香港長跑網 - 長跑長友

標題: TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!! [打印本頁]

作者: iceberg99    時間: 2010-6-20 23:14
標題: TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!
TKO毅行 T隊 K隊 O隊 (support team) 操山 go Go GO!!!
年齡:18-100歲
要求:   1. IQ高低均可但EQ要高
            2. 識行識走 (上斜上石級行, 落斜及平路慢跑)
            3. 要相信凡事有可能
            4. 千祈唔好怕慢會影響隊友, 但亦唔好嫌隊友跑得慢
            5. 曾參加TKO星期三或星期六約跑活動
名額:正選8人, 後備2人
            (可先試玩, 覺得好玩先決定參加, 但通常試過都會想玩, 因為真係好好玩)
人工智能報名:
正選:
1. 大雄 (0576隊長)
2. iceberg (0709隊長)
3. 哈利
4. wty
5. 活活
6.
7.
8.

有興趣加入, 正在考慮:
1. 馬拉友
2. Bolo
3. Rockiec
4. 牛牛
5. 明

==============================================================

有用資料:
麥理浩徑概覽 http://www.discoverhongkong.com/ ... tdoors/tc/tour.html

路線
距離(km)標距柱  

小時難度
1北潭涌浪茄10.6M00M213
2浪茄北潭凹13.5M22M485
3北潭凹企嶺下10.2M48M684
4企嶺下大老山12.7M69M945
5大老山大埔公路10.6M94M1153
6大埔公路城門4.6M116M1241.5
7城門鉛礦坳6.2M125M1372.5
8鉛礦坳荃錦公路9.7M138M1564
9荃錦公路田夫仔6.3M157M1682.5
田夫仔
屯門
15.6
M169
M1855

操練紀錄 " />" />
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11862&page=5#pid653269

作者: 非比    時間: 2010-6-21 01:03
TKO毅行AB隊加油!!!預祝毅行成功!!!

有機會的話非比想黎跟操
作者: jogging_cat    時間: 2010-6-21 08:11
TKO 毅行A及B隊加油,祝早日揾齊隊員正式開操。兩隊都有好成績。
我都想體會吓大家既操練,不過我對行山完全無認識,又好驚行唔到,就算學人做十卜都未必做得到。算把啦。
作者: 零下十度    時間: 2010-6-21 12:19
毅行隊加油
如果唔嫌我慢既話我都想跟隊操下山
作者: kan0902    時間: 2010-6-21 12:57
有機會
我也想跟你地一齊跟操
因為仲未試晒咁多段
一薺操 好玩D
作者: batigoal    時間: 2010-6-21 14:08
原帖由 烏拉 於 2010-6-21 14:05 發表
TKO 毅行A及B隊加油,祝早日揾齊隊員正式開操。兩隊都有好成績。
我都想體會吓大家既操練,不過我對行山完全無認識,又好驚行唔到,就算學人做十卜都未必做得到。算把啦。

X2

X3 加油~~  有機會一齊操
作者: 狗哥    時間: 2010-6-21 14:13
X9

加油加油~ 有機會夾到時間就去凸
擊你地

作者: 火仔11    時間: 2010-6-21 16:59
X11
作者: shogikin    時間: 2010-6-21 17:06
咁幫lulu寫埋
X10
作者: kf    時間: 2010-6-21 18:03
X8
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-21 20:23
原帖由 batigoal 於 2010-6-21 14:08 發表

X3 加油~~  有機會一齊操 " />" />

batbat, 你係咪已經有着落? 如果未有歡迎加入!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-21 23:22
多謝比比, cat cat, lulu, kankan, 烏拉, batbat, 狗狗, 火火, kinkin, kf 既鼓勵, 我哋會全力以赴...........................去搵腳!

歡迎大家一齊嚟操練,不過唔好嫌我哋慢!

作者: -R-    時間: 2010-6-21 23:53
X7
作者: cu83    時間: 2010-6-22 05:40
X6
作者: wadee    時間: 2010-6-22 05:56
x12

作者: 上水馬王    時間: 2010-6-22 13:00
X484
作者: 迪迪仔    時間: 2010-6-22 22:06
X901
作者: 明跟人生跑    時間: 2010-6-22 23:11
[quote]原帖由 cu83 於 2010-6-22 05:40 發表

