香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.12.19 沙田節新城市廣場盃城門河皇者之戰2010 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2010-8-19 11:46
標題: 2010.12.19 沙田節新城市廣場盃城門河皇者之戰2010
比賽日期:2010年12月19日 (星期日)
起及終點:香港體育學院 (請參閱路線圖)
賽事距離:廿一公里(半馬拉松)、十公里及三公里
報名費用:每位HK$80
名  額:廿一公里(半馬拉松) 2,000人、十公里1,000人、三公里1,000人

截止日期:2010年11月18日(報名已經截止)
報名查詢:力行社(馬鞍山鞍誠街28號富輝商場1樓66號) 電話:26071780

紀念品 : 參賽完成者可獲跑步汗衫乙件
行李寄存 : 行李區設在香港體育學院內,參賽者需先把其比賽號碼綁在行李上方可寄存,比賽完結後需出示號碼布取回行李。參賽者若有貴重物品,請自行保管,若有遺失大會恕不負責。
領取計時晶片、號碼布及紀念品 : 2010年12月13至17日(星期一至五)早上11時至晚上7時「力行社」馬鞍山鞍誠街28號富輝商場1樓66號
查詢 : 可透過「力行社」及「運動版圖」查詢本賽事之有關詳情
網站:
http://www.acthk.org
電郵:[email protected]
電話:26071780 / 21171011
本賽事不接受即場報名。所有隊際賽及三公里親子組不設附加費
隊際賽每隊最多六名參賽者,每隊計算首四名跑手個人時間的總和,最少時間隊伍勝出,如有同時間,則比較隊中第一名的時間;
三公里親子組每組兩名參加者,每組計算個人時間的總和,最少時間組別勝出,如有同時間,則比較隊中第一名的時間。
唯每人限報一隊,且必須齊集所有隊員的報名表一併遞交,如資料不齊或更改名單,只接受2010年11月18日前處理,並須每次繳交手續費$50。

注意事項:

賽事網頁:
http://rs21.sportsoho.com/

主辦機構網頁:
http://www.acthk.org/

表格下載:
http://rs21.sportsoho.com/entryform20101219.pdf

網上報名:
http://www.sportsoho.com/pg/match/read/788236/2010

路線地圖:

半馬拉松

登錄/註冊後可看大圖

十公里

登錄/註冊後可看大圖

三公里

登錄/註冊後可看大圖

時限      : 3小時 (半馬拉松) / 2小時 (十公里) / 1小時 (三公里)
組別      :

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

原帖由 leefs 於 2010-9-13 12:25 發表
各位長跑網會員,
有關此賽事報名安排如下,

所有會員請使用"網上"報名及填上屬會名稱(香港長跑網),
大家係唔需要賽前到"主辦單位"領取(跑手包)的,
而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中處理,
我們(長跑網)會在起點場地及進行分發,

注意:本賽事無需支負晶片按金。
即是當天自行前往比賽場地即可(帶個人嚟就可以啦!)。

如有報名問題可以聯絡本人解決!

