香港長跑網 - 長跑長友

標題: Jellywalker 毅行手記0746 [打印本頁]

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 18:15
標題: Jellywalker 毅行手記0746
毅行隊號: 0746
出發時間: 12:30pm 19/11/2010
目標時間: 待定

隊長:  Esther
隊員1:  菲菲

隊員2: Rico
隊員3: 比因

support team:
vv
catcat cc 比利
陪行: Joe

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 18:15
操練summary
1/7 (thu) 麥徑7-8段
(出席: Esther, 菲菲, Rico, 比因, Joe, batbat, 叮叮噹)
total 4:00 不連休息
3/7 (sat) 麥徑1-2段
(出席: Esther, 菲菲, batbat)
total 5:50 連大休
10/7 (sat) 麥徑9-10段
(出席: Esther, 菲菲, vv, Joe)
約3小時
17/7 (sat) cancel
24/7 (sat) 麥徑4-6段Record
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Joe, catcat, VV)
total7:07連休
分段時間:
水浪窩 - 沙田坳 4:03
大休:25mins
沙田坳 - 城門水塘2:38
31/7 (sat) 麥徑1-3段
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico) 第3段: catcat, VV
total:約9:30連休
分段時間:
北潭涌 - 東霸 1:22
- 東霸- 西灣士多1:50 (total 3:12)
- 大休 30mins+
- 西灣士多 - 北潭凹 2:00 (total 5:12)
- 北潭凹 - 企嶺下燒烤場 3:10 (total 8:22)
7/8 (sat) 麥徑6-8段record
(出席: 菲菲, 比因, Rico, joe, catcat, VV, 活活)
total:約5:00連休
分段時間:
- 大埔道 - 城門燒烤場 0:48' (停10mins)

- 城門燒烤場 - 鉛鑛坳 1:40 (total 2:38)
- 鉛鑛坳 - 大帽山山腳士多 1:40 (total 4:58)

13/8 (fri) 夜行麥徑3-5段
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico, joe)

total:約10:05連休
分段時間:
- 北潭凹 - 企嶺下燒烤場 2:35

- 企嶺下燒烤場 - 基維爾營 3:4x
- 基維爾營 - 大埔道 2:4x

21/8 (sat) 麥徑4-5段到沙田坳
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico) support team: cc, catcat
- 企嶺下燒烤場 - 基維爾營 3:10
- 基維爾營 - 沙田坳士多 (經shortcut) 0:25

28/8 (sat) 麥徑7-10段 (暴雨下第9段閃)
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico) support team: vv, cc, catcat, cat細佬, 小華
- 城門燒烤場 - 鉛鑛坳 (約1:45)

- 鉛鑛坳 - 荃錦坳 (約2:00)
大休30mins
- 荃錦坳 - 田夫仔 (雨中漫步1:00)

4/9 (sat) 夜行麥徑3-5段
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico)
total:約8:30連休
分段時間:
- 北潭凹 - 企嶺下燒烤場 3:00
- 大休 20mins+

- 企嶺下燒烤場 - 基維爾營 4:00
- 基維爾營 - 獅子亭 1:00

23/9 (thu) 日行麥徑5.5-10段
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico)
total:約10:51連休
分段時間:
- 獅子亭 - 城門燒烤場 2:30
-
城門燒烤場 - 鉛鑛坳 2:00
- 鉛鑛坳 - 荃錦坳 2:00

大休 00:25
- 荃錦坳 - 大欖涌水塘口 (1:50)
- 大欖涌水塘口 - 大棠燒烤場 (2:06)

1/10 (fri) 日行麥徑4-8段
(出席: Esther, 菲菲, 比因, Rico, Joe)
total: 10:43連休
分段時間:

- 水浪窩 - 基維爾營 3:00
- 基維爾 - 獅子亭 00:30 (抄sc)
- 士多大休食面 00:30
- 獅子亭 - 大埔道 1:35 (走自然徑)
- 小休等十卜補水 00:15
- 大埔道 - 城門燒烤場 00:50
- 小休及補水 00:08
-
城門燒烤場 - 鉛鑛坳 1:53

- 小休食嘢 00:10
- 鉛鑛坳 - 荃錦坳 01:52

16/10 (sat) 日行麥徑3-8段
(出席: 菲菲, 比因)
total: 12:32連休
分段時間:

- 北潭凹 - 水浪窩 2:20
(休00:07)
- 水浪窩 - 基維爾營 2:52

- 基維爾 - 獅子亭 00:35
(士多大休食面 00:27)
- 獅子亭 - 大埔道 1:23 (走教育徑)
(小休 + 十卜補水 00:07)

- 大埔道 - 城門燒烤場 00:50
(小休及補水 00:07)

- 城門燒烤場 - 鉛鑛坳 1:47
(小休食嘢 00:10)
- 鉛鑛坳 - 荃錦坳 01:47

[四人八腿一條心, 毅行百里為扶貧]

四件 "啫喱仔", 天南地北的四人被拉在一起, 各人身懷不同絕活, 就像漫畫中的 "神奇四俠(Fantastic Four)" 一樣!

正如我們的名字, "Jellywalker" 的 "Jelly" 可被塑成任何形狀, 好讓我們配合能力不同的隊友. 好好配搭我們的長處, 享受100公里的路程, 寫下屬於我們的毅行故事!

今年我們四人都是第一次參興毅行, 大家目標都很明確, 想開開心心完成這一百公里旅程, 為扶貧出一分力, 也體會一下山區人們每天生活當中走出來的腳力和毅力.
透過每次操練, 我們四人和支援隊建立出來的友誼和默契, 相信都會讓我們一生人都回味~~~
感謝你們的每一分每一毫的支持, 我們會努力用腳力來回應!

請支持樂施毅行者0746Jellywalker

作者: 比因    時間: 2010-7-24 18:22
哈哈,  咁都被你諗到!
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-7-24 21:24
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 18:15 發表
毅行隊號: 待定 (W016)
目標時間: 待定(sub48內)
隊長:  Esther" />" />
隊員1:  菲菲" />" />
隊員2: Rico" />" />
隊員3: 比因" />" />

vv" />" />
catcat" />" />

有SSP Twins做十卜....Jellywalker一定掂啦~
作者: kk52    時間: 2010-7-24 21:26
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 18:15 發表
毅行隊號: 待定 (W016)
隊長:  Esther" />" />
隊員1:  菲菲" />" />
隊員2: Rico" />" />
隊員3: 比因" />" />

vv" />" />
catcat" />" />

呢個陣容, sub 48 對唔住自己喎!!!
作者: 亞平    時間: 2010-7-24 21:41
Jellywalker努力加油...48比18更辛苦更為難做..不如考慮改做18喇~~
作者: 天鬼    時間: 2010-7-24 21:44
原帖由 kk52 於 2010-7-24 21:26 發表

sub 48....係名次呀~~加油呀Jellywalker
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:30
原帖由 比因 於 2010-7-24 18:22 發表
哈哈,  咁都被你諗到!

變咗英文係咪醒晨啲呢, 容易接受啲呱~~~

多謝比因今日請飲可樂
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:31
原帖由 大圍新跑手 於 2010-7-24 21:24 發表

有SSP Twins做十卜....Jellywalker一定掂啦~

yeah~~~我都覺得我哋實紅得起呀
作者: 比因    時間: 2010-7-24 22:32
係我無看管住我地既 "財物", 所以俾 "賊人" 有機可乘  
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:32
原帖由 kk52 於 2010-7-24 21:26 發表

keke
我哋全部第一次玩咋, 目標一致, 但求完成.
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:34
原帖由 比因 於 2010-7-24 22:32 發表
係我無看管住我地既 "財物", 所以俾 "賊人" 有機可乘  

嘩, 乜你又响度
係我啲同伴口喝, 我放低咗1秒佢當我請佢飲呀
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:36
原帖由 亞平 於 2010-7-24 21:41 發表
Jellywalker努力加油...48比18更辛苦更為難做..不如考慮改做18喇~~

18留返俾你做啦
我呢團係hea團呀, 最喜歡山上食下啫喱咁
作者: 比因    時間: 2010-7-24 22:39
我地行左咁遠都係比預期慢左1個鍾, 都係慢係D要體力既上斜個度, 大家全程都無乜困難返到來, 算唔錯啦!
作者: 哈利330    時間: 2010-7-24 22:40
  Jellywalker 奸爸爹!
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:40
原帖由 天鬼 於 2010-7-24 21:44 發表

sub 48....係名次呀~~加油呀Jellywalker

多謝阿鬼~~~
你都加油啦, 睇好你名次唔使sub48, sub20
作者: 狗哥    時間: 2010-7-24 22:40
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 22:36 發表