登錄/註冊後可看大圖

TKO 毅行A及B隊加油,起錨

作者: 零下十度    時間: 2010-6-23 11:04
加油,加油,大雄隊長,唔知你地幾時再操山呢~~
作者: 快活人    時間: 2010-6-23 13:48
嘩~~~可5可以跟住操先ar . 我怕跟5上你地ar . 後補位置好dwor ~~
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-6-23 14:06
TKO出兩隊好強呀, 大家要努力加油呀, 我會幫大家打氣~
作者: 711MF    時間: 2010-6-23 14:10
作者: 肥哥哥KC    時間: 2010-6-23 14:17
x999

作者: 街坊鄭    時間: 2010-6-23 14:18
原帖由 大圍新跑手 於 2010-6-23 14:06 發表
大圍,今年你冇玩咩.
作者: hkyen    時間: 2010-6-23 19:44
原帖由 零下十度 於 2010-6-23 11:04 發表
加油,加油,大雄隊長,唔知你地幾時再操山呢~~hgjD088" />" />hj

我都想跟操山
但唔知唔係TKO人得唔得呢
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 00:13
原帖由 快活人 於 2010-6-23 13:48 發表
嘩~~~可5可以跟住操先ar . 我怕跟5上你地ar . 後補位置好dwor ~~

活活ctse, 請唔好擔心, 因為隊員名單好遲先改都得 (比賽當日改都得), 放心, 冇壓力!

妳乜野時間可以操得山?
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 00:15
原帖由 零下十度 於 2010-6-23 11:04 發表
加油,加油,大雄隊長,唔知你地幾時再操山呢~~hgjD088" />" />hj

lulu姐, 操山一定預埋妳, 不過今個星期可能夾唔到.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 00:17
原帖由 hkyen 於 2010-6-23 19:44 發表

我都想跟操山" />" />hjghk
但唔知唔係TKO人得唔得呢 " />" />hjkhbnmj

絕對歡迎!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 00:20
多謝R校長, cu83, wadee, 迪迪仔, 明師兄, 711mf及kc鼓勵, 我哋一定唔會令你哋失望!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 00:27
原帖由 大圍新跑手 於 2010-6-23 14:06 發表

大圍師兄, 馬王師兄, R校長, 你哋一定補到架! 記住照操呀!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 00:28
TKO毅行A隊及B隊成員大招募
要求:  1. IQ高低均可但EQ要高
            3. 要相信凡事有可能
            (可先試玩, 覺得好玩先決定參加, 但通常試過都會想玩, 因為真係好好玩)
人工智能報名:
正選:
1. 大雄 (A隊隊長)
2. iceberg (B隊隊長)
3. 哈利
4. wty
5. 活活
6.
7.
8.

後備:
1.
2.

1. 馬拉友
2. Bolo
3. Rockiec

作者: 大圍新跑手    時間: 2010-6-24 09:32
原帖由 大雄2009 於 2010-6-24 00:27 發表

大圍師兄, 馬王師兄, R校長, 你哋一定補到架! 記住照操呀! " />" />

我諗都係時候開操啦~
作者: 快活人    時間: 2010-6-24 13:22
原帖由 大雄2009 於 2010-6-24 00:13 發表

活活ctse, 請唔好擔心, 因為隊員名單好遲先改都得 (比賽當日改都得), 放心, 冇壓力!

妳乜野時間可以操得山?

我暫時除左7月4日, 24,25 ,31 及 8月1外
其他日子的 6,日都ok~~
但我c5c 自己操1,2次大清先ar . 5係我怕落後你地好遠 ~~~  
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 22:12
TKO毅行AB隊訓練1:
日期:26/6/2010 (星期六)
集合時間及地點:5:30pm於麥徑第4段入口(西沙路水浪窩)
                        或4:45pm於西貢碼頭巴士總站公厠前空地
行程及預計時間:
1. 第4段 企嶺下 - 基維爾營地 03:00 (12.7K)
2. 第5段 基維爾營地 - 沙田凹 00:45 (3K)
3. 特訓 (地點待定, 多數會在黃大仙地鐵站附近)

備註:1. 請自備約2L水, 手提電筒(LED胆果種), 有胸帶及腰帶背囊, 行李越輕越好.
         2. 接近基維爾營地路段有機會看到螢火蟲.
         3. 此兩段沿途可看到西貢, 沙田及九龍美麗夜景.

