香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010/9/12 - 可口可樂健跑樂2010 [打印本頁]

作者: blurmax    時間: 2010-7-30 10:26
標題: 2010/9/12 - 可口可樂健跑樂2010

可口可樂健跑樂2010 will be held on 2010/9/12.

Details could be found :

http://www.scchkrc.com/events.htm

http://www.scchkrc.com/download/form10.pdf

http://www.scchkrc.com/download/formen10.pdf
作者: 龜速行    時間: 2010-7-30 12:01
good ar
作者: 得得地    時間: 2010-7-30 13:35
Good !

舊年冇跑過, 都係咁早九月咩 ?? 好似唔係喎 !

不過, 都要 $110 咁貴... 樣樣都貴... 跑完有冇可樂飲 ??   
作者: blurmax    時間: 2010-7-30 13:45

跑完有冇可樂飲 ??   

No gar - only Bonaqua water^.^
作者: kkl    時間: 2010-7-30 22:35
中間水站飲可樂
作者: LL3578    時間: 2010-7-31 02:28
弊...又係沙田區度搞既長跑比賽
如果我唔係之前報左扶輪果個既話
一係親沙田區搞既比賽,我以後都要唔報
原因就係驚去到果頭俾人尋仇
作者: 天天跑    時間: 2010-8-5 13:44
可樂衫吸引, 己報名
作者: mk111    時間: 2010-8-7 22:09
我想跑丫,,但我96係咪冇得跑?
作者: kin8333    時間: 2010-8-8 16:06
跑完自已買就有可樂飲啦,哈哈哈哈哈,我都報名了
作者: 馬神    時間: 2010-8-10 19:04
原帖由 天天跑 於 5-8-2010 13:44 發表
可樂衫吸引, 己報名

E ... 天天跑CHING, 係咪好靚架件衫? 背心定T ? 可唔可以UPLOAD上黎睇睇呀
靚既我又想跑添, 哈哈
作者: forget    時間: 2010-8-11 13:48
件衫咪成個可樂logo喺心口囉
作者: kanokanok    時間: 2010-8-11 14:09
JOIN~~!!!
作者: 乒乓小風    時間: 2010-8-11 16:09
剛剛寄左 , 希望報到喇 !
作者: 馬神    時間: 2010-8-11 16:42
有冇師兄跑過呀? 覺得賽事搞成點呢?
作者: 狗哥    時間: 2010-8-11 17:02
原帖由 馬神 於 2010-8-11 16:42 發表
有冇師兄跑過呀? 覺得賽事搞成點呢?

禾上年飲過可樂,大致上都滿意個賽事安排同氣氛 係跑完無可樂飲要飲d五顏綠式既維他命屎水...
但上年係12月跑比較C服,今年9月應該幾熱,同件衫都幾令
作者: 馬神    時間: 2010-8-11 17:09
原帖由 狗哥 於 11-8-2010 17:02 發表

禾上年飲過可樂,大致上都滿意個賽事安排同氣氛 係跑完無可樂飲要飲d五顏綠式既維他命屎水...

哦, 睇下今年飲唔飲先? 件衫令好吸引WOO .... 唔知係咪背心呢?
作者: 狗哥    時間: 2010-8-11 17:11
原帖由 馬神 於 2010-8-11 17:09 發表

哦, 睇下今年飲唔飲先? 件衫令好吸引WOO .... 唔知係咪背心呢?

係呀,背心來的。今晚著俾你睇下(不過慘慘地lu...)
作者: 馬神    時間: 2010-8-11 17:12
原帖由 狗哥 於 11-8-2010 17:11 發表

係呀,背心來的。今晚著俾你睇下(不過慘慘地lu...)

好呀, 多謝狗哥~!!!
作者: running-sue    時間: 2010-8-11 17:33
原帖由 馬神 於 2010-8-11 17:12 發表

好呀, 多謝狗哥~!!! hgjD115" />" />hj

年年唔同顏色架
作者: run4fun    時間: 2010-8-23 11:39
原帖由 狗哥 於 2010-8-11 17:02 發表

件背心 ok 啦, 貪佢有個可樂大 logo 在, 不過前面短後長, 好易露左我個肚臍出來...哈~
跑完飲嗰 d 又未至於屎水, 但就勁似飲藥水, 今次一定唔飲
作者: new-runner    時間: 2010-9-1 00:23
applied by not yet received any confirmation...I wonder I can join or not
作者: JohnsonC    時間: 2010-9-1 01:20
原帖由 new-runner 於 2010-9-1 00:23 發表
applied by not yet received any confirmation...I wonder I can join or not

如果佢已過你支票數
咁應該唔駛太擔心
如果真係放心唔落既不妨星期一打去問下
作者: new-runner    時間: 2010-9-1 21:53
原帖由 jysc 於 2010-9-1 01:20 發表

如果佢已過你支票數
咁應該唔駛太擔心
如果真係放心唔落既不妨星期一打去問下

Thx. for advice.
作者: 黎黎    時間: 2010-9-3 13:39
原帖由 new-runner 於 2010-9-1 21:53 發表

Thx. for advice.

