香港長跑網 - 長跑長友

標題: 香港ITU三項鐵人亞洲盃(2010) [打印本頁]

作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 17:44
標題: 香港ITU三項鐵人亞洲盃(2010)
[attach]13067[/attach]
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 17:45
<預留>
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 17:49
日期已定,請大家好好練習
作者: gforce    時間: 2010-6-26 19:01
今年既贊助商同主辦單位看來十分有睇頭, 相信會攪得有聲有色
作者: 魚蛋明    時間: 2010-6-26 22:08
最短距離有冇半奧參加呢?
十月,唔知夠唔夠時間操得起呢
個人仲係好散煥
作者: Yuk    時間: 2010-6-27 01:53
我上年都玩左全奧.不過單車果度入錯線行錯路搞到行多左個圈
希望今年D分叉口會有清楚少少既指示
作者: ginnywong    時間: 2010-6-27 15:48
原帖由 魚蛋明 於 2010-6-26 22:08 發表
最短距離有冇半奧參加呢?
十月,唔知夠唔夠時間操得起呢
個人仲係好散煥

最短係繽紛組, 係半奧的一半,我都由繽紛組玩起

操唔切又想玩, 可考慮呢個
作者: franklcf    時間: 2010-6-29 10:24
有冇人今年玩雷利長征 23-24/10? 同itu 23-24/10撞時間
我吾可以幫我d 隊友做極地電兔
作者: 三水豆腐    時間: 2010-6-29 10:41
緊係玩ITU啦
作者: kito807    時間: 2010-6-29 10:48
原帖由 franklcf 於 2010-6-29 10:24 發表
有冇人今年玩雷利長征 23-24/10? 同itu 23-24/10撞時間
我吾可以幫我d 隊友做極地電兔

itu 啦!!

雷利條路怪怪地, 行完落島區要坐mtr 過海再行過...... 唔好玩ga....
作者: wong.siufu    時間: 2010-6-29 10:52
係呢,哩個比賽場地也是科學園嗎?
作者: franklcf    時間: 2010-6-29 11:33
原帖由 kito807 於 2010-6-29 10:48 發表

itu 啦!!

雷利條路怪怪地, 行完落島區要坐mtr 過海再行過...... 唔好玩ga....

水陸又揰苗圃.
我玩苗圃...已經報左 單人 精英組
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-29 11:42
原帖由 wong.siufu 於 2010-6-29 10:52 發表
係呢,哩個比賽場地也是科學園嗎?

會响迪士尼玩, 比一般賽士貴 d 架,  仲有4 个月去提升狀態,

作者: loudspeaker    時間: 2010-6-29 11:44
原帖由 franklcf 於 2010-6-29 11:33 發表

水陸又揰苗圃.
我玩苗圃...已經報左 單人 精英組

苗圃我又玩呀, 今年第一次學人行下山, 跟你地學下野
作者: newfoot    時間: 2010-6-29 13:23
玩玩玩
作者: sunnyyip    時間: 2010-6-30 01:14
想唔玩都唔得, 今年局住要報...
作者: gforce    時間: 2010-6-30 13:56
原帖由 sunnyyip 於 2010-6-30 01:14 發表
想唔玩都唔得, 今年局住要報...

上年氣氛真係唔錯,值得一玩
作者: swimbikerunner    時間: 2010-7-7 01:27
已經可以報名了。
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 17:40
10月23日(星期六)

Fun Distance (Swim 250m / Bike 10km / 2.5km)

1.
2.
3.
.
.
.

10月24日(星期日)

Sprint Distance (Swim 750m / Bike 20km / 5km)

1.
2.
3.
.
.
.

Olympic Distance (Swim 1500m / Bike 40km / Run 10km)

1. 馬王
2.
3.
.
.
.

更多資料:
http://www.sportsoho.com/pg/match/read/305912/itu-

作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 17:42
全年最重要的比賽,希望多d人一齊去玩

到時我件新戰衣會正式上陣
作者: key    時間: 2010-7-7 17:57
10月23日(星期六)

Fun Distance (Swim 250m / Bike 10km / 2.5km)

1.
2.
3.
.
.
.

