香港長跑網 - 長跑長友

標題: CTSE 報到區 [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2008-6-7 10:56
作者: philomena    時間: 2008-6-7 12:03
好一個女人天下~希望日後有更多師姐入來交流!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-6-7 17:26
wah ~ 真好呀!
以後有多d 女跑手分享同吹水!
作者: Alfred    時間: 2008-6-7 19:04
支持開版,歡迎發言。
作者: redred    時間: 2008-6-7 19:22
點解無咩女跑友入黎傾?
作者: Alfred    時間: 2008-6-7 20:05
原帖由 redred 於 7/6/2008 19:22 發表
點解無咩女跑友入黎傾?

我估呢個網有唔夠10位ctse member!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-6-8 17:08
標題: 回復 6# 的帖子
甘.... D 女跑手去晒邊呢?
作者: nc    時間: 2008-6-8 21:25
標題: 回復 7# 的帖子
唔通去晒跑步, over over, calling calling, 女跑手聽唔聽到呀 不過e個網真係少d女跑手, 恐怕開了這版也少人發言
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-8 21:25
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-6-8 17:08 發表
甘.... D 女跑手去晒邊呢?

網站大部份係ching發言,女跑手可能會隱身!

多謝Kenneth的細心安排!
希望姊姊妹妹站起來,
一齊約跑吹水交流!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-8 21:28
原帖由 obaanc 於 2008-6-8 21:25 發表
唔通去晒跑步, over over, calling calling, 女跑手聽唔聽到呀 不過e個網真係少d女跑手, 恐怕開了這版也少人發言

收到,收到.
希望開了這個版,有多些女跑手現身!
作者: nc    時間: 2008-6-8 21:29
原帖由 叮叮噹 於 2008-6-8 21:25 發表

網站大部份係ching發言,女跑手可能會隱身!

多謝Kenneth的細心安排!
希望姊姊妹妹站起來,
一齊約跑吹水交流!

同意.
唔, 係女跑手站起來的時間喇
作者: nc    時間: 2008-6-8 21:31
叮噹ctse, 我地都好夾呀, 你一言我一語
作者: nc    時間: 2008-6-8 21:52
叮噹ctse係邊區跑多呀? 我係斧山道跑多  我不是ching, 也不是什麼ctse, 只是一名女慢跑手. 正經跑步只是跑了半年左右, 以前跑步是為了練氣, 練體能, 可能是玩行山比賽, 玩龍舟, 玩獨木舟. (樣樣玩d但一d也不精). 由此至終也覺得跑步是一件很辛苦的運動, 現在也是 (炎炎夏日都唔知點算la)

自從在"長跑網"做了數月隱形俠, 最近買了人生第一隻計lap的手錶, 唔, 跑步有d目標喇 又參考了ching們怎樣怎樣練跑, 又學下人.但邊有咁易學丫.

講住咁多先, 多謝ching們也關注到一群小數人士, 開闢這小天地. 感激感激
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-8 22:14
原帖由 obaanc 於 2008-6-8 21:31 發表
叮噹ctse, 我地都好夾呀, 你一言我一語

妳的網名點讀呀?

我在屯門, 都是去年尾重新開始常規地練跑.
中學時期有參加比賽陪跑,
後來搬了上山住,通常游水,行山多,少跑步!
去年搬回屯門住,建好了單車徑,
見很多人跑步,散步及放狗,
心思思,便計劃以09半碼為目標,
開始練跑,跑得很慢.
作者: Alfred    時間: 2008-6-8 22:37
原帖由 叮叮噹 於 8/6/2008 22:14 發表

妳的網名點讀呀?

我在屯門, 都是去年尾重新開始常規地練跑.
中學時期有參加比賽陪跑,
後來搬了上山住,通常游水,行山多,少跑步!
去年搬回屯門住,建好了單車徑,
見很多人跑步,散步及放狗,
心思思,便計劃以 ...

