香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.11.7 扶輪十公里挑戰賽 [打印本頁]

作者: blurmax    時間: 2010-7-14 14:42
標題: 2010.11.7 扶輪十公里挑戰賽

Thanks Keith of hkrunners.com for the race information :

主辦機構:國際扶輪3450地區
賽事日期:7/11/2010
起步時間:男�女子組 上午八時正; 男�女子少年組 上午八時十五分
起點及終點:沙田運動場

參賽組別:

男子及女子少年四公里挑戰賽組別
名額 : 300(先到先得)  報名費 : HK$100

女子12
10-12
女子14
13-14

女子 16
15-16

男子 12
10-12
男子 14
13-14
男子 16
15-16

男子及女子十公里挑戰賽組別
名額 : 700(先到先得)   報名費 : HK$150
女子青年
16-25

女子公開
26-40
女子高級
41-55

女子先進
55+

男子青年
16-25
男子公開
26-35
男子高級
36-45
男子先進
46-55
男子元老
55+

重要事項
  • 報名一經接受,報名費將不獲退還;
  • 賽事當日不會處理現場報名;
  • 所有參賽者在往返比賽場地中受到任何財物損失、受傷或致死亡時,主辦賽會、贊助商及其他有關協辦機構均無須負上任何責任;
  • 如賽事當日上午7 時,香港天文台經已發出紅色或黑色暴雨警告訊號,8號或以上熱帶氣旋訊號,比賽將會取消。  報名費不會退還。
  • 國際扶輪3450 區保留修改及銓釋以上資料之權利。
  • 大會設運動員行李寄存,但運動員需要自行承擔風險。
  • 每組別首十名運動員獲頒獎座。每位參賽者均可獲紀念T 恤、完成證書、運動臂環(手提電話專用)及新華書城書券。
  • 確認電子郵件�或通知書會在比賽前兩個星期發出。
主辦機構:國際扶輪3450地區
協辦機構:
沙田體育會有限公司
支持機構:香港運動員精英協會
主要贊助機構:
Mission Hills Group
贊助機構:
Wah Shing Sports Trading Company Limited (NIKKO)
MENCE
Good Decision International Limited
新華文化教育基金會

賽事查詢:
電話:Freeman Lee 9632 7456

電郵:[email protected]

網上報名查詢:
電話:6926-0926 (Mon-Fri 0900-1700)

電郵:[email protected]

http://regonline.activeglobal.com/checkin.asp?eventid=872848

作者: 得得地    時間: 2010-7-14 23:22
舊年(我)好似冇跑過哩個 ?!

嘩 ! $150 !!   
作者: chisuet    時間: 2010-7-15 08:36
原帖由 得得地 於 2010-7-14 23:22 發表
舊年(我)好似冇跑過哩個 ?!

嘩 ! $150 !!   

如無記錯, 去年佢係跟unicef撞期, 所以相對較少人去.
作者: quantum    時間: 2010-7-15 09:33
呢個賽事睇落幾岩小弟玩
4公里既平路賽 頭10有獎 地點沙田運動埸又去得多

可惜小弟10月31日 11月11日 11月14日 11月20-21都要比賽- -"
比埋11月7日- -"真係剩係比賽唔洗練...
作者: LL3578    時間: 2010-7-15 15:50
沙田曾經係我既主場
呢次真係舊地重遊
與其跑UNICEF,不如報跑呢場仲好
仲要每組頭10有獎,只要我keep住過往果3次比賽既水準,我分分鍾有機會再次上頒獎台
作者: LL3578    時間: 2010-7-15 22:08
已經報左名
姐係話我係三個幾月之後復出la~~
作者: LL3578    時間: 2010-7-15 22:45
原帖由 quantum 於 2010-7-15 09:33 發表
呢個賽事睇落幾岩小弟玩
4公里既平路賽 頭10有獎 地點沙田運動埸又去得多

可惜小弟10月31日 11月11日 11月14日 11月20-21都要比賽- -"
比埋11月7日- -"真係剩係比賽唔洗練...

