香港長跑網 - 長跑長友

標題: 衷心感謝 Stephen [打印本頁]

作者: -R-    時間: 2010-9-8 02:12
標題: 衷心感謝 Stephen
很多謝 TKO Gathering 跑的技術顧問 Stephen,

自從你1月13開始(如無計錯)出現於 TKO, 一直帶領住我地8個月, 令到我地漸漸進步, 學了不少跑步上的知識.
除此之外, 週三由10多人漸漸變成20多人, 穩定地變30多人, 而黎緊ge晚上更可能超過90至100人 !

經常聽到你說 TKO 係一個大家庭, 我十分認同. 但黎緊日子, 你要為自己的前途努力, 不得不放棄這裡.
所以你的大家庭精神就我地會努力共同維繫, 唔會令你失望. 所以你唔駛心掛掛喇, 安心工作啦...

在此衷心多謝你的無私分享, 感激不盡

敬重你的人
-R- 上

作者: leefs    時間: 2010-9-8 07:43
感謝Stephen 為跑民服務!

作者: kk52    時間: 2010-9-8 09:26
接受 Stephen 教導o既日子, 雖然很短.
但都好多謝你, 見我次次都做錯都肯教.
小步跑, 我會盡力試架啦~
作者: 狗哥    時間: 2010-9-8 09:30
在此衷心多謝你的無私分享, 感激不盡

我地唔會偷懶架,同一天空下,同步努力~ 我地等著你回來~
作者: 711MF    時間: 2010-9-8 09:38
作者: mill    時間: 2010-9-8 09:45
親愛的Stephen,
當你要走的時間, 大家都捨不得你.(包括我)
可知道你在我們的心中是多重要啊!
不捨得你走, 也要祝你工作順利, 身體健康, 越跑越健!
作者: swtcheng    時間: 2010-9-8 10:17
還記得我的第一次TKO 大家庭聚會應該是2月左右. 當初跟史教頭做熱身時總有很多動作是完成不了. 到今天勉強做到動作的型態. 對拉筋有了更深入的認識......特別是  PNF............超正.

多謝史教頭...
作者: shogikin    時間: 2010-9-8 10:32
親愛的Stephen,

唔捨得都無法架啦
Stephen去到邊都會帶埋我們的快樂回憶架啦
我就跑住等你回來
一路順風

Kin in Waiting

作者: 呀招    時間: 2010-9-8 10:35
stephen,
真係好唔捨得你呀..
記得當初第一次見你係大埔一齊跑, 果時你俾我既印象係一個好爸爸
到後來, 我去tko跑, 跟住你做熱身, 我學到好多野..

希望你去到果邊, 工作順利, 仲會掛住我
作者: cc    時間: 2010-9-8 10:36
作者: 火仔11    時間: 2010-9-8 11:11
多謝史教頭無私既分享
我會勤力d跑住等你返黎ga
作者: JC    時間: 2010-9-8 11:45
史教頭, 雖然我星期三唔多機會黎到,
跟你學少左好多野, 但係你永遠係我心目中既好教頭,
多謝你^^

願天父祝福保守你未來的日子,
遠在他鄉, 那時刻與主同行, 祝福你^^
作者: 228華    時間: 2010-9-8 11:48
多謝史sir 山長水遠來TKO 教大家做一些跑步知識動作!
都係兩個字,多謝!
祝工作順利,身體健康,長跑長友吧
作者: 零下十度    時間: 2010-9-8 11:51
多謝史教頭~~
在你身上學到許多.許多..........
雖然有D動作我學極都做唔到,不過有幾招相當有用的拉筋我會記住.
在此祝你一路順風.TKO呢個家永遠都等著你回來的.

作者: philipccwong    時間: 2010-9-8 11:57
衷心感謝 Stephen

雖然我比較遲先Join, 只跟過史教頭6, 7課, 但已學到很多東西, 還記得第一次去, 翻去痛左三日

Anyway, Good Luck, Wish you the best!
作者: 快活人    時間: 2010-9-8 12:13
Stephen ~~初次見面是係副場慢JOG跑圈,當日人數不多,印象中好似得7-8個人. 當時你分享了跑步姿勢,拉根等等問題. 使我地加深認識拉根的好處.

到了渣打之後,長跑綱攪了一次慶工宴. 食野期間你同校長叫埋我一邊同我講好想攪好這個Gathering 跑. 希望可以多些人參與.聽後我真的好感動.當然也盡量幫手.  但耐何到了4月我另一項運動 剛巧操練日子撞正星期三,使我不得不暫別你們, 自己也深感慚愧. 你與校長對我的期望. 對不起.
到了7月回歸.人數己日益增多..你與校長無私的奉獻 . 使Gathering 跑再推上高峰.
雖然你要暫別我們這大家庭兩年. 請放心, 我地會盡力拹助校長辨好Gathering跑.
在此祝你在工作上一切順利 , 身體健康!!!