Ctse 唔駛心急,慢慢嚟,遲啲上咗引就會不知不覺快架嘞。加油!
作者: nc    時間: 2008-6-8 22:49
標題: 回復 14# 的帖子
nc 吧, 其實obaa是一個會簡寫, 慢慢估下啦

n年之前也玩過10k 大概3次左右, 跟住就沒有玩了, 以前也多行山, 但這一年少了, 多個人化活動如跑步游水. 我目標也是半馬, 玩到半馬已心滿意足

現在通常跑15個圈 (6k), 但好似係極限, 看見網上ching話每個星期要練長課, 好想試但去到6k已謝了, 都唔知點算
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-8 23:07
原帖由 Alfred 於 2008-6-8 22:37 發表

Ctse 唔駛心急,慢慢嚟,遲啲上咗引就會不知不覺快架嘞。加油!

多謝Alfred ching鼓勵!
我想我不會上引吧!
不過,前兩天下大雨時,
不能出街跑,會唔開心囉!
作者: Alfred    時間: 2008-6-8 23:12
原帖由 obaanc 於 8/6/2008 22:49 發表
nc 吧, 其實obaa是一個會簡寫, 慢慢估下啦

n年之前也玩過10k 大概3次左右, 跟住就沒有玩了, 以前也多行山, 但這一年少了, 多個人化活動如跑步游水. 我目標也是半馬, 玩到半馬已心滿意足

現在 ...

Ctse 你揾日試吓跑多100米,OK嘅話,就下次加100米,少少咁加,就不知不覺越跑越長越遠。
作者: spmho    時間: 2008-6-8 23:13
原帖由 叮叮噹 於 2008-6-8 23:07 發表

我想我不會上引吧!
不過,前兩天下大雨時,

其實跑步都係互相鼓勵好d既
一個人跑好易謝
落雨天,我地男士跑步可能會方便d啦,濕咪由佢濕囉
作者: Alfred    時間: 2008-6-8 23:15
原帖由 叮叮噹 於 8/6/2008 23:07 發表

我想我不會上引吧!
不過,前兩天下大雨時,

係架,唔跑步或做運動,心情會差啲架!聽聞做運動時身體會悉出一啲咩"how"素令個人開心啲架。
作者: nc    時間: 2008-6-8 23:32
原帖由 Alfred 於 2008-6-8 23:12 發表

Ctse 你揾日試吓跑多100米,OK嘅話,就下次加100米,少少咁加,就不知不覺越跑越長越遠。

謝謝Alfred ching意見, 會試下逐步加上.我會記住堅持架喇
作者: nc    時間: 2008-6-8 23:44
原帖由 redred 於 2008-6-7 19:22 發表
點解無咩女跑友入黎傾?

redred 歡迎你/妳加入"長跑網", 多d發言喇
作者: ivy    時間: 2008-6-8 23:51
已有一段時間沒有在這留言.
剛剛見到有人號召女子跑手, 當然要支持下!
作者: lvrunner    時間: 2008-6-8 23:53
小弟亦祝兩位師姐早日成功完成半馬心願!

努力加油呀!!
作者: Gills    時間: 2008-6-9 05:50
其實仲有好多C姐未搵到地步, GinnyWong ? Tsang C姐 ? 仲有好多好多.
作者: philomena    時間: 2008-6-9 14:34
我都想知這裡有幾多師姐.因為我都係女子長跑網的一個普通女子
作者: caffeine    時間: 2008-6-9 15:16
我大概參加了4次比賽, 2006 & 2008 渣打 , 可口可樂 2007 & 剛完成的 工聯會...  , 一星期跑一至兩次(5km), 但跑步 速度慢, 朋友仔中很小女仔會一同跑, 因為較小女仔跑步, 而且跑的次數較小,唯有 同男仔朋友 練跑, 我已經經常鼓勵自己的女仔朋友try  下跑步, 不過都不成功, 她們跑一兩次就唔跟我跑了~
作者: redred    時間: 2008-6-9 22:31
原帖由 obaanc 於 2008-6-8 23:44 發表