4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
1. 大雄 (西貢巴士站集合)
2. WTY
3. 哈利 (西貢巴士站集合)
4.
5.
6.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

作者: 阿聰    時間: 2010-6-24 22:30
大雄哥, 唔好意思嘞
自己體力問題, 連跟操山都冇能力做到
唯有精神上支持你地呀.....
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 22:50
原帖由 快活人 於 2010-6-24 13:22 發表

我暫時除左7月4日, 24,25 ,31 及 8月1外
其他日子的 6,日都ok~~
但我c5c 自己操1,2次大清先ar . 5係我怕落後你地好遠 ~~~  

活活, 我哋今次只操一又三分一段, 目標時間定得好鬆動, 主要目的係想試吓夜行同欣賞夜景. 有時間可來試吓腳.
作者: 狗哥    時間: 2010-6-24 22:57
原帖由 大雄2009 於 2010-6-24 22:50 發表

活活, 我哋今次只操一又三分一段, 目標時間定得好鬆動, 主要目的係想試吓夜行同欣賞夜景. 有時間可來試吓腳.

大雄哥 & TKO隊隊員大家要小心,雖然係路短但

- 夜行
- 天文台預報果日天氣幾差下,係大金鐘附近行走要小心d,真係天雨路滑幾危險下
- 電筒要防水...同最好有士啤電筒/電以防萬一
- 你預既時間,獅子亭間士多好可能已關...到時可能要落到慈雲山/鳳德先可以開餐暖肚

祝操練順利~
作者: SammyTO    時間: 2010-6-24 23:10
標題: 回復 35# 的帖子
集合時間及地點:5:30pm於麥徑第4段入口(西沙路水浪窩)
行程及預計時間:
1. 第4段 企嶺下 - 基維爾營地 03:00 (12.7K)
2. 第5段 基維爾營地 - 沙田凹 00:45 (3K)
3. 特訓 (地點待定, 多數會在黃大仙地鐵站附近)

備註:1. 請自備約2L水, 手提電筒(LED胆果種), 有胸帶及腰帶背囊, 行李越輕越好.
         2. 接近基維爾營地路段有機會看到螢火蟲.
         3. 此兩段沿途可看到西貢, 沙田及九龍美麗夜景.
         4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
1. 大雄 (西貢巴士站集合)
2. WTY
3. 哈利 (西貢巴士站集合)
4. Sammy TO ((西貢巴士站集合)
5.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 23:11
原帖由 狗哥 於 2010-6-24 22:57 發表

大雄哥 & TKO隊隊員大家要小心,雖然係路短但

- 夜行
- 天文台預報果日天氣幾差下,係大金鐘附近行走要小心d,真係天雨路滑幾危險下
- 電筒要防水...同最好有士啤電筒/電以防萬一
- 你預既時間,獅子亭 ...

多謝狗哥過料, 果日如果行雷就會取消, 落雨都會照練. 我哋過大金鐘時應該天未黑晒, 所以會比較安全.
作者: 馬拉    時間: 2010-6-24 23:15
原帖由 大雄2009 於 2010-6-24 22:12 發表
行程及預計時間:
1. 第4段 企嶺下  ...

大雄哥,本來都好想來跟操再試腳,
唯因星期日一早陪太太去大陸幾日,所以星期六操夜山驚太夜!
下次啦!祝你地成功!
作者: 非比    時間: 2010-6-24 23:24
原帖由 大雄2009 於 2010-6-24 22:12 發表
行程及預計時間:

溫提: 星期六天氣預報有雷暴會落雨, 上山頂時小心有雷暴~~
另如果落雨的話, 建議用膠袋袋返套輕便的衣服或人字拖一對, 操完濕晒可換返套乾淨衫舒舒服服食晚飯, 避免著涼~~

各位加油!!!

作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 23:26
原帖由 SammyTO 於 2010-6-24 23:10 發表
行程及預計時間:

歡迎Sammy師兄加入!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 23:32
原帖由 非比 於 2010-6-24 23:24 發表

溫提: 星期六天氣預報有雷暴會落雨, 上山頂時小心有雷暴~~
另如果落雨的話, 建議用膠袋袋返套輕便的衣服或人字拖一對, 操完濕晒可換返套乾淨衫舒舒服服食晚飯, 避免著涼~~

各位加油!!!" />" />

收到比比, 唔該晒, 到時真係要睇天做人, 不過我哋會緊記安全為上, 唔會勉強.
唔知用行山杖會唔會安全d.
作者: waynekkw    時間: 2010-6-24 23:45
行程及預計時間:

P.S. 隊長記得帶後備電筒, 走夜山唔好咁快(以不扭傷為大前提),
隊員經常保持視線范圍內, 可隔數分鐘呼叫包尾隊員.
必要時十字架都幫不了什麼

登錄/註冊後可看大圖

作者: 大雄2009    時間: 2010-6-24 23:52
原帖由 waynekkw 於 2010-6-24 23:45 發表

P.S. 隊長記得帶後備電筒, 走夜山唔好咁快(以不扭傷為大前提),
隊員經常保持視線范圍內, 可隔數分鐘呼叫包尾隊員.
必要時十字架都幫不了什麼 https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/onionsmilies2/3070 ...