作者: wongc    時間: 2010-9-8 12:31
史教頭, 多謝你一直來對我呢個X組傷兵的照顧, 你亦教曉我地好多跑步的知識.  真係衷心感激.
祝你一路順風, 工作愉快.  我地個個都會跑住等你返來.
作者: 大雄2009    時間: 2010-9-8 12:42
送給史sir的:

校園=tko
班房=tko運動場
走廊=澳景
禮堂=晶苑

http://www.youtube.com/watch?v=4T3C1xFaPzo&p=85098334167F072B&playnext=1&index=73
作者: jogging_cat    時間: 2010-9-8 12:59
史 sir 雖然星期三晚不是經常可以出席,但出席幾次約跑都從你身上學到好多,多謝你。

祝你在未來的工作及生活上都有主恩同在。主恩夠用。
作者: Tarry    時間: 2010-9-8 13:42
Stenphen 兄, 我們雖然從未見過面, 但感謝你當我有跑步及傷患時你都給俾我意見, 今晚將會見到你, , 在其他跑友當中次道你是一位很有承擔和有熱忱的跑友, 堅負了TKO的義務教練, 使跑友們獲益良好, 感謝你的無私付出, 相信這是當中跑友的使命, 讓我們延續下去, 並與更多的人分享跑步運動的甘甜, 你將暫時離開我們到外國工作, 祝你工作順利, 生活俐愉快, 願主祝福你!

作者: edithchow711    時間: 2010-9-8 13:42
史sir,多謝你過去幾個月以來對我地既教導,我會努力做得好d.以前無心機一個人跑,後來JOIN左你地,真係好開心,好熱鬧.你無私,熱誠既教導,令我好感動,而家仲中埋毒,個個星期三山長水逺入黎跑.

仲有幾日你就走,你努力呀,有好多人十卜你.等你返黎香港再次投入TKO既懷抱.

記住,TKO一直為你打氣.
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-8 14:09
多謝史教頭, 雖然認識你日子很短, 講緊係兩個月, 但就可以像老朋友一樣無所不談, 最重要係你身上學到好多野。到而家你又要暫時離開呢個大家庭, 好唔捨得, 我地會俾心機努力, 記住你教我地既動作去繼續練習。
祝你一路順風, 工作順利

TKO大家庭等你返黎架

作者: runrun    時間: 2010-9-8 15:42
Stephen, 雖然認識日子不算長,但嗜好相近,感覺已是老朋友一樣,祝工作發展順利,以你平易近人性格,在彼幫一定好快又有大班朋友仔,到時唔好唔記得我地呀!
希望你下次回來時,我對腳已經好翻,可以同你一齊跑,因為真係未試過同你一齊跑過呀!
作者: 馬拉    時間: 2010-9-8 18:06
從前TKO孤獨跑步者,到3月中加入TKO Gathering 跑大家庭後,跟史sir學拉筋,踢腿,跑姿,從此已深深愛上呢間學校,風雨無改,從不間斷的逢星期三必到的地方,從前的十幾廿多人,發展到今日幾乎一百人,大家都為史sir而來,為Gathering而來,為澳景而來!
希望史sir你一路順風.TKO呢個大家庭永遠等著你回來的!
就算以後無史sir係度,我地都係一如既往支持校長,副校長,把Gathering跑發楊光大!

作者: denis3885    時間: 2010-9-9 00:07
史教練我跟你學習的日子不太長,卻令我畢生受用;本來我是一個祕密段練的人,為了要保持TKO精神,我要撑住個場等你回來.....
作者: 燉奶佬    時間: 2010-9-9 00:38
史SIR 你今晚講過會開blog 架,一言既出,駟馬難追呀!金口一開,就快d開呀!唔係天打雷辟架!今晚已是警號啦
祝早日在彼拜的適應,與各項鎖碎事宜能順利完成!

耶和華以勒!
作者: 天鬼    時間: 2010-9-9 00:42
一路順風,一切順利呀~~史蛇
作者: laputa99    時間: 2010-9-9 00:48
雖然我來TKO次數唔多, 但會記住你教我熱身招式.
祝你一路順風, 開開心心
作者: kan0902    時間: 2010-9-9 01:20
係呢度

真係好多謝
stephen 教左同講左好多跑步上ge技巧

雖然我未必可以
一一吸收晒
但已經影響我深遠
同埋最後當然係男更衣室講ge野啦
講真 我真係唔係好捨得你離開架

唔更要 星期5 我地又再見面 hehe
作者: stephenyau    時間: 2010-9-9 10:01
原帖由 燉奶佬 於 2010-9-9 00:38 發表
史SIR 你今晚講過會開blog 架,一言既出,駟馬難追呀!金口一開,就快d開呀!唔係天打雷辟架!今晚已是警號啦
祝早日在彼拜的適應,與各項鎖碎事宜能順利完成!

