香港長跑網 - 長跑長友

標題: 想買短tigth,有冇推介? [打印本頁]

作者: Kinght    時間: 2010-8-15 02:14
標題: 想買短tigth,有冇推介?
最緊要型
作者: 柔詠    時間: 2010-8-15 08:27
nb , 美記...$2xx., 就有...後面有拉鏈袋仔...
作者: econecon    時間: 2010-8-15 10:57
原帖由 柔詠 於 2010-8-15 08:27 發表
nb , 美記...$2xx., 就有...後面有拉鏈袋仔...

冇拉鏈果隻唔好睇. 不過其實功能一樣
作者: gforce    時間: 2010-8-15 21:25
O2 creation, $210, 有拉鍊袋仔
要型就緊係2XU compression啦
作者: Kinght    時間: 2010-8-16 02:15
原帖由 orce 於 2010-8-15 21:25 發表
O2 creation, $210, 有拉鍊袋仔
要型就緊係2XU compression啦

呢2隻牌子邊度有得買?
作者: Kinght    時間: 2010-8-16 02:35
原帖由 柔詠 於 2010-8-15 08:27 發表

nb邊度有得買tight?
作者: gforce    時間: 2010-8-16 08:15
原帖由 Kinght 於 2010-8-16 02:15 發表

呢2隻牌子邊度有得買?

瀝原有...
作者: 柔詠    時間: 2010-8-16 09:32
原帖由 Kinght 於 2010-8-16 02:35 發表

nb邊度有得買tight?

時代...專門店.
作者: kito807    時間: 2010-8-16 10:21
原帖由 Kinght 於 2010-8-15 02:14 發表
最緊要型

要型唔理價錢, 首選 2xu !!

當然賣得咁貴係好好著!!

唔係玩開運動ga 人好多未聽過呢隻牌子, 一著出黎人地望到咁款咁型又一定知係貴野

問:「你條褲好靚wo, 咩牌子黎架」
答:「2xu」
問:「下? 咩牌子黎架, 未聽過wo」
答:「比較少人識, 佢出好多三鐵同跑步用品, d 料用得好靚, design 又唔錯」
問:「好型呀你!」

夠滿足晒虛榮心~~

作者: Kinght    時間: 2010-8-16 14:48
原帖由 kito807 於 2010-8-16 10:21 發表

唔係玩開運動ga 人好多未聽過呢隻牌子, 一著出黎人地望到咁款咁型又一定知係貴野

答:「2xu」uhgjuem24 ...

係咪做緊$5xx?
同埋短tight佢係咪有2隻款?
作者: kito807    時間: 2010-8-16 15:38
原帖由 Kinght 於 2010-8-16 14:48 發表

係咪做緊$5xx?

唔止兩款咁少, 可以去 cwb 三鐵鋪同 沙田瀝源三鐵鋪睇下

樓上 orce 話齋 「要型就緊係2XU compression啦 」
去睇下試下先啦, 不過真係貴.....
作者: Ning    時間: 2010-8-16 16:44
要型就緊係2XU compression啦 x 2
作者: mk111    時間: 2010-8-16 20:38
2XU  long tigth 又要幾錢到?
作者: gforce    時間: 2010-8-16 21:46
原帖由 mk111 於 2010-8-16 20:38 發表
2XU  long tigth 又要幾錢到?

折左$7XX
作者: gforce    時間: 2010-8-16 21:49
原帖由 Kinght 於 2010-8-16 14:48 發表

係咪做緊$5xx?

短tight分男, 女, 童裝, 長先有兩隻款
如果著得落童裝會平d
作者: gforce    時間: 2010-8-16 21:50
原帖由 kito807 於 2010-8-16 10:21 發表

答:「2xu」uhgjuem24 ...

識貨之人
作者: mk111    時間: 2010-8-16 22:05
原帖由 orce 於 2010-8-16 21:46 發表

折左$7XX

學生玩貴左d @@
要草番一排先買到
作者: alexywk    時間: 2010-8-16 22:34
原帖由 Ning 於 2010-8-16 16:44 發表
要型就緊係2XU compression啦 x 3 " />" />

真係幾舒服架, 不過就貴左D
作者: 司機    時間: 2010-8-16 22:45
我跑得慢
著2xu怕俾人係背後笑
但又想試下
作者: Kinght    時間: 2010-8-17 00:31
原帖由 alexywk 於 2010-8-16 22:34 發表

真係幾舒服架, 不過就貴左D

!!!!!!!!!!!!!ching!!!!!!!!!!!!
就係你果條!!!!!!!!!!!
請問買左幾銀...?點舒服法?買左有冇後悔既感覺?
作者: gforce    時間: 2010-8-17 07:48
原帖由 司機 於 2010-8-16 22:45 發表
我跑得慢
著2xu怕俾人係背後笑
但又想試下

最緊要自己享受, 跑步從來都係同自己比賽既運動吧
作者: 柔詠    時間: 2010-8-17 07:57
cwb 三鐵鋪...請問係邊?
有無得試身....
作者: joelkw    時間: 2010-8-17 10:52
原帖由 柔詠 於 2010-8-17 07:57 發表
cwb 三鐵鋪...請問係邊?
有無得試身....