收到! 明日即刻去鴨記入貨, 係咪用3A電果D比較好?
我諗每人帶一隻哨子會好D, 有事可以狂吹通知隊友.
作者: waynekkw    時間: 2010-6-25 00:09
原帖由 大雄2009 於 2010-6-24 23:52 發表

收到! 明日即刻去鴨記入貨, 係咪用3A電果D比較好?
我諗每人帶一隻哨子會好D, 有事可以狂吹通知隊友." />" />

吹雞也幫不了什麼

登錄/註冊後可看大圖

呢隻稳定好多 ENGERGIZE 6 led headlight, 實恵有賣 唔使1舊.

http://www.energizerlightingproducts.com/productlines/trail-finder-series/Pages/HDL33AODE.aspx
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 00:18
原帖由 waynekkw 於 2010-6-25 00:09 發表

吹雞也幫不了什麼

登錄/註冊後可看大圖

呢隻稳定好多 ENGERGIZE 6 led headlight, 實恵有賣 唔使1舊.

http://www.energizerlightingprodu ...

嘩!好得人驚喎, 你哋遇過未呀! 如果跑跑吓多咗幾件點算! 可唔可以分享經驗?

隻頭燈幾有型喎, 一於聽日入貨.
作者: 非比    時間: 2010-6-25 01:09
推介鴨記出品手提電筒, 落雨及大霧時用過走夜山, 完全無問題~~價錢實惠, 好似4X定5X咁上下
個人認為如果大霧時, 用手提好過用頭燈

作者: batigoal    時間: 2010-6-25 10:30
帶後備電筒好過後備電....  如果落雨電筒都耍防水呀~~

打雷就要小心,搵日再玩好過~~  或者搵地方避避...  小心~~
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 10:31
各位隊員早晨.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 10:32
原帖由 非比 於 2010-6-25 01:09 發表
推介鴨記出品手提電筒, 落雨及大霧時用過走夜山, 完全無問題~~價錢實惠, 好似4X定5X咁上下

唔該晒比比CTSE.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 10:33
原帖由 batigoal 於 2010-6-25 10:30 發表
帶後備電筒好過後備電....  如果落雨電筒都耍防水呀~~g" />" />jhlkj

打雷就要小心,搵日再玩好過~~  或者搵地方避避...  小心~~ghjygu" />" />h

多謝CHING提醒, 如天氣唔得我哋會改期!
作者: 馬拉    時間: 2010-6-25 12:36
旱晨…:午安!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 12:37
各位隊友, 記住買埋尾燈比我跟住嚟行呀!
作者: rockiec    時間: 2010-6-25 12:41
大雄 ching,

第一次開操就揀夜行兼水戰, 真係好大挑戰!
而且超高難度, 大大同細路都擔心! 未必嚟到!

祝開操成功!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 12:47
原帖由 rockiec 於 2010-6-25 12:41 發表
大雄 ching,

第一次開操就揀夜行兼水戰, 真係好大挑戰!
而且超高難度, 大大同細路都擔心! 未必嚟到!

祝開操成功!

rockiec ching, 冇問題, 下次一齊玩!
作者: 快活人    時間: 2010-6-25 13:41
我都好想來. 但27號有比賽 ,跟5到操ar ~~
作者: wty16    時間: 2010-6-25 15:28
wty (5.30pm@企嶺下)
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 16:16
天氣預告話明天較早時間會有狂風雷暴, 但黃昏之後天氣應該會好D.
所以可能會影響不大.
作者: Terence86    時間: 2010-6-25 18:53
原帖由 大雄2009 於 2010-6-25 16:16 發表
天氣預告話明天較早時間會有狂風雷暴, 但黃昏之後天氣應該會好D.
所以可能會影響不大.

天氣未必係最理想,但係就係咁先最好玩同有挑戰性,恭祝你哋開操成功喇!
作者: 哈利330    時間: 2010-6-25 20:18

原帖由 非比 於 2010-6-25 01:09 發表
如果大霧時, 用手提好過用頭燈
附件

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: wty16    時間: 2010-6-25 22:15
原帖由 大雄2009 於 2010-6-25 04:16 PM 發表
所以可能會影響不大.