10月24日(星期日)

Sprint Distance (Swim 750m / Bike 20km / 5km)

1.
2.
3.
.
.
.

Olympic Distance (Swim 1500m / Bike 40km / Run 10km)

1. 馬王
2. key
3.
.
.
.
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-7 18:04
原帖由 上水馬王 於 2010-7-7 17:42 發表

馬王兄:

如果報名,可唔可以而家就Book定坐你車?
冇便車都幾煩
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 18:07
原帖由 wong.siufu 於 2010-7-7 18:04 發表

馬王兄:

如果報名,可唔可以而家就Book定坐你車?
冇便車都幾煩

你係咪玩全奧距離先?  
你玩既話一定support你
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-7 18:14
原帖由 上水馬王 於 2010-7-7 18:07 發表

你係咪玩全奧距離先?  
你玩既話一定support你

全奧距離!!!
比馬王兄嚇一嚇,又淆淆地tim
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 18:31
原帖由 wong.siufu 於 2010-7-7 18:14 發表

全奧距離!!!
比馬王兄嚇一嚇,又淆淆地tim

無記錯既話半奧同全奧比賽時間相差最小一個鐘,最早的全奧會在六點幾七點起步,所以如果你跟我車既話要好鬼早起身。

唔知阿傑&魚蛋明三個係咪都會玩半奧?係既話你地可以考慮一齊call van出。
作者: kopo1128    時間: 2010-7-7 18:36
唔使CALL VAN. 如果唔嫌早, 大會有車在上水接送. 好似4點半左右由上水開出. 我記得上年太緊張, 最後成晚都冇瞓就出發!!
作者: swimbikerunner    時間: 2010-7-7 18:59
唔洗0係最重要既比賽前著下件新戰衣先?
話時話,係咩樣透露下吧。

原帖由 上水馬王 於 2010-7-7 17:42 發表

作者: kito807    時間: 2010-7-7 19:09
原帖由 kopo1128 於 2010-7-7 18:36 發表
唔使CALL VAN. 如果唔嫌早, 大會有車在上水接送. 好似4點半左右由上水開出. 我記得上年太緊張, 最後成晚都冇瞓就出發!!

如果得上水車都會打的過上水啦, CALL VAN 直入場地好重皮!!
作者: kopo1128    時間: 2010-7-7 19:43
原帖由 kito807 於 2010-7-7 19:09 發表

如果得上水車都會打的過上水啦, CALL VAN 直入場地好重皮!!

我記得上水係第一站, 跟手會去大埔, 沙田, 荃灣, 最後先入廸士尼, 所以應該唔使專登入黎上水等.
作者: gforce    時間: 2010-7-7 19:58
原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-7 18:59 發表

比賽最好任可新野都唔好試!
作者: gforce    時間: 2010-7-7 19:59
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
.
作者: kopo1128    時間: 2010-7-7 20:03
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6.
7.
8.
作者: 三水豆腐    時間: 2010-7-7 20:30
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7.
8.
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 21:27
原帖由 kopo1128 於 2010-7-7 18:36 發表

係喎,到時應該會有大會車 不過我點會渣車去
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 21:29
原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-7 18:59 發表
話時話,係咩樣透露下吧。

當然會,仲要試足佢三個月!
佢咪就係我地長跑網既鐵人衫囉
作者: rockiec    時間: 2010-7-7 21:49
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
8.

個個都係玩全奧噃!!
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 22:43
10月23日(星期六)

Fun Distance (Swim 250m / Bike 10km / Run 2.5km)
1.
2.
3.

10月24日(星期日)

Sprint Distance (Swim 750m / Bike 20km / Run 5km)
1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
8.
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-7 22:44
其實我想報埋Fun組,博番個豬肉獎開心下,不過睇下到時狀態點樣先
作者: loudspeaker    時間: 2010-7-7 22:46
10月23日(星期六)

Fun Distance (Swim 250m / Bike 10km / Run 2.5km)
1.
2.
3.