redred 歡迎你/妳加入"長跑網", 多d發言喇
e...終於多左女跑手留言, 太好啦
其實宜家好多女仔都跑步
今日落街跑
都遇到好多
作者: nc    時間: 2008-6-9 22:35
原帖由 redred 於 2008-6-9 22:31 發表
e...終於多左女跑手留言, 太好啦
其實宜家好多女仔都跑步
今日落街跑
都遇到好多

redred ctse請問係邊區跑多
作者: redred    時間: 2008-6-9 22:35
原帖由 caffeine 於 2008-6-9 15:16 發表
我大概參加了4次比賽, 2006 & 2008 渣打 , 可口可樂 2007 & 剛完成的 工聯會...  , 一星期跑一至兩次(5km), 但跑步 速度慢, 朋友仔中很小女仔會一同跑, 因為較小女仔跑步, 而且跑的次數較小,唯有 同男仔朋友 練跑, 我 ...
好多女仔都係咁
好似我d fd 或者屋企人
叫佢地跑下步都好難
而且好多都鐘意室內跑多
唔鐘意室外跑

但其實如果跑開
跑步絶對會上癮
唔跑唔開心
作者: redred    時間: 2008-6-9 22:36
原帖由 obaanc 於 2008-6-9 22:35 發表

redred ctse請問係邊區跑多
obannc, 叫我red 得啦

我住屯門, 所以都係跑屯門架

你呢 ?
作者: nc    時間: 2008-6-9 22:48
唔好意思個名長左d, 叫我nc可以了

家住九東, 所以放工後都係運動場跑多
作者: redred    時間: 2008-6-9 23:10
原帖由 obaanc 於 2008-6-9 22:48 發表
唔好意思個名長左d, 叫我nc可以了

家住九東, 所以放工後都係運動場跑多
nc 姐
我都係跑運動場
係間中放假先會跑下街
作者: 神童威威    時間: 2008-6-9 23:21
red ctse,我都係住屯門,屯門有個跑痴叫做Kenneth,定期會約人跑步,留意多d佢嘅約跑時間表啦!平時我有時間都會同去一齊砌磋下。
作者: oscar    時間: 2008-6-9 23:25
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-9 23:57
原帖由 Alfred 於 2008-6-8 23:15 發表

係架,唔跑步或做運動,心情會差啲架!聽聞做運動時身體會悉出一啲咩"how"素令個人開心啲架。

運動後,身體會分泌"安多氛",令人快樂,防止抑鬱!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 00:02
原帖由 waiwaibrother 於 2008-6-9 23:21 發表
red ctse,我都係住屯門,屯門有個跑痴叫做Kenneth,定期會約人跑步,留意多d佢嘅約跑時間表啦!平時我有時間都會同去一齊砌磋下。

waiwaibrother,
你係師兄還是師姐!

我都係屯門人,跑街見唔少女子跑手,可以見過你啊!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-6-10 00:11
標題: 回復 37# 的帖子
    好多屯門人呀!

我都係屯門人呀! 通常跑一, 三晚,澤豐> 屯門醫院> 屯門警署> 澤豐!

多多指教!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 00:32
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-6-10 00:11 發表
    好多屯門人呀!

我都係屯門人呀! 通常跑一, 三晚,澤豐> 屯門醫院> 屯門警署> 澤豐!

多多指教!

通常跑三,五,六�日,如果下雨天會改動,一般每週三次.
兆康<屯門警署>湖山河畔公園!
有時狀態不佳會跑短一些.
黃昏跑.
作者: lvrunner    時間: 2008-6-10 06:14
原帖由 叮叮噹 於 2008-6-9 07:57 發表
運動後,身體會分泌"安多氛",令人快樂,防止抑鬱!

其實食朱古力都會增加Endophine荷爾蒙分泌的. 所以如果唔間心, 食番幾粒都唔錯.