GOODDDDD 天佑TKO
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 22:54
啱啱見到個好圓好大既月亮, 希望聽晚都見到!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 22:58
正話買咗壞人介紹果隻頭燈, 真係幾輕幾夠光, 又可以較角度, 果然係好介紹!
作者: 坑口公牛    時間: 2010-6-25 23:24
大雄師兄,之前已報名626,明日跟唔到隊。

我行山經驗少,只行過麥1-2 同川龍荃錦坳,更未行過夜山。
如果唔嫌我腳慢兼鉈手lun腳  ,我都希望可跟隊試吓腳,睇吓自己有冇能力玩毅行。
作者: running-sue    時間: 2010-6-25 23:26
原帖由 坑口公牛 於 2010-6-25 23:24 發表

我行山經驗少,只行過麥1-2 同川龍荃錦坳,更未行過夜山。" />" />
如果唔嫌我腳慢兼鉈手lun腳" />" />jn  ,我都希望可跟隊試吓腳,睇吓自己有冇能力玩 ...

公牛, 支持你
作者: 坑口公牛    時間: 2010-6-25 23:30
原帖由 running-sue 於 2010-6-25 23:26 發表

公牛, 支持你

我驚支持唔住
作者: 狗哥    時間: 2010-6-25 23:39
原帖由 坑口公牛 於 2010-6-25 23:30 發表

我驚支持唔住

牛牛~ 我地支持你~
牛牛~ 我地支持你~
牛牛~ 我地支持你~
牛牛~ 我地支持你~
牛牛~ 我地支持你~

咁多人撐住,點會支持唔住
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-25 23:39
原帖由 坑口公牛 於 2010-6-25 23:24 發表

我行山經驗少,只行過麥1-2 同川龍荃錦坳,更未行過夜山。" />" />
如果唔嫌我腳慢兼鉈手lun腳" />" />jn  ,我都希望可跟隊試吓腳,睇吓自己有冇能力玩 ...

牛牛, 下次一齊操!
作者: 坑口公牛    時間: 2010-6-25 23:50
原帖由 大雄2009 於 2010-6-25 23:39 發表

牛牛, 下次一齊操!" />" />

OK
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-26 00:35
            3. 要相信凡事有可能
人工智能報名:
正選:
3. 哈利
4. wty
5. 活活
6.
7.
8.

後備:
1.
2.

1. 馬拉友
2. Bolo
3. Rockiec
4. 牛牛

作者: 馬拉    時間: 2010-6-26 07:44
早晨!TKO毅行隊!
今日天氣欠佳,預祝今晚開操成功!小心保重!
作者: 明跟人生跑    時間: 2010-6-26 10:09
            3. 要相信凡事有可能
人工智能報名:
正選:
3. 哈利
4. wty
5. 活活
6.
7.
8.

後備:
1.
2.

1. 馬拉友
2. Bolo
3. Rockiec
4. 牛牛
5.明
作者: wty16    時間: 2010-6-26 10:36
yoyoyo hipi yo hipi ya
越來越多人啦~~
我地我地1於1於搞大kui ~~
yoyoyoooo
原帖由 明跟人生跑 於 2010-6-26 10:09 AM 發表
            3. 要相信凡事有可能
            4. 千祈唔好怕慢會影響隊友 ...

作者: 哈利330    時間: 2010-6-26 12:45
仲未執野,天氣麻麻,係咪風雨不改?
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-26 14:51
起起點集合咗先算, 可能會改為由馬路跑返tko再加O.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-26 21:19
我係大雄個仔,佢跑到佐終點啦,你地唔洗擔心,時間係3:30~~
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-26 21:33
原帖由 大雄2009 於 2010-6-26 21:19 發表
我係大雄個仔,佢跑到佐終點啦,你地唔洗擔心,時間係3:30~~

時間唔錯,恭喜順利完成第一課!
作者: 狗哥    時間: 2010-6-26 21:56
恭喜大雄哥&TKO隊員第一課順利完成,仲俾預計時間快左,好野
作者: laputa99    時間: 2010-6-26 22:27
恭喜TKO第一課順利完成
作者: 哈利330    時間: 2010-6-27 00:34
標題: 毅行2010-00479 及 2010-00822 TKO - T隊, K 隊 (及O隊 --> support team)
T 隊K 隊
隊伍編號05760709
隊員1. wty16 ( 隊長)
2. 馬拉
3. 明
4. 猿球
1. iceberg ( 隊長)
2. 哈利
3. 牛牛
4. Bolo
籌款網頁Link 1Link 2
登記時間11:00-12:00
出發時間12:30
後備兼陪行兼十卜
1. 昌(1-6段)
2. Rockiec (3-10段)
3. 車仔(7-10段)
4. 大雄(7-8段)
5. 烏拉(9-10段)
6. 活活(9-10段)
7. May Lam(9-10段)