作者: saki    時間: 2010-8-19 11:46
運動員須知
歡迎各位參加2010年12月19日由力行社主辦的 沙田節 城門河皇者之戰2010。
由於賽道設於單車徑及海濱長廊,以致路面環境有所限制,為確保參賽者安全,大會於賽道沿途各處將加派工作人員協助,參加者須遵從工作人員的指示。
當日時間表
比 賽 日 期:2010年12月19日 (星期日)
起 跑 地 點:香港體育學院
終點及頒獎地點:香港體育學院
起 跑 時 間:
上午八時正 (二十一公里 組別一 紫色號碼布)(半馬男子青年組、男子青壯組、男子成人組)
上午八時十分 (二十一公里 組別二 黃色號碼布)(其他半馬組別)
上午八時二十五分 (十公里 綠色號碼布)
上午八時三十五分 (三公里 藍色號碼布)
頒 獎:上午10時30分開始
選手包分發
領取選手包之日期安排有變,請於下列日期及時間並携同個人身份證明文件前來領取紀念晶片、號碼布及紀念汗衫,未能親自領取者請填寫領取選手包授權書:
1. 2010年12月11-12日(星期六及日) 上午十一時至晚上七時 沙田 新城市廣場1期1樓Food Parc換領處 (近悅翠小廚)
2. 2010年12月13-17日(星期一至五) 上午十一時至晚上七時 馬鞍山 鞍誠街28號 富輝商場1樓66號『力行社』
必須携帶物件
比賽號碼布、扣針、計時晶片、行李牌
未有於胸前扣上 沙田節 城門河皇者之戰2010 之正式號碼布的参賽者將不能參加比賽及將被取消資格,大會工作人員有權要求該運動員離開賽道。
計時方法
冠軍晶片公司將為大會提供計時,為每位運動員提供時間記錄。沒有佩戴由大會供應之 沙田節 城門河皇者之戰2010 之冠軍晶片者將不獲任何時間記錄和名次。
如運動員沒有踏上起點、折返點及終點的計時氈,運動員將被取消資格,並不獲發證書。
晶片需要緊緊地扣在鞋帶上,並盡量扣近鞋頭位置
行李寄存
行李寄存時間由上午7時至11時30分;行李寄存區設於香港體育學院羽毛球場內,當日可按場內指示牌前往。 鑑於存放地方有限,運動員只可携帶適量衣物。大會雖有專人處理行李,但切勿携帶貴重物品。物品如有捐壞或遺失,大會將不予負責。
參加者必須携帶大會提供之行李牌,比賽當天大會將不會派發行李牌。
行李領取
運動員應在指定行李寄存時間內把行李寄存,並必須憑號碼布於行李寄存區領回行李。
水及食物供應
大會將於沿途設有多個水站提供蒸餾水予參賽者,並將於香港體育學院內提供蒸餾水、水果予參賽者。請運動員注意身體狀況及多飲水。
比賽成績
獲獎名單將於終點區 貼上 或留意大會司儀宣佈得獎名單,運動員亦可於稍後上網瀏覽
www.acthk.org查閱個人成績。
獎座及獎勵
二十一公里賽(半馬拉松)、十公里賽各設男、女子每組前三名及時間達標(二十一公里 男子組1小時25分、女子組1小時40分 或 十公里 男子組40分鐘、女子組48分鐘)之特別獎金;
個人賽事每組前十名優勝者可獲大會頒獎座乙面;隊際男、女子組各設1至3名,三公里親子組設1至3名;
任何組別少於4人或隊際少於4隊,則該組不設獎項。大會頒發證書以示鼓勵。
比賽時限(二十一公里 三小時內,十公里 兩小時內,三公里 一小時內) 跑畢全程之運動員將獲發成績證明書,成績證明書將於賽事後一個月以郵寄方式寄予參加者;
頒獎典禮
頒獎典禮將於比賽當日上午10時30分開始。每組優勝運動員須於比賽完畢後立即到獲獎運動員等候區集合,等候頒獎。如運動員未能上台領獎,請於比賽後立即到大會頒獎處通知典禮組負責人。
優勝運動員須出示身份證,以作核實個人資料。
上訴
沙田節 城門河皇者之戰2010 不設上訴。
設施提供
大會於沿途設置多個水站;
救護站設置於起點、賽道水站及終點,沿途將有救護單車監察。
交通安排
乘坐港鐵到火炭站,依照指示牌到達香港體育學院 或;
乘巴士(40X, 48X, 72, 72A, 80K, 80M, 81, 81K, 83K, 85, 85K, 86, 88K)到禾輋邨,向火炭方向前往 或;
禾輋邨內設有公眾停車場,提供小量車位;
由於參賽者眾多,請使用公共交通工具前往場地。
保險
參加者之個人保險須自行負責。
取消比賽
若比賽當天(2010年12月19日,星期日)早上6時,香港天文台懸掛3號或以上的颱風訊號、紅色或黑色暴雨警告訊號,比賽將會取消。
敬請在比賽前一晚留意天氣情況。
報名費