作者: kenneth    時間: 2008-6-10 09:09
作者: 711MF    時間: 2008-6-10 09:41
作者: caffeine    時間: 2008-6-10 10:10
原帖由 redred 於 2008-6-9 22:35 發表
好多女仔都係咁
好似我d fd 或者屋企人
叫佢地跑下步都好難
而且好多都鐘意室內跑多
唔鐘意室外跑

但其實如果跑開
跑步絶對會上癮
唔跑唔開心

絕對同意~
跑步真係可以減壓~
作者: desmond    時間: 2008-6-10 13:47
標題: 回復 39# 的帖子
Wah Ctse, u run  a lot.

I live in Sun Tuen Chun so I usually run from 湖山河畔公園 to the pier....
by the way I am a C弟
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 14:08
原帖由 yungwai 於 2008-6-10 13:47 發表
Wah Ctse, u run  a lot.

I live in Sun Tuen Chun so I usually run from 湖山河畔公園 to the pier....
by the way I am a C弟

都唔係好遠姐,貪湖畔有段緩跑徑.
屯門唔少ching & ctse啊!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 14:11
原帖由 kennethwat 於 2008-6-10 09:09 發表
無辦法啦,小弟跑得慢,所以要去練吓速度,追返兩位ching。另外跑會一星期先跑一次,小弟其他時間都是跑街多。
redred c姐,歡迎閣下,請問閣下在屯門區是否跑開鄧記嗎?
obannc ctse ,歡迎閣下 ...

ching留言吹吹水啦!
唔知我明年能否完成半碼,請問如何測試自己的極限呢?
平日不會練跑很遠.
作者: kenneth    時間: 2008-6-10 14:30
作者: 711MF    時間: 2008-6-10 14:34
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 14:36
原帖由 kennethwat 於 2008-6-10 14:30 發表

其實可以到時報咗渣打半馬後先開始練的,約9月至10月開始如果你一小時左右走到10公里,之後開始加時間及距離,要完成半馬不難,小弟上次渣打半馬後半部老抽都走得完,只是慢少少而已。

謝謝意見!可以放心報名啦!
咁就可以照平時咁跑步,
報名後才增加距離及速度.
作者: philomena    時間: 2008-6-10 14:38
叮叮噹,我相信你一定有能力完成半馬,不如你計劃一下要甚麼時間內完成.
作者: kenneth    時間: 2008-6-10 14:39
作者: kenneth    時間: 2008-6-10 14:41
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 14:46
原帖由 philomena 於 2008-6-10 14:38 發表
叮叮噹,我相信你一定有能力完成半馬,不如你計劃一下要甚麼時間內完成.

第一次,沒有信心,所以先問大家經驗意見.
唔知點計劃啊!驚後段體力不計.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 14:48
原帖由 kennethwat 於 2008-6-10 14:41 發表

叮噹姐,小弟有少少意見,9月前天氣都較熱,不宜練長課太多,所以閣下9月前可先練習速度,待9月後先練長課。

近日一係下雨,一係很熱!
點練速度呀?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 14:48
原帖由 711MF 於 2008-6-10 14:34 發表
咁快就講渣打啦 ,,我都未定到跑邊組???

邊組?
作者: 711MF    時間: 2008-6-10 14:56
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 15:01
I see!
10K不用考慮啦!迫死人,得過行字.
10k可以參加其他比賽,不用$270咁貴.
起碼報半碼啦!有個目標努力!
作者: kenneth    時間: 2008-6-10 15:03
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 15:08
快跑定慢跑400米?
跑街普通約6-7分鐘1k.
目標是完成,唔知道點定時間啊!
作者: kenneth    時間: 2008-6-10 15:26
作者: spmho    時間: 2008-6-10 15:49
標題: 回復 60# 的帖子
師姐可以先參考以下呢個網站
http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm

個網站係用你已知既跑步完成時間,去估計你其他項目既時間
我以師姐完成10k所需60分鐘計,要完成半馬要2小時33分

呢個網既好處係可以將你練習既時間量化,如練400米運動一圈,建議2:04-2:14
咁就知自己點練啦
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 16:04
原帖由 stanleyhpm 於 2008-6-10 15:49 發表
師姐可以先參考以下呢個網站
http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm

個網站係用你已知既跑步完成時間,去估計你其他項目既時間
我以師姐完成10k所需60分鐘計,要完成半馬要2小時33分
...