CWB 希雲街~~
作者: wong.siufu    時間: 2010-8-17 11:28
原帖由 司機 於 2010-8-16 22:45 發表
我跑得慢
著2xu怕俾人係背後笑
但又想試下

當初我的想法和你一樣
試過之後....
爽....
作者: kito807    時間: 2010-8-17 11:57
原帖由 mk111 於 2010-8-16 22:05 發表

學生玩貴左d @@
要草番一排先買到

學生唔好買咁貴唔好追名牌呀, 買返美記 nb 都好好著!
特價百幾蚊都有一條
作者: 司機    時間: 2010-8-17 15:19
原帖由 orce 於 17-8-2010 07:48 發表

最緊要自己享受, 跑步從來都係同自己比賽既運動吧

貼身野有冇得試ka...好怕買到太緊/太鬆...(本人30.5腰)
未試過梯褲...想買條秋季著
作者: Ning    時間: 2010-8-17 16:42
You can try in "瀝原". It is very comfortable for male user.
作者: alexywk    時間: 2010-8-17 23:13
因為條短 tight 是一條壓力褲, 所以跑完之後, 大腿感覺冇咁累。

同埋著左好似無著咁 , 因為條褲都好薄身。

不過價錢就貴左D, 會員價都要400幾蚊, 考慮左好耐先買。
作者: Kinght    時間: 2010-8-17 23:45
原帖由 alexywk 於 2010-8-17 23:13 發表
因為條短 tight 是一條壓力褲, 所以跑完之後, 大腿感覺冇咁累。

不過價錢就貴左D, 會員價都要400幾蚊, 考慮左好耐先買。

ching可唔可以幫我用會員價買條
我可以比返車馬費你....pm我可以嗎?
作者: Kinght    時間: 2010-8-17 23:47
其實我見過最型果條係三間果條....成條黑色但有黑色暗條紋....真係好型
作者: 柔詠    時間: 2010-8-18 02:35
原帖由 joelkw 於 2010-8-17 10:52 發表

CWB 希雲街~~

請問有無得試身?
作者: joelkw    時間: 2010-8-18 09:58
原帖由 柔詠 於 2010-8-18 02:35 發表

請問有無得試身?

有~~ Kent哥好好人, 試到o岩先買~~
反而TIMES SQUARE後面樓上1 樓鬼佬果度就冇人理你, 冇SERVICES~~
另外瀝源老闆娘果度D款都好齊, 都係可以試O岩先買, 我住沙田, 所以多數幫趁老闆娘~~

作者: 司機    時間: 2010-8-18 20:39
原帖由 alexywk 於 17-8-2010 23:13 發表

會員價400幾蚊,是否ching身上果款??
longrun member?

可pm詳情嗎??
作者: 柔詠    時間: 2010-8-18 23:28
原帖由 joelkw 於 2010-8-18 09:58 發表

有~~ Kent哥好好人, 試到o岩先買~~
反而TIMES SQUARE後面樓上1 樓鬼佬果度就冇人理你, 冇SERVICES~~
另外瀝源老闆娘果度D款都好齊, 都係可以試O岩先買, 我住沙田, 所以多數幫趁老闆娘~~

小弟唯一一條2xu tight 就係係師兄所講禮頓道1樓買...有4個攝袋位....
反而今次想買set 跑vest + 短褲...睇網頁褲後面有拉鏈袋.
作者: joelkw    時間: 2010-8-19 00:32
原帖由 柔詠 於 2010-8-18 23:28 發表

小弟唯一一條2xu tight 就係係師兄所講禮頓道1樓買...有4個攝袋位....
反而今次想買set 跑vest + 短褲...睇網頁褲後面有拉鏈袋.