18留返俾你做啦
我呢團係hea團呀, 最喜歡山上食下啫喱咁

Jellywalker隊人強馬壯,呢個團一定好好玩~ 粒粒皆星,沿途載歌載舞~
毅行努力加油吃喝玩樂樂在其中~
作者: 比因    時間: 2010-7-24 22:41
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 22:36 發表

18留返俾你做啦
我呢團係hea團呀, 最喜歡山上食下啫喱

有名你叫啦!
作者: kenneth    時間: 2010-7-24 22:41
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:45
原帖由 狗哥 於 2010-7-24 22:40 發表

Jellywalker隊人強馬壯,呢個團一定好好玩~ 粒粒皆星,沿途載歌載舞~
毅行努力加油吃喝玩樂樂在其中~

yeah, 多謝狗狗~~~最緊要好玩同enjoy
載歌載舞呢樣要叫埋阿鬼來先得 , 我哋都要background music, 唔慣清唱
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:49
原帖由 比因 於 2010-7-24 22:39 發表
我地行左咁遠都係比預期慢左1個鍾, 都係慢係D要體力既上斜個度, 大家全程都無乜困難返到來, 算唔錯啦!

其實都差唔多架啦~~~同我哋預定差唔多, 之前個時間無跑休息架, 都ok架啦
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:51
原帖由 kenneth 於 2010-7-24 22:41 發表
Jellywalker,努力﹗加油﹗48名,應唔難,48個鐘...真的好難﹗﹗" />" />fgj

多謝kenneth呀~~~你都加油啦~~~
作者: 比因    時間: 2010-7-24 22:53
正字時間 

支援隊招募中  ---> 支援隊招募中
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 22:56
原帖由 比因 於 2010-7-24 22:53 發表
正字時間

支援隊午招募中  ---> 支援隊伍招募中

咁都錯得, 醜c怪囉~~~
作者: wadee    時間: 2010-7-24 23:02
Jellywalker努力加油呀
48名一定攞到ge

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 23:09
原帖由 wadee 於 2010-7-24 23:02 發表
Jellywalker努力加油呀
48名一定攞到ge

多謝wadee,
你哋都加油啦
作者: 天鬼    時間: 2010-7-24 23:10
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 22:45 發表

載歌載舞呢樣要叫埋阿鬼來先得 , 我哋都要background music, 唔慣清唱

搵次一齊行囉~
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-24 23:14
原來今日咁多人去左行
今日我miss左第,自操番4-6段ga la
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 23:17
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-24 23:14 發表
原來今日咁多人去左行
今日我miss左第,自操番4-6段ga lahgjD141" />" />hj

唔緊要 希望你屋企無事先歸隊啦~~~
加油
作者: 比因    時間: 2010-7-24 23:18
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-24 23:14 發表
原來今日咁多人去左行
今日我miss左第,自操番4-6段ga lahgjD141" />" />hj

如果你想星期日自操既話, 可以搵下我睇下來唔來到!
作者: 比因    時間: 2010-7-24 23:23
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 22:45 發表

唔通係 "少林卡拉OK歌舞功夫表演" ?
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 23:26
原來今日咁多人去左行
今日我miss左第,自操番4-6段ga lahgjD141" />" />" />" />hj

well, 我諗應該要整條隊規,
嚴禁自己一個人操山
同埋遲早都會再行4-6, 唔洗心急啦

作者: 天鬼    時間: 2010-7-24 23:29
原來今日咁多人去左行

聽日我地行1-2或+3....有冇興趣一齊丫?
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 23:30
原帖由 天鬼 於 2010-7-24 23:10 發表

搵次一齊行囉~

好呀
但我怕聽唔到你既background music
作者: laputa99    時間: 2010-7-24 23:38
恭喜 Jellywalker 成立, 48小時無問題, 加油
作者: 天鬼    時間: 2010-7-24 23:40
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-24 23:30 發表

好呀
但我怕聽唔到你既background music

我地都係用"行"架咋~~同上次行夜山差唔多
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 23:43
原帖由 天鬼 於 2010-7-24 23:40 發表

我地都係用"行"架咋~~同上次行夜山差唔多

"行", 真係揾鬼信你呀
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-24 23:44
原帖由 laputa99 於 2010-7-24 23:38 發表
恭喜 Jellywalker 成立, 48小時無問題, 加油" />" />

多謝成成呀
作者: vhtober    時間: 2010-7-24 23:56
WOOW.你地個new post 終於出左la...
祝JELLY 仔...目標達成..加油ar!