10月24日(星期日)

Sprint Distance (Swim 750m / Bike 20km / Run 5km)
1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
8. loudspeaker
作者: drexler    時間: 2010-7-7 22:55
考慮OD or SD 中....
作者: 魚蛋明    時間: 2010-7-7 23:05
我仲諗緊.....
未解決到游水個一部份
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-7 23:08
傑兄,你報邊個?
我在諗緊係咪報半奧
作者: franklcf    時間: 2010-7-8 11:38
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
9. franklcf (Frankie)
作者: kito807    時間: 2010-7-8 11:49
原帖由 wong.siufu 於 2010-7-7 23:08 發表
傑兄,你報邊個?
我在諗緊係咪報半奧

如果有人陪, 你半奧我又半奧呀!
作者: RowerBee    時間: 2010-7-8 12:04
原帖由 魚蛋明 於 2010-7-7 23:05 發表
我仲諗緊.....
未解決到游水個一部份

X 2, 今年應該玩 FUN DIS先, 不過都係再考慮下先~~
作者: gforce    時間: 2010-7-8 13:12
原帖由 kito807 於 2010-7-8 11:49 發表

sprint! sprint! sprint!
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-8 14:22
原帖由 kito807 於 2010-7-8 11:49 發表

原帖由 orce 於 2010-7-8 13:12 發表
sprint! sprint! sprint!

而家係泳池可以一口氣游1Km蛙式,比賽係10月,應該應付到
問題係游"海”∼∼
又驚淆多次

再諗諗先....

作者: 上水馬王    時間: 2010-7-8 16:34
原帖由 wong.siufu 於 2010-7-8 14:22 發表

問題係游"海”∼∼
又驚淆多次

再諗諗先....

一定要出海練
作者: swimbikerunner    時間: 2010-7-8 16:47
各位ching ctse真係"近"!全部都報Olympic Distance,我暫時都係打報Fun race, 睇下八九月兩個比賽咩景況先再決定。
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-8 16:49
原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-8 16:47 發表
各位ching ctse真係"近"!全部都報Olympic Distance,我暫時都係打報Fun race, 睇下八九月兩個比賽咩景況先再決定。

小弟都係由Fun組開始玩起的,到時你會越玩就越長,越長就越開心!
作者: swimbikerunner    時間: 2010-7-8 16:53
小虎兄,相信你無問題既。我用自由式慢游度10零個塘,之後去海灘游覺得好舒服,好浮。

不過我真係無速度!係咪用浮板練踢腳會有幫助呢?

原帖由 wong.siufu 於 2010-7-8 14:22 發表

問題係游"海”∼∼
又驚淆多次

再諗諗先....

作者: wong.siufu    時間: 2010-7-8 17:34
原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-8 16:53 發表
小虎兄,相信你無問題既。我用自由式慢游度10零個塘,之後去海灘游覺得好舒服,好浮。

不過我真係無速度!係咪用浮板練踢腳會有幫助呢?

多謝鼓勵

>不過我真係無速度
比dd壓力自己就可以練速度嘛,既然你都可以”慢游度10零個塘”
例如今次用左10分鐘,下一個round咪游9分半羅
游下游下就有速度啦
另外,游水都有interval練嘛

我唔識自由式啊.
不過係泳池游個時,見到d小朋友都係用浮板練踢腳既

聽而家班跑友講,三項游既算係長途,踢腳用來平衡而已
去水係靠對手,我未到哩個境界,只係轉述個意思

作者: key    時間: 2010-7-8 18:27

問題係游"海”∼∼
又驚淆多次

再諗諗先....

參加多幾次水陸兩項, 就會好快可以克服對海嘅恐懼   
作者: 得得地    時間: 2010-7-8 18:35
我諗住今年學同練, 下年先開始.
毒品嘅誘惑, 的確好犀利 !

唔好引我......   
作者: key    時間: 2010-7-8 18:37
原帖由 得得地 於 2010-7-8 18:35 發表
我諗住今年學同練, 下年先開始.
毒品嘅誘惑, 的確好犀利 !