報名一經接納,所繳交的報名費將不獲發還。
如比賽被迫取消,亦不作另行安排及退款。
查詢
電話:2607 1780 力行社
傳真:2633 0065 力行社
網址:
www.acthk.org
電郵:[email protected]
長跑網比賽通訊:
各會員,網友注意,
"香港長跑網 攤位"將會置於體育學院足球場,
我及2公隊會於起步前個半小時到場準備,
我們將在7時開始運作!綠衣為記!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

交通路線﹕
藍色路線沿沙田進入
紅色路線沿火炭港鐵站進入

登錄/註冊後可看大圖

運輸署公告

為配合舉行「沙田節半馬拉松暨聖誕繽紛跑2010」

而實施的特別交通及運輸安排

請市民注意,為配合舉行「沙田節半馬拉松暨聖誕繽紛跑2010」,當局將實施下列特別交通及運輸安排:

(I)            封路

(a)   源禾路近沙田消防局介乎香港體育學院與沙田路之間的路段將於2010年12月19日(星期日)上午8時至上午9時間歇性封閉;

(b)  以下單車徑將會在2010年12月19日(星期日)上午7時至上午11時暫時封閉:

(i)        沿城門河道西岸,介乎獅子橋與橋下路之間的一段單車徑;
(ii)       介乎橋下路與科研路之間的一段單車徑;及
(iii)      沿城門河道東岸,介乎獅子橋與恆泰路的一段單車徑;

在單車徑封閉期間,騎單車人士請在駛入/離開上述單車徑時下車,以策安全。

(II)           特別交通安排

大涌橋路/沙角街交界、大涌橋路/小瀝源路交界、瑞祥街/水廠街交界,以及安景街停車場入口將會間歇性封閉,

(III)          停車場暫停使用

(a)   由2010年12月18日(星期六)上午10時至12月19日(星期日)晚上10時,源禾路近沙田消防局的停車場將會暫時封閉(除緊急車輛或獲現場警務人員批准的車輛外),所有車輛一律禁止駛入。

(b)   位於安景街北面盡頭處(毗鄰碧濤花園)的公眾停車場內的泊車位,將由2010年12月19日(星期日)上午7時至上午11時暫停使用(除緊急車輛或獲現場警務人員批准的車輛外),所有車輛一律禁止駛入。

(IV)         注意及呼籲

視乎現場情況,以下單車徑將會在賽事完結前可能提前開放:

(i)        預料沿城門河道西岸介乎香港體育學院與獅子橋之間的一段單車徑會於上午9時後重新開放;
(ii)       預料沿城門河道東岸介乎獅子橋與石門划艇中心之間的一段單車徑會於上午9時30分後重新開放; 及
(iii)      預料沿城門河道東岸介乎亞公角與恆泰街之間的一段單車徑會於上午10時30分後重新開放。

有關地點將設置適當交通標誌,指導騎單車人士及行人。

警方將視乎當時情況而實施及調整封路及交通管制措施。

運輸署署長黎以德

作者: shogikin    時間: 2010-8-19 12:32
長跑網比賽通訊:

大合照地點 : 長跑網攤位
時間: 跑前跑後,隨時見人多都會大合照
TKO街坊
約大家齊齊坐巴士去!
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=13703&extra=page%3D1

各位車手注意:

源禾路停車場(近消防局) 和 附近馬路
將於比賽日7:00開始陸續封閉
7:00前停入去的車
可能要比賽後才能出車

To: 各會員/跑友
之前在會員區留名及各隊制隊友,一次過取"跑手包"的,已經取了

***13支長跑網隊際成員請勿自行前往領取"號碼布"!***
所有隊伍及已PM我登記人士的物資,
會於賽日當天於(體育學院)起步場地"香港長跑網 攤位"中分發。

登錄/註冊後可看大圖

1219沙田半馬攤位籌備委員會
好消息!!
已經確定長跑網會在會場有個攤位
**請各位跑友/義工穿網衣,以示支持**

現招募多名:
攤位義工/攝影義工

攤位/攝影:
1. 森美
2. gchanch  攝影
3. 100100100 攝影
4. sue
5. lorena 攝影
6. Kenneth 攝影
7. 根根