我打左去問喇  佢地話9/2 先寄出回信,應該呢兩日會收到
作者: blurmax    時間: 2010-9-3 20:00

Received my acceptance letter today - #3013

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: new-runner    時間: 2010-9-3 21:59
received la this time the organizer will use a new chip for recording. hope to see u all there
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-3 22:12
Rec'd my confirmation letter - "2152"
作者: purejoey    時間: 2010-9-3 22:40
收左信 - 3132

太好了,可試到高科技產品(D-Tag)

跑完多件背心著。
作者: 黎黎    時間: 2010-9-6 13:29
我星期六都收到lu

想問問 件"高科技產品" 完左係咪要歸還架,好似無寫到咁既
作者: blurmax    時間: 2010-9-6 13:32

I guess the new "time chip" have no need to return coz it will be tore up before using.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: kin8333    時間: 2010-9-6 20:50
我打過電話去問,是不用還的
作者: boyle    時間: 2010-9-8 22:49
唔好意思,想問從火炭車站去>報到位置遠唔遠
作者: RowerBee    時間: 2010-9-8 23:08
我平時行就5-8分鐘, 係沙田賽艇中心出口(好似係A), 總之7仔個出口出閘轉左,
過馬路, 你會見到右手邊有條行人天橋,
行完條落斜O既天橋, 過對面馬路直行到尾轉右行多幾10米就到^^
作者: 乒乓小風    時間: 2010-9-9 11:12
我都收到了 , 2090 係我 !
作者: boyle    時間: 2010-9-9 23:56
thx RowerBee
作者: 得得地    時間: 2010-9-11 12:38
大約睇咗條路點行去, 希望到時有指示易搵啦 !

今日落雨,
上星期日去到沙田西貢跑泰基盃好天,
唔知聽日係好天氣, 定係都係要打水戰呢 ??   

師兄師姐加油, 聽日輕鬆完成 7km !   
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-11 22:11
各師兄師姐, 明天輕輕鬆鬆完成賽事, 一齊飲可樂 !!  明天見!!
作者: 馬神    時間: 2010-9-11 22:22
原帖由 monsterjoe 於 11-9-2010 22:11 發表
各師兄師姐, 明天輕輕鬆鬆完成賽事, 一齊飲可樂 !!  明天見!!

之前想報名... 但都係冇報到, joejoe聽日加油呀 !!
作者: 海人    時間: 2010-9-11 22:22
請問帶個一般大小的背包去,存放有無問題?
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-11 22:33
一般大小背包一定無問題, 聽日最好帶定大垃圾袋裝住, 以防落雨, 因一般存放地點就係放係地下, 所以地下有水就濕硬
作者: LL3578    時間: 2010-9-11 22:44
各位聽朝係沙田跑既朋友
希望你地能夠順順利利跑畢全程la~~~
而我就去小西灣果邊跑東區長跑賽
作者: 海人    時間: 2010-9-11 22:47
多謝你,祖祖
作者: wadee    時間: 2010-9-11 22:47
聽日去飲可樂的健兒加油呀
我會去幫你地打氣+影相

作者: monsterjoe    時間: 2010-9-11 23:01
原帖由 海人 於 2010/9/11 22:47 發表
多謝你,祖祖

記得帶信去喎

作者: blurmax    時間: 2010-9-11 23:11

Thanks Wa Dee Ching!

作者: cu83    時間: 2010-9-11 23:22
參加比賽既健兒們,
今晚早 d 休息啦!
明早加油呀!

作者: new-runner    時間: 2010-9-11 23:33
Running in the rain tmr
作者: randyip    時間: 2010-9-12 00:06
08年果次都係打水戰。
作者: running-sue    時間: 2010-9-12 00:40
出戰嘅ching/ctse, 加油呀
作者: new-runner    時間: 2010-9-12 06:56
原帖由 new-runner 於 2010-9-11 23:33 發表
Running in the rain tmr

Good morning all,

Is it what we call "Tmr is better"

See u there.
作者: purejoey    時間: 2010-9-12 10:42
無落雨,不太熱但很潮濕,對小弟來說無法突破自己水準都唔能夠再賴天氣了。

36min 左右,自己目標範圍的下限,僅僅合格 la.

作者: chanlouis911    時間: 2010-9-12 10:44
完成la...
恭喜各得獎C-hing and C-jei!!!
作者: leefs    時間: 2010-9-12 10:59

登錄/註冊後可看大圖

作者: cu83    時間: 2010-9-12 11:01
原帖由 leefs 於 12-9-2010 10:59 發表

速行兄出山啦,好野呀!
作者: 得得地    時間: 2010-9-12 11:17
食早餐見電視話 25C (-- 29C) 95%.