唔好引我......   

唔好等下年啦,參加fun distance先啦,fun distance練習嘅時間少好多架   
作者: 靜水    時間: 2010-7-8 18:48
上年第一次玩半奥,好好玩,中咗毒,今年想玩全奥,不過練水游自由式游到2,3K間唔中好易脚趾公抽筋,唔知有セ方法可以令自已放心D呢??我成日担心,萬一抽筋時啲獨木舟睇唔到就麻煩?  唔知各位Ching有冇的令我放心辦法?
作者: key    時間: 2010-7-8 23:05
原帖由 靜水 於 2010-7-8 18:48 發表
上年第一次玩半奥,好好玩,中咗毒,今年想玩全奥,不過練水游自由式游到2,3K間唔中好易脚趾公抽筋,唔知有セ方法可以令自已放心D呢??我成日担心,萬一抽筋時啲獨木舟睇唔 ...

靜水兄, 游自由脚抽筋唔緊要, 試吓齋用手游, 相反, 手抽筋就用蛙腳繼續游, 如果成身都抽, 先至叫獨木舟.
不過, ching用自由都游倒2,3K, 比賽全奧實no problem
作者: sunnyyip    時間: 2010-7-8 23:56
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-9 10:19
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-9 10:23

傑兄:
一齊半奧啦

仲有時間,要克服既,一定克服到,think positive

反正8.1游375m,9.26游500m,咁10.23游750m都好合理!
作者: bmc    時間: 2010-7-9 11:51
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1.
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
12.BMC
作者: bmc    時間: 2010-7-9 11:54

問題係游"海”∼∼
又驚淆多次

再諗諗先....

洗麥驚,游多幾次海,慢慢淆返來咪得攞
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-9 13:06
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1. 王小虎
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
12.BMC
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-9 13:07
原帖由 bmc 於 2010-7-9 11:54 發表

洗麥驚,游多幾次海,慢慢淆返來咪得攞

BMC兄:
報左啦
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-9 13:11
原帖由 wong.siufu 於 2010-7-9 10:23 發表

傑兄:
一齊半奧啦

仲有時間,要克服既,一定克服到,think positive

反正8.1游375m,9.26游500m,咁10.23游750m都好合理!

GOOD!小虎已經好勁啦,我第一年玩都未敢報半奧……

而家操仲有時間,大家努力哦!
作者: 靜水    時間: 2010-7-9 13:37
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1. 王小虎
2.
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
12.BMC
13. 靜水

唔該Key ching指點,到時脚抽筋就游背泳啦。
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-9 14:14
原帖由 上水馬王 於 2010-7-9 13:11 發表
GOOD!小虎已經好勁啦,我第一年玩都未敢報半奧……

而家操仲有時間,大家努力哦!

都係有大家的鼓勵
特別係北區之友,互相鼓勵,互相鞭策
作者: kito807    時間: 2010-7-9 15:12
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1. 王小虎
2. 傑
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
12.BMC
13. 靜水
作者: kito807    時間: 2010-7-9 15:18
報左名等通知俾錢~~
作者: kopo1128    時間: 2010-7-9 15:48
原帖由 靜水 於 2010-7-8 18:48 發表
上年第一次玩半奥,好好玩,中咗毒,今年想玩全奥,不過練水游自由式游到2,3K間唔中好易脚趾公抽筋,唔知有セ方法可以令自已放心D呢??我成日担心,萬一抽筋時啲獨木舟睇唔 ...

游長途, 間唔中腳趾公會好易抽筋, 我都有呢個問題, 遇上咁既情況, 通常我會响踢水的時候做交叉腳, 用另一隻腳來踢鬆抽筋的腳趾, 通常好快就會鬆番. 不過到小腿抽筋時, 就會麻煩d, 遇到此情況, 就會轉為背泳姿勢, 用手划水至抽筋停止. 記緊要鎮定同個身要放鬆!!!
作者: kito807    時間: 2010-7-9 17:38
原帖由 kopo1128 於 2010-7-9 15:48 發表

游長途, 間唔中腳趾公會好易抽筋, 我都有呢個問題, 遇上咁既情況, 通常我會响踢水的時候做交叉腳, 用另一隻腳來踢鬆抽筋的腳趾, 通常好快就會鬆番. 不過到小腿抽筋時, 就會麻煩d, 遇到此情況, 就會轉為背泳 ...