咁你咪又可以做小賽王lor~~~
作者: saki    時間: 2010-10-5 14:21
根據 hkrunners.com 消息, 此賽事即將滿額, 有買襯手
作者: 洛虎添    時間: 2010-10-5 17:37
果日10k賽對應進度 -> World 6

4k -> world 4
作者: RowerBee    時間: 2010-10-10 23:38
報左, 又係10km 小考的時間~~
作者: LL3578    時間: 2010-10-26 19:06
已經收到confirm letter
各位要係黎緊個週未去沙田體育會果邊拎號碼布果D野
而參賽者名單已經出左:
http://www.rotary3450.org/10krac ... 2010-RunnerList.pdf

講番我自己果邊,我果組競爭都好激烈下
我果組都有成五十零個人
雖則分組Top 10 有獎拎,但呢場應該係我正式出道以黎
繼渣打同必達之外,另一場硬仗
我要打醒十二分精神先得
我唔想衰俾D "沙田友"睇
因為我報呢場有點係為意氣而戰既
作者: RowerBee    時間: 2010-10-26 19:35
我個組14個, 攞唔攞獎其次
報Lee場目的係希望再PB, 計返10月3個場歐化杯(51:XX@10KM時)比上年大埔10KM(52:XX)快左幾10秒,
黎緊O既扶輪希望再推前至<51分啦

去到1月大埔10km, 目標係Sub50!!!
這是想了很多年, 仲未完成到O既Dream >.<!!! 唔可以偷懶呀我!!
作者: bazihk    時間: 2010-10-26 21:50
我同兒子一齊報了名、好多禮物呀!

選手包:跑步背心、號碼布、計時晶片、行李牌及紀念品(包括:帽、新華書城書券、運動臂環)
作者: joew    時間: 2010-10-27 16:54
陳家豪都有玩呢個喎, 大家加油, 到時見!!!

Race No. Name Catogory
M156 CHAN KA HO MO
作者: TerrySze    時間: 2010-10-27 16:54
我個組MO....成2百幾人......
作者: LL3578    時間: 2010-10-27 23:07
我又係度開個人工智能系統先
計下當日有邊D人會係跑呢場既
我地見到面果陣可以影番張合照ma~~~
1. 夢璃(M040)
2.
3.
4.
5.
6.

(各位請自行加番你既名上去 ) " />" />

作者: blurmax    時間: 2010-10-28 14:54

1. 夢璃
2. Blurmax (M080)
3.
4.
5.
6.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: RowerBee    時間: 2010-10-28 21:04
1. 夢璃
3. aR Bee (F012)
4.
5.
6.

作者: bazihk    時間: 2010-10-31 00:05
標題: 計時晶片
計時晶片係一個塑膠圈仔,唔知點扣,有無人可教我?
作者: RowerBee    時間: 2010-10-31 12:01
穿過/在鞋帶就可以了^^

如 何 配 帶 計 時 晶 片 ?
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/event/info/timing.jsp
作者: bazihk    時間: 2010-10-31 16:14
多謝幫忙,雖然設計有點不同,但我明白多少,因為無需按金,晶片係咪唔駛還?
作者: RowerBee    時間: 2010-10-31 16:19
係呀~一次性紀念晶片, 用完不用還~
作者: bazihk    時間: 2010-10-31 16:36
Thanks a lot! 這是我一生人第一長跑比賽,可以紀念下!

我不是長跑網會員可唔可以加入這人工智能系統?
1. 夢璃 (M040)
4.
5.
6.
作者: LL3578    時間: 2010-10-31 17:56
原帖由 bazihk 於 2010-10-31 16:36 發表
Thanks a lot! 這是我一生人第一長跑比賽,可以紀念下!