由沙田半行半跑去到, 已經出晒汗 !

做唔到 5min/km.   

跟住 [賽王], 36:50 完成 7km.

另外, 好高興見到 [蝦肥]兄, Daniel 兄, 重出江湖 !   
作者: shogikin    時間: 2010-9-12 11:57
跑完比賽去投票區
賽後投票呀

Kin in Running
作者: kkl    時間: 2010-9-12 12:03
恭喜各獲奬的ching/ctse , 今日好潮濕下
作者: blurmax    時間: 2010-9-12 12:08

Just completed the Coke Run 7.5 K 2010 at Shing Mun Riverside in a moderate slow time 36:41 mins (sub 5 mins / K).

Nice to meet so many runners friends in the race^.^

作者: 海人    時間: 2010-9-12 13:51
終於完成到賽事了, 十分開心.  見到BLURMAX C-HING, 跑得好快. 仲有見到疑似'亮哥'既人物在影相, 佢真係有心 (我宜家求證緊).
天公造美, 全程無落雨, 跑完5分鐘先落雨, 休息了10分鐘, 又停雨了, 可以走人, timing 啱啱好.
會唔會有相睇呀?
我係2172.
作者: cu83    時間: 2010-9-12 13:54
原帖由 海人 於 12-9-2010 13:51 發表
終於完成到賽事了, 十分開心.  見到BLURMAX C-HING, 跑得好快. 仲有見到疑似'亮哥'既人物在影相, 佢真係有心 (我宜家求證緊).
天公造美, 全程無落雨, 跑完5分鐘先落雨, 休息了10分鐘, 又停雨了, 可以走人, timing & ...

亮哥 & Wadee 都有到場幫手打氣 + 影相!
俾 d 時間同耐性啦,
應該好快有相睇!
作者: 海人    時間: 2010-9-12 14:35
謝謝
作者: blurmax    時間: 2010-9-12 15:33

海人 Ching,

Thanks for the encouragement - nice to meet U in the race too^.^

作者: schnix    時間: 2010-9-12 15:47
今日不太順利, 起跑時塞左一陣, 尾段又有兩次想反胃, 要慢番調節下先好番D
連續兩個比賽都比賽王兄介左, 已經介到好傷啦

開心的是見到唔少長跑網既ching ctse

作者: schnix    時間: 2010-9-12 15:49
恭喜菲比得獎, 個杯有支可樂係入面, 好靚呀
作者: blurmax    時間: 2010-9-12 15:53
連續兩個比賽都比賽王兄介左, 已經介到好傷啦

U better run faster next time lah - I really enjoy "Kai" U gar^.^

Congratulations to princess Phoebe!

作者: schnix    時間: 2010-9-12 15:56
原帖由 blurmax 於 2010-9-12 15:53 發表

U better run faster next time lah - I really enjoy "Kai" U gar^.^

Congratulations to princess Phoebe!

今次追唔倒啦, 我慢你11秒過終點
作者: purejoey    時間: 2010-9-12 16:34
原帖由 schnix 於 2010-9-12 15:47 發表
今日不太順利, 起跑時塞左一陣, 尾段又有兩次想反胃, 要慢番調節下先好番D
連續兩個比賽都比賽王兄介左, 已經介到好傷啦" />" />

開心的是見到唔少長跑網既ching ctse" />" />

上次泰基小弟臨尾都俾「賽王」介親,今次臨尾見佢拍埋黎,即刻用最後奶力彈離佢幾個身位,幸保不失。

「賽王」係正宗後上靚馬
作者: 得得地    時間: 2010-9-12 18:00
原帖由 schnix 於 2010-9-12 15:47 發表
連續兩個比賽都比賽王兄介左, 已經介到好傷啦" />" />

師姐你好,
喺最後直路, 我都見到你條氣有啲唔順, 要咳順返,
就係哩個時候, [賽王] 就界咗你......   (我亦都尾隨 [賽王] 十幾步)   

原來我哋前後有幾個人, 下次一齊圍攻 [賽王], 哩個目標太易認嘞 !   
作者: wadee    時間: 2010-9-12 18:02
恭喜菲比得獎

作者: leefs    時間: 2010-9-12 18:08
今日的賽事警方對跑手使用單車徑作嚴格限制,
比賽人數約700-850人塞在2米多闊嘅行人路上,

起步已經超擠迫長跑比賽淪落為百萬行,
回程部份位置行人道更只有1米多,
跑手要打側身閃避,
造運動係有益身心,
搞到咁有"犯罪惑",
政府宣傳廣告重好意思叫人多造運動添,
實在係此項運動悲哀的一天!