游到抽筋會唔會湡溺架
作者: franklcf    時間: 2010-7-9 18:18
原帖由 kito807 於 2010-7-9 17:38 發表

游到抽筋會唔會湡溺架

抽根預少事,中如來神掌同天殘腳重慘.
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-9 18:33
原帖由 kito807 於 2010-7-9 17:38 發表

游到抽筋會唔會湡溺架

真係發生既話,首先唔好緊張.
係有時間給自己處理.

可以吸口氣,之後用手拉直抽根位置,慢慢黎係冇問題
最怕係自亂陣腳

講就咁講,我都未處理過
作者: 馬神    時間: 2010-7-9 21:22
原帖由 魚蛋明 於 7-7-2010 23:05 發表
我仲諗緊.....
未解決到游水個一部份

未解決到游水個一部份 x 3

好想感受下.....
作者: drexler    時間: 2010-7-11 23:26
10月23日(星期六)

1.
2.
3.

10月24日(星期日)

1. 王小虎
2. 傑
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
12.BMC
13. 靜水
14. Jeff
作者: RowerBee    時間: 2010-7-15 00:07
10月23日(星期六)

1. aR Bee
2.
3.

10月24日(星期日)

1. 王小虎
2. 傑
3.

1. 馬王
2. key
3. Jason
4. Ginny
5. Kopo
6. 三水
7. rockiec
10. Sunny
11. Rico
12.BMC
13. 靜水
14. Jeff
作者: ginnywong    時間: 2010-7-15 13:33
Ar Bee:你可以試下玩 Sprint啦
作者: RowerBee    時間: 2010-7-16 00:05
原帖由 ginnywong 於 2010-7-15 13:33 發表
Ar Bee:你可以試下玩 Sprint啦

Ginny, 我比較想一步一步黎啊, 好似長跑咁, 一開始係10K FOR FUN > 做時間 > 再跑長O的 > 再做時間 > 跑全馬 > 再玩O的更長距離而又具挑戰性O既比賽^^

我依家星期一,三,五朝早上上緊康文署O既泳班呀, 我有體能,但硬係游唔得長, 激死!!
所以希望Lee 2,3個月係游水方面下多O的功夫,
集中改返好O的技術, 最緊要要將放鬆O的個人變成習慣,
一下一下, 游得舒服又去水O既~~
短期目標係: 可以無間斷地游O的長距離, 建立返游水個信心

其次係諗緊報唔報8月1日個個, LEISURE 咁玩, 游蛙式試下個海,
如果LEE個唔玩9月12日大尾篤個個都一定報~

然後, 926希望可以全游自由式, 再拎下O的轉項經驗, 去到 ITU 就做時間!!!~~

P.S: 其實上完女鐵人班之後玩個個水陸賽@泳池已經比起上年學校考試200m 快左O的,
希望黎緊可以睇住自己進步, 踏出第一步, 挑戰大海!!!

順便一問, 有冇師兄姐知 ITU Olympic 個個"公開接力"仲有冇細分女子,男子, 混合架!? THX~~

作者: kito807    時間: 2010-7-16 00:13
原帖由 RowerBee 於 2010-7-16 00:05 發表

Ginny, 我比較想一步一步黎啊, 好似長跑咁, 一開始係10K FOR FUN > 做時間 > 再跑長O的 > 再做時間 > 跑全馬 > 再玩O的更長距離而又具挑戰性O既比賽^^

我依家星期一,三,五朝早上上緊康文署O既泳班呀, 我有體能 ...