Kin in Running

作者: rytleung    時間: 2010-8-19 13:03
根據田總賽程表, 這天也是 特步香港15公里挑戰賽啊
撞哂期
作者: awyh    時間: 2010-8-19 13:10
又有新比賽,唔知條賽道係點呢?不過撞左深圳全馬喎。
作者: leefs    時間: 2010-8-19 14:50
此項賽事本網會員報賽,將另有方便安排,
詳細請留意日後"會員區"內公佈。

作者: snoopyccy    時間: 2010-8-19 16:26
Alan Ching  有新報名消息請通知我地....Thank you!!
作者: leefs    時間: 2010-8-19 17:10
原帖由 snoopyccy 於 2010-8-19 16:26 發表
Alan Ching  有新報名消息請通知我地....Thank you!!

一定會第一時間通知大家,
離比賽重有4个月時間,
各位可早啲預留此賽期作準備。

作者: 狗哥    時間: 2010-8-19 18:09
呢個好似幾好玩喎
半馬條路線係咪 沙田 > 大埔 > 沙田?
作者: swtcheng    時間: 2010-8-20 10:19
原帖由 狗哥 於 2010-8-19 18:09 發表
呢個好似幾好玩喎
半馬條路線係咪 沙田 > 大埔 > 沙田?

沙田. 都算主場.. 要參加....
作者: martin25    時間: 2010-8-20 20:25
聽講這條路好好跑,又只要80蚊底玩
作者: denis3885    時間: 2010-8-20 22:34
呢個比賽,我都會参加。
作者: peter2008    時間: 2010-8-22 20:57
$80跑半馬十分超值。
作者: ktluk    時間: 2010-8-24 23:34
我都會参加,因平和交通方便
作者: vileung    時間: 2010-8-24 23:42
As a Sha Tin local... i will join too
作者: carcar22    時間: 2010-8-27 08:32
等我都參加先~~thanks
作者: kin8333    時間: 2010-8-28 23:40
我都好想跑這個賽事呀
作者: ballhung    時間: 2010-8-29 17:07
Support . I also join this race.
作者: saki    時間: 2010-9-2 18:12
另提示一下12月19日同日會有3場賽事

1. 本賽事
2. 嘉道理兄弟紀念賽
3. HKAAA的香港15公里挑戰賽
作者: blurmax    時間: 2010-9-2 23:30

I enrolled the Kadoorie 5.3 K run already!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-9-3 09:33
組返隊泰基跑友隊先!

1. 大圍
2.
3.
4.
5.
6.
作者: saki    時間: 2010-9-11 01:45
賽事已接受報名了!!!!
作者: 大俠    時間: 2010-9-11 03:21
原帖由 saki 於 2-9-2010 18:12 發表
另提示一下12月19日同日會有3場賽事

1. 本賽事
2. 嘉道理兄弟紀念賽
3. HKAAA的香港15公里挑戰賽

山野之王
大埔10K都可能係呢日
作者: rhinokan    時間: 2010-9-11 11:36
哇主場呀
哇幾抵呀
我要報呢個
作者: hokiu    時間: 2010-9-11 14:04
原帖由 大俠 於 2010-9-11 03:21 發表 山野之王大埔10K都可能係呢日

大埔10K應該係明年1月16日
作者: RowerBee    時間: 2010-9-11 18:41
原帖由 大俠 於 2010-9-11 03:21 發表

山野之王
大埔10K都可能係呢日

無錯!!
Sham Tseng: 19 Dec 2010
Lantau: 9 Jan 2011
Hong Kong: 13 Feb 2011
Sai Kung: 6 March 2011 (permit pending)
作者: 山貓    時間: 2010-9-12 19:06
原帖由 leefs 於 2010-8-19 14:50 發表
此項賽事本網會員報賽,將另有方便安排,
詳細請留意日後"會員區"內公佈。

咦, 大會似乎已接受報名喎! 熱切期待長跑網報賽安排!
作者: 得得地    時間: 2010-9-12 19:11
原帖由 山貓 於 2010-9-12 19:06 發表

山貓兄,
有乜嘢特別安排架 ??   