作者: schnix    時間: 2010-9-12 19:17
原帖由 得得地 於 2010-9-12 18:00 發表

師姐你好,
就係哩個時候, [賽王] 就界咗你......   (我亦都尾隨 [賽王] 十幾步)   

原來我哋前後有幾個人, 下次一齊圍攻 [賽 ...

係呀, 當時個胃反轉咁滯, 想嘔出黎, 要慢番D, 比人介都無計啦, 下次唔可以再比賽王介啦
作者: 狗哥    時間: 2010-9-12 19:23
原帖由 wadee 於 2010-9-12 18:02 發表
恭喜菲比得獎

恭喜非比得獎~
恭喜其它得獎既師兄姐~
作者: kan0902    時間: 2010-9-12 20:54
恭喜非比得獎~x 2
恭喜其它得獎既師兄姐~ x2
作者: amos    時間: 2010-9-13 13:43
原帖由 leefs 於 2010-9-12 18:08 發表
今日的賽事警方對跑手使用單車徑作嚴格限制,
比賽人數約700-850人塞在2米多闊嘅行人路上,
起步已經超擠迫長跑比賽淪落為百萬行,
回程部份位置行人道更只有1米多,
跑手要打側身閃避,
造運動係有益身心 ...

有同感, 其實馬場那邊條路本身就好窄, 再封多一條單車路就根本唔洗行, 其實最擠迫嘅時候
係起步果段時間可能都係 5-10分鐘, 條路封一陣應該唔會太大影響但如果太擠迫就更容易發
生意外, 到時唔通又要去報警投訢 ?
作者: saki    時間: 2010-9-13 14:53
原帖由 得得地 於 2010-9-12 18:00 發表

師姐你好,

原來我哋前後有幾個人, 下次一齊圍攻 [賽 ...

小弟好彩無俾"賽王"界..............因為我係佢後面起步,

btw, 得得地呢個主意不錯........
作者: 龜速行    時間: 2010-9-13 15:22
原帖由 cu83 於 2010-9-12 11:01 發表 速行兄出山啦,好野呀!

he ..........he............小弟昨日帶病中...............

作者: 龜速行    時間: 2010-9-13 15:23
恭喜非比得獎~x 3
恭喜其它得獎既師兄姐~ x3
作者: 龜速行    時間: 2010-9-13 15:26
原帖由 leefs 於 2010-9-12 10:59 發表 http://lh6.ggpht.com/_VNHnM7kfNeY/TIxBqm-jGuI/AAAAAAAACE8/IGW4WufIkog/2010%E5%8F%AF%E5%8F%A3%E5%8F%AF%E6%A8%82%E5%81%A5%E8%B7%91%E6%A8%82%20390.jpg

謝王上  正相
作者: 天天跑    時間: 2010-9-13 23:33
兩個幾月冇跑, 又重咗成十磅, 今次跑跑下要行, 邊行邊跑, 好鬼醜, 不過都返到終點, 睇黎都係要操返先得
作者: bigblue168    時間: 2010-9-14 09:48
有無人知幾時有成績公佈?
作者: blurmax    時間: 2010-9-14 10:36

The result will be released here :

http://www.scchkrc.com/result.htm
作者: bigblue168    時間: 2010-9-14 16:55
原帖由 blurmax 於 2010-9-14 10:36 發表

The result will be released here :

http://www.scchkrc.com/result.htm

不過唔知幾時出姊!
作者: robin888    時間: 2010-9-14 20:21
仲未有喎..........
作者: blurmax    時間: 2010-9-14 21:18

Honestly I've some reservation/doubt with the new timing system.  Hope it works lah>.<

Just got it^.^

The result has been released :

http://www.scchkrc.com/download/result2010.xls

作者: MJ576    時間: 2010-9-14 22:10
今年嘅 Coke run 賽道好過以前,但年年大會話賽道有7K,實際應該唔只。
大會今次封一半的單車徑黎比800幾人比賽,係有D危險,希望下次改善吓。
今次完成時間: 33’47, 比起上次快少少(1分鐘到)
很高興見到好多跑友Blurmax, Alan, 大圍……等等 ,亦都要恭喜得獎 Ching, ctse.

作者: new-runner    時間: 2010-9-14 22:45
原帖由 blurmax 於 2010-9-14 21:18 發表

Honestly I've some reservation/doubt with the new timing system.  Hope it works lah>.<

Just got it^.^

The result has been released :

http://www.scchkrc.com/download/result2 ...

Yeah...I found 1 minute difference (+) with my stop watch
作者: blurmax    時間: 2010-9-14 23:27

MJ,

Congratulations to ur good run!  Nice to meet U too^.^

New-runner,

I found only 2 secs difference btw the official result with my own timing.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2