司機
大雄, 阿龍

==============================================================

比賽紀錄
比賽相片從"賽事相片/報告分享區" 轉載http://picasaweb.google.com/harryyim/2010_1119OxfamTrailwalker#
May Lam 提供http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=242232&id=532820221
活活 提供http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=46889&id=1670416198
Sportsoho 提供 (T隊)http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/list_album.php?tag=576&guid=869690
Sportsoho 提供 (K隊)http://www.sportsoho.com/mod/sh_zl/list_album.php?tag=709&guid=869690
TKO毅行戰歌We Are One Teamhttp://www.youtube.com/watch?v=qi88dqrICpI
T隊衝線實錄http://www.youtube.com/watch?v=zKsnD9FgeXs
K隊衝線實錄http://www.youtube.com/watch?v=z1Qw8KeGNkw
報告https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11862&page=113#pid789127
GPS 紀錄http://connect.garmin.com/activity/57428150

3PS傻佬俱樂部TKO-TJellyTKO-K
香港
時間
分段
時間
累積
時間
香港
時間
分段
時間
累積
時間
香港
時間
分段
時間
累積
時間
香港
時間
分段
時間
累積
時間
香港
時間
分段
時間
累積
時間
起點09:0012:3012:3012:3012:30
CP111:3302:3302:3315:1002:4002:4015:1002:4002:4015:1702:4702:4715:1802:4802:48
CP213:0501:3204:0516:5101:4104:2116:4301:3304:1316:5301:3604:2316:5301:3504:23
CP315:3002:2506:3019:1502:2406:4519:1602:3306:4619:4302:5007:1319:2902:3606:59
CP418:2202:5209:2222:4603:3110:1622:4803:3210:1823:0303:2010:3322:5903:3010:29
CP520:1001:4811:1000:4802:0412:2000:4301:5512:1301:1102:0812:4101:0602:0712:36
CP621:1601:0612:1602:0201:1413:3401:5601:1313:2602:2101:1013:5102:2401:1813:54
CP723:3102:1514:3104:2402:2215:5604:3002:3416:0004:4402:2316:1405:0202:3816:32
CP801:3502:0416:3506:3402:1018:0606:4702:1718:1707:0402:2018:3407:3602:3419:06
CP903:3001:5518:3008:0001:2619:3208:3901:5220:0909:1402:1020:4409:5002:1421:20
CP1006:0102:3121:0110:0502:0521:3710:4802:0922:1811:3102:1723:0112:2402:3423:54
Total21:0121:3722:1823:0123:54

作者: 哈利330    時間: 2010-6-27 00:35
訓練計劃

[url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11862&page=12#pid662533]文字[/url] / [url=https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=11862&page=12#pid662764]表[/url]

操練紀錄
路線()時間里數pacepace
x
日期
()

()
:km:
/km
:

15/5pre
15/5 (六)0:593:254:2424.7 10:4117:48#
22/5pre
22/5 (六)1:563:031:166:1525.9 14:2924:07#
5/6pre
5/6 (六)1:240:422:102:106:2627.5 14:0223:23#
13/6pre
13/6 (日)1:001:392:3920.9 07:3612:40##
19/6pre
19/6 (六)OO##
26/6126/6 (六)2:570:333:3015.7 13:2322:17#
1/721/7 (四)2:254:000:507:1525.9 16:4827:59#
10/73a10/7 (六)2:232:525:1524.7 12:4521:15#
11/73b11/7 (日)1:243:014:2524.6 10:4617:57#
17/74a17/7 (六)2:203:26O1:337:1931.7 13:5123:04#
18/74b18/7 (日)OOOO28.4 #
24/75a24/7 (六)1:321:152:152:107:1227.8 15:3225:53##
25/75b25/7 (日)OO20.3 ##
31/76a31/7 (六)1:002:033:0319.3 09:2815:46##
1/86b1/8 (日)##
6/87a6/8 (五)2:263:550:517:1225.1 17:1328:41##
7/87b7/8 (六)#
13/88a13/8 (五)OOOOO10:4238.2 16:4827:59#
14/88b14/8 (六)1:200:512:072:191:242:4210:4349.6 12:5821:37##
21/89a21/8 (六)
##
22/89b22/8 (日)
##
28/810a28/8 (六)OOO##
29/810b29/8 (日)OOOO##
4/911a4/9 (六)
##
5/911b5/9 (日)
#
11/912a11/9 (六)O#
12/912b12/9 (日)