作者: vhtober    時間: 2010-7-25 00:08
今日我地只係人釘人咁支持同鞭策左你地3個1小段..
之後我地3個都去左遊山玩水law...點計都唔算叫跟操la...
ekkekek...
戰地攝記catcat 仲影左好多相tim..到時要post 出來比大家欣賞...
仲有...收到菲菲上次d photo~~~~我覺得..自己個做型..好正law ~~hohoho
作者: kf    時間: 2010-7-25 01:03
加油 Jellywalker

今年一齊努力

麥徑見啦
作者: Parco爸    時間: 2010-7-25 01:08
JellyWalker
全力加油...!!!!!

菲菲唔好偷懶呀
作者: running-sue    時間: 2010-7-25 01:09
[attach]13313[/attach]
終於等到你哋喇
作者: 非比    時間: 2010-7-25 02:23
預祝JellyWalker成功完成毅行

非比油站會全力為大家加油

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-7-25 03:03
Jellywalker 毅行行山手記(支援隊伍招募中)毅行隊號: 待定 (W016)
隊長:  Esther
隊員1:  菲菲
隊員2: Rico
隊員3: 比因
vvcatcat

Esther 加油!!!菲菲加油!!!Rico 加油!!!比因加油!!!VVCatcat 都要加油!!!!

花妹妹 賀
作者: 上水馬王    時間: 2010-7-25 11:43
恭喜Jellywalker成隊!
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-25 12:30
各位隊員
我唔多識用pm…
件衫個碼我度左…36
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-7-25 14:25
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-25 12:30 發表
各位隊員
我唔多識用pm…
件衫個碼我度左…36

Rico,
今朝見到你好開心.....
你又要操三鐵又要操毅行, 真係服左你.....加油呀~
作者: 大雄2009    時間: 2010-7-25 17:49
Jellywalker加油, 祝成功完成毅行全程!
作者: 比因    時間: 2010-7-25 17:49
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-25 12:30 發表
各位隊員
我唔多識用pm…
件衫個碼我度左…36

收到!
但係. . . . . . 你知唔知個尺碼係點量出來? 呢個數字代表D乜?
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-25 19:43
原帖由 比因 於 2010-7-25 17:49 發表 收到!但係. . . . . . 你知唔知個尺碼係點量出來? 呢個數字代表D乜?

我估係計胸口尺寸
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-25 19:49
原帖由 大圍新跑手 於 2010-7-25 14:25 發表 Rico,今朝見到你好開心.....你又要操三鐵又要操毅行, 真係服左你.....加油呀~

大圍真係好耐冇見喇
今朝係你跑入大埔時已經見到你
但叫唔切
你都好犀利啦今朝咁鬼熱都跑…我一路跑d熱氣一路蒸上黎
作者: cfchan    時間: 2010-7-25 21:46
JELLYWALKER 加油,預祝順利完成全程 不過要行48,捱兩晚好辛苦喎,不如將完成時間改成捱一晚好似好d!
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:00
原帖由 vhtober 於 2010-7-25 00:08 發表
今日我地只係人釘人咁支持同鞭策左你地3個1小段..
之後我地3個都去左遊山玩水law...點計都唔算叫跟操la...
ekkekek...
戰地攝記catcat 仲影左好多相tim..到時要post 出來比大家欣賞...
仲有...收到菲菲上次d pho ...

係呀, 你上次個look超正, 最衰你又唔俾人放出來
vv你地今日咁遠來到同我哋起步同埋行左段, 都好高興啦~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:00
原帖由 kf 於 2010-7-25 01:03 發表
加油 Jellywalker

今年一齊努力

麥徑見啦

多謝kf~~~
有緣路上見呀
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:01
原帖由 Parco爸 於 2010-7-25 01:08 發表
JellyWalker
全力加油...!!!!!

