香港長跑網 - 長跑長友

標題: 黃大仙區慈雲山 報到 [打印本頁]

作者: kan0902    時間: 2010-7-31 02:03
標題: 黃大仙區慈雲山 報到
發覺
我好似入左黎好耐
冇報到過
所以補返

大家好
我係 kan0902
平時好鐘意跑步
跑開 斧山道運動場
同埋 鐘意跑上 飛鵝山
同埋都鐘意 跑到好遠咁

唔知呢度有冇人住慈雲山 呢
有興趣ge 跑友
可以 一齊跑返轉 飛鵝山 or 獅子山 都得

作者: LL3578    時間: 2010-8-10 00:18
你好呀~~~
我又介紹自己先
網名話就話LL3578 ,只不過我N咁多個網名
但通常識得我既都係叫阿Sam

講開又講
飛鵝山我咸豐年前都跑過
但我年紀細細就跑上飛鵝山,就真係搵命黎博

至於而家跑邊
因為我兩邊屋企既關係
藍田果邊起跑既話,就通常跑秀茂坪、翠坪村、茶果嶺同埋油塘果邊
至於鑽石山果邊就通常跑新清/舊清、四順、樂華、九龍灣同埋黃大仙果頭多

但我練半馬果陣,最遠試過跑到去何文田
作者: kan0902    時間: 2010-8-10 00:43
原帖由 LL3578 於 2010-8-10 00:18 發表
你好呀~~~
我又介紹自己先

講開又講
飛鵝山我咸豐年前都跑過

至於而家跑邊
因為我兩邊屋企既關係
藍田果邊起跑既話,就通常跑秀茂坪、翠坪村、茶果嶺同埋油塘果邊
至於鑽石山果邊就通常跑新清/舊清、四順、樂華、九龍灣同埋黃大仙果頭多

但我練半馬果陣,最遠試過跑到去何文田

Sam ching 你好
多多指教
作者: 零下十度    時間: 2010-8-10 14:28

你又训5着啊~~
作者: 228華    時間: 2010-8-11 17:09
多多指教kan0902 長跑師兄
我以前住慈雲山,經常在憤場中行走
作者: JohnsonC    時間: 2010-8-12 01:22
原帖由 228華 於 2010-8-11 17:09 發表

墳場中......

我都係住慈雲山
得閒會落斧山道運動場跑
平時夜晚 12 點有時會落中央球場圍住果 2 個足球場黎跑
不過係正宗慢腳一名 (10KM ~70mins)
多多指教
作者: kan0902    時間: 2010-8-12 01:52
原帖由 jysc 於 2010-8-12 01:22 發表

墳場中......

我都係住慈雲山
得閒會落斧山道運動場跑
平時夜晚 12 點有時會落中央球場圍住果 2 個足球場黎跑
不過係正宗慢腳一名 (10KM ~70mins)
多多指教

jysc ching 多多指教
我也是住慈雲山
中央公園 11點熄晒燈
咁咪好黑lor
想問果度一圈 有幾多米
要跑幾多圈 先可以跑倒10km
同埋ching會唔會落7仔跑架(一圈440米)
雖然隔離係墳場
但果度光d
作者: kan0902    時間: 2010-8-12 01:54
原帖由 228華 於 2010-8-11 17:09 發表

多多指教ar 228 華 長跑師兄
係唔係鑽石山墳場ar
我每一天都要經過 附近門口 最小一次
作者: JohnsonC    時間: 2010-8-12 13:40
原帖由 kan0902 於 2010-8-12 01:52 發表
jysc ching 多多指教
我也是住慈雲山
中央公園 11點熄晒燈
咁咪好黑lor
想問果度一圈 有幾多米
要跑幾多圈 先可以跑倒10km
同埋ching會唔會落7仔跑架(一圈440米)
雖然隔離係墳場
但果度光d

kan0902 師兄,
中央公園就算熄左燈每次跑我都見有其他人跑緊架
係衰在有時有 d 街坊唔用狗繩放狗
一圈準確幾多米我都唔知
據我 check 過個足球場係標準 7 人場黎 (for 康文署)
網上見過人講康文署既標準 7 人場正常係 60m x 40m 但每邊有 5m 誤差
所以兩個足球場加埋再加中間一條路
估計大概有 275m - 315m 咁上下
另外我跑 10KM 係去斧山道運動場或跑馬地運動場架
唔係落中央球場
中央球場只係夜晚放工返到屋企落街當做半個鐘運動
唔會跑太耐

想請問 7 仔係邊度黎?
作者: nicnic0523    時間: 2010-8-12 18:34
原帖由 LL3578 於 2010-8-10 00:18 發表
你好呀~~~
我又介紹自己先

講開又講
飛鵝山我咸豐年前都跑過

至於而家跑邊
因為我兩邊屋 ...

CHING 秀茂坪跑邊度多呀?_?
作者: LL3578    時間: 2010-8-12 18:49
原帖由 nicnic0523 於 2010-8-12 18:34 發表

CHING 秀茂坪跑邊度多呀?_?

我跑入面果D屋村路多
以係東九練跑黎講,除左跑茶果嶺,觀塘道同秀茂坪入面果D屋村路外稍為係平坦D之外
其他D路好多都係暗斜甚至係急斜黎
所以我練跑果陣好多時都係又上又落既 ( I mean 斜路)

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2