耶和華以勒!

收到收到奶兄... 等我過到去之後先跟10kprogramme練先之後再練fmprogramme. 我都有分享那些programme給tko大家, 你有需要問佢地攞!
作者: stephenyau    時間: 2010-9-9 10:12
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 02:05 發表
多謝你!!

我唔知仲可以講乜野. 又或者其實係咪已經唔駛再講野.
多謝你教曉我既一切. 多謝你比左我既呢一切.
真的不知還可用什麼言語了.
唯一想到的是行動!!
好多謝你比左呢次機會我. 當中出現過一粒又一粒的小 ...

聽你咁講...似乎要開過續集版"terminator 2" ---- I will be back! (半年嚟多次!!!)

其實昨晚講過和大家相遇不是偶然來的...在我來說是"神安排我相遇大家..." 叫大家來照顧我呢個迷失既羔羊...也叫為大家引證"我係基督徒"   我來是為服侍大家嘛...叫大家找到生命的喜樂!

作者: kuk11840    時間: 2010-9-9 12:45
敬愛的史教練 :

在此衷心多謝你的無私分享, 感激不盡 ,需然相識數月,你教了我們很多跑步智識,
嘻嘻 ....   你走了後,唔知仲有無人讚我呢 !

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-9-9 12:51
多謝史sir的跑步分享同一路以來服侍大家
祝史sir一路順風, 在新的地方繼續見証神恩~~~
作者: 迪迪仔    時間: 2010-9-9 22:43
標題: 多謝史SIR
祝你一路順風.

我地唔會偷懶,會繼續係TKO練習你曾經教我過地既野啊.
作者: stephenyau    時間: 2010-9-10 01:00
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 02:05 發表
多謝你!!

我唔知仲可以講乜野. 又或者其實係咪已經唔駛再講野.
多謝你教曉我既一切. 多謝你比左我既呢一切.
真的不知還可用什麼言語了.
唯一想到的是行動!!
好多謝你比左呢次機會我. 當中出現過一粒又一粒的小 ...

烏拉, 第一次見你給我的感覺是一位帶有失點自信的朋友...可能怕自己身體不是很強壯的關係吧和也怕別人的眼光會否交到心在跑步的生命上.  不知你自己有無這感覺....今天你清楚看見吧!  tko各chingctse是怎樣的心吧....是親切, 熱情, 關懷, 互助互愛, 互相鼓勵, 互相照顧的.  跑步是他們的生活, 跑伴是他們的家人! 這就是tko的大家庭...我有榮幸和你相遇, 也是一種恩賜啊!  每次給你只是一點一點的意見, 但眼見你一次比一次對跑步的熱誠和一次又一次的提昇...今天的你已不是從前無信心的你了....(不時見你也開心地到處起火頭...

登錄/註冊後可看大圖
), 我已為你感到欣喜和驕傲啊!!

你身體未必比人強, 但你鬥志絕不比人差...

登錄/註冊後可看大圖

你能力未必比人多, 但你誠意絕不比人少...

登錄/註冊後可看大圖

你外表未必比人好, 但你人緣絕比人好!!!

登錄/註冊後可看大圖

今日你已成為我們的中心點, 你也給我們很多的歡樂....鳥拉...我們都以你為榮啊!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: 昌    時間: 2010-9-11 00:15
史先生,
因為我既懶散,學唔到幾多野,但我相信你所教既拉筋會跟我一世.
加上你待人既態度,面對困難既危機處理,凡事都可以平常心去面對,
令我因為你係基督徒而感到驕傲
作者: stephenyau    時間: 2010-9-11 00:41
原帖由 於 2010-9-11 00:15 發表
史先生,
因為我既懶散,學唔到幾多野,但我相信你所教既拉筋會跟我一世.
加上你待人既態度,面對困難既危機處理,凡事都可以平常心去面對,
令我因為你係基督徒而感到驕傲

昌昌,
說真的...我是1988年受洗...但之後走回世界的路令自己在這世界浮浮沈沈...最後更迷失了!
今年是神找尋了我, 也令我學懂了很多事...
1) 學懂放下驕傲, 永存謙卑...
2) 凡事交託...完全依靠...
3) 神必有祂的時間表...
4) 凡事謝恩..無時無刻數算祂的恩典...
作者: 阿聰    時間: 2010-9-11 00:50
原帖由 stephenyau 於 2010-9-11 00:41 發表

昌昌,
說真的...我是1988年受洗...但之後走回世界的路令自己在這世界浮浮沈沈...最後更迷失了!
今年是神找尋了我, 也令我學懂了很多事...
1) 學懂放下驕傲, 永存謙卑...
2) 凡事交託...完全依靠...
3) 神必 ...