菲菲唔好偷懶呀

多謝pb....但懶呢家嘢真係好難攪, 而家都未寫過一篇記錄
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:02
原帖由 running-sue 於 2010-7-25 01:09 發表
終於等到你哋喇

多謝sue 兄
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:03
原帖由 非比 於 2010-7-25 02:23 發表
預祝JellyWalker成功完成毅行

非比油站會全力為大家加油hgj088" />" />hj

多謝非比
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:07
仲要多謝dee兄, 馬王, 大雄同13兄
作者: running-sue    時間: 2010-7-26 13:08
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-26 13:02 發表

多謝sue 兄

搵次俾個機會我跟你地上山玩下

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:09
原帖由 running-sue 於 2010-7-26 13:08 發表

搵次俾個機會我跟你地上山玩下

keke, 好呀~~~
我地到帶多好野一路行一路食先~~~
作者: running-sue    時間: 2010-7-26 13:11
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-26 13:09 發表

keke, 好呀~~~
我地到帶多好野一路行一路食先~~~

我黎睇靚女o者
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:19
話時話, 簡短報告一下星期六的操練:
當日大約8:40am水浪窩起行, 天陰間中有陽光, 超正....
我自己病左成個星期後第一次做運動(中間只有上游水堂), 行第四段覺得好辛苦, 覺得條路點解咁長行極都未完, 上山/梯級亦只有慢慢line上去.....未到基維爾前覺得無力行, 有諗過沙田坳走人......但隊友提醒要多補水特同食物補充energy, 去到基維爾時飲番200ml水特.
到第五段, 原來上次試玩時行了shortcut, 今次依舊路行, 上好多梯級, 好辛苦.....
終於到沙田坳道, 知道士多在望, 即時上電跑落去....食冰凍豆花, 感覺重生了
大休完後再行覺得大脾好酸, 後到第6段想jog也無力, 最後行畢全程都好開心
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:20
原帖由 running-sue 於 2010-7-26 13:11 發表

我黎睇靚女o者  

重有兩位靚仔喎, 洗唔洗叫d姊妹來呢
作者: witchycatcat    時間: 2010-7-26 13:20
報到~~~~

弓喜jellywalker,祝業務蒸蒸日上!!!

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:27
當日兩位隊員都俾我好大鼓勵呢:
from Esther:
話說上回行1-2段時發覺山頭好多棄置膠樽, 隊長話有機會下次帶野來執走返落山掉
今次真係坐言起行, 帶定膠袋, 路上見到有膠樽帶返兩個落山
下次我都會效法, 每人帶兩個好似好少, 但希望能夠感染身邊人一起行動

from比因:
話說我line上山時, 比因默默在我背後守候, 我問佢行咁慢會唔會覺得好辛苦呀?
比因語錄: 能做到收放自如才是最好境界

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 13:28
原帖由 witchycatcat 於 2010-7-26 13:20 發表
報到~~~~

弓喜jellywalker,祝業務蒸蒸日上!!!

" />" />

多謝catcat, 你多啲來撐場應該業務會好啲
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 13:59
咁我地又報告下support team 既行程~~~
cat~~~~~~~~~~~~~~~~約左人.又唔知醒起身..用”又”字..係因為上次出發.佢又係唔知醒..不過今次我醒叫丫joe..”我”佢~佢至肯由張床 look 落黎~~~" />" />
由於佢遲大到…無時間食早點…行唔夠10 mins 佢開始有反常現象..唔.肯.行….
一時又要drink 一時又要食”忌廉賓” 一時又要抖..
丫joe 見狀..就話…以你地咁既速度…黃昏都行唔完第5段ar…於是..我地就進行…PLAN B~~~即係……..緊急切退" />" />
最後就去左西貢食車仔麵~嘆我地個午餐lu
因為實在太HEA…行下企下睇下DRINK 下.食下..我都覺得好開心…可以在WEEK END 出來嘆下其實都唔錯…不過難為了JOEJOE..佢打算唔陪佢地全程都至少4-5 掛..之後仲要佢食個肥美車仔麵….跑埋都唔夠食LA..KEKEK
之後..我地出MK…本來係CATCAT 陪我去睇袋…..不過又唔係好岩..行到3點..我真係累到不得了…MK D 環境真係唔係人咁品…又HOT又多人又多塵.辛苦到不得了..但CATCAT 果時..真正發揮佢既潛質….即極咁去睇野買野..
我諗~UM…CATCAT 跑全馬既果股耐力…可能係在MK訓練出來KA……" />" />
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 14:07
原帖由 vhtober 於 2010-7-26 13:59 發表
咁我地又報告下support team 既行程~~~
cat~~~~~~~~~~~~~~~~約左人.又唔知醒起身..用”又”字..係因為上次出發.佢又係唔知醒..不過今次我醒叫丫joe..”我”佢~佢至肯由張床 look 落黎~~~" />" />" />" />
由於佢 ...