最好就唔駛錢啦 !   
作者: 山貓    時間: 2010-9-12 19:34
原帖由 得得地 於 2010-9-12 19:11 發表

山貓兄,
有乜嘢特別安排架 ??   

最好就唔駛錢啦 !   

我都唔知長跑網安排㗎 (Post#7), 所以我都想問下; 我估係報名同取號碼布啩.

錢方面冇所謂啦! $80都好平下喇!

得得地, 有冇興趣再組隊?

作者: 得得地    時間: 2010-9-13 10:37
原帖由 山貓 於 2010-9-12 19:34 發表
得得地, 有冇興趣再組隊?

無所謂架 !   

一樣咁跑啫 !   (報名唔一樣 ?!)(一齊報 ?!)   

係咪半馬先 ?!   
作者: leefs    時間: 2010-9-13 10:50
原帖由 山貓 於 2010-9-12 19:06 發表

有關按排正等待細節確認,
內容會於盡快公佈!

作者: leefs    時間: 2010-9-13 12:25
各位長跑網會員,
我們(長跑網)會在起點場地及進行分發,
注意:本賽事無需支負晶片按金。

即是當天自行前往比賽場地即可(帶個人嚟就可以啦!)。

如有報名問題可以聯絡本人解決!

作者: ktluk    時間: 2010-9-13 19:11
Hi Alan, I just applied 半馬 in internet on today
作者: 山貓    時間: 2010-9-13 20:39
標題: 回復 33# 的帖子
咁快有update! 唔該哂!!
作者: leefs    時間: 2010-9-13 22:42
原帖由 ktluk 於 2010-9-13 19:11 發表
Hi Alan, I just applied 半馬 in internet on today

咁你有冇填屬會名稱?

作者: 司機    時間: 2010-9-13 23:25
原帖由 hokiu 於 11-9-2010 14:04 發表

大埔10K應該係明年1月16日

ching, are u sure???

之前話12月中...我怕撞左
作者: leefs    時間: 2010-9-13 23:40
原帖由 司機 於 2010-9-13 23:25 發表

ching, are u sure???

之前話12月中...我怕撞左

放心唔會撞期!

作者: 大圍新跑手    時間: 2010-9-13 23:53
組返隊泰基跑友隊先!

登錄/註冊後可看大圖

1. 大圍
2. 西門
3. 雷文
4.
5.
6.
作者: ktluk    時間: 2010-9-14 19:00
原帖由 leefs 於 2010-9-13 22:42 發表

咁你有冇填屬會名稱?

有呀
作者: sleung2002hk    時間: 2010-9-14 22:22
想問下~~~隊際同個人係咪只可參加一樣??報名表冇寫明既
作者: leefs    時間: 2010-9-15 00:32
原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-14 22:22 發表

明日同你問問大會!

作者: kin8333    時間: 2010-9-15 09:18
我奇了信去報名了
作者: ivy    時間: 2010-9-15 11:46
reserved
作者: lyyung    時間: 2010-9-15 17:26
online enrolled, thanks
作者: leefs    時間: 2010-9-15 17:53
原帖由 sleung2002hk 於 2010-9-14 22:22 發表

參加隊際係同時有個人組別成績的,
放心不會有x朗事件重演,
及不另收費!

作者: leefs    時間: 2010-9-15 17:58
原帖由 hohing 於 2010-9-15 15:12 發表
你係咪鐵人?利維特曾是歐洲足球先生,以驕人體能見稱,更有鐵人稱號。施丹離開祖雲達斯轉會皇馬後,利維特代替咗佢個位置,為球會奪得多次意甲冠軍,離開球壇1年後,佢愛上長跑,今年還未到四十歲,但可能征戰 ...