Stephen , 你對基督教的熱誠與執著, 令我想起我一位大學時所認識的同學
他口中成日都同我講, 認識耶穌令佢有重大轉變......
作者: imchristy    時間: 2010-9-11 01:03
史Sir,
認識你日子雖然很短,
但第一次見你就覺得你好似有無盡既力量,待人又有無限既耐性,
Proud of You!!!
祝福你未來能夠繼續發光發熱!

多謝你既鼓勵同教導呀~
作者: 馬神    時間: 2010-9-11 11:28
其實識左STEPHEN真係一段好短既時間, 但感受到佢無私既付出, 每次星期三咁遠都入黎tko, 教大家拉筋, 點樣將d 動作拆解, 雖然我地入面好多同學仔未必做到有關既動作, 但stephen 都唔介意講完一次又一次, 對tko 既照顧可以話係無限既耐性, 亦係因為stephen 係度, 令到tko 不斷咁壯大, 宜家你即將要遠行, 點都好希望你係遠地都生活得開開心心, 事事順利, 最緊要係身體健康, 期待你返來再同我地"特訓"過
作者: stephenyau    時間: 2010-9-12 08:40
原帖由 阿聰 於 2010-9-11 00:50 發表

Stephen , 你對基督教的熱誠與執著, 令我想起我一位大學時所認識的同學
他口中成日都同我講, 認識耶穌令佢有重大轉變......

生命的改變不用常說在口邊, 全是你怎樣的而且確接受祂去改建你...
先要你自己接受祂, 讓祂進入你生命...
作者: Terence86    時間: 2010-9-12 10:44
多謝你冇私奉獻,一切盡在不言中。
我們會繼續支持gathering跑,等著你回來。
祝你一路順風,工作順利,生活愉快。

作者: 豬豬    時間: 2010-9-12 11:48
我雖然唔係識0左STEPHEN好奈, 但係都好感謝佢對我地0既付出同支持, 令大家跑 / 特訓得咁開心~
即使我每次做D warm up動作做到錯漏百出, 但係佢都仍然好有奈性去講解同提醒

你依家雖然會離開我地一段時間, 但係我地都會繼續努力
祝你事事順利, 身體健康, 開開心心
作者: maylam    時間: 2010-9-13 00:34
Stephen,

我今年年頭才認識到TKO這個大家庭, 越來越鐘意這個"家", 覺得好溫暖, 好鬼鼓勵, 不論快定慢, 各人都會沿途叫聲加油, 的確使我唔來唔得.
謝謝你給我的提議, 改變飲食習慣, 希望你回來的時候, 我會"變瘦咗"!
會記住同你祈禱, 一路順風! 工作順利! 事事如意! 開開心心! 天天天晴....加油! 支持你!

may
作者: stephenyau    時間: 2010-9-13 01:10
原帖由 maylam 於 2010-9-13 00:34 發表
Stephen,

我今年年頭才認識到TKO這個大家庭, 越來越鐘意這個"家", 覺得好溫暖, 好鬼鼓勵, 不論快定慢, 各人都會沿途叫聲加油, 的確使我唔來唔得.
謝謝你給我的提議, 改變飲食習慣, 希望你回來的時候, 我會"變瘦& ...

may may,

你是我跑步chingctse中比較多注意和欣賞的一位, 真的...跑步無分高矮肥瘦, 快腳慢腳...只有對跑步有一種熱誠和相信當中一定會認識到一班跑伴.  視跑步為一種生活, 能認識到一班良善和無基心的chingctse為恩賜.  這是我所欣賞的.

能令到你越來越喜歡tko, 正正達到了我和校長的目的了.  另外也感欣喜的是很多chingctse一個又一個帶來其大大/伴侶來這大家庭, 使這個家真的是讓人跑出生活, 表現出信任和感情維繫的生活啊..

長跑長有, 越跑越有愛, 越跑越有家...
作者: jshho    時間: 2010-9-13 13:32
Hi Stephen,

Sorry that we were quite busy in the last couple of weeks and were not able to join your farewell dinner.  Hope that every success in your coming career and continue to have a joyful sporty life ~~

Cheers,
fafa & grassgrass
作者: =chairman=    時間: 2010-9-13 19:19
Stephen,

我和你很有緣分,大家在機緣巧合下相識,這是我的福氣。
你的人生旅途帶給我啟示,助我尋找自己的人生旅途。
地球是一個村,縱使你人在遠方,然大家卻十分的近。

車仔

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2