可以考慮買一件頭TRI-SUIT, 相當貼身, cutting一流, 有d款下陰個pat比較薄, for跑長距離/長課一流, 個pat墊住冇咁易細佬走位同刷傷, 細佬會比較舒服~~
而且多用途, 游水同踩車都得~~

作者: 柔詠    時間: 2010-8-19 20:51
原帖由 joelkw 於 2010-8-19 00:32 發表

可以考慮買一件頭TRI-SUIT, 相當貼身, cutting一流, 有d款下陰個pat比較薄, for跑長距離/長課一流, 個pat墊住冇咁易細佬走位同刷傷, 細佬會比較舒服~~
而且多用途, 游水同踩車都得~~

小弟只玩跑步....本來想買set 新跑vest+ 短褲.....不過又想有後袋...近期的"美記", "老虎"又睇唔合....多數無後袋.
作者: Kinght    時間: 2010-8-20 01:08
終於買左條2xu....跑左6k左右,感覺只係cool大比個位緊左小小...可能真係肥左

另外!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
今日仲比我見到....三間出返果條超型tight褲
仲要係我上面講過最鐘意果條....
個天真係.......玩我咁...
但三間果條成$600........需然知道價錢貴....
但如果有得選我可能會買三間果條因為真係好型

作者: Kinght    時間: 2010-8-20 01:17
http://www.adidas.com/training/h ... k/products/techfit?

就係呢個TECHFIT系列啦
作者: iceberg99    時間: 2010-8-20 01:24
原帖由 柔詠 於 2010-8-19 20:51 發表

小弟只玩跑步....本來想買set 新跑vest+ 短褲.....不過又想有後袋...近期的"美記", "老虎"又睇唔合....多數無後袋.

短褲就冇留意,不過今晚就响旺角運x城買咗條美記tight,有後袋,$190 再七折 (長跑網會員)
作者: joelkw    時間: 2010-8-20 02:46
原帖由 Kinght 於 2010-8-20 01:17 發表
http://www.adidas.com/training/h ... k/products/techfit?

就係呢個TECHFIT系列啦

黑橡筋呢條係新款, 我都買左, 不過比起舊款真係差好遠 (cutting唔同哂同質料差左)~~ 所以著左幾次之後, 我都轉哂2xu啦~~

下面呢set就係我之前o既舊款techfit (全銀橡筋)....真係好正... 可惜已經買唔番啦~~

登錄/註冊後可看大圖

作者: swimbikerunner    時間: 2010-8-20 09:11
原帖由 joelkw 於 2010-8-20 02:46 發表

黑橡筋呢條係新款, 我都買左, 不過比起舊款真係差好遠 (cutting唔同哂同質料差左)~~ 所以著左幾次之後, 我都轉哂2xu啦~~

下面呢set就係我之前o既舊款techfit (全銀橡筋)....真係好正... 可惜已經買唔番啦~~
...

又真係幾型喎!不過我唔係liu瘦型應該著得唔好睇。
其實可以考慮下Mizuno,我有條長既好舒適!
作者: 齋老味    時間: 2010-8-20 11:02
原帖由 joelkw 於 2010-8-20 02:46 發表

...

我認得你個背影
之前間中在碧濤跑步時被你界到
有一次仲見你出現在第一城............  
作者: joelkw    時間: 2010-8-20 11:41
原帖由 齋老味 於 2010-8-20 11:02 發表

我認得你個背影
之前間中在碧濤跑步時被你界到
有一次仲見你出現在第一城............  " />" />

haha~ 下次打個招呼~~
作者: 柔詠    時間: 2010-8-20 22:18
原帖由 joelkw 於 2010-8-20 11:41 發表

小弟2010 全馬應該見過師兄....
作者: 柔詠    時間: 2010-8-20 22:19
原帖由 iceberg99 於 2010-8-20 01:24 發表

短褲就冇留意,不過今晚就响旺角運x城買咗條美記tight,有後袋,$190 再七折 (長跑網會員) " />" />

請問點先可有會員證?
作者: 司機    時間: 2010-8-20 22:46
原帖由 柔詠 於 20-8-2010 22:19 發表

請問點先可有會員證?

自己踢自己入會
作者: joelkw    時間: 2010-8-20 23:40
原帖由 柔詠 於 2010-8-20 22:18 發表

小弟2010 全馬應該見過師兄....