謝謝東哥嘅分享!

作者: Tarry    時間: 2010-9-15 23:19

sleung ching, 我今日都有以上既疑問,
1. 力行社職員話網上報名, 分別有隊制及個人表格, 若果你報隊制會自動count你是個人報名
2. 若報隊制要隊長網上報埋其他隊員既個人資料及隊名,人數等,  一併交全部隊員的費用 〈即4x80 / 6x80〉
3. 若網上報個人, 就唔會count你係隊制
4. 每人只可報一個隊名.
5. 總既黎講既係話每人只可報一名隊制及個人

希望你明我講mud
作者: sleung2002hk    時間: 2010-9-15 23:45
明喇~~唔該晒皇上同tarry ctse
作者: 洛虎添    時間: 2010-9-16 02:14
已報.., half marathon again
作者: ballhung    時間: 2010-9-16 23:01
applied via online.
作者: randyip    時間: 2010-9-17 23:52
半馬賽道路線幾o及引,但係玩完樂善盃都... 留待下年。
作者: leefs    時間: 2010-9-18 00:44
原帖由 randyip 於 2010-9-17 23:52 發表

不如你改玩10k,
返嚟終點"為跑民服務"影相!

作者: randyip    時間: 2010-9-18 09:17
[quote]原帖由 leefs 於 2010-9-18 00:44 發表

登錄/註冊後可看大圖

不如你改玩10k,
返終點"為跑民服務"影相!

.....唔跑o拉,26號玩石岡30k,影相都可以o既,不過我未影過跑步相,而且只係識用超級智能機。

作者: ktluk    時間: 2010-9-18 21:53
原帖由 randyip 於 2010-9-17 23:52 發表

我都報了樂善盃.一個星期的休息,我想這半馬賽道路線大部份是平路相信不大問題,給些信心自己
作者: Kennychoi    時間: 2010-9-19 00:26
喔!喔!早2星期已在網上報咗個人,睇黎唔可以改為隊制了
作者: randyip    時間: 2010-9-20 13:32
原帖由 ktluk 於 2010-9-18 21:53 發表

我都報了樂善盃.一個星期的休息,我想這半馬賽道路線大部份是平路相信不大問題,給些信心自己
o甘同信心冇關係,既然落場比賽就唔會hea跑,只不過是留力跑石崗30k...
作者: carcar22    時間: 2010-9-20 23:54
咁請問我係咪要申請左做長跑網會員先呢??
作者: leefs    時間: 2010-9-21 01:38
原帖由 carcar22 於 2010-9-20 23:54 發表
咁請問我係咪要申請左做長跑網會員先呢??

歡迎!

作者: chengtszhang    時間: 2010-9-21 09:06
標題: 沙田節21k
Hi,

我都報佐名了, 經網上報.

恒恒
作者: clerkb    時間: 2010-9-21 15:33
原帖由 Tarry 於 2010-9-15 23:19 發表 sleung ching, 我今日都有以上既疑問,1. 力行社職員話網上報名, 分別有隊制及個人表格, 若果你報隊制會自動count你是個人報名2. 若報隊制要隊長網上報埋其他隊員既個人資料及隊名,人數等,  一併交全部隊員的 ...
在網上報名只能填個人資料的 ,1) 只有 個人表格 ?2) 在加入請參加隊際比賽的隊伍輸入隊名 不知是什麼? 謝
作者: 子杰    時間: 2010-9-21 15:59
己報名  半馬
80元真係好低
作者: leefs    時間: 2010-9-21 16:56
原帖由 clerkb 於 2010-9-21 15:33 發表
在網上報名只能填個人資料的 ,1) 只有 個人表格 ?2) 在加入請參加隊際比賽的隊伍輸入隊名 不知是什麼? 謝

如需想玩隊際請於會員區統籌及交隊長集中報名,
如要由本網賽日代為領取跑手包,
屬會請填上"香港長跑網"!