##
18/913a18/9 (六)2:540:362:071:002:462:2011:4344.8 15:4226:09##
19/913b19/9 (日)O#
23/91423/9 (四)1:523:165:0824.4 12:3821:03##
25/915a25/9 (六)2:102:520:485:5025.6 13:4222:49##
26/915b26/9 (日)2:222:520:516:0525.3 14:2524:01#
30/91630/9 (四)OOOOOOO14:4054.5 16:0926:54##
10/101710/10 (日)OO4:0020.1 11:5619:54##
16/101816/10 (六)1:372:362:573:200:3711:0750.5 13:1222:00##
24/101924/10 (日)康城
+
O
O
O
O
#
30/102030/10 (六)1:361:521:322:007:0036.2 11:3719:21#
min0:592:361:562:520:331:200:421:361:521:001:392:3915.7 7:3612:40
max2:233:252:574:001:162:071:152:462:201:322:4214:4054.5 17:1328:41
avg1:393:022:223:150:471:350:572:102:101:142:066:5429.7 13:2622:24
count6 6 9 15 13 10 8 7 7 6 6

Excel 原稿
[attach]13595[/attach]

作者: 哈利330    時間: 2010-6-27 00:35
.
參與隊員
日期大雄哈利Bolo冰堡活活牛牛rock-iecWty馬拉猿球報告GPS
紀錄
相片
pre
15/5 (六)00link
pre
22/5 (六)00link
pre
5/6 (六)000link
pre
13/6 (日)0000linklink
pre
19/6 (六)00linklink
126/6 (六)00link
21/7 (四)0000000linklink
3a10/7 (六)00000000linklink
3b11/7 (日)000link
4a17/7 (六)000000linklink
4b18/7 (日)000linklink
5a24/7 (六)0000000linklinklink
5b25/7 (日)0000linklinklink
6a31/7 (六)00000linklinklink
6b1/8 (日)00000linklinklink
7a6/8 (五)0000000linklinklink
7b7/8 (六)000linklink
8a13/8 (五)000linklink
8b14/8 (六)0000000linklink 1link 2link
9a21/8 (六)00000linklinklink
9b22/8 (日)000linklinklink
10a28/8 (六)000000linklinklink
10b29/8 (日)0000linklinklink
11a4/9 (六)0000linklinklink
11b5/9 (日)000000linklink
12a11/9 (六)0000link
12b12/9 (日)000000linklinklink
13a18/9 (六)000000linklinklink
13b19/9 (日)000linklink
1423/9 (四)0000000000linklinklink
15a25/9 (六)0000linklinklink
15b26/9 (日)0000linklink
1630/9 (四)0000000000linklink
1710/10 (日)0000000linklink
1816/10 (六)0000000000linklinklink
1924/10 (日)00000000linklink
2030/10 (六)0000linklink
count19 21 17 18 11 14 11 17 22 19 18

.

作者: wty16    時間: 2010-6-27 01:11
回來了, 剛洗完澡, 好累好舒服, 要睡了.. 各位晚安
作者: kf    時間: 2010-6-27 01:14
恭喜 T 隊 K 隊  祝毅行成功    下年組多隊 O 隊
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-27 01:22
訓練1報告:
出席:wty, Sammy, 大雄
行程及完成時間:
1. 第4段 企嶺下 - 基維爾營地 02:57 (12.7K)
2. 第5段 基維爾營地 - 沙田凹 00:33 (3K)
                                   全程03:30, 15.7k)
3. 特訓 (黃大仙地鐵站附近大排檔)

報告:
  今天wty讓賽, 搭巴士過咗一個站先落, 跑咗1k到麥4入口同我哋匯合. 集合時天氣轉好, 冇雨落, 冇行雷, 遠望d山頂幾清, 於是決定照原定計劃出發上山. 初時雖然冇雨, 但沿途全是爛路, 水氹同好跣既石頭, 而且上斜及上石級時不斷有山水湧下, 各隊員d鞋好快變晒水鞋, 而且唔敢跑得快(尤其是落山). 後來仲落埋雨, 真係好似玩緊水陸兩項, 好彩頭燈冇入水. 因天氣涼爽, 全程都跑/行得好舒服, d水飲咗一半都冇, 大家完全冇爆, 最後比原定時間快咗半個鐘到達沙田凹.

P低次數統計:
  大雄(1次),  Sammy(幾乎1次),  wty(0次!)  