thanks vv詳盡report, 明明見到joe己上到馬鞍山頂, 你地在邊樹落返西貢呀? 洗唔洗鏟林呀
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 14:16
…HEHE…你都知我唔認路ka la….我都唔知去左邊ka..總之丫joe 話..只係行左4段既2/3左右 la…
鏟林?????如果真係要鏟catcat 一定會鏟joejoe 上天花先ka wor…hoho
話時話..catcat 果個背囊..咩都無..唯獨有2對勞工手套….究竟..catcat 係怕左鏟林定係愛上左鏟林呢?其實????
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 14:18
原帖由 vhtober 於 2010-7-26 14:16 發表
…HEHE…你都知我唔認路ka la….我都唔知去左邊ka..總之丫joe 話..只係行左4段既2/3左右 la…" />" />" />" />
鏟林?????如果真係要鏟catcat 一定會鏟joejoe 上天花先ka wor…hoho
話時話..catcat 果個背囊..咩都無..唯獨 ...

咁迷團唯大等ar joe解開~~~
去返上次山藝個5叉路口未呀?

作者: vhtober    時間: 2010-7-26 14:19
有ar..去到 ka~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 14:24
原帖由 vhtober 於 2010-7-26 14:19 發表
有ar..去到 ka~

咁我估你地落左北港呱
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 14:27
bingo~e 個名有提過~

到一個位置…joe 話行過d 就係萬里長城…佢地好衰ka…我都話好想去果度行..又唔帶人去….
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 14:29
原帖由 vhtober 於 2010-7-26 14:27 發表
bingo~e 個名有提過~

到一個位置…joe 話行過d 就係萬里長城…佢地好衰ka…我都話好想去果度行..又唔帶人去…." />" />

你下次捱埋去沙田坳先走啦~~~
揾次唔係操山時同你去過
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 17:04
菲菲..我同joe都想行多dd~~不過我地都台唔郁果隻懶貓 ….
咁~你地下個sat 又操咩路線ar?
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 17:10
今個sat想走麥1-3, 12段唔難, 但好熱好晒好易暑, 第3段辛苦啲
第一段頭你地質行, 行入東霸果條路比較悶, 東霸之後都几靚架
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 17:21
Woow…係唔係即係坐的的入果程ar?
超悶wor…..我諗要一路有野食住會好d~" />" />
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-26 17:31
原帖由 vhtober 於 2010-7-26 17:21 發表
Woow…係唔係即係坐的的入果程ar?
超悶wor…..我諗要一路有野食住會好d~

跑入去咪無咁悶囉.....如果跑到的話我都想
作者: witchycatcat    時間: 2010-7-26 17:54
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-26 13:27 發表
當日兩位隊員都俾我好大鼓勵呢:
from Esther:
話說上回行1-2段時發覺山頭好多棄置膠樽, 隊長話有機會下次帶野來執走返落山掉
今次真係坐言起行, 帶定膠袋, 路上見到有膠樽帶返兩個落山
下次我都會效法, 每人帶兩 ...

支持!!!!!
作者: witchycatcat    時間: 2010-7-26 17:56
原帖由 vhtober 於 2010-7-26 14:16 發表
…HEHE…你都知我唔認路ka la….我都唔知去左邊ka..總之丫joe 話..只係行左4段既2/3左右 la…" />" />
話時話..catcat 果個背囊..咩都無..唯獨有2對勞工手套….究竟..catcat 係怕左鏟林定係愛上左鏟林呢?其實???