作者: purejoey    時間: 2010-9-23 21:17
Enrolled

人生第一個半馬

作者: 蕉:)    時間: 2010-9-23 23:52
想問下呢....如果報3K,跑完有冇證書嫁  ?
作者: 蕉:)    時間: 2010-9-24 00:04
原帖由 leefs 於 2010-9-13 12:25 發表
各位長跑網會員,
我們(長 ...

如果我冇晶片既話,
都係填上香港長跑網就報得?
都係$80?
作者: leefs    時間: 2010-9-24 00:31
原帖由 於 2010-9-23 23:52 發表
想問下呢....如果報3K,跑完有冇證書嫁  ?
原帖由 於 2010-9-24 00:04 發表

如果我冇晶片既話,
都係填上香港長跑網就報得?
都係$80?

如要由本網賽日代為領取跑手包等物資,
可填上"香港長跑網"報賽!
三公里親子組1至3名設獎項及頒發証書以示鼓勵,
三公里親子組每組需兩名參加者
報名費即是$80X2=$160。

作者: econecon    時間: 2010-9-27 13:33
Enrolled
作者: violalo    時間: 2010-9-27 15:56
標題: 21K
Enrolled 21K as Long Run !!!! haha
作者: rhinokan    時間: 2010-9-27 17:56
報左半馬
不過好懷疑自己超慢腳3個鐘頭食唔食得哂:(
作者: econecon    時間: 2010-9-27 21:36
原帖由 rhinokan 於 2010-9-27 17:56 發表
報左半馬
不過好懷疑自己超慢腳3個鐘頭食唔食得哂:(

放心. 12月涼涼地實食到. 但係要做時間我都冇信心.
作者: econecon    時間: 2010-9-27 22:31
個場地其實近唔近mtr? 報左
作者: leefs    時間: 2010-9-27 23:43
原帖由 econecon 於 2010-9-27 22:31 發表
個場地其實近唔近mtr? 報左

近可樂起步點,近馬場,火炭站行去15分鐘!

作者: 新手中坑    時間: 2010-9-28 13:00
原帖由 leefs 於 2010-9-24 00:31 發表

如要由本網賽日代為領取跑手包等物資,
可填上"香港長跑網"報賽!
三公里親子組1至3名設獎項及頒發証書以示鼓勵,
三公里親子組每組需兩名參加者,
報名費即是$80X2=$160。

皇上,已在網上報名,並在屬會填上香港長跑網”,但我並不是會員,是否仍可在比賽當日才領取跑手包
作者: leefs    時間: 2010-9-28 13:37
原帖由 新手中坑 於 2010-9-28 13:00 發表

皇上,已在網上報名,並在屬會填上”香港長跑網”,但我並不是會員,是否仍可在比賽當日才領取跑手包

冇問題,
但都希望你快啲成為會員啦!

作者: 不停向前    時間: 2010-9-28 13:59
我係網上報左名, 但credit card過唔到數, 點算...T_T
作者: leefs    時間: 2010-9-28 15:36
原帖由 不停向前 於 2010-9-28 13:59 發表
我係網上報左名, 但credit card過唔到數, 點算...T_T

有無第二張卡試下,
唔係可以打21171011問問!

作者: 新手中坑    時間: 2010-9-29 10:07
原帖由 leefs 於 2010-9-28 13:37 發表

冇問題,
但都希望你快啲成為會員啦!

謝皇上,草民會儘快申請成為會員
作者: fat    時間: 2010-10-1 01:11
綱上報咗半馬
作者: adur661    時間: 2010-10-1 13:45
報左半馬 ^^
作者: ar125    時間: 2010-10-2 00:49
請問如郵寄報名,需要唔要晶片按金同回郵信封?

佢張報名表又無寫明!

