-6-11 21:00 發表 就算唔係好踢水, 身體做成的水流都對你有幫助好呀, 搵日整場水戰

作者: 上水馬王    時間: 2010-6-12 16:51
原帖由 三水豆腐 於 2010-6-11 21:16 發表
贊成!一於整場水戰!

GOOD!我第一個報名!
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-12 18:45
不如整場大清水加布袋澳食海鮮啦,邊日好呢?
作者: rockiec    時間: 2010-6-12 19:20
原帖由 三水豆腐 於 2010-6-12 18:45 發表 不如整場大清水加布袋澳食海鮮啦,邊日好呢?

咦! 我主場噃, 緊係要捧場

係咪踩車 + 游水??

端午節可以諗吓!
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-12 19:44
北區 3 友 + 大 po 2 友, 明天 6:45am 這裡等。
蓬瀛仙館側公眾停車場。

http://maps.google.com.hk/maps?f=q&source=s_q&hl=zh-TW&geocode=&q=%E8%93%AC%E7%80%9B%E4%BB%99%E9%A4%A8&ie=UTF8&hq=%E8%93%AC%E7%80%9B%E4%BB%99%E9%A4%A8&hnear=%E7%99%BE%E5%92%8C%E8%B7%AF66%E8%99%9F%E8%93%AC%E7%80%9B%E4%BB%99%E9%A4%A8&ll=22.491226,114.138422&spn=0,0.055189&t=h&z=14&brcurrent=3,0x3403f611e805d3c3:0x4c8b11192f215a2e,1,0x3403f5db5f172d93:0xe20b08e8053ec4d8&layer=c&cbll=22.491282,114.138307&panoid=nk514XIcvPOc2--2TzoUUQ&cbp=12,272.17,,0,-7.46

作者: franklcf    時間: 2010-6-13 00:01
原帖由 三水豆腐 於 2010-6-12 18:45 發表
不如整場大清水加布袋澳食海鮮啦,邊日好呢?

正wor. 大清水3鐵...但大清水好多車...
作者: rockiec    時間: 2010-6-13 05:30
睇天文台ge 天氣雲圖,
依家至9點度有好大舊雲團,
但之後無晒雲喎!

可以諗下遲少少出發!

http://www.hko.gov.hk/wxinfo/radars/radarc.htm?pv_mode=playback
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-13 05:34
SORRY...去左睇波,仲未訓,今朝唔黎啦~~
作者: gforce    時間: 2010-6-13 05:34
雷 暴 警 告
天 文 台 在 6 月 13 日 上 午 12 時 05 分 發 出 雷 暴 警 告 , 有
效 時 間 至 今 日 上 午 6 時 正 , 預 料 香 港 有 幾 陣 狂 風 雷
暴 。 預 料 高 達 每 小 時 70 公 里 或 以 上 的 陣 風 吹 襲 香 港 。

活動取消
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-13 05:42
唉....尋晚仲咁好天
估唔到今日有狂風雷暴
係唔係晏少少出車都唔洗諗?

作者: rockiec    時間: 2010-6-13 05:52
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-13 05:42 發表
[size=11.6667px]唉....尋晚仲咁好天
估唔到今日有狂風雷暴
[size=11.6667px]係唔係晏少少出車都唔洗諗?

即使停雨, 路面可能會好滑,
亦都會有水氹都未定...

一則會有危險, 二則對架車唔係咁好
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-13 05:59
有早知無乞兒
早知跟老爸返大陸摘荔枝
....而家為有...再瞓啦,早抖

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2