HEHE~~ 2011渣馬可以再見面啦~~ 到時可以的話, SAY個HI吧!!
作者: 齋老味    時間: 2010-8-21 09:12
原帖由 joelkw 於 2010-8-20 11:41 發表

我有對住你個尾燈 say hi 架.............  
作者: 子杰    時間: 2010-9-25 15:09
我都買左條adidas 150 有袋仔
作者: econecon    時間: 2010-9-25 16:35
原帖由 司機 於 2010-8-17 15:19 發表

貼身野有冇得試ka...好怕買到太緊/太鬆...(本人30.5腰)
未試過梯褲...想買條秋季著

S-M Size
作者: econecon    時間: 2010-9-25 16:36
原帖由 Kinght 於 2010-8-17 23:47 發表
其實我見過最型果條係三間果條....成條黑色但有黑色暗條紋....真係好型

跑得快著孖煙通都型.
作者: econecon    時間: 2010-9-25 16:37
原帖由 iceberg99 於 2010-8-20 01:24 發表

短褲就冇留意,不過今晚就响旺角運x城買咗條美記tight,有後袋,$190 再七折 (長跑網會員) " />" />

mid, 3/4定長? 有得190元再七折咁平既..
作者: 賓仔    時間: 2010-9-25 19:12
我想買nike 長 tight =.=
邊到可以買/_\
作者: hkyen    時間: 2010-9-25 20:14
原帖由 賓仔 於 2010-9-25 19:12 發表
邊到可以買/_\

nike果d好貴同薄
作者: econecon    時間: 2010-9-25 21:48
原帖由 hkyen 於 2010-9-25 20:14 發表

nike果d好貴同薄

薄? 你係咪講緊Nike pro.  果d唔係tight褲
作者: econecon    時間: 2010-9-25 21:48
原帖由 賓仔 於 2010-9-25 19:12 發表
邊到可以買/_\

去專門店有機(尖咀果間我都見過有) 不過size未必齊

冬天買到長tight機會較高
作者: 賓仔    時間: 2010-9-26 10:29
琴日去Fd屋企試左條 多威 Tight褲 =.=
S碼 ,,, 望落去好細條,, 但我竟然岩著 lol
作者: econecon    時間: 2010-9-26 12:02
原帖由 賓仔 於 2010-9-26 10:29 發表
琴日去Fd屋企試左條 多威 Tight褲 =.=
S碼 ,,, 望落去好細條,, 但我竟然岩著 lol

要"貼"先用到個效果架. 所以正常
作者: P5C27    時間: 2010-9-26 13:12
短梯無牌子果的大約幾多錢,邊度買,thx
作者: fung7934    時間: 2010-9-26 21:15
請問O2 creation短tight,何處買
作者: econecon    時間: 2010-9-26 21:44
原帖由 P5C27 於 2010-9-26 13:12 發表
短梯無牌子果的大約幾多錢,邊度買,thx

我見好多ching著Do-win.
作者: 100100100    時間: 2010-9-26 22:33
Times square 間NB shop 返咗款新tight, cash/eps有85折...half tight $280...都幾supportive吓!
作者: 賓仔    時間: 2010-9-26 22:33
Do Win有牌子嫁wor
作者: econecon    時間: 2010-9-26 23:15
原帖由 100100100 於 2010-9-26 22:33 發表
Times square 間NB shop 返咗款新tight, cash/eps有85折...half tight $280...都幾supportive吓!" />" />

NB d tight仲貴過美記.
作者: 100100100    時間: 2010-9-26 23:52
原帖由 econecon 於 2010-9-26 23:15 發表

NB d tight仲貴過美記.

But really better than Mizuno bo!! also here the running short sale $169, it is v v good ventilation!!
作者: econecon    時間: 2010-9-26 23:56
原帖由 100100100 於 2010-9-26 23:52 發表

But really better than Mizuno bo!! also here the running short sale $169, it is v v good ventilation!!

小弟冇著過NB Tight. 只係著過Nike同Mizuno Mid tight,

點好過呀? 價錢就點都貴過架啦. 不過小弟都鍾意NB呢個品牌
作者: 賓仔    時間: 2010-9-27 07:27
tight褲係咪要手洗嫁-.-
作者: mk111    時間: 2010-9-27 18:26
短tigth / 3/4tigth好用點??!!

作者: gforce    時間: 2010-9-27 21:23
而家開始隻隻牌子既tight都自稱compression.... nike, nb...etc
作者: econecon    時間: 2010-9-27 23:53
原帖由 orce 於 2010-9-27 21:23 發表
而家開始隻隻牌子既tight都自稱compression.... nike, nb...etc

咁但係d compression係...?
作者: kofelix    時間: 2010-10-7 00:29
tight 機洗得唔得架? thx~
作者: allanccl    時間: 2010-10-7 00:35
原帖由 kofelix 於 2010-10-7 00:29 發表
tight 機洗得唔得架? thx~

得! 日日都係咁洗衣機洗,最緊要唔好落柔順劑!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2