四大收穫:
1. 初段起大金鐘附近望到山下出現咗好壯觀既雲海, 雲海上面既山峰好似d島咁, 好靚, 各隊
  員都睇到O晒嘴, 原來唔使去黃山都可以睇到咁靚既雲海!
2. 接近基維爾營地路段之河邊真係睇到好多螢火蟲, 佢哋真係好光好靚.
3. 沿途睇到西貢, 沙田及九龍美麗夜景, 真係好正.
4. Sammy ching 過咗好多操山既料比我, 真係獲益良多! 佢絕對係一隻好腳!

兩大醜事:
1. 尾段比狗吠, 大雄嚇到差d......最後要Sammy帶頭先敢行.
2. 三人於黃大仙中心厠所d洗手盤度洗頭, 洗身, 洗腳, 洗鞋, 最後wty仲想洗埋條
   und......, 好彩比我拑住, 但已幾乎嚇死晒d街坊.

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-27 01:22
恭喜TKO T 隊 K 隊~~

留定兩個位俾你地啦~~
作者: 非比    時間: 2010-6-27 01:41
原帖由 kf 於 2010-6-27 01:14 發表
恭喜 T 隊 K 隊  祝毅行成功    下年組多隊 O 隊

原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-27 01:22 發表
" />" /> " />" /> 恭喜TKO T 隊 K 隊~~" />" />" />" />

留定兩個位俾你地啦~~

X 4
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-27 01:49
哈利個表整得好靚, 好詳細, 叻!
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-27 01:53
可以將support team 定為O隊!
作者: rockiec    時間: 2010-6-27 07:13
原帖由 大雄2009 於 2010-6-27 01:22 發表
[size=11.6667px]訓練1報告:
出席:wty, Sammy, 大雄
行程及完成時間:
1. 第4段 企嶺下 - 基維爾營地 02:57 (12.7K)
2. 第5段 基維爾營地 - 沙田凹 00:33 (3K)
                                   全程03:30, 15.7k)
[size=11.6667px]3. 特訓 (黃大仙地鐵站附近大排檔) ...

恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!!
[size=11.6667px][size=11.6667px]

時間真係好快, 平均5K pacing, 唔洗21個鐘就可以完成100K 壯舉!!
咁爛ge 路面情況加埋咁爛 ge 天氣再加埋周圍黑炆炆都可以keep 住12分1K,
絕對係超班級數, [size=11.6667px]唔係第一次玩咁簡單, 真係要向三位 ching 多多學習!
作者: 非比    時間: 2010-6-27 07:44
恭喜順利完成第一課, 時間很好! 加油!
作者: 馬拉    時間: 2010-6-27 10:44
早晨啊TKO毅行隊!
恭喜隊長帶領部份隊員完成第一課!
作者: Terence86    時間: 2010-6-27 10:55
原帖由 馬拉 於 2010-6-27 10:44 發表
早晨啊TKO毅行隊!" />" />

X 2

好野,恭喜你哋順利完成成第一課訓練!
作者: 狗哥    時間: 2010-6-27 12:54
原帖由 大雄2009 於 2010-6-27 01:53 發表
可以將support team 定為O隊!

咁就集齊 T.K.O. 啦 毅行加油~
作者: iceberg99    時間: 2010-6-27 16:00
恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!! x3
我都要快D join 埋你哋一齊練, 不過唔好厭我慢腳
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-27 16:49
原帖由 rockiec 於 2010-6-27 07:13 發表

恭喜大雄、Sammy wty ching 超水準成功完成首次開操!!

時間真係好快, 平均5K pacing, 唔洗21個鐘就可以完成100K 壯舉!!
咁爛ge 路面情況加埋咁爛 ge 天氣再加埋周 ...

其實我哋係將行10段既力, 谷埋1.3段用先做到呢個其實都幾失禮既時間.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-27 16:54
原帖由 非比 於 2010-6-27 07:44 發表
恭喜順利完成第一課, 時間很好! 加油!

原來夜行真係手持電筒睇得清楚過用頭燈, 比比的意見果然係有料到.
不過壞人介紹果盞頭燈都好好用, 好夠光.
作者: 大雄2009    時間: 2010-6-27 16:55
原帖由 馬拉 於 2010-6-27 10:44 發表
早晨啊TKO毅行隊!" />" />

馬拉唔係要陪大大上大陸咩?
作者: allanccl    時間: 2010-6-27 17:04
恭喜 TKO毅行A隊及B隊 開操

雲海、夜景、營火蟲,睇咁多野仲一d都唔慢喎! 勁!!! 加油啊!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2