我不是長跑網會員可唔可以加入這人工智能系統?
4.
5.
6.

呢行無任歡迎
總之你有份跑呢場既,都可以加你自己個名上去嫁
作者: blurmax    時間: 2010-10-31 18:50

I still haven't received the acceptance letter wor>.<

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: RowerBee    時間: 2010-10-31 20:44
By E-mail ga, and 岩岩Lee個星期六日去左拎選手包了
師兄你快O的打去問啦~
作者: blurmax    時間: 2010-10-31 21:41

Thanks ah - I was contacted by the organizer already.

作者: blurmax    時間: 2010-11-1 19:05

Collected my running package in the afternoon today^.^

作者: LL3578    時間: 2010-11-6 18:29
咁多位,聽朝係沙田見
但我呢次黎會俾D驚喜你地先
至於係咩驚嘉,係同我最近半年所參與過既長跑賽有關係既
作者: lorena    時間: 2010-11-6 18:56
舊年有參加,今年來影相,各位師兄師姊明天加油呀!
作者: LL3578    時間: 2010-11-6 19:10
原帖由 lorena 於 2010-11-6 18:56 發表
舊年有參加,今年來影相,各位師兄師姊明天加油呀!

咁聽朝見la~~
我話唔定有驚喜俾現場既人嫁  keke
作者: monsterjoe    時間: 2010-11-6 19:24
各位師兄師姊明天比賽渣油!! 努力 !!  
作者: running-sue    時間: 2010-11-6 21:17
各位出戰既ching/ctse, 加油呀
作者: joew    時間: 2010-11-6 21:25
4. joew (M313)
5.
6.
作者: TerrySze    時間: 2010-11-6 22:48
仲未拎選手包....
唔知聽日有沒得現場拎選手包?
作者: bazihk    時間: 2010-11-7 00:06
4. joew (M313)
5. bazihk (M100)
6.
作者: monsterjoe    時間: 2010-11-7 00:46
今日出賽既師兄師姐...努力加油呀 !!
作者: bazihk    時間: 2010-11-7 10:43
剛剛回來,真失敗!不小心在水站飲水弄濕跑鞋,令左前腳面擦損流血,好痛!
作者: blurmax    時間: 2010-11-7 11:07

Completed the Rotary 10 K Run at Shatin riverside in a moderate slow time of 52:07 mins in the sunny morning today.

Failed to speed up on the soft jogging path for most of the time^.^

Nice to meet many runners friends from longrun.hk, hkrunners.com and others.

作者: LL3578    時間: 2010-11-7 12:08
夢璃就有所突破
首次跑10km sub40
兼拎分組季軍

*你地遲D睇我拎獎張相有D好有趣既事
我係拎埋我第一次係長跑比賽獲獎既獎杯影相既
作者: 得得地    時間: 2010-11-7 13:22
原帖由 LL3578 於 2010-11-7 12:08 發表
夢璃就有所突破
首次跑10km sub40
兼拎分組季軍

恭喜晒 !
你哩個 [扶輪] 10km, 一啲都唔 [扶碌] !   

好厲害 !!!!!   
作者: saki    時間: 2010-11-7 13:40
請參加賽後投票
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: blurmax    時間: 2010-11-7 16:40

LL3578,

Congratulations!

作者: blurmax    時間: 2010-11-8 09:50

Thanks the organizer for quick release of results :

The finishing certificate will be sent to runner within a month.
Attachment

Rotary 10K Race 2010 Results - 10km.pdfRotary 10K Race 2010 Results - 4km.pdf
作者: 蕉:)    時間: 2010-11-13 00:07
有冇ching知証書幾時會有呀??
作者: bazihk    時間: 2010-12-2 17:50
今日已收到成績證書,但係我兒子的證書印錯佢跑3K,原應跑4K,有無得補發?
作者: blurmax    時間: 2010-12-2 22:26
Received my certificate too^.^

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2