多謝Kenneth同Stanley的意見!正啊!
目標更清晰,又唔怕練壞身子.
作者: lvrunner    時間: 2008-6-10 16:06
小弟應為第一次玩半馬或全馬, 目標應該係集中完成賽事, 而不是時間. Focus on distance not time and speed. 玩完第一次後, 有咗經驗才開始慢慢集中on時間and速度. 如第一次玩就要集中time/speed, 這實在對新入行嘅跑友有很大嘅壓力, 會好容易引至burnout的呀! 書店應有好多教人如何完成第一次半馬或全馬嘅書賣.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 16:06
原帖由 kennethwat 於 2008-6-10 15:26 發表

小弟建議如下︰
暫時3分半 400 米連休(即鄧記一圏)
跑400米是用比均速加快"少少"的速度。如閣下正常平均為2分半一圏,則閣下須用2分15秒以下的速度完成一圏。請留意時間,不能走得太快。假設 ...

我會試試.
可惜逄星期四都唔得,join唔到你地一起練.
作者: lvrunner    時間: 2008-6-10 16:21
一本新跑手值得買嘅書:

The Competitive Runner's Handbook by Bob Glover & Shelly-lynn Florence Glover (2nd revised ed.)

冇介紹錯架!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 16:26
原帖由 lvrunner 於 2008-6-10 16:21 發表
一本新跑手值得買嘅書:

The Competitive Runner's Handbook by Bob Glover & Shelly-lynn Florence Glover (2nd revised ed.)

冇介紹錯架!

邊間出版社呀?
作者: lvrunner    時間: 2008-6-10 16:41
原帖由 叮叮噹 於 2008-6-10 00:26 發表
邊間出版社呀?

Sorry 叮叮噹師姐, 唔記得講tim.  出版社係Penguin Book, ISBN number係 0-14-046990-7. 此書教妳點樣由5K開始train到full marathon和其它長跑嘅info. 係一本good reference book, 好容易睇, 值得一買.
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-6-10 19:46
標題: 回復 41# 的帖子
Kenneth CHING

前排有些事,所以疏於練習!
我仍舊未過兆康呀! 因為我冇帶水在身,成日兩手清風甘跑!
反而有考慮過跑往屯門公園再落.....

6月,會約人在天水圍運動場 > 天恆跑。
跑過一次,好正! 來回共8k ,真唔錯!

琴日跑8.8k ,真係好辛苦!
所以要勤力d,希望22/6. 13/7 表現好d!
作者: nc    時間: 2008-6-10 21:50
原帖由 kennethwat 於 2008-6-10 15:26 發表

小弟建議如下︰
跑400米是用比均速加快"少少"的速度。如閣下正常平均為2分半一圏,則閣下須用2分15秒以下的速度完成一圏。請留意時間,不能走得太快。假設 ...

等我也參考ching這個plan, 明天試玩下interval先, 今晚跑了20個, 超勁慢, 54 mins  

從來都未試過勁跑完一個跟著休息分幾鐘, 試下咩感覺先 這個幾星期是在最後100-200m加速少少, 初初100m超慢來recover, 這樣比前整體快了少許1-2mins, 已很開心了
作者: nc    時間: 2008-6-10 21:57
原帖由 711MF 於 2008-6-10 09:41 發表
嘩實在太多屯門友啦,,,hkjhk" />
幾時攪返個屯門慢步..