有無ching幫到我!
作者: rhinokan    時間: 2010-10-2 09:19
標題: 回復 82# 的帖子
宜家唔駛晶片按金架啦。
我親身交既時候都冇要求我俾回郵信封。
作者: ar125    時間: 2010-10-2 23:44
原帖由 rhinokan 於 2010-10-2 09:19 發表
宜家唔駛晶片按金架啦。
我親身交既時候都冇要求我俾回郵信封。

明白,唔該晒ctse!
作者: denis3885    時間: 2010-10-3 09:42
ericlms、E.T.、timmywwc麻煩你地PM D 資料比我。Thanks
作者: 馬神    時間: 2010-10-4 09:05
ENROL ~ !!
作者: joecmk    時間: 2010-10-4 11:46
我也報了半馬玩玩
作者: bryancheng    時間: 2010-10-4 12:43
ENROL~
未完成人生第一個半馬(UNICEF),
已報第二個
作者: mouandmou    時間: 2010-10-4 20:59
10k已報名
作者: 洛虎添    時間: 2010-10-5 17:43
標題: 比賽對應狀態級
HM -> World 6
10K -> World 4
3K -> World 1
作者: wlau    時間: 2010-10-6 09:57
諗住小小地報個10K 玩住先, 差少少報錯半馬...
個SYSTEM 又係有果個唔SUPPORT ' 既 SQL ERROR... 點解D 人寫PROGRAM 寫得咁失敗既... 我明明住King's Road , 攪到我現在要寫Kings Road 先俾我過...
仲要佢唔俾我過, 要我再重新填過晒所有野, 攪到我報錯左半馬...
好彩事後有得改番......但點解咁多寫網上報比賽SYSTEM 既人, 都會犯左 ' 這個咁低級既PROGRAM 錯誤(小弟都係IT 人, ' 問題係這行根本係唔接受存在既BUG 來既, 因為太幼稚..)

作者: witchycatcat    時間: 2010-10-6 13:36
死啦~~~
我郵寄左報名表,但係無填到屬會呀~~~

作者: witchycatcat    時間: 2010-10-6 13:37
我報左半馬~~~
作者: jogging_cat    時間: 2010-10-6 15:44
女子半馬隊際

隊名:跑出彩虹隊 (全隊已成功報名)
1. Jogging_cat (隊長)
2. 菲菲
3. Ivy
4. 赤子
5. 零下十度
6. Tarry  

作者: 豬豬    時間: 2010-10-7 21:23
終於報0左名了~ 仲要多謝kk ching 幫手改0左個好名~

半馬女子隊 - 美女如雲

1. 豬豬 (隊長, 正職係跑腿...)
2. Edith
3. maylam
4. Wongc
5. ccc
6. vileung
作者: 馬拉    時間: 2010-10-7 22:15
網上報左半馬~~~一才玩玩!
作者: joecmk    時間: 2010-10-8 09:14
我報名時屬會寫左"長跑網會員", 唔知咁樣得唔得呢?
作者: wongc    時間: 2010-10-8 10:12
原帖由 豬豬 於 2010-10-7 21:23 發表
終於報0左名了~ 仲要多謝kk ching 幫手改0左個好名~

半馬女子隊 - 美女如雲

1. 豬豬 (隊長, 正職係跑腿...)
2. Edith
3. maylam
4. Wongc
5. ccc
6. vileung

唔該哂豬豬隊長!!!!!
作者: maylam    時間: 2010-10-8 10:57
原帖由 wongc 於 2010-10-8 10:12 發表

唔該哂豬豬隊長!!!!!

唔該哂豬豬隊長x 2 , 我要20號才來TKO跑及特訓, 到時再詳談.

may
作者: baki    時間: 2010-10-8 23:20
我download左張form,但只需填基本資料,看不到要填屬會,甚至參賽組別(半馬、10km)也沒有,何解?
作者: monsterjoe    時間: 2010-10-8 23:45
原帖由 baki 於 2010/10/8 23:20 發表
我download左張form,但只需填基本資料,看不到要填屬會,甚至參賽組別(半馬、10km)也沒有,何解?

http://202.131.44.50/activist/doc/WinWinRun_form_2010.pdf

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2