我怕死人joe又唔覺意同我地剷林呀嘛....
作者: 比因    時間: 2010-7-26 21:53
多謝各位, 我地會盡力架啦       !!
作者: cc    時間: 2010-7-26 21:56
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-26 22:40
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-26 17:10 發表 今個sat想走麥1-3, 12段唔難, 但好熱好晒好易暑, 第3段辛苦啲第一段頭你地質行, 行入東霸果條路比較悶, 東霸之後都几靚架

呢個星期六行1-3段我ok
不過天文台話  

31/7
(星期六)

登錄/註冊後可看大圖

天晴炎熱

怕唔怕第2段會太辛苦
作者: 比因    時間: 2010-7-26 22:51
一人雪舊冰擺係背脊, 佢會不知不覺間吸走你身上既熱能 (再帶埋jelly!)

上西灣山時大家注意補水, 必要時帶埋鹽餅.

之後係西灣同嶂上都可以飲野補水, 我地做得到既!
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 23:30
你地努力ar~~~我地support team 成員會在家中張床上點點同你地打氣ka la~~~
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 23:32
原帖由 比因 於 2010-7-26 22:51 發表
一人雪舊冰擺係背脊, 佢會不知不覺間吸走你身上既熱能 (再帶埋jelly!)

上西灣山時大家注意補水, 必要時帶埋鹽餅.

之後係西灣同嶂上都可以飲野補水, 我地做得到既!

仍然記得d jelly 仔......一想到行多陣有得食....行都行快2步..hohoho
作者: cc    時間: 2010-7-26 23:39
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 23:44
原帖由 cc 於 2010-7-26 23:39 發表

你點做support team嘎? jg" />" />h

hohoh...我會默默支持ma....我去會拖垮佢地進度ka..
仲會分左佢地d jelly 仔..
作者: vhtober    時間: 2010-7-26 23:45
cc....咁你加唔加入jack????? support team 需要你....
jellywalker 都需要你.....
作者: 叮叮噹    時間: 2010-7-26 23:46
你地終於開post.
目標48, 捱兩晚夜好難頂, 以你地步速好難做48囉!
jellywalkers加油!
下次再join你地行.

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-27 09:46
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-26 22:40 發表

呢個星期六行1-3段我ok
不過天文台話  

31/7
(星期六)

登錄/註冊後可看大圖

天晴炎熱

怕唔怕第2段會太辛苦

其實西灣一段真係好難頂, 我上次同esther行全程都要打傘~~~你哋都最好帶"姐"啦, 無咁易中暑
作者: ricoodelia    時間: 2010-7-27 11:53
心郁郁想買呢個黎試下

登錄/註冊後可看大圖

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-27 11:56
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-27 11:53 發表
心郁郁想買呢個黎試下

登錄/註冊後可看大圖

呢個几$呢?水袋方咩位置呢?
我自己覺得佢輕就輕, 但好似好易爛咁.......間隔唔多, 側面無得放多支水,
我同比因都賣咗ospxxy, 因為無溝通下仲有同一件色添.....$53x
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-7-27 11:58
原帖由 cc 於 2010-7-26 21:56 發表
Esther,菲菲,coco,比因.....加油呀~~

原帖由 叮叮噹 於 2010-7-26 23:46 發表
你地終於開post.
目標48, 捱兩晚夜好難頂, 以你地步速好難做48囉!
jellywalkers加油!
下次再join你地行.

Thanks CC 同叮叮噹呀~~~
作者: vhtober    時間: 2010-7-27 12:57
[quote]原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-7-27 09:46 發表

登錄/註冊後可看大圖

其實西灣一段真係好難頂, 我上次同esther行全程都要打傘~~~你
作者: vhtober    時間: 2010-7-27 13:00
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-27 11:53 發表
心郁郁想買呢個黎試下

登錄/註冊後可看大圖

我都有睇過e 個la rico..
可惜...死因係...........太貴..
睇真d 仲有好多弱點..不過佢selling point 係輕law
但如果只係要輕..仲有太多好既choice ~
好似菲菲果個 o 仔牌..都出名輕ka la~
作者: cc    時間: 2010-7-27 17:05
作者: batigoal    時間: 2010-7-27 17:28
原帖由 ricoodelia 於 2010-7-27 11:53 發表 心郁郁想買呢個黎試下

登錄/註冊後可看大圖

我估如果背住呢隻野跑,入面D野都幾"浪"下....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2