屯門慢步?? 一定會支持呀, 跨區支持添  

係唔係全女班 因為慢步唔多o岩跑得咁快的ching們
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 22:09
原帖由 obaanc 於 2008-6-10 21:57 發表

屯門慢步?? 一定會支持呀, 跨區支持添  

係唔係全女班 因為慢步唔多o岩跑得咁快的ching們

nc,
妳不是東九區嗎?
跨區入屯門支持!
我主場當然要跑一份啦!
作者: nc    時間: 2008-6-10 22:32
原帖由 叮叮噹 於 2008-6-10 22:09 發表

nc,
妳不是東九區嗎?
跨區入屯門支持!
我主場當然要跑一份啦!

常常跑運動場, 我就快"巔"喇, 係出"城"時候了
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-10 22:46
作者: redred    時間: 2008-6-10 22:49
原帖由 waiwaibrother 於 2008-6-9 23:21 發表
waiwai (請問係C兄/姐 ? )
Kenneth..我估計我知佢係邊個啦
佢係星期四係鄧記跟跑會跑既ching
作者: redred    時間: 2008-6-10 22:50
原帖由 oscar 於 2008-6-9 23:25 發表
無錯,兩位c 姊,我都係屯門人,都好多時會係鄧記跑,不過kenneht c兄多數跟會跑,練速度,而我只係想跑有時間就會跑。或者已經同兩位c 姊見過面都未定囉!
除左放假, 平日收工跑親都係鄧記
話唔定真係撞過面都唔定
作者: spmho    時間: 2008-6-10 22:53
原帖由 redred 於 2008-6-10 22:49 發表
waiwai (請問係C兄/姐 ? )
Kenneth..我估計我知佢係邊個啦
佢係星期四係鄧記跟跑會跑既ching

waiwaibrother係師兄黎既
至於kenneth兄係我地網最德高望重既大佬黎架
師姐如果有睇其他post,其實有機會見ken大佬既相
作者: redred    時間: 2008-6-10 22:54
原帖由 kennethwat 於 2008-6-10 09:09 發表
無辦法啦,小弟跑得慢,所以要去練吓速度,追返兩位ching。另外跑會一星期先跑一次,小弟其他時間都是跑街多。
redred c姐,歡迎閣下,請問閣下在屯門區是否跑開鄧記嗎?
obannc ctse ,歡迎閣下 ...
kenneth 兄,你唔係仲未估到我係邊位呀
作者: redred    時間: 2008-6-10 22:55
原帖由 711MF 於 2008-6-10 09:41 發表
嘩實在太多屯門友啦,,,hkjhk" />
幾時攪返個屯門慢步..
嘜..7兄都係到, hihi
睇下你又估唔估到我先
作者: redred    時間: 2008-6-10 22:56
原帖由 caffeine 於 2008-6-10 10:10 發表

絕對同意~
跑步真係可以減壓~
係呀
尤奇我好鐘意唔開心個日跑
唔開心跑, 我既推動力仲大
因為跑完個人開心曬
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-10 22:56
作者: redred    時間: 2008-6-10 23:00
原帖由 stanleyhpm 於 2008-6-10 22:53 發表

waiwaibrother係師兄黎既
至於kenneth兄係我地網最德高望重既大佬黎架
師姐如果有睇其他post,其實有機會見ken大佬既相
其實我見過ken 兄真人啦
不過佢仲未估到我係邊個

711兄我都見過啦
作者: redred    時間: 2008-6-10 23:02
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-6-10 22:56 發表
回復 #76 post:
玄機就在" />:
https://www.longrun.hk/forum/view ... tra=page%3D1&page=8
貼士: 咩色最憂鬱?
哈, 嘜有相睇咁好既
不過我一早見過ken 兄真人啦
不過, 次次跑都無傾過計
作者: ram    時間: 2008-6-10 23:02
唔通瘋狂兄都認識redred ctse........?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 23:04
深定淺憂鬱呀?
作者: redred    時間: 2008-6-10 23:06
原帖由 ram 於 2008-6-10 23:02 發表
唔通瘋狂兄都認識redred ctse........?  
sorry,我仲未識瘋狂兄啦

我同ken 兄同711兄都係識左無耐( 只係點頭同揮手之交, 仲未當面傾過計)
作者: redred    時間: 2008-6-10 23:08
原帖由 叮叮噹 於 2008-6-10 23:04 發表
深定淺憂鬱呀?
淺藍美記t
作者: 叮叮噹    時間: 2008-6-10 23:13
原帖由 redred 於 2008-6-10 23:08 發表
淺藍美記t

I see!
比想像中年輕啊!
個樣好有善啊!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-6-10 23:15
作者: ram    時間: 2008-6-10 23:15
哦,原來係咁

原帖由 redred 於 2008-6-10 23:06 發表
sorry,我仲未識瘋狂兄啦

我同ken 兄同711兄都係識左無耐( 只係點頭同揮手之交, 仲未當面傾過計)

作者: redred    時間: 2008-6-10 23:18
原帖由 ram 於 2008-6-10 23:15 發表
哦,原來係咁
係呀, ram 係ching/tse ?
跑開邊區呀 ?
作者: spmho    時間: 2008-6-10 23:20
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-6-10 23:15 發表

不是深色個一個肥佬。:))
各位晚安!

深色o個一個係一個硬漢子
作者: oscar    時間: 2008-6-10 23:20
作者: ram    時間: 2008-6-10 23:26
sorry sorry, 都忘記了 say hello tim 你好 redred ctse
小弟是個葵涌人,平日跑機多,放假會於葵盛圍/葵芳運動場出沒
請多多指教~

原帖由 redred 於 2008-6-10 23:18 發表
係呀, ram 係ching/tse ?
跑開邊區呀 ?

作者: redred    時間: 2008-6-10 23:35
原帖由 oscar 於 2008-6-10 23:20 發表
我諗我我都有機會見過c姊你地,因為我都成日去鄧記的,不過我就唔知你地係邊個!
我遲啲諗住馮星期三參照星期四的跑會模式進行特訓,約730起步,歡迎各位c兄姊參與,因為我星期四係唔得閒的。
咁又係, 鄧記都好多女仔跑步
ching 你都比心機

不過好似跑會個套方式暫時唔岩我

因為我跑得太慢
作者: redred    時間: 2008-6-10 23:37
原帖由 ram 於 2008-6-10 23:26 發表
sorry sorry, 都忘記了 say hello tim " /> 你好 redred ctse
小弟是個葵涌人,平日跑機多,放假會於葵盛圍/葵芳運動場出沒
請多多指教~
多多指教ram兄
葵芳據我知, 都好多跑友喎
作者: Alfred    時間: 2008-6-10 23:42
原帖由 caffeine 於 9/6/2008 15:16 發表
我大概參加了4次比賽, 2006 & 2008 渣打 , 可口可樂 2007 & 剛完成的 工聯會...  , 一星期跑一至兩次(5km), 但跑步 速度慢, 朋友仔中很小女仔會一同跑, 因為較小女仔跑步, 而且跑的次數較小,唯有 同男仔朋友 練跑, 我 ...

咁師姐你叫啲女朋友仔上嚟睇吓呢度啲留言,或者會吸引到佢哋呢!
作者: Alfred    時間: 2008-6-10 23:46
原帖由 lvrunner 於 10/6/2008 06:14 發表

其實食朱古力都會增加Endophine荷爾蒙分泌的. 所以如果唔間心, 食番幾粒都唔錯.

但係D師姐怕肥喎!
作者: nc    時間: 2008-6-10 23:51
原帖由 Alfred 於 2008-6-10 23:46 發表

但係D師姐怕肥喎!

食左朱古力再跑多10個圈, 朱古力加跑步都係會開心, 這樣就變左開心死
作者: 711MF    時間: 2008-6-10 23:53
作者: Alfred    時間: 2008-6-10 23:57
原帖由 kennethwat 於 10/6/2008 15:26 發表

小弟建議如下︰

Kenneth, 2分半400m連休,如果由而家開始練,我諗到渣打時跑半馬可能2個鐘唔駛就返到終點。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2