FUN 太短喇, 而且同其他兩個距離又唔係同一日, 覺得0個日無咁熱鬧無咁好玩, CTSE 都係考慮下SPRINT 啦~
作者: franklcf    時間: 2010-7-16 00:20
標題: 回復 78# 的帖子
係啦, 我上年第一次玩都係由sprint開始, 冇問題wor, 又吾洗快, 玩耐d enjoy吓個過程, 玩耐d可以攞既經驗都豐富d, 過癮d ma. 比人影倒既相都多好多ga.
作者: swimbikerunner    時間: 2010-7-16 00:22
報左1/8同26/9,試下咩成績先然後再考慮報FUN定SPRINT囉。我打算都係咁。
作者: ginnywong    時間: 2010-7-16 13:25
原帖由 RowerBee 於 2010-7-16 00:05 發表

我依家星期一,三,五朝早上上緊康文署O既泳班呀, 我有體能 ...

你咁有plan, 低讚!游水真係要好花時間, 你決心克服佢, 我無限量支持。不過唔好心急, 游水唔係咁易有進步, 比多d時間自己
至於游海, 你可以星期六同我同jason一齊去黃金海岸喎, 下次我地的時候約你埋你呀

8月1 號報啦, 賽程同大致926一樣, 可以當賽前練習, 記低時間, 睇下到925有幾大進步

你衣家唔洗練艇咩?如果唔洗, 朝早可以搵你培跑, 或者睇下你游水, 加操喎!
作者: kopo1128    時間: 2010-7-16 21:13
剛剛透過SPORTSOHO報左ITU的OD!! 希望抽中去台灣墾丁玩埋70.3. 咁就PERFECTO 嘞!!

你地都快D報啦, 9折+有獎抽!!! 22/7就DEADLINE!!
作者: 馬神    時間: 2010-7-16 23:25
原帖由 kopo1128 於 16-7-2010 21:13 發表
剛剛透過SPORTSOHO報左ITU的OD!! 希望抽中去台灣墾丁玩埋70.3. 咁就PERFECTO 嘞!!

你地都快D報啦, 9折+有獎抽!!! 22/7就DEADLINE!!

唔係玩OD, 係咪一樣有9折+有獎抽 ?
作者: RowerBee    時間: 2010-7-17 01:06
原帖由 kito807 於 2010-7-16 00:13 發表

FUN 太短喇, 而且同其他兩個距離又唔係同一日, 覺得0個日無咁熱鬧無咁好玩, CTSE 都係考慮下SPRINT 啦~

師兄你又岩, 如果我游水得, 我想玩 Olympic tim, HAHA&not;&not;因為我太鐘意玩耐力運動喇!!
其實 Fun 對我黎講真係太短, 一陣間就玩完,
不過我諗我點都要試左係海度游一次先再決定, 游水對我黎講實在太辛苦...太辛苦喇
我依家上堂仲搵緊O的水感

第二個考慮係, 我玩完Fun Dis, 第2日可能會再夾O的同學仔玩埋 Olympic Dis. O既 Relay^^
作者: RowerBee    時間: 2010-7-17 01:29
原帖由 ginnywong 於 2010-7-16 13:25 發表

你咁有plan, 低讚!游水真係要好花時間, 你決心克服佢, 我無限量支持。不過唔好心急, 游水唔係咁易有進步, 比多d時間自己
至於游海, 你可以星期六同我同jason一齊去黃金海岸喎, 下次我地的時候約你埋你呀

8月 ...

Many THX!!, 多謝你呀!!太好喇, 可以有伴去游下海,
但因為仲有一個月就大專賽, 星期六O的水課(ROWING) 會有Program 要練, 走不得 >.<
等8月22日打後再同你夾時間呀, Ginny!!

8月1日那個, 我下星期初去游兩轉水試下用蛙式+自由式可以唔斷氣咁游幾奈, 星期二之前再覆你玩唔玩呀~~

練艇,  要架!! 不過我可以取捨抽時間係朝早練下自己更鐘意O既運動~~~HAHAHA
你有特定時間練跑練水嗎? 我7月份星期1,3,5 上游水堂, 2,4可以一起練跑/ 游水嗎^^?
作者: 山海赤子    時間: 2010-7-17 13:42
ar Bee 好勤力, 明日之星

作者: ginnywong    時間: 2010-7-17 14:01
原帖由 RowerBee 於 2010-7-17 01:29 發表

Many THX!!, 多謝你呀!!太好喇, 可以有伴去游下海,
但因為仲有一個月就大專賽, 星期六O的水課(ROWING) 會有Program 要練, 走不得 >.<
等8月22日打後再同你夾時間呀, Ginny!!

8月1日那個, 我下星期初去游兩 ...

我星期二通常都會跑長課(都只係15k), 你同我的速度差不多, 我打比你約時間
作者: 孱鐵    時間: 2010-7-19 15:02
原帖由 kopo1128 於 2010-7-16 21:13 發表

點解準備透過SPORTSOHO 報ITU的OD唔係話有獎抽+有9折嘅咩?
唔明點解都係要俾HK$405嘅?? 到底係已經係折咗還是我選擇錯誤

所以我宜家還未報名
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-19 15:24
原帖由 孱鐵 於 2010-7-19 15:02 發表
點解準備透過SPORTSOHO 報ITU的OD唔係話有獎抽+有9折嘅咩?
唔明點解都係要俾HK$405嘅?? 到底係已經係折咗還是我選擇錯誤

所以我宜家還未報名

孱鐵兄:
OD要$450 (early bird),咁9折咪$405
應該冇計錯
作者: kito807    時間: 2010-7-19 15:46
原帖由 孱鐵 於 2010-7-19 15:02 發表

所以我宜家還未報名

SOHO 度報名我覺得好麻煩, 都係去返三鐵總會度online 報名算了
作者: 孱鐵    時間: 2010-7-19 16:26
原帖由 kito807 於 2010-7-19 15:46 發表

SOHO 度報名我覺得好麻煩, 都係去返三鐵總會度online 報名算了

阿傑,

唔該晒!!

點都記唔起上年嘅報名價錢, 但今年總覺得好似貴咗好多吓..

不過貪玩冇法子啦
作者: loudspeaker    時間: 2010-7-19 22:48
原帖由 kito807 於 2010-7-19 15:46 發表

用 sportsoho 報名都系redirect 去總會個 online page, 但是 transportation 點解沒有
打價錢? 5 通到時上車交錢?
作者: 馬神    時間: 2010-7-19 22:53
原帖由 loudspeaker 於 19-7-2010 22:48 發表

用 sportsoho 報名都系redirect 去總會個 online page, 但是 transportation 點解沒有
打價錢? 5 通到時上車交錢?

好似好多問題 .... 唔知半奧要幾多銀兩呢?
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-19 23:28
馬神兄:

半奧$250 (early bird)
作者: 馬神    時間: 2010-7-20 20:27
原帖由 wong.siufu 於 19-7-2010 23:28 發表
馬神兄:

半奧$250 (early bird)

哦, ic .... thx 小虎兄, 請問幾時deadline early bird
作者: wong.siufu    時間: 2010-7-20 23:06
原帖由 馬神 於 2010-7-20 20:27 發表
哦, ic .... thx 小虎兄, 請問幾時deadline early bird " />" />hj" />" />h

EarlyBird 優先報名2/7 - 15/8/2010
之後就:
StandardFee
一般報名16/8 - 10/9/2010, $400
作者: drexler    時間: 2010-7-21 09:13
上年QD 幾點開始?
作者: 馬神    時間: 2010-7-21 13:09
原帖由 wong.siufu 於 20-7-2010 23:06 發表

EarlyBird 優先報名2/7 - 15/8/2010
之後就:
StandardFee 一般報名16/8 - 10/9/2010, $400

謝謝小虎兄information, thx, 仲有時間考慮一下先
作者: frankie28    時間: 2010-7-21 19:03
我想問ITU個transportation係點? 由邊到出發至比賽場地